Amfa4000 waterontharder: Kopen of onzin? (Review)

Last updated by Kaz on

amfa4000 waterontharder review

Wil je graag een nieuwe waterontharder aanschaffen? En ben je tijdens je zoektocht bij de Amfa4000 waterontharder uitgekomen?

Dan vraag je je ongetwijfeld af of dit een geschikte waterontharder is. Om het antwoord op die vraag te vinden, hoef je alleen maar deze review door te nemen.

In deze review vertellen wij je alles over deze waterontharder.

Is de aanschaf van de Amfa4000 waterontharder aan te raden? Of is het pure onzin? Dat zijn eigenlijk de vragen die in deze review centraal staan.

Om antwoorden op deze vragen te geven, zijn wij op zoek gegaan naar ervaringen. We delen onze eigen ervaring, maar ook die van bijvoorbeeld de Consumentenbond en Radar.

Werkt de Amfa4000 waterontharder echt?

amfa4000-pro

De Amfa4000 is een zogeheten waterontharder magneet. Dit betekent dat in het apparaat een sterke magneet verwerkt zit; deze magneet zou moeten voorkomen dat er kalkaanslag ontstaat in de leidingen.

Dit is althans het marketingpraatje van het merk Amfa4000.

Als we naar de werking kijken, zien we dat de werking niet gegarandeerd is. Dit blijkt met name uit de vele ervaringen met de waterontharder die wij online tegengekomen zijn.

Binnen deze ervaringen is een duidelijk onderscheid te zien:

  • Mensen die aangeven dat de werking prima is. Er zijn de nodige online reviews te vinden waarin aangegeven wordt dat de werking prima is. Dit houdt onder meer in dat de magneet sterk genoeg is, waardoor kalkaanslag echt voorkomen wordt.
  • Mensen die aangeven dat deze waterontharder niet werkt. De Amfa4000 werkt niet, volgens veel kopers. Meerdere kopers geven aan dat ze alsnog last van kalkaanslag in hun leidingen geven. Zij geven hierbij ook aan dat het eigenlijk te mooi is om waar te zijn.

De ervaringen lopen dus behoorlijk uiteen. Als we puur naar de technologie kijken, zou het niet mogelijk kunnen zijn dat zo’n waterontharder heel goed werkt.

Er zit absoluut een verband tussen kalkdeeltjes en een magnetisch vlak, maar met alleen een sterke magneet kunnen de kalkdeeltjes niet voorkomen worden. Deze zijn nu eenmaal aanwezig in het water in ons land.

Hoe kun je de Amfa4000 waterontharder gebruiken?

Ben je het harde water in je woning zat? Wil je bijvoorbeeld iets doen tegen de ietwat vieze smaak van het water dat uit je kraan komt?

Of wil je graag je huishoudelijke apparaten beschermen tegen de vorming van kalk? Bij de Amfa4000 waterontharder zou je hier niet al te veel voor hoeven te doen.

Men geeft namelijk aan dat je deze waterontharder binnen 5 minuten kunt plaatsen. Het enige dat je hoeft te doen, is de handleiding op te volgen.

De handleiding bevat slechts een paar stappen, waarmee je de Amfa4000 al op de juiste manier kan installeren.

De installatie van de Amfa4000 waterontharder is inderdaad erg makkelijk. Je hoeft ‘m alleen maar op een waterleiding vast te maken.

Leg hem hiervoor op de waterleiding, doe een stevig touw of tyraps om de ontharder heen en hij gaat vanaf dat moment al zijn werk doen.

Het in gebruik nemen van deze waterontharder is zodoende eg simpel. Volgens sommige kopers heb je hierna ook nergens meer omkijken naar.

De waterontharder doet zijn werk prima, waardoor het water bijvoorbeeld een stuk lekkerder smaakt. Of dit daadwerkelijk het geval is? Daar kan over gediscussieerd worden, waarover hierboven al het een en ander gezegd is.

Wat zijn de voordelen van de Amfa4000 waterontharder?

Als je op zoek naar een nieuwe waterontharder bent, heb je voldoende keuze. Je hebt bijvoorbeeld uit meerdere soorten ontharders de keuze, maar ook uit meerdere merken en technologieën.

Het is daarom des te belangrijker om per waterontharder goed naar de voor- en nadelen van de waterontharder te kijken.

De voordelen van de Amfa4000 waterontharder zetten we daarom graag voor je op een rijtje:

Moeiteloos te installeren

Zoals hierboven al omschreven, kun je de Amfa4000 waterontharder binnen 5 minuten installeren. Je hebt hier geen vakman voor nodig, waardoor je ook nog de kosten bespaart voor de installatie

Bovendien is het ideaal dat je al na 5 minuten van de werking van deze waterontharder kunt genieten.

Erg goedkoop

Kijk je naar het prijskaartje van de Amfa4000 waterontharder? Dan val je mogelijk steil achterover. Voor deze waterontharder betaal je namelijk nog geen 120 euro.

Een opvallend interessant prijskaartje, aangezien veel andere waterontharders een heel stuk duurder zijn. Met de Amfa4000 waterontharder doe je in ieder geval een voordelige aankoop.

Bescherming van huishoudelijke apparatuur

Met de Amfa4000 waterontharder worden de huishoudelijke apparaten in je woning beter beschermd.

De waterontharder voorkomt de vorming van kalkdeeltjes, waardoor deze deeltjes niet in bijvoorbeeld je koffiemachine of waterkoker terechtkomen. Dit betekent dat je langer van deze apparaten geniet.

Een flinke kostenbesparing

Als je de website waterontharder.com bekijkt, zie je daar meerdere voordelen van de Amfa4000 waterontharder benoemd staan.

