Accu bladblazer met opvangzak kopen? Bekijk de Top 6

Last updated by Kaz on

accu bladblazer met opvangzak

Ben je de vele bladeren in je tuin ook zo zat? Kies dan voor de aanschaf van een bladblazer. Of beter gezegd: voor een accu bladblazer met opvangzak.

Met zo’n variant geniet je van talloze voordelen, waarover je van alles leest in dit artikel. Verder laten wij je in dit artikel kennismaken met de 6 beste accu bladblazers met opvangzak!

Onze top 6 beste accu bladblazers met opvangzak:

 1. Makita DUB187Z LXT 18 V
 2. Powerplus Dual Power POWDPG75270
 3. BLACK+DECKER BCBLV3625L1-QW
 4. Gardena PowerJet 18V P4A
 5. Makita DUB363PT2V
 6. BLACK+DECKER BCBLV36B-XJ 36V

De 6 beste accu bladblazers met opvangzak uitgelicht

Een accu bladblazer is overal te gebruiken, dankzij de onbeperkte bewegingsvrijheid. Met de opvangzak heb je bovendien weinig tot geen omkijken naar het verzamelen c.q. opruimen van alle bladeren.

Voldoende reden dus om voor een accu bladblazer met opvangzak te kiezen. Check onderstaande reviews voor meer informatie over de beste accu bladblazers met opvangzak!

1. Makita DUB187Z LXT 18 V

De Makita DUB187Z LXT 18 V vinden wij de beste accu bladblazer met opvangzak. Deze accu bladblazer is onwijs krachtig, heeft een opvangzak met een inhoud van 25 liter en biedt een dubbele functie aan. Deze accu bladblazer kan namelijk zowel blazen als zuigen.

Kies je voor de blaasfunctie? Dan levert de Makita DUB187Z LXT 18 V een blaassnelheid van maar liefst 60 meter per seconde. Binnen mum van tijd is je tuin dus weer helemaal netjes!

Dankzij de grote omschakelaar wissel je bovendien eenvoudig tussen de blaas- en zuigfunctie. Bij aanschaf krijg je overigens ook een accu meegeleverd!
2. Powerplus Dual Power POWDPG75270

Vind je bovenstaande accu bladblazer met opvangzak net iets te duur? Overweeg dan de Powerplus Dual Power POWDPG75270. Deze accu bladblazer met opvangzak is een stuk goedkoper, maar doet zijn werk minstens net zo goed.

Dit is onder meer aan de grote opvangzak te danken; deze zak heeft een inhoud van maar liefst 40 liter.

De Powerplus Dual Power POWDPG75270 biedt ook nog eens 3 functies aan: zuigen, blazen en versnipperen.

Ook heb je de keuze uit 6 versnellingen, waarbij de maximale snelheid maar liefst 210 kilometer per uur is. Ook met deze accu bladblazer met opvangzak werk je zodoende érg snel!
3. BLACK+DECKER BCBLV3625L1-QW

De BLACK+DECKER BCBLV3625L1-QW is een zeer praktische accu bladblazer met opvangzak. Deze opvangzak heeft een inhoud van 45 liter en is hierdoor ook voor grotere tuinen/oppervlakten geschikt.

Net zoals bovenstaande accu bladblazers biedt deze bladblazer meerdere functies én snelheden aan. Zo kun je met één druk op de knop schakelen tussen blazen en zuigen.

Daarbij heb je de keuze uit maar liefst 8 snelheden. Kies je voor de hoogste snelheid? Dan doet de BLACK+DECKER BCBLV3625L1-QW zijn werk met een snelheid van maar liefst 270 kilometer per uur.

Wel is dit een relatief dure accu bladblazer met opvangzak, maar je krijgt wél direct een accu meegeleverd.
4. Gardena PowerJet 18V P4A

Heb je al meerdere gereedschappen van het merk Gardena? En heb je daardoor ook al een 18V accu van Gardena thuis liggen? Kies dan voor de Gardena PowerJet 18V P4A.

Deze accu bladblazer met opvangzak wordt zonder accu geleverd, waardoor de prijs zeer interessant is. Met de accu die je al hebt liggen, maak je vervolgens ‘gewoon’ gebruik van deze accu bladblazer.

Deze accu bladblazer is van veel handige extra’s voorzien. Het duidelijke LED display geeft bijvoorbeeld duidelijk de accustatus aan.

