ActiveCampaign – Uitgebreide Review & Ervaringen

Last updated by Simon on

ActiveCampaign review

Softwaresystemen zijn in de huidige maatschappij niet meer weg te denken. Eigenlijk elk bedrijf gebruikt op dit moment wel één of meerdere softwaresystemen.

Wil jij zelf ook graag de volgende stap met je onderneming zetten? En ben je daarbij op zoek naar een uitgebreid softwaresysteem? Dan voldoet Activecampaign mogelijk aan je voorkeuren.

In deze Activecampaign review vertellen wij je alles over dit systeem. We kijken naar de functies, naar de mogelijkheden, naar de toepassingen en naar de kosten.

Tevens maken we in deze review een vergelijking tussen Activecampaign en vergelijkbare softwaresystemen.

Wat is ActiveCampaign precies?

Activecampaign wordt omschreven als een zogeheten marketing automation softwaresysteem. Dit betekent dat je met dit systeem je marketing kunt automatiseren.

Binnen Activecampaign ligt hierbij de focus onder andere op e-mailmarketing. Met dit systeem kun je de e-mailmarketing binnen je bedrijf naar een (veel) hoger niveau tillen.

De functies van ActiveCampaign

In onze ogen is Activecampaign méér dan een systeem ten behoeve van e-mail marketing. Binnen dit systeem vind je namelijk allerlei functies terug:

 • Versturen van mailings: met Activecampaign kun je mails opmaken, mails personaliseren en mails versturen. Het is hierbij ook mogelijk om één en dezelfde mail naar heel veel ontvangers te versturen. Handig als je al je klanten op bijvoorbeeld een wijziging of aanbieding wilt wijzen.
 • Marketing automation: met Activecampaign is het ook mogelijk om het juiste mailtje op het juiste moment naar de juiste ontvanger te sturen. Om dit mogelijk te maken, moet het gedrag van de ontvanger geanalyseerd worden. Op basis van dit gedrag kan uiteindelijk het juiste mailtje op het juiste moment verstuurd worden. Je verstuurt hierbij dus niet lukraak een mailtje, maar je past het mailtje echt op de ontvanger, op het moment en op de boodschap aan.
 • Sales CRM: door de jaren heen is Activecampaign ook uitgegroeid tot een volledig sales CRM systeem. Dit betekent onder meer dat je gericht met funnels en andere salestechnieken aan de slag kunt gaan. Ook betekent dit dat je alle klanten en contacten in dit systeem kunt beheren.

Voor wie is ActiveCampaign geschikt?

In de afgelopen jaren hebben ruim 150.000 bedrijven voor Activecampaign gekozen. Dit valt althans te lezen op de website van Activecampaign.

Op deze website valt ook te lezen dat men dit systeem als het ‘nummer 1 customer experience automation platform’ omschrijft. Een terechte omschrijving wat ons betreft.

Maar, is dit programma nou voor elk bedrijf Activecampaign? Nee, dat is in onze ogen niet het geval. In onze ogen is dit softwaresysteem bijvoorbeeld niet voor grote bedrijven geschikt. Voor grote bedrijven biedt dit systeem eigenlijk te weinig functies, hoe cru dit ook klinkt.

Voor kleine en middelgrote bedrijven is Activecampaign wel erg geschikt. Dat is zéker het geval als het betreffende bedrijf reeds een flinke groei doorgemaakt heeft.

Om deze groei te continueren, is een goed softwaresysteem nodig. Veel bedrijven hebben reeds laten zien dat zij dankzij/met Activecampaign deze groei doorgezet hebben.

Als je bedrijf aan onderstaande wensen voldoet, is Activecampaign voor je geschikt:

 1. Je hebt een klein tot middelgroot bedrijf
 2. Je bent op dit moment met je bedrijf aan het groeien
 3. Je wilt deze groei in de komende periode (flink) doorzetten
 4. Je bent bereid om te investeren in de beste software

Wat kun je precies met ActiveCampaign?

Eerder in deze review heb je meer over de functies kunnen lezen. Een terechte bijbehorende vraag is wat je nou met Activecampaign kunt.

In onze ogen kun je met dit softwaresysteem vooral heel veel doen. En je kunt met dit systeem heel veel kanten op gaan.

Wil je gericht met je e-mailmarketing aan de slag? Wil je bijvoorbeeld de overstap maken van standaard nieuwsbrieven naar marketing automation? Dan is Activecampaign voor je op het lijf geschreven. Met dit softwaresysteem voer je zo’n verandering/omslag namelijk relatief makkelijk door.

Wil je gericht met je salesfunnels en contacten aan de slag gaan? Ook daarvoor is Activecampaign uiterst geschikt.