Eén van de belangrijkste benoemde voordelen is de kostenbesparing. Met deze waterontharder zou je tot 500 euro kunnen besparen.

Deze besparing strekt zich uit over zowel schoonmaakmiddelen als de energierekening.

Goede kwaliteit

De Amfa4000 waterontharder is in ons land geproduceerd en uitvoerig in Zwitserland getest. Men is niet over één nacht ijs gegaan, waardoor je van een goede kwaliteit uit kunt gaan.

Hierbij is het ook nog een voordeel dat deze waterontharder dus zo goedkoop is. De prijs-kwaliteitsverhouding lijkt dan ook bijzonder interessant te zijn.

Wat zijn de nadelen van de Amfa4000 waterontharder?

Is de Amfa4000 waterontharder een absolute aanrader? Als je alleen naar bovenstaande voordelen kijkt, zou je denken van wel.

Feit is echter dat je bij deze waterontharder met meerdere nadelen rekening moet houden:

Geen 100% bewezen werking

Uit de ervaringen van veel mensen blijkt dat de werking niet 100% bewezen is. De nodige kopers geven in ieder geval aan dat de Amfa4000 waterontharder een miskoop geweest is.

Sommige kopers hebben zelfs de hardheid voor én na het gebruik van de Amfa4000 waterontharder opgemeten, waarbij geen verschil zichtbaar is.

Kan niet tippen aan een ‘echt’ systeem

Wil je serieus iets aan de kalkaanslag in je woning doen? Dan heb je een echt systeem nodig. Dit is bijvoorbeeld een filter/zout systeem, waarmee de kalkaanslag echt voorkomen wordt.

Zo’n systeem werkt een heel stuk beter dan de Amfa4000 waterontharder, maar is wel een stuk duurder.

Dat komt ook doordat zo’n systeem door een specialist aangelegd moet worden. Op termijn heb je hier echter meer aan dan aan zo’n magneet waterontharder.

Is de Amfa4000 waterontharder vaak verkocht?

Doe je online onderzoek naar een waterontharders? Dan is de kans 99% dat je al snel de Amfa4000 waterontharder tegenkomt.

Deze waterontharder wordt namelijk op onwijs veel websites besproken én staat ook vaak bovenaan de lijstjes van beste waterontharders.

Dat is wat ons betreft niet helemaal terecht. Wat wij des te opvallender vinden, is dat deze waterontharder inmiddels ruim 200.000 keer verkocht is. Dit geeft toch aan dat veel mensen het vertrouwen in deze waterontharder hebben.

Belangrijk detail: de website waterontharder.com is één van de verkooppunten van deze waterontharder. Op die website valt te lezen dat dit het meest verkochte systeem is.

Zij geven ook aan dat dit het beste systeem is, maar daar zetten wij onze vraagtekens bij.

Een nadere blik op de Amfa4000 waterontharder ervaringen

Eerder in deze review hebben we kritisch gekeken naar de werking van deze ontharder. Daaruit bleek al snel dat deze waterontharder niet bij iedereen even goed werkt.

Sterker nog; er zijn veel kopers die aangeven dat dit een pure miskoop is geworden.

Wat echter opvallend is, is dat er ook heel veel positieve beoordelingen zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij onze partner Bol.com. Als je dit product op Bol.com op zoekt, kom je tientallen reviews tegen.

Veel van deze reviews zijn positief, getuige de gemiddelde score van een 4,4.

Om je hier een indruk van te geven, hebben wij enkele ervaringen voor je op een rijtje gezet:

  • Lijkt echt te helpen zoals ik nu na een tweetal weken kan zien aan de deuren/wanden vd douchecabine. Echt blij mee
  • Snelle levering. Makkelijk te bevestigen. Ik heb het nu een week en ik heb het idee dat er al veel minder kalk te zien is
  • Het werkt echt. De kranen blijven schoon en de waterkoker hoeft niet meer ontkalkt te worden
  • Kalk aanslag in apparaten wordt een stuk minder na gebruik van enkele dagen

Zoals je kunt zien, zijn er ook voldoende positieve ervaringen te vinden. Het is in ieder geval opvallend dat de ervaringen zo uiteenlopen.

Is dit een goed alternatief voor duurdere waterontharders?

In het huidige aanbod van waterontharders kom je veel varianten tegen. Het is hierbij interessant om naar de filter/zout systemen en magneet waterontharders te kijken.

Deze twee soorten waterontharders zijn complete tegenpolen van elkaar, onder meer op het gebied van investering.

Feit is dat de Amfa4000 waterontharder geen al te goed alternatief is voor de duurdere waterontharders. Als je echt voor het beste van het beste wilt gaan, kies je voor een filter/zout systeem.

Zo’n systeem heeft een bewezen werking, ook op het gebied van wetenschap. Daar is bij een magneet waterontharder zeer zeker geen sprake van.

Wil je echter zo goedkoop mogelijk uit zijn? Dan kan de Amfa4000 waterontharder wel een geschikte optie zijn. Uit onze test is gebleken dat het niet de beste ontharder is, maar hij is dus wel heel goedkoop.

Wil je daarom graag deze waterontharder kopen? Dan raden wij je aan om goed de prijzen bij de verschillende webshops te checken. Tijdens onze test hebben wij namelijk ook opgemerkt dat de prijzen nogal uiteenlopen.

Check daarom goed waar je deze waterontharder zo goedkoop mogelijk aan kunt schaffen. En ga ook goed na of je van een aanbieding kunt profiteren.

Waar je de Amfa4000 waterontharder zoal kunt kopen? Sowieso bij Bol.com en bij waterontharder.com. Bij bouwmarkten, zoals Gamma en Hornbach, is deze waterontharder (nog) niet te verkrijgen.Meer merken waterontharders:


Categorieën: Huishouden