De beste verstelbare dumbbells voor thuissporters – Top 7!

Last updated by Kaz on

beste verstelbare dumbbells

Dumbbells zijn ideaal om heerlijk thuis mee te sporten. Je bergt ze eenvoudig op en je traint er ook nog eens meerdere spiergroepen mee.

Wat zijn nu de 7 beste dumbbells voor als je thuis wilt gaan trainen?

In dit artikel lees je wat de 7 beste verstelbare dumbbells zijn voor thuissporters. Daarnaast lees je waar je op kunt letten als je een dumbbell set die verstelbaar is zou willen aanschaffen.

De 7 beste verstelbare dumbbells voor thuissporters

We hebben de 7 beste verstelbare dumbbells voor je samengesteld. Hierbij is rekening gehouden met de kwaliteit en de ervaringen van anderen.

1. Bowflex SelectTech 1090i

 • Gewichtskeuze: 4 tot 40,8 kilogram

Deze ruimtebesparende dumbbells zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en zorgen ervoor dat je thuis goed kunt trainen. Door aan de dumbbells te draaien, kun je gemakkelijk het gewicht verstellen. Je kunt kiezen uit 17 verschillende verstelbare dumbbells.

Begin je net met trainen? Dan is 4 kilogram het meest lichte gewicht dat je kunt kiezen. Wil jij jezelf uitdagen? Kies voor 40,8 kilogram. Dit is het maximale gewicht van deze dumbbell.

De Bowflex SelectTech 1090i wordt gezien als de meest veilige dumbbell om thuis te gebruiken. Het materiaal bestaat uit kunststof en de Bowflex staat erom bekend een stil apparaat te zijn. Dit komt doordat er een harde coating wordt gebruikt tussen de gewichten in.

👍 Voordelen:

 • Zeer hoogwaardige kwaliteit
 • 17 verstelbare dumbbells
2. EchoGoods Halterset

 • Gewichtskeuze: tot 30 kilogram

De dumbbells van EchoGoods zijn uitermate geschikt om thuis te trainen. Deze dumbbell set beschikt over verstelbare gewichten tot wel 30 kilogram en dit zorgt voor de beste work-outs.

Bij de EchoGoods krijg je namelijk wel 16 halterschijven geleverd. Ben je klaar met de work-out? Dan berg je deze dumbbell van 15 x 20 centimeter eenvoudig weer op.

👍 Voordelen:

 • Voordelige prijs
 • Makkelijk op te bergen
3. Virtufit Verstelbare Halterset (Vinyl)

 • Gewichtskeuze: tot 30 kilogram

Met deze dumbbell met verstelbare halters van Virtufit kun je heerlijk thuis aan krachttraining doen. Doordat deze dumbbell gemaakt is van beton en vinyl, heb je een goede grip tijdens het trainen.

Dit zorgt ervoor dat je om een comfortabele manier de oefeningen kunt verrichten. Doordat beton goedkoop materiaal is, zorgt dit ervoor dat deze dumbbell over een zeer aantrekkelijke prijs beschikt.

De Virtufit Verstelbare Halterset is eenvoudig te verstellen. Hierdoor kun je kiezen welk gewicht het beste bij je past.

👍 Voordelen:

 • Voordelige prijs
 • Kan tot wel 30 kg
 • Goede grip tijdens het trainen
4. VirtuFit Verstelbare Dumbbellset Pro

 • Gewichtskeuze: 15 kilogram

Deze prachtige gietijzeren dumbbellset zorgt ervoor dat je het maximale uit je krachttraining kunt halen. Thuis trainen wordt zeer eenvoudig met deze Virtufit Verstelbare Dumbellset Pro. Je bergt de dumbbell eenvoudig op en haalt deze weer uit de kast als je weer gaat trainen.

Deze verstelbare dumbbellset is zeer geschikt voor de beginnende trainer. Het gewicht kun je aanpassen tot 15 kilogram.

Zorg er tijdens het trainen voor dat je de schijven goed vast draait. Dit zorgt te allen tijde voor een veilige training.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor de beginnende trainer
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Voordelige prijs
5. RS Sports Dumbellset

 • Gewichtskeuze: tot 30 kilogram

Deze RS Sports Dumbellset is eenvoudig te gebruiken voor een thuistraining. Je kunt het gewicht van de dumbbells eenvoudig verstellen tot wel 30 kilogram. Is dit nog iets te zwaar?

Ga dan voor een lichter gewicht. Deze set is namelijk geschikt voor zowel de beginnende trainer als de gevorderde.

Het product is van gietijzer. Dit zorgt ervoor dat de dumbbellset zeer duurzaam is en bij goed onderhoud lang mee zal gaan. Als je de dumbellset aanschaft, wordt er een verchroomde dubbelstang meegeleverd. Dit zorgt voor een goede trip tijdens het trainen.

