Kleine bladblazer (op accu) kopen? Bekijk de Top 6 & Koopgids

Last updated by Kaz on

kleine bladblazer

Bladblazers worden tegenwoordig in veel soorten en maten aangeboden. Dit stelt je in staat om jouw tuin en voorkeuren perfect af te stemmen op je nieuwe bladblazer.

Blijkt daarbij vooral dat je behoefte hebt bij een kleine bladblazer? Kies dan voor één van de onderstaande varianten. Dit zijn volgens ons onderzoek de beste kleine bladblazers van dit moment.

Onze top 6 beste kleine bladblazers (op accu) van dit moment:

 1. Eurom Gardencleaner 3001 – Beste kleine elektrische bladblazer
 2. Bosch ALB 36 LI – beste kleine bladblazer op accu
 3. Makita DUB185RT
 4. GARDENA ErgoJet 3000
 5. Milwaukee 4933446216
 6. Güde Bladblazer GLS 3000W VARIO

De 6 beste kleine bladblazers uitgelicht

Een mini bladblazer is makkelijk te hanteren, is vooral voor kleinere tuinen geschikt en is makkelijk op te bergen. Spreken juist deze voordelen je aan? Dan raden wij je aan om onderstaande 6 reviews even goed door te nemen.

In deze reviews maak je namelijk kennis met de 6 beste kleine bladblazers van dit moment.

1. Eurom Gardencleaner 3001 – Beste kleine elektrische bladblazer

Wij vinden de Eurom Gardencleaner 3001 de beste kleine elektrische bladblazer van dit moment. Deze bladblazer is lekker compact uitgevoerd, maar is desalniettemin voor veel tuinen geschikt.

Het compacte design gaat namelijk perfect samen met een opvangzak van 35 liter. Alle bladeren die je opzuigt, gooi je hierdoor eenvoudig weg.

Met de Eurom Gardencleaner 3001 kun je bovendien alle kanten op. Hij heeft namelijk een instelbare blaasfunctie, zuigfunctie en zelfs een versnipperfunctie. Voor al dit moois betaal je bovendien slechts een paar tientjes.

Wel moet je goed beseffen dat je voor deze kleine bladblazer altijd een verlengsnoer nodig hebt.
2. Bosch ALB 36 LI – beste kleine bladblazer op accu

De Bosch ALB 36 LI vinden wij de beste kleine bladblazer op accu. Deze bladblazer is lekker compact uitgevoerd en weegt hierdoor slechts 1,9 kilogram. Door dit minieme gewicht is deze bladblazer in principe voor iedereen geschikt.

De onbeperkte bewegingsvrijheid is uiteraard een zeer fijn bijkomend voordeel. Bij aanschaf krijg je overigens standaard 1 accu meegeleverd.

Let wel op: de Bosch ALB 36 LI beschikt níet over een zuig- en versnipperfunctie. Dit is simpelweg niks meer dan een bladblazer.

Maar, het is dus wel een erg compacte, lichte en ook nog krachtige bladblazer. Ondertussen geniet je ook nog van de gekende kwaliteit van Bosch.
3. Makita DUB185RT

Spreekt een mini bladblazer op accu je aan? Overweeg dan ook eens de Makita DUB185RT. Deze mini bladblazer is zeer compact uitgevoerd, biedt onbeperkte bewegingsvrijheid en wordt met accu geleverd.

Dankzij de accu – en meegeleverde oplader – maak je direct naar wens gebruik van deze bladblazer.

De Makita DUB185RT is absoluut een lichtgewicht; inclusief de accu weegt ‘ie slechts 1,6 kilogram. Ondanks dit minieme gewicht is dit een ware krachtpatser, getuige de luchtsnelheid van 80 m/s.

De exacte luchtsnelheid stel je overigens ook nog naar eigen wens in. Dankzij de zuig- en versnipperfunctie geniet je van nóg meer mogelijkheden!
4. GARDENA ErgoJet 3000

Heb je het liefste een kleine bladblazer met opvangzak? Overweeg dan de aanschaf van de GARDENA ErgoJet 3000. Deze bladblazer zelf is erg compact uitgevoerd, maar dat geldt in mindere mate voor de opvangzak.

De opvangzak heeft namelijk een inhoud van maar liefst 45 liter. Dit maakt deze kleine bladblazer voor veel tuinen uiterst geschikt.

Dit betreft een elektrische bladblazer, waardoor je altijd een verlengsnoer nodig hebt. Door deze aandrijving geniet je wel van brute kracht.