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is in het huidige systeem namelijk een uitgebreid Sales CRM systeem ingebouwd. Met dit systeem kun je je huidige sales een flinke boost geven.

Onder aan de streep is het vooral mogelijk om met Activecampaign te groeien. Door e-mailmarketing en de salesfunnels op de juiste manier in te richten, bereik je meer mensen.

Bovendien bereik je de juiste mensen op de juiste momenten met de juiste boodschap. Het gevolg hiervan is bij veel bedrijven duidelijk zichtbaar:

 • De bedrijven bouwen langdurige relaties met hun klanten op
 • De bedrijven trekken meer en meer nieuwe klanten aan
 • De bedrijven draaien meer omzet
 • De bedrijven behalen meer winst, ook omdat de kosten gedrukt worden
 • De bedrijven gaan veel efficiënter marketing voeren

Hoe verhoudt Activecampaign zich tot andere e-mailmarketing software?

Ten opzichte van andere e-mailmarketing softwaresystemen biedt Activecampaign veel meer. Zo biedt dit systeem meer functionaliteiten dan bijvoorbeeld Mailchimp.

De vergelijking Activecampaign vs. Mailchimp is wat ons betreft enigszins oneerlijk. Met Mailchimp kun je alleen mails opstellen en versturen, terwijl je met Activecampaign véél meer kunt.

Qua gebruiksvriendelijkheid scoort Activecampaign ook hoge punten. Weinig andere softwaresystemen kunnen aan de gebruiksvriendelijk van Activecampaign tippen.

Dat geldt ook voor de support. Mocht je vragen of klachten hebben, staat de supportafdeling van Activecampaign echt direct voor je klaar.

Tot slot is het ook mogelijk om Activecampaign met andere tools te integreren. Zo kun je dit systeem koppelen aan je boekhoudprogramma of een CMS systeem.

ActiveCampaign vs. Hubspot

Eén van de porgramma’s die enigszins vergelijkbaar met Activecampaign is, is Hubspot. Feit is echter dat in beide programma’s de focus op iets anders ligt.

Bij Hubspot ligt de focus op CRM, terwijl de focus bij Activecampaign op e-mailmarketing ligt. Tevens is het opvallend dat Activecampaign een stuk voordeliger is dan Hubspot.

Wat zijn de ervaringen met ActiveCampaign?

Onze persoonlijke ervaringen met Activecampaign zijn heel positief. Het systeem werkt prettig, biedt veel mogelijkheden en spreekt eigenlijk direct voor zich.

Wij vonden het erg opvallend dat de leercurve helemaal niet steil was. Als je een paar keer dit systeem gebruikt/gezien hebt, spreekt het systeem al voor zich.

De ervaringen van veel andere gebruikers sluiten hier op. Veel bedrijven zijn te spreken over de mogelijkheden, over de functies en over de doorgemaakte groei.

Veel bedrijven geven namelijk aan dat zij dankzij Activecampaign echt hard gegroeid zijn.

Wat zijn de kosten?

Heeft deze Activecampaign review je warm weten tem aken? En wil je daarom zo snel mogelijk gebruik maken van Activecampaign?

Dan is het goed om te weten dat dit systeem niet heel voordelig is. Het is echter ook geen duur systeem; de prijsstelling is eigenlijk gemiddeld te noemen in de wereld van e-mailmarketingsystemen.

Om van Activecampaign gebruik te kunnen maken, moet je een keuze maken tussen vier pakketten:

 • Lite: 9 dollar per maand.
 • Plus: 49 dollar per maand.
 • Professional: 149 dollar per maand.
 • Enterprise: 258 dollar per maand.

Let wel op: deze bedragen zijn op basis van 500 contacten. Als je bijvoorbeeld 2500 contacten hebt, stijgt de prijs van het Lite pakket al naar 48 dollar.

Voor het Plus pakket betaal je dan 99 dollar. Voor de overige twee pakketten blijven de prijzen gelijk, ondanks de toegenomen hoeveelheid contacten.

Is ActiveCampaign het uitproberen waard?

Ja, dat is absoluut het geval. Door nu met Activecampaign te starten, kun je al snel een flinke groei doormaken. Dit is te danken aan de vele functies en de vele mogelijkheden.

Persoonlijk zijn wij ook van mening dat de kosten voor dit softwaresysteem reuze meevallen.

Weet je nog niet 100% zeker of Activecampaign echt iets voor jou en je onderneming is? Dan kun je een demo via de website van Activecampaign aanvragen.

Als je eenmaal toegang tot de demo hebt, krijg je een duidelijk beeld van dit softwaresysteem. Je merkt dan al snel genoeg op dat Activecampaign heel veel te bieden heeft.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *