Beste waterontharder kopen? Top 7 waterontkalkers die echt werken

Last updated by Kaz on

beste waterontharder kopen

Over waterontharders is een hoop te doen. Sommige mensen geven aan dat waterontharders 0,0 zin hebben, terwijl andere mensen overtuigd zijn van de werking van hun waterontharder.

Feit is dat de waarheid ergens in het midden ligt. Veel waterontharders doen niet wat ze moeten doen, maar er zijn ook meerdere waterontkalkers die wél echt werken.

Welke waterontharder werkt echt? Wij zijn op zoek gegaan naar het antwoord op die vraag.

Daarbij hebben we een uitgebreide zoektocht uitgevoerd, waardoor wij in staat zijn geweest om een top 7 samen te stellen.

Als je voor één van deze waterontkalkers kiest, geniet je van een prima werking.

De 7 beste waterontharders uitgelicht

Op basis van onze waterontharder test zijn wij bij onderstaande 7 varianten uitgekomen. Neem de korte waterontkalker reviews door, vergelijk de waterontharders goed met elkaar en schaf de beste waterontharder aan.

1. Amfa4000 Pro

amfa4000-pro

Wij zijn van mening dat de Amfa4000 Pro de beste waterontharder van dit moment is. Deze waterontharder hoef je alleen maar op een leiding te bevestigen, waarna het apparaatje de rest van het werk doet.

Hierbij heb je niks van doen met bijvoorbeeld verspilling van zout of van water.

Door een unieke samenstelling is dit kastje in staat om de kalk uit het water te onttrekken. Dat deze variant de gewenste werking met zich meebrengt, blijkt in ieder geval uit de vele positieve beoordelingen.

Ook is het veelzeggend dat er al méér dan 200.000 stuks van zijn verkocht. De installatie is bovendien binnen 5 minuten gepiept; ook daar heb je dus geen omkijken naar.
2. Safio MSF-5000

We blijven nog even bij een magnetische waterontharder. Ook over de Safio MSF-5000 zijn wij namelijk super te spreken.

Deze waterontharder werkt op basis van een magneet, waarmee de kalkdeeltjes uit het water worden gezuiverd. De werking is dus vergelijkbaar met bovenstaande variant.

Ook bij deze variant geniet je van een simpele installatie. Je hoeft ‘m alleen maar op een leiding te monteren, waarna je nergens omkijken meer naar hebt.

Deze waterontharder is ook nog eens goedkoop en voor grotere huishoudens geschikt. Volgens Safio is het mogelijk om tot wel 10% aan energie per jaar te besparen.
3. Uniprodo Waterontharder

Wil je het een stuk grondiger aanpakken? Dan raden wij je graag de Uniprodo Waterontharder aan. Dit is niet zo’n kleine magnetische waterontharder als bovenstaande varianten, maar is een behoorlijke unit. Deze unit is in staat om het water perfect te verzachten.

Dit betreft een waterontharder met zout. Het zoutreservoir is 20 kilogram groot, terwijl de harsinhoud maar liefst 15 liter groot is. door een flinke capaciteit (2,9 m3 per uur) is deze waterontharder ook voor de grotere huishoudens geschikt.

De beoordelingen over de Uniprodo Waterontharder zijn in ieder geval erg positief.
4. Amfa8000 Max

Amfa8000-Max-waterontharder-met-zout

Eerder in deze top 7 heb je al met de Amfa4000 Pro kennisgemaakt. We komen nu wederom bij dit merk terug. Ook over de Amfa8000 Max zijn wij erg te spreken. Zoals je op de foto al kunt zien, is ook dit een grote installatie.

Toch vallen de afmetingen mee; je kunt deze waterontharder in bijvoorbeeld de kruipruimte of meterkast kwijt.

Dit betreft een zogeheten duplex waterontharder. Dit betekent dat de ontharder over 2 tanks beschikt en hierdoor meer dan voldoende capaciteit heeft.

Overigens werkt deze waterontharder op basis van zout en op basis van de kinetische energie van bewegend water. Dát zorgt ervoor dat de Amfa8000 Max geen stroom verbruikt.
5. PjurWater Professionele Waterontharder Magnetisch

Ben je bereid om in een goede magnetische waterontharder te investeren? Kijk dan eens naar de PjurWater Professionele Waterontharder. Voor de begrippen van een magnetische ontharder is deze variant vrij duur, maar je krijgt wel veel waar voor je geld.

Zo kun je deze waterontharder al binnen 5 minuten installeren. Klem ‘m op een leiding vast, waarna de magneet de rest van het werk doet.

Deze magneet is in staat om de kalkdeeltjes uit het water te ‘trekken’, waardoor je van veel zachter water verzekerd bent. Op deze beste ontkalker voor op een waterleiding krijg je maar liefst 10 jaar garantie.
6. Aqmos R2D2-32

Aqmos-R2D2-32-waterontharder-met-zout

Geloof je niet in de werking van zo’n kleine magnetische waterontharder? Dan kun je wellicht het beste voor de Aqmos R2D2-32 kiezen. Deze magnetische waterontharder kost veel geld, maar doet zijn werk wel prima.

