AEG zonnepanelen review – Prijzen, Info & Ervaringen

Last updated by Kaz on

aeg zonnepanelen review

Wil je graag genieten van de vele voordelen van zonnepanelen? Als je op zoek naar de juiste zonnepanelen gaat, is de kans groot dat je bij AEG zonnepanelen uitkomt.

De panelen van dit merk staan goed aangeschreven en lijken veel voordelen te bieden.

In deze AEG zonnepanelen review vertellen wij je alles over deze panelen. We bespreken het aanbod van AEG, we bespreken de voordelen en we kijken kritisch naar mogelijke nadelen.

Ook vertellen we je meer over bijvoorbeeld de AEG zonnepanelen prijs.

Over het merk AEG

Heb je wel eens van het merk AEG gehoord? Die kans is vrij groot. Dit Duitse merk is namelijk leverancier van tal van elektronische producten voor in huis.

Zo kun je voor een AEG stofzuiger en AEG vaatwasser kiezen. Sinds enige tijd kun je bij dit Duitse merk ook terecht voor zonnepanelen.

Langere tijd richtte AEG zich uitsluitend op omvormers. Maar, enige tijd geleden werd de firma AEG Solar opgericht. Deze firma maakt onderdeel uit van de holding van AEG En richt zich uitsluitend op zonnepanelen.

Binnen AEG Solar ligt de focus op hoogwaardige zonnepanelen. Alle panelen die door dit merk gefabriceerd worden, moeten aan strenge eisen voldoen.

Het is niet voor niets dat AEG behoort tot de groep van Tier 1 merken. In deze groep vind je uitsluitend zonnepanelen merken die kwaliteit leveren en betrouwbaar zijn.

Het aanbod van AEG

Welk type zonnepanelen wil je kopen? Waar wil je deze zonnepanelen precies plaatsen? Hoe groot moeten de zonnepanelen worden? Wat moet het vermogen van de zonnepanelen zijn?

Dit zijn slechts enkele van de vele vragen waar je bij de aanschaf van zonnepanelen over na moet denken.

Ongeacht wat je wensen zijn, is de kans groot dat je bij AEG aan het juiste adres bent. Dit Duitse merk biedt namelijk veel soorten zonnepanelen aan.

Zo kun je kiezen voor AEG Ultimate zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen. De vier types zonnepanelen waar je bij AEG uit kunt kiezen, bespreken we hieronder graag in het kort.

AEG Shingled Ultra Black zonnepanelen

De AEG Ultimate zonnepanelen zijn zo’n beetje de populairste zonnepanelen van dit merk. Dit komt onder meer door de zwarte uitstraling. Deze zonnepanelen staan bijvoorbeeld prachtig op huizen of gebouwen met een donker dak.

Doordat de panelen volledig in het zwart uitgevoerd zijn, geniet je van een fraaie uitstraling. Op deze zonnepanelen krijg je maar liefst 25 jaar productgarantie en 25 jaar prestatiegarantie.

AEG Mono Halfcel zonnepanelen (M6 cellen)

De AEG Mono Halfcel zonnepanelen zijn eveneens interessante zonnepanelen. Deze panelen beschikken over 120 M6 cellen, waardoor de efficiëntie van de panelen meer dan goed te noemen is.

Op deze zonnepanelen krijg je 20 jaar productgarantie en 25 jaar prestatiegarantie.

AEG Mono Halfcel zonnepanelen (M10 cellen)

Deze zonnepanelen lijken op bovenstaande variant, maar hebben een net iets andere samenstelling. De M10 cellen brengen een ander efficiency en een ander rendement met zich mee.

Ook op deze zonnepanelen krijg je 20 jaar productgarantie en 25 jaar prestatiegarantie.

AEG glas-glas zonnepanelen

Ben je op zoek naar zonnepanelen met een gigantisch hoog rendement? Dan is het aan te raden om te kiezen voor de AEG glas-glas zonnepanelen. Door de speciale samenstelling zorgen deze panelen voor een 10% tot 30% hoger rendement.