Verder krijg je nog speciale mondstukken meegeleverd, waarmee je nog gerichter je tuin opruimt. Het lage gewicht maakt de Gardena PowerJet 18V P4A bovendien voor iedereen geschikt.
5. Makita DUB363PT2V

Wil je het opruimen van de bladeren in je tuin serieus aanpakken? Kies dan voor de Makita DUB363PT2V. Dit is eigenlijk een accu bladblazer die voor professionals geschikt is.

Dit blijkt onder meer uit de brute kracht, de vele meegeleverde extra’s en de 2 accu’s die meegeleverd worden. Je kunt hierdoor ook grotere klussen met deze accu bladblazer klaren.

Daarbij geniet je ook nog van veel gemak. Zo is de opvangzak met een inhoud van 50 liter zeer groot te noemen. De blaassnelheid van 194 km/h is indrukwekkend te noemen, waarbij je uiteraard zelf de exacte snelheid kunt bepalen.

Daarbij geniet je ook nog van meerdere functies, waaronder zuigen en versnipperen.
6. BLACK+DECKER BCBLV36B-XJ 36V

Deze top 6 sluiten we af met de BLACK+DECKER BCBLV36B-XJ 36V. Dit vinden wij één van de betere accu bladblazers met opvangzak van dit moment, mede door de forse opvangzak.

De zak heeft een inhoud van 45 liter, waardoor ‘ie uiterst geschikt is voor veel tuinen.

De BLACK+DECKER BCBLV36B-XJ 36V beschikt ook nog eens over 8 snelheden. Dit stelt je in staat om elke blaas- en zuigklus naar wens te uit te voeren. De maximale blaassnelheid is overigens maar liefst 270 kilometer per uur!

Let wel goed op: bij deze accu bladblazer krijg je geen accu meegeleverd. Heb je thuis nog een BLACK+DECKER accu liggen? Dan is dit uiteraard geen probleem en geniet je juist van het voordelige prijskaartje.
👍 Wat zijn de voordelen van een accu bladblazer met opvangzak?

De voordelen van een accu bladblazer met opvangzak zijn groots. Dit komt onder meer doordat we deze voordelen in twee ‘groepen’ op kunnen splitsten. Door de accu geniet je van meerdere voordelen, terwijl dit ook voor de opvangzak zelf geldt:

 • Voordelen van de accu. Dankzij de accu ben je vooral van onbeperkte bewegingsvrijheid verzekerd. Overal waar je bladeren op wilt zuigen – of weg wilt blazen –, is dit mogelijk dankzij de accu. Je bent hierdoor in staat om veel klussen uit te voeren. Hierbij profiteer je ook nog van het feit dat de accu’s steeds krachtiger zijn geworden. Dát zorgt ervoor dat je met een accu bladblazer erg snel elke klus uitvoert.
 • Voordelen van de opvangzak. Met dank aan de opvangzak geniet je van opvallend veel gemak. Zo hoef je zelf niet meer de bladeren bij elkaar te bezemen en weg te gooien. Nee, je hoeft alleen maar de opvangzak te legen. Wat wil je nog meer? Daarbij is het ook nog een voordeel dat de meeste opvangzakken lekker groot uitgevoerd zijn. Een inhoud van 45 of zelfs 50 liter wordt als ‘normaal’ beschouwd.

👎 Wat zijn de nadelen van een accu bladblazer met opvangzak?

Met de opvangzak zelf heb je niet echt met nadelen te maken. Wel moet je even goed beseffen dat de accu 2 potentiële nadelen met zich mee kan brengen:

 • Je moet de accu tijdig/regelmatig opladen. Met name als je een grote tuin hebt, moet je de accu van de bladblazer regelmatig opladen. Een mogelijke oplossing is om direct 2 accu’s te kopen. Dat is toch een stuk praktischer.
 • De accu wordt niet altijd meegeleverd. Bij het uitkiezen van een accu bladblazer met opvangzak moet je goed naar de leveringsomvang kijken. Bij lang niet alle bladblazers krijg je namelijk standaard een accu meegeleverd. Check dat even goed!

Hoe vind je de beste accu bladblazer met opvangzak?

Spreekt het principe van een accu bladblazer met opvangzak je aan? Dat is maar al te goed voor te stellen. Zo’n bladblazer brengt veel gemak en veelal brute kracht met zich mee.