Dit komt onder meer doordat deze waterontharder op basis van zout werkt. Voor dit zout beschikt deze ontharder over een reservoir van 25 kilogram.

Het is mogelijk om deze grote waterontharder zelf te installeren. Dit doe je dankzij de meegeleverde aansluiting. Nadat je dit apparaat aangesloten hebt, merk je oprecht verbeteringen aan het water.

Het water is lekkerder en je hebt minder last van kalkaanslag. Wat wil je nog meer?
7. PuroTech Apollo-M Magnetisch Waterontharder

Tot slot laten wij je graag kennismaken met de goedkoopste variant. De PuroTech Apollo-M Magnetisch Waterontharder kost ongeveer 2 tientjes, maar doet zijn werk prima.

Deze waterontharder werkt op magneet, is makkelijk te installeren en vermindert de kalkaanslag aanzienlijk.

Deze waterverzachter is geschikt voor huishoudens tot 6 personen. Heb je een groter huishouden? Dan is de capaciteit spijtig genoeg niet voldoende.

Wat bij deze magnetische waterontharder opvalt, zijn de positieve beoordelingen. Veel mensen lopen weg met de goedkoopste waterontharder uit deze top 7.
Wat is de beste waterontharder volgens de Consumentenbond?

Is er recent een waterontharder test door de Consumentenbond uitgevoerd? Nee, men heeft geen onderzoek naar de beste waterontharders gedaan. Wel geeft deze instantie aan dat een waterontharder in ons land eigen onnodig is.

Volgens de Consumentenbond is het water in Nederland nergens té hard. Desalniettemin zijn er al veel mensen/huishoudens die zweren bij hun waterontharder.

Waarom een waterontharder kopen?

Het is absoluut aan te raden om een waterontharder te kopen.

Je geniet met zo’n waterontharder namelijk van meerdere voordelen:

  • Het water smaakt een stuk lekkerder. Zonder dat je het doorhebt, zitten er in het kraanwater allerlei kleine kalkdeeltjes. Deze deeltjes maken het water hard en daardoor een stuk minder smaakvol. Je drinkt als het ware water met kalk in plaats van 100% water. Door een kalk ontharder te gebruiken, geniet je snel van veel lekkerder water.
  • Huishoudelijke apparaten verbruiken minder energie. Met een waterontkalkers is het ook nog mogelijk om flink op je energierekening te besparen. Er zijn meerdere waterontharder merken die aangeven dat je tot wel 125 euro per jaar op de energierekening kunt besparen.
  • Je huishoudelijke apparaten gaan langer mee. Door een waterontharder te gebruiken, stroomt er veel schoner water door de leidingen en huishoudelijke apparaten heen. Dát zorgt ervoor dat je huishoudelijke apparaten langer mee gaan. Ook dit zorgt dus voor een kostenbesparing op de lange termijn.
  • Je hoeft minder schoon te maken. Ongeacht welke waterontharder je gaat gebruiken, merk je al snel op dat je minder schoon hoeft te maken. Op onder meer de douchekraan, douchewand en keukenkraan komt een minder kalk terecht. Je hoeft deze producten dus een stuk minder vaak af te nemen met antikalkspul.

Moet je ook nog met waterontharder nadelen rekening houden? Nou, bij onze test aankoop is gebleken dat veel waterontharders niet van de gewenste kwaliteit zijn.

Durf daarom te investeren in één van bovenstaande waterontharders. Met deze waterontharders geniet je wél van bovenstaande voordelen.

Wat zijn de beste merken waterontharders?

Heb je de wens om een nieuwe waterontharder aan te schaffen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een variant van één van de beste merken.

Wat de beste waterontharder merken zijn, sommen we hieronder graag voor je op:

  • Amfa. Wij zijn van mening dat Amfa het beste merk is in de wereld van waterontharders. Dit komt onder meer door de kwaliteit die zij leveren, maar ook door de vele positieve beoordelingen. Dat zij van één van hun modellen meer dan 200.000 stuks verkocht hebben, is uiteraard veelzeggend voor dit merk.
  • Amysoft. Ook de waterontharders van Amysoft kunnen op veel positieve woorden rekenen. Dit merk biedt 4 verschillende modellen aan, waarbij het bij meerdere varianten om een waterontharder met zout gaat.
  • Safio. Ben je op zoek naar een waterontharder met magneet? Dan is de kans groot dat je al snel bij het merk Safio uitkomt. Dit merk biedt prima waterontharders die je alleen maar aan een waterleiding vast hoeft te maken. De magneet doet vervolgens de rest van het werk.
  • Omega. Als je op zoek naar een elektrische waterontharder bent, kom je al snel bij het merk Omega aan. Dit merk levert serieus goede waterontharders die voor in elk huis geschikt zijn. Men biedt namelijk meerdere soorten waterontharders aan.

Blijft het bij alleen deze merken? Nee, zeker niet. Je kunt uit nog veel meer goede merken kiezen. Wij hebben ons echter bewust gericht op de 4 beste waterontharder merken van dit moment.