Dit komt doordat deze panelen het geflecteerde zonlicht perfect opvangen. Op deze panelen krijg je 30 jaar productgarantie en 30 jaar prestatiegarantie.

De eigenschappen van AEG zonnepanelen

Heb je de vier bovenstaande zonnepanelen al bekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat het aanbod van AEG behoorlijk divers is.

Dit komt niet alleen doordat je uit meerdere types kunt kiezen, maar ook door onderstaande eigenschappen:

 • Verschillende panelen. Het is goed om te weten dat je bij AEG uit twee soorten panelen kunt kiezen. Je kunt kiezen voor poly- en mono kristallijne zonnepanelen. Ook kun je kiezen voor ‘normale’ zonnepanelen en voor glas-glas zonnepanelen. Zoals hierboven al in het kort besproken, geniet je met de glas-glas zonnepanelen van een nog hoger rendement.
 • Afmetingen. AEG biedt haar zonnepanelen hoofdzakelijk in de maat 1,6 meter breed bij 0,9 meter hoog aan. Deze afmetingen passen perfect op de meeste daken. Ben je op zoek naar bredere zonnepanelen? Ook daarvoor kun je bij AEG aankloppen. De breedste zonnepanelen die AEG aanbiedt, zijn 2 meter breed.
 • Vermogen. Je moet bij de AEG zonnepanelen goed op het vermogen letten. Het piekvermogen van de verschillende panelen ligt namelijk tussen de 140 en 405 Wp. Over het algemeen kan hierover het volgende gesteld worden: de nieuwere AEG zonnepanelen beschikken over een hoger piekvermogen.
 • Rendement. Over het algemeen kan gesteld worden dat het rendement van de AEG zonnepanelen hoog ligt. Dit uit zich ook in de prijs-kwaliteitsverhouding. De meeste mensen die voor AEG panelen hebben gekozen, geven aan dat de prijs-kwaliteitsverhouding prima is.
 • Garantie. Zoals hierboven al omschreven, krijg je op AEG zonnepanelen behoorlijk lang garantie. Wat hierbij ook nog uniek is, is dat je zowel een prestatie- als productgarantie voorgeschoteld krijgt. Je kunt hierdoor met een gerust hart één van de types AEG zonnepanelen aanschaffen.

Wat zijn de voordelen van AEG zonnepanelen?

Heb je de wens om je woning te verduurzamen? Dan weet je ongetwijfeld al dat je hier de knip voor moet trekken. Aangezien zonnepanelen niet al te voordelig zijn, is het belangrijk dat je een goede vergelijking maakt.

Dit doe je door je goed in de verschillende merken te verdiepen. Neem bijvoorbeeld onze Longi zonnepanelen review door.

Graag laten we je kennismaken met de verschillende voordelen van AEG zonnepanelen:

 • Prima prijs-kwaliteitverhouding. De prijs-kwaliteitverhouding van de AEG zonnepanelen vinden wij subliem. De kwaliteit is meer dan prima te noemen, terwijl de AEG zonnepanelen prijs ook reuze meevalt. Verderop in deze review vertellen wij je graag meer over de prijs.
 • Voldoende keuze. Wij vinden het ook een groot voordeel dat je uit meerdere uitvoeringen kunt kiezen. Ongeacht wat je wensen precies zijn, kun je hierdoor voor een geschikt type zonnepanelen bij AEG kiezen.
 • Prima garantieregelingen. De garantieregelingen van AEG zijn oprecht uniek te noemen. Dit is het feit dat je twee soorten garantie krijgt, maar ook nog eens de lengte van de garantieperiode. Dat je tot wel 30 jaar garantie op je zonnepanelen krijgt, is uiteraard subliem.
 • Betrouwbaar merk. Het is niet voor niets dat AEG één van de Tier 1 merken in de wereld van zonnepanelen is. Dit geeft aan dat AEG kwaliteit levert en dat het een betrouwbaar merk is. Dat laatste kunnen we onderstrepen. Het is niet voor niets dat AEG één van de grootste merken op het gebied van consumentenelektronica is. Ook in de wereld van zonnepanelen is men lekker aan de weg aan het timmeren.

