Amysoft waterontharder review: het kopen waard?

Last updated by Kaz on

amysoft waterontharder review

Ben je online goede reviews tegengekomen over de Amysoft waterontharders? Vraag je je daarom op dit moment af of een Amysoft waterontharder aan te raden is? In deze Amysoft review zit je dan goed!

In deze Amysoft review voorzien wij je van alle mogelijke informatie over de waterontharders van dit merk.

Over het merk Amysoft

Ben je op zoek naar de beste waterontharder van dit moment? Dan is het goed voor te stellen dat je bij het merk Amysoft uitkomt. Dit merk biedt namelijk prima waterontharders aan en staat goed aangeschreven.

Al geruime tijd houdt dit merk zich bezig met waterontharders. Hierbij ligt de focus op waterontharders voor particulieren, maar men richt zich ook op de industriële sector.

Dit doet men vanuit de vestiging in Leek en vanuit de vestiging in Houten. Vanuit deze twee vestigingen wordt het gehele land bediend.

Door de jaren heen heeft Amysoft dus een prima naam opgebouwd. Dit is onder meer te danken aan de service.

Als je een Amysoft waterontharder koopt, kun je deze door de monteurs van Amysoft bij je thuis laten monteren. Ook krijg je maar liefst 15 jaar garantie op de waterontharders die Amysoft aanbiedt!

Het aanbod van Amysoft

Wil je graag een kleine waterontharder, een waterontharder met zout of een waterontharder met een flinke efficiëntie kopen? In principe maken je wensen niet heel erg uit.

Doordat het aanbod van Amysoft erg uitgebreid is, kun je bij dit merk voor talloze soorten waterontharders terecht.

De verschillende modellen van Amysoft bespreken we hieronder graag in het kort.

E-Duo Compact

De E-Duo Compact is de meest compacte waterontharder van Amysoft. Deze ontharder beschikt over een gescheiden harstank en zoutreservoir. Mede hierdoor is deze waterontharder geschikt voor plaatsing in de meterkast.

De compacte afmetingen zijn echter niet terug te vinden in de capaciteit. De capaciteit per uur is maar liefst 1,9 m3. Dit is meer dan voldoende voor in de meeste huishoudens.

ASC-90

De ASC-90 waterontharder is eveneens een compacte waterontharder. Amysoft geeft hierbij aan dat deze waterontharder vooral geschikt is voor in ruimtes waarbij er sprake van een beperkte hoogte is.

Deze waterontharder is zelf niet al te hoog, waardoor je ‘m in dergelijke ruimtes perfect kwijt kunt. Deze ontharder heeft ook een capaciteit van 1,9 m3 per uur, heeft een harsinhoud van 8,9 liter en een heeft zoutinhoud van 24 kilogram.

ASC-105

Amysoft geeft aan dat de ASC-105 de populairste variant uit het aanbod is. Dit komt voornamelijk doordat deze waterontharder een vrij grote zoutvoorraad heeft: 35 kilogram. Dit maakt deze ontharder ook geschikt voor de grotere huishoudens.

Verder heeft deze waterontharder een extreem laag zoutverbruik, waardoor je het zout heel incidenteel bij moet vullen.

ASC-160

Ga je het liefste voor een waterontharder met een zo’n groot mogelijke inhoud? In het merk van Amysoft kom je dan bij de ASC-160 uit. Deze waterontharder heeft een harsinhoud van 16 liter en een zoutvoorraad van 50 kilogram.

Doordat deze waterontharder erg efficiënt werkt, hoef je het zout bovendien niet al te vaak bij te vullen.

Wat zijn de verschillen van Amysoft ten opzichte van andere merken?

Het is interessant om Amysoft tegen andere merken af te zetten. Waarom? Omdat daaruit meerdere voor- en nadelen over de waterontharder naar voren komen. Wat ten eerste opvalt is dat Amysoft alles behalve transparant is.

Online vind je bijvoorbeeld geen prijzen van de Amysoft waterontharders. Dit vinden wij zelf onbegrijpelijk.

Ten tweede valt de kwaliteit van de Amysoft waterontharders op. Deze kwaliteit ligt boven de kwaliteit van veel andere waterontharders.

Zet je de kwaliteit echter af tegen bijvoorbeeld de Amfa 4000 waterontharder? Dan valt op dat die waterontharder een stuk beter is.

Ten derde valt op dat Amysoft slechts 4 modellen aanbiedt. Dit zijn ook nog eens allemaal modellen die op dezelfde manier werken. Voor al deze modellen heb je in ieder geval zout en een stopcontact nodig.