Tussen welke soorten waterontharders kun je kiezen?

Heb je het aanbod van waterontharders al bekeken? Dan heb je waarschijnlijk direct opgemerkt dat het aanbod super divers is. Dit komt vooral doordat je uit meerdere soorten waterontharders kunt kiezen.

De meest populaire soorten bespreken we graag hieronder voor je.

Waterontharder met zout

Een waterontharder met zout beschikt over een groot reservoir met daarin zout. Met dit zout wordt het water verzacht, waardoor de kalkdeeltjes uit het water gezogen worden.

Je kunt uit meerdere waterontharders met zout kiezen, waardoor je in elke situatie wel een geschikte variant kunt kiezen.

Wel moet je even goed naar de installatie kijken. Zo’n variant is namelijk niet zo makkelijk te installeren als een waterontharder zonder zout.

Waterontharder zonder zout

Een waterontharder zonder zout is bijvoorbeeld een waterontharder met filter. Al het water stroomt langs dit filter; de kalkdeeltjes worden daarbij door het filter perfect tegengehouden. Daarbij komt dus helemaal geen zout ten pas.

Ook kun je kiezen voor een magnetische waterontharder. Zo’n variant werkt op basis van magneet en heeft dus ook niks van doen met zout.

Magnetische waterontharder

Op het moment van schrijven kiezen de meeste mensen voor een magnetische waterontharder. Dit is een vrij kleine waterontharder die je op een waterleiding vast kunt klikken.

In de ontharder zit een magneet verwerkt die voor de gewenste filtering van het water zorgt.

Belangrijk voordeel: dit betreft veelal een waterontharder zonder stroom. Doordat je voor zo’n variant geen stroom nodig hebt, kun je ‘m in principe overal in je woning op een leiding vastklikken.

Dit wordt overigens ook gezien als één van de waterontharders zonder afvoer.

Verschillende afmetingen

Het is ook goed om te weten dat je uit tal van afmetingen kunt kiezen. Je kunt voor een aardige unit kiezen, maar je kunt ook voor een hele kleine waterontharder gaan.

De kleinere waterontharders zijn in de basis een magnetische waterontharder. De grotere waterontharders zijn waterontharders met een groot zoutreservoir.

Hoe kies je de beste waterontharder uit?

Zie je de aanschaf van een goede waterontharder zitten? Dan komt het aan op vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Het aanbod van waterontharders is immers super uitgebreid en divers.

Met deze vergelijking helpen wij je graag een handje. Neem daarvoor deze koopgids door.

Kijk goed naar het soort waterontharder

Je moet allereerst goed naar het soort waterontharder kijken. Hierboven hebben wij de verschillende waterontharders al besproken. Het is nu aan jou om te bepalen naar welke variant jouw voorkeur uitgaat.

Wil je een zo’n simpel mogelijk apparaat hebben? Kies dan voor een waterontharder met magneet. Wil je van de beste (bewezen) werking verzekerd zijn? Kies dan voor een waterontharder met zout.

Kijk goed naar de plaatsing

Je moet ook goed kijken naar de plaatsing van de waterontharder. Dit punt gaat eigenlijk hand in hand met het hierboven benoemde punt. Een waterontharder met magneet bevestig je bijvoorbeeld makkelijk aan een waterleiding.

Maar, waar en hoe kun je nou een waterontharder met zout plaatsen? Dit hangt vooral af van de ruimte waarin je de waterontharder wilt plaatsen.

Wil je ‘m in de kruipruimte of meterkast neerzetten? Ga dan op zoek naar een geschikte waterontharder voor in de kruipruimte of meterkast.

Capaciteit

Je hebt ook nog met de capaciteit van de waterontharder te maken. Des te groter je huishouden is, des te hoger de capaciteit van de waterontharder moet zijn.

Prijs

Je hebt uiteraard ook nog met de prijs te maken. Wil je het liefste zo min mogelijk geld uitgeven? Kies dan voor een magnetische waterontharder.

Ben je op zoek naar een duurzame oplossing voor de lange termijn? Dan is het verstandig om meer geld te investeren in de beste waterontharder met zout.

Ervaringen

Tot slot moet je goed naar de waterontharder ervaringen van andere mensen kijken. Kan een specifieke waterontharder op veel lovende woorden rekenen? Dan is dat veelzeggend voor hetgeen de waterontharder te bieden heeft.

Als je een waterontharder met veel negatieve ervaringen tegenkomt, kun je beter je zoektocht vervolgen.

Conclusie: werkt een waterontharder nou echt?

Ja, sommige waterontharders werken echt. De 7 waterontharders die wij in dit artikel besproken hebben, hebben een bewezen werking. Dit blijkt onder meer uit de vele positieve beoordelingen over deze waterontharders.

Het is wel belangrijk om onderscheid tussen de verschillende waterontharders te maken. Met een waterontharder met zout maak je een duurzame keuze.

Met een waterontharder met magneet maak je vooral een goedkope keuze. Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uitgaat!


Categorieën: Huishouden