Longi zonnepanelen: Review, Ervaringen & Kosten (2024)

Last updated by Kaz on

longi zonnepanelen review

Het is om meerdere redenen verstandig om je woning te verduurzamen. Dit doe je niet alleen om het milieu te redden, maar ook om je maandelijkse kosten omlaag te brengen.

Als je je eigen zonnepanelennetwerk hebt, kun je zelfs geheel gratis energie verbruiken in je woning.

Is dit ook mogelijk met de Longi zonnepanelen? Je leest het in deze Longi zonnepanelen review.

In deze Longi Solar review vertellen we je alles over de zonnepanelen van Longi Solar.

Zo zoomen we in op het aanbod, kijken we naar de prijzen en naar alle voor- en nadelen.

Feit is dat Longi Solar in ieder geval een behoorlijk goede naam heeft opgebouwd.

Daarbij moeten we wel alvast aangeven dat de Longi zonnepanelen niet voor op elk huis geschikt zijn. Hoe dit precies zit, bespreken we graag hieronder.

Over Longi Solar

Het merk Longi Solar werd al in 2000 opgericht. Dat dit bedrijf inmiddels ruim 20 jaar bestaat, is vrij uniek te noemen. Als je naar andere leveranciers van zonnepanelen kijkt, valt namelijk op dat die bedrijven nog een stuk jonger zijn.

Dit heeft uiteraard te maken met het feit dat zonnepanelen nog niet al te lang een gebruikelijk en populair product zijn.

Dit merk komt van origine uit China. Het is echter niet zo dat dit bedrijf uitsluitend in China actief is. Men heeft over heel de wereld heen inmiddels kantoren geopend, waaronder meerdere kantoren in Europa.

Vanuit die kantoren tracht dit bedrijf om zoveel mogelijk zonnepanelen te verkopen.

Wat daarbij opvalt, is eigenlijk het gebrek aan focus. Longi Solar biedt namelijk zonnepanelen aan zowel particulieren als bedrijven aan. Ongeacht in wat voor situatie je nieuwe zonnepanelen wilt kopen, kun je hiervoor bij dit Chinese merk terecht.

Door de jaren heen heeft Longi Solar in ieder geval een goede naam opgebouwd. Sommige mensen zetten mogelijk hun vraagtekens bij producten afkomstig uit China, maar dat is bij de Longi zonnepanelen niet zozeer nodig.

Daar vertellen we je verderop in deze Longi zonnepanelen review meer over.

Het aanbod van Longi Solar

Naar wat voor soort zonnepanelen gaat je voorkeur uit? Het antwoord op deze vraag is bepalend of je überhaupt bij Longi Solar kunt shoppen. Dit merk levert namelijk alleen maar zwarte mono kristallijne zonnepanelen.

Dit betekent dat de zonnepanelen van Longi Solar een hoog rendement halen. Maar, dit betekent ook dat de zonnepanelen van dit merk niet de goedkoopste in zijn soort zijn.

Het is goed om te weten dat je uit meerdere zonnepanelen van dit merk kunt kiezen. We hebben ervoor gekozen om de verschillende modellen niet te bespreken, maar om juist in te zoomen op het aanbod.

Op onderstaande vier punten bestaan grote verschillen binnen het huidige aanbod:

 • Verschillende panelen. Het is goed om te weten dat je bij Longi Solar uit twee soorten panelen kunt kiezen. Het gaat hierbij om de klassiekere glas-folie panelen, maar ook moderne glas-glas panelen. Met de laatstgenoemde zonnepanelen doe je nog langer, terwijl het rendement in bepaalde situaties ook hoger ligt.
 • Verschillende piekvermogens. De modellen van Longi brengen allemaal hun eigen piekvermogen met zich mee. Je moet daarom goed naar je situatie kijken, maar ook naar je elektriciteitsverbruik. Op basis van die factoren kun je voor de juiste zonnepanelen met het juiste piekvermogen kiezen.
 • Verschillende technologieën. Door de jaren heen heeft Longi gebruik gemaakt van twee verschillende technologieën. Het gaat hierbij om monofaciale en bifaciale zonnepanelen. Bij eerstgenoemde technologie wordt het licht alleen aan de voorzijde opgevangen. Bij laatstgenoemde technologie wordt het licht aan beide kanten opgevangen.
 • Verschillen in afmetingen. De factoren piekvermogen en afmetingen gaan hand in hand met elkaar. Des te groter een zonnepaneel is, des te hoger het piekvermogen ligt. Gelukkig is het bij Longi Solar mogelijk om tussen meerdere afmetingen te kiezen. Hierbij is het ook goed om te weten dat de dikte van de zonnepanelen anders is. Dit heeft ook te maken met de verschillende panelen (zie 1e punt in deze opsomming).

Wat kosten Longi zonnepanelen?

Wil je bijvoorbeeld tussen Longi- en AEG zonnepanelen een goede vergelijking maken? Dan is het