👍 Voordelen:

 • Goede grip
 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 • Makkelijk te verstellen
6. Nuobell Verstelbare Dumbbells

 • Gewichtskeuze: 2- 32 kilogram

Deze in Zweden ontworpen verstelbare dumbbell zorgt voor de beste krachttrainingen. Door aan de hendel te draaien, kun je deze dumbbell zeer eenvoudig verstellen. Zo zorg je ervoor dat je kunt trainen met het gewicht dat het beste bij je past.

Deze Nuobell is van zeer duurzaam materiaal. Dit komt door de machinaal bewerkte stalen handschijven. Kwaliteit is bij deze dumbbell dus zeker gegarandeerd.

Daarnaast kun je deze verstelbare dumbbell gebruiken om verschillende soorten spiergroepen mee te trainen. Kies ervoor om heerlijk thuis te trainen en geniet van dit zeer gebruiksvriendelijke model.
7. Tunturi Selector dumbbell

 • Gewichtskeuze: 2,5 tot 25 kilogram

De Tunturi Selector dumbbell is zeer eenvoudig te verstellen. Met een pin zorg je ervoor dat je een gewicht kiest dat past bij je past. Deze manier van instellen is vele malen eenvoudiger dan bij een andere dumbbells.

Daarnaast is deze dumbbell zeer geschikt om een goede thuis training te volgen. Je bergt de dumbbell zo weer op na de training, omdat het een compact formaat heeft.

Hoe zit het met de grip? De Tunturi Selector dumbbell heeft een zeer goede grip. Dit komt door het rubberen handvat waar deze dumbbell over beschikt.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor zowel beginners als gevorderden
 • Lichtgewicht
 • Eenvoudig te verstellen
 • Hoogwaardige kwaliteit
Waarom kiezen voor verstelbare dumbbells?

Nu je weet wat de 7 beste verstelbare dumbbells zijn om thuis te sporten, ben je natuurlijk benieuwd waarom je dit aan zou schaffen. Het antwoord is simpel: met verstelbare dumbbells stel je zeer eenvoudig het gewicht in.

Je hoeft hierbij niet moeilijk te doen met dumbbells die op de grond blijven liggen. Dit zorgt voor een zeer comfortabele en eenvoudige work-out.

Waarop letten bij aanschaffen?

Als je ervoor kiest om verstelbare dumbbells aan te schaffen voor thuis, zijn er een aantal punten waarop je kunt letten. Om het je eenvoudiger te maken, hebben we deze punten voor je samengesteld.

Is de dumbbell automatisch verstelbaar?

Sommige dumbbells zijn eenvoudiger te verstellen dan andere. Dit zijn de zogeheten slimme dumbbells. Slimme dumbbells passen automatisch het gewicht voor je aan als jij dit aangeeft.

Hoe is de grip?

De grip is een zeer belangrijk aspect als je een dumbbell wilt aanschaffen. Als de halter beschikt over een goede grip, dan zorgt dit voor een meer eenvoudige en veilige training.

Wat voor een goede grip zorgt? Dat doet de knurling. De knurling houdt het profiel van de stang in. Hoe dieper de knurling is, hoe beter de grip van het apparaat is.

De prijs

De prijzen voor verstelbare dumbbells lopen nogal uiteen. Voor een dumbbell van betere kwaliteit, betaal je nu eenmaal wat meer. Het is echter goed om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding.

Er zijn genoeg dumbbells die van hoogwaardige kwaliteit zijn en niet eens zo ontzettend duur.

Het gewicht

Ben je een beginner? Dan kun je ervoor kiezen om een dumbbell aan te schaffen die tot 15 kilogram kan. Als je zoekt naar meer uitdaging, kies dan voor een dumbbell met een hoger gewicht. De meeste dumbbells gaan tot een gewicht van 30 tot 40 kilogram.

Conclusie

Verstelbare dumbbells zijn ideaal om voor thuis te gebruiken. Op deze manier train je meerdere spiergroepen en hoef je niet eens naar de sportschool.

Er zijn verschillende soorten verstelbare dumbbells die geschikt zijn voor thuis. Let er vooral op of de dumbbell over goed grip bevat. Dit is belangrijk voor je eigen veiligheid.

Daarnaast is het goed om te kijken naar het gewicht van de dumbbell. Ben je een beginner of gevorderde? Dit speelt allemaal mee in de keuze voor de beste dumbbell voor thuis.
Veelgestelde vragen

Welke spiergroepen kun je trainen met een dumbbell?

Met een (verstelbare) dumbbell zijn er verschillende spiergroepen die je kunt trainen. Nu hangt het natuurlijk volledig af van het soort oefening dat je ermee doet, maar de meeste oefeningen voor de dumbbells zijn gebaseerd op de rugspieren, beenspieren, borstspieren, schouders, biceps, triceps en buikspieren.

Hoe vaak zul je thuis moeten trainen met de dumbbells?

Per spiergroep kun je 8 sets per week trainen voor de grote spiergroepen. Dit zijn de borst, rug en benen. Voor de kleine spiergroepen kun je 6 sets per week aanhouden.


Categorieën: Fitness