Wat zijn de nadelen van AEG zonnepanelen?

Is het dan zo dat de AEG zonnepanelen voor iedereen de beste koop is? Nee, dat is niet het geval. Ook bij de panelen van dit merk moet je met kleine aandachtspunten rekening houden:

 • Niet overal te verkrijgen. Het is goed om te weten dat de AEG zonnepanelen niet overal te verkrijgen zijn. Als je per sé de zonnepanelen van dit merk wilt kopen, moet je hier een betrouwbare aanbieder voor vinden. Daarbij heb je ook nog met de installatie van de panelen te maken. Wie gaat de panelen precies voor je monteren en installeren?
 • Glas-glas zonnepanelen kunnen oververhit raken. Met de glas-glas zonnepanelen biedt AEG geweldige panelen aan. Deze panelen hebben een flink rendement, maar kunnen wel oververhit raken. Dit geldt niet zozeer voor de panelen zelf, maar voor de metalen dragers. Zodra deze dragers oververhit raken, komen de zonnepanelen in een spaarstand terecht. Dat wil je liever niet, aangezien dit ten koste van het rendement gaat.

Wat zijn de ervaringen met AEG zonnepanelen?

De ervaringen met/over AEG zonnepanelen zijn overwegend positief. Wij hebben online de nodige reviews gevonden, waarvan het grootste deel positief tot heel positief is.

Wat opvalt, is dat veel mensen de prijs-kwaliteitsverhouding roemen. Zoals wij eerder in deze AEG zonnepanelen review stelden, zijn ook wij te spreken over deze verhouding.

Je betaalt voor de panelen van AEG niet de hoofdprijs, terwijl je wel van de gewenste kwaliteit verzekerd bent.

Ook roemen veel mensen de verschillende uitvoeringen van de AEG zonnepanelen. Dat je überhaupt uit meerdere types zonnepanelen kunt kiezen, is uiteraard een groot voordeel.

Uiteraard kan ook de garantieperiode op veel lovende woorden rekenen.

AEG zonnepanelen prijs

Ben je benieuwd naar de AEG zonnepanelen prijs? Op voorhand kunnen wij je één ding verklappen: wat je precies voor de AEG zonnepanelen moet betalen, is afhankelijk van talloze factoren.

Je kunt in ieder geval van deze richtprijzen uitgaan:

 • 8 zonnepanelen: 4.500 tot 6.200 euro
 • 10 zonnepanelen: 5.000 tot 7.500 euro
 • 12 zonnepanelen: 5.600 tot 8.800 euro
 • 15 zonnepanelen: 7.500 tot 11.000 euro
 • 17 zonnepanelen: 8.700 tot 12.500 euro

Wat je exact moet betalen, hangt onder meer van de installateur af. Ook is het goed mogelijk dat AEG tussentijds iets aan haar prijs aanpast. Vraag in ieder geval bij meerdere leveranciers een offerte op. Dat stelt je in staat om de juiste vergelijking te maken.

Zijn AEG zonnepanelen aan te raden?

AEG zonnepanelen zijn absoluut interessante zonnepanelen. Deze panelen kosten niet de hoofdprijs, zijn van de gewenste kwaliteit en brengen een vrij hoog rendement met zich mee.

Daarbij is het ook nog ideaal dat je uit meerdere types zonnepanelen kunt kiezen.

Wij verwachten bovendien dat AEG blijft innoveren. Het is hierdoor goed mogelijk dat AEG in de komende jaren uitgroeit tot één van de beste leveranciers van zonnepanelen. Het huidige aanbod is in ieder geval zeer interessant.

Ontvang gratis offertes van zonnepanelen specialisten

Wil jij gratis offertes ontvangen zodat je gemakkelijk de beste deal vindt? Klik snel op de knop hieronder voor kosteloze en vrijblijvende offertes:


Meer merken zonnepanelen:


Categorieën: Huishouden