Ook is deze kleine bladblazer van veel functies voorzien, waaronder een versnipperfunctie. De aanschafprijs is ook méér dan interessant te noemen!
5. Milwaukee 4933446216

Gaat je voorkeur uit naar een accu bladblazer? Kijk dan ook eens naar de Milwaukee 4933446216. Deze accu bladblazer is opvallend compact uitgevoerd.

Dit geldt zowel voor de ‘luchtpijp’ van de bladblazer als voor de handgreep. Wel moet je even goed opletten: je krijgt bij aanschaf geen accu meegeleverd.

Deze accu bladblazer is opvallend slim vormgegeven. Dit blijkt onder meer uit het minieme gewicht, maar ook uit het beperkte trillingsniveau.

Dankzij dit beperkte trillingsniveau krijg je – tijdens het blazen – geen last van je handen. Deze kleine bladblazer op accu is ook nog van een versnipperfunctie voorzien.
6. Güde Bladblazer GLS 3000W VARIO

Ook over de Güde Bladblazer GLS 3000W VARIO zijn wij erg te spreken. Dit heeft met de compacte afmetingen te maken, maar ook met de diverse functies. Deze mini bladblazer is namelijk van een zuig-, blaas- en versnipperfunctie voorzien.

Ongeacht wat je met de bladeren wilt doen, staat deze mini bladblazer voor je klaar.

Deze elektrische bladblazer is ook nog eens erg krachtig; je klaart hierdoor snel elke klus. Daarbij heb je wel met de aanwezigheid van de stroomkabel te maken. Dat is mogelijk minder handig.

Wat wij erg handig vinden, is de aanwezigheid van de opvangzak. Ook de verstelbare schouderriem vinden wij een geweldige aanvulling.
Wat is een kleine bladblazer?

Het is lastig om een kleine bladblazer precies te definiëren. Weinig fabrikanten geven namelijk duidelijk aan hoe groot een bladblazer precies is.

Wij hebben ons daarom op twee afzonderlijke componenten van een bladblazer gericht:

 • De luchtpijp. Dit is het gedeelte van de bladblazer waarmee de bladeren opgezogen of weggeblazen worden. Deze luchtpijp kan erg kort uitgevoerd zijn, maar is juist bij de professionele varianten erg lang. Indien je graag een compacte bladblazer wilt hebben, zou je voor een variant met een kortere luchtpijp moeten gaan. Het lastige is alleen dat deze lengte ook door geen enkele fabrikant duidelijk aangeven wordt.
 • De handgreep. Het andere component is de handgreep. De handgreep – en bijbehorende onderdelen – worden in verschillende afmetingen uitgevoerd door de verschillende fabrikanten. Dit is uiteindelijk bepalend voor de totale afmetingen van de bladblazer, maar ook voor het gewicht. Ook voor het gebruiksgemak is de handgreep van grote invloed.

Wat zijn de voor- en nadelen van een kleine bladblazer?

Zoals eerder al gesteld: je kunt op dit moment uit veel soorten bladblazers kiezen. Een accu bladblazer met opvangzak is bijvoorbeeld ideaal voor de grotere tuinen.

Een kleine bladblazer is daarentegen meer geschikt voor de kleinere tuinen. Bovendien geniet je met zo’n mini bladblazer van andere voordelen:

 • Een mini bladblazer is makkelijk te hanteren. De minieme afmetingen gaan altijd gepaard met een miniem gewicht. Door het minieme gewicht kun je een mini bladblazer moeiteloos hanteren. Dit maakt een mini bladblazer overigens ook voor veel mensen geschikt.
 • Een kleine bladblazer is makkelijk op te bergen. Een bladblazer gebruik je uiteraard niet elke dag. Op de dagen dat je ‘m niet gebruikt, heb je gelukkig geen last van een kleine bladblazer. Door de compacte afmetingen berg je een kleine bladblazer zonder enige moeite op.
 • Een kleine bladblazer is opvallend krachtig. De minieme afmetingen van een bladblazer gaan niet gepaard met een gebrek aan kracht. Integendeel zelfs; met een mini bladblazer ben je van meer dan voldoende kracht verzekerd.
 • Een kleine bladblazer wordt in talloze varianten aangeboden. Wil je een kleine bladblazer met of zonder opvangzak hebben? Wil je een elektrische kleine bladblazer hebben of een variant die op accu werkt? En hoeveel geld wil je idealiter uitgeven? Het is simpelweg een groot voordeel dat de kleine bladblazers op dit moment in talloze varianten aangeboden worden. Dit stelt je in staat om een juiste vergelijking te maken, waarmee we je graag verderop in dit artikel nog een handje helpen.

Tegelijkertijd moet je ook met een paar kleine aandachtspunten rekening houden. Zo moet je goed beseffen dat een kleine bladblazer meer voor de kleinere tuinen geschikt is.

In veel gevallen kan een kleine bladblazer qua kracht en opvangzak niet tippen aan een grote bladblazer.

Ook moet je goed naar het geluidsniveau kijken. De ervaring leert dat de meeste kleinere bladblazers over weinig isolatiemateriaal beschikken. Dat brengt dus een fors(er) geluidsniveau met zich mee.

Hoe kies je de beste kleine bladblazer uit?

Voor welke van bovenstaande kleine bladblazers kun je nou het beste kiezen? Het antwoord op die vraag vind je in deze koopgids.

In deze koopgids bespreken we namelijk in het kort de belangrijkste aandachtspunten voor je komende zoektocht.

Kijk goed naar de afmetingen

Uiteraard moet je allereerst goed naar de afmetingen van de kleine bladblazer kijken.

Hoe groot is de luchtpijp van de bladblazer precies? Hoe groot is de handgreep met bijbehorende onderdelen? En hoe groot is de opvangzak, indien de mini bladblazer daar over beschikt? 

Dit zijn belangrijke zaken die je goed op het gewenste gebruik af moet stemmen. Waar wil je precies je nieuwe bladblazer voor gebruiken? En waar/hoe wil je je bladblazer opbergen?

Dit zijn 2 belangrijke factoren die je goed op de afmetingen van de bladblazer af moet stemmen.

Het soort kleine bladblazer

Wil je per sé een kleine bladblazer hebben? Dan zijn er meerdere varianten waar je voor kunt kiezen:

 • Kleine elektrische bladblazer. Groot voordeel hiervan is de brute kracht. Nadeel is echter dat je altijd aan een verlengsnoer gebonden bent. Met name als je een iets grotere tuin hebt, is dit erg onhandig.
 • Kleine bladblazer op accu. Groot voordeel hiervan is de onbeperkte bewegingsvrijheid. Wel moet je heel goed nagaan of je bij aanschaf wel een accu meegeleverd krijgt. Hier is bij veel accu bladblazers namelijk geen sprake van.
 • Kleine bladblazer met opvangzak. Er bestaan meerdere kleine bladblazers die van een grote opvangzak voorzien zijn. Dit klinkt als een paradox, maar is juist opvallend handig te noemen. In de grote opvangzak vang je alle bladeren op, waarna je deze zak makkelijk kunt legen. Een kind kan de was doen!

Kijk goed naar de functies & kracht

Bij een kleine bladblazer moet je ook goed naar de functies kijken. Het is in ieder geval logisch dat elke bladblazer over een blaasfunctie beschikt. Maar, veel kleinere bladblazers zijn ook nog van een zuig- en versnipperfunctie voorzien. Erg handig!

Kijk daarbij ook goed naar de kracht van de kleine bladblazer. Check ook even goed of je bijvoorbeeld de blaas- of zuigsnelheid van de bladblazer naar wens in kunt stellen.

Wat kost een kleine bladblazer?

De prijzen van de kleine bladblazers lopen gigantisch uiteen. Dit komt onder meer doordat je uit zoveel verschillende modellen kunt kiezen.

Ook heb je de keuze uit veel modellen van veel merken. Tussen de merken onderling bestaan uiteraard ook (grote) prijsverschillen.

Waar koop je een kleine bladblazer?

Wij raden je aan om een kleine bladblazer bij onder meer Bol.com, Coolblue of Praxis te kopen. Deze firma’s bieden een divers aanbod van kwalitatieve kleine bladblazers aan.

De kleine bladblazers van bijvoorbeeld Lidl, Gamma en Action kun je beter links laten liggen. Die bladblazers zijn erg klein, maar zijn veelal niet van de gewenste kwaliteit.

Dit geldt overigens niet alleen voor een kleine bladblazer, maar ook voor bijvoorbeeld een accu heggenschaar. Bekijk altijd goed de specificaties en uiteraard de prijs-kwaliteitverhouding.

Kleine bladblazer kopen: Wel of niet doen?

Een kleine bladblazer is voor veel huishoudens een ware aanwinst. De bladblazer is makkelijk te hanteren, makkelijk op te bergen en met name voor kleinere tuinen geschikt.

Bijkomend voordeel is dat je uit heel veel kleine bladblazers de keuze hebt. Neem bovenstaande reviews door, maak een goede vergelijking en schaf de beste kleine bladblazer direct aan!

En wie weet heb je geluk en stuit je nog op een mooie bladblazer aanbieding ook!


Categorieën: Outdoor