Je kunt dus niet voor een waterontharder met magneet of waterontharder zonder stroom kiezen. Dat is bij andere merken wel het geval.

Ten vierde valt de verkrijgbaarheid van de Amysoft waterontharders op. Deze ontharders zijn via slechts een paar kanalen te verkrijgen, terwijl dit bij andere merken een ander verhaal is. Dit heeft uiteraard ook te maken met de strategie op het gebied van prijs.

Amysoft houdt graag zoveel mogelijk in eigen beheer, waardoor ze zo min mogelijk informatie over de prijzen hoeven te delen.

Is Amysoft dan beter dan andere merken? Dat ligt er maar net aan hoe je er naar kijkt. Op sommige gebieden blinkt Amysoft zeker uit, maar op andere gebieden schiet dit merk (aanzienlijk) tekort.

Wij raden je daarom aan om vooral voor jezelf een goede vergelijking te maken. Dát is noodzakelijk om uiteindelijk de beste waterontharder te kunnen kopen.

Wat zijn de Amysoft ervaringen?

Online zijn duizenden beoordelingen over Amysoft te vinden. Alleen dat gegeven is al veelzeggend; dit geeft immers aan dat Amysoft een populair merk is.

Wat hierbij ook opvalt, is dat de meeste ervaringen met de waterontharder super positief zijn.

De gemiddelde score bij Kiyoh is bijvoorbeeld een 9,3. Daarbij valt ook op te lezen dat maar liefst 98% van alle klanten Amysoft aanbeveelt.

Onder aan de streep zijn de Amysoft ervaringen dus erg positief. Dit past ook wel bij onze bevindingen. Over veel aspecten van dit merk zijn wij te spreken, waarover wij je hieronder graag nader informeren.

Wat zijn de voordelen van Amysoft?

  • Keuze uit 4 modellen. Op het moment van schrijven kun je uit 4 modellen bij Amysoft kiezen. Dit stelt je in staat om een goede vergelijking voor jezelf te maken. Ook zorgt dit ervoor dat je in elke situatie voor een Amysoft waterontharder kunt kiezen.
  • Alle waterontharders hebben een grote inhoud. Dit brengt wat ons betreft veel gemak met zich mee. Doordat de inhoud zo groot is, hoef je het zout namelijk heel mondjesmaat bij te vullen.
  • Prima service vanuit Amysoft. Het is ook een feit dat de service vanuit Amysoft prima is. Zo kun je op meerdere manieren contact opnemen en word je keurig te woord gestaan. Dit blijkt overigens ook uit de nodige Amysoft ervaringen. De meeste mensen spreken vol lof over de service vanuit Amysoft.
  • Inclusief installatie. Je kunt ervoor kiezen om de Amysoft waterontharder inclusief installatie te bestellen. Dit kost uiteraard meer geld, maar je hebt zelf geen omkijken naar de installatie. Bijkomend voordeel is dat je direct van een goede werking verzekerd bent.
  • Bewezen resultaten. Onder aan de streep brengen de Amysoft waterontharders bewezen resultaten met zich mee. Dit blijkt overduidelijk uit de duizenden Amysoft ervaringen.

Wat zijn de nadelen van Amysoft?

  • Geen transparantie over de prijs. Als je wilt weten wat je voor een Amysoft waterontharder moet betalen, moet je eerst een prijsopgave aanvragen. Dit gebrek aan transparantie vinden wij een groot nadeel.
  • Beperkte informatievoorziening. Wij hebben ook opgemerkt dat de informatievoorziening vanuit Amysoft erg beperkt is. Dit heeft niet alleen betrekking op de prijzen, maar ook op bijvoorbeeld de exacte werking van de waterontharders.
  • Levertijd kan fors oplopen. Wij hebben ook her en der gelezen dat de levertijd van een Amysoft waterontharder flink op kan lopen. Dit heeft uiteraard met de populariteit te maken, maar is toch iets wat wij liever anders zien.

Onze eindconclusie over Amysoft

Het is de hoogste tijd om deze Amysoft review af te ronden. Mogelijk had je het al gemerkt, maar dit moeten we met gemengde gevoelens doen. We zijn zeker te spreken over het aanbod van Amysoft, evenals over de service en de werking van de waterontharders.

We zijn echter alles behalve te spreken over de transparantie. Of beter gezegd: het gebrek aan enige vorm van transparantie.

Het zou Amysoft sieren om veel meer informatie over haar producten én prijzen te verstrekken. Als ze dat gaan doen, behoren ze tot de top van de markt van waterontharders.Meer merken waterontharders:

Categorieën: Huishouden