Voordat je hiervan kunt genieten, moet je wel op zoek naar de beste koop voor jóu gaan. Let daarvoor goed op onderstaande aandachtspunten.

Opvangzak

Allereerst moet je goed naar de opvangzak kijken. Let met name goed op de inhoud van de opvangzak.

Heb je het liefste een kleine bladblazer op accu? Dan zie je al snel dat de opvangzak zelf ook niet al te groot is.

Accu(‘s)

Ten tweede moet je goed naar de accu kijken. Let hierbij goed op de volgende punten:

 • Krijg je de accu – en oplader – standaard meegeleverd? Zo ja, om wat voor accu gaat het dan precies? Check goed wat de kracht, de oplaadtijd en de accuduur is.
 • Hoeveel accu’s krijg je meegeleverd? Idealiter krijg je minimaal 1 accu meegeleverd, maar er bestaan ook bladblazers waarbij je 2 accu’s meegeleverd krijgt. Dat is mogelijk nóg interessanter te noemen.

Kracht en functies

Ten derde moet je goed naar de kracht en functies van de accu bladblazer met opvangzak kijken. De kracht wordt niet alleen door de accu bepaald, maar ook door andere interne onderdelen.

Let daarom erg goed op de maximale blaassnelheid. Dit geeft duidelijk aan wat de kracht van de accu bladblazer is. Ga daarbij ook goed na of je de accu bladblazer in meerdere snelheden in kunt stellen. Dat is, wat ons betreft, toch wel zeer wenselijk.

Let daarbij ook goed op wat voor manieren je van de bladblazer gebruik kunt maken. Je kunt ‘m uiteraard voor het blazen gebruiken, maar veelal ook voor het zuigen.

Veel van bovenstaande accu bladblazers zijn ook nog in staat om de bladeren te versnipperen.

Gebruiksgemak

Ten vierde wijzen wij je graag op het gebruiksgemak. Indien je voor een accu bladblazer met opvangzak kiest, moet je bijvoorbeeld goed naar het gewicht kijken.

Met name als de opvangzak vol begint te raken, kan het behoorlijk zwaar worden. Kies daarom idealiter voor een lichtere accu bladblazer.

Het gebruiksgemak gaat hand in hand met bovenstaand punt. Indien de accu bladblazer over veel functies beschikt, gaat dit gepaard met meer gebruiksgemak.

Maar, ga wel goed na aan welke functies je zoal waarde hecht.

Wat kost een goede accu bladblazer met opvangzak?

Over de gemiddelde prijs is lastig uitspraken te doen. Dit komt onder meer doordat de leveringsomvang per accu bladblazer verschillend is.

Bij sommige varianten krijg je immers géén accu meegeleverd, terwijl je bij andere varianten 2 accu’s meegeleverd krijgt.

Je kunt in ieder geval van een investering van zo’n 100 euro uitgaan. Wil je echt voor het beste van het beste gaan? Dan kun je ook – zonder blikken of blozen – meer dan 400 euro uitgeven.

De prijzen lopen dus al met al erg uiteen. Mede daarom is dit, wat ons betreft, één van de belangrijkste aandachtspunten.

Welke merken bieden goede accu bladblazers met opvangzak aan?

Heb je reeds naar bovenstaande top 6 gekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat enkele merken de boventoon voeren in het huidige aanbod.

Het gaat hierbij om Powerplus, Makita en BLACK+DECKER.

Kies je voor een accu bladblazer met opvangzak van één van deze merken? Dan ga je een prima kwaliteit, lange levensduur en veel gemak. Let dus wel even goed op de prijs. Maar wees gerust, er zijn regelmatig goede bladblazer aanbiedingen beschikbaar!

Accu bladblazer met opvangzak: praktisch en krachtig

Een accu bladblazer met opvangzak is een ideale bladblazer. Dit is deels aan de accu en deels aan de opvangzak te danken.

Je geniet al met al van onbeperkte bewegingsvrijheid, brute kracht en veel gemak. Met name als je voor een variant met grotere opvangzak gaat, voer je elke schoonmaakklus in je tuin snel uit.

Hecht je veel waarde aan een strakke tuin? Dan zit je absoluut niet op de vele bladeren op de grond te wachten. Indien je een accu bladblazer met opvangzak hebt, maak je hier snel korte metten mee.

Kies idealiter voor één van de bovenstaande accu bladblazers met opvangzak!


Categorieën: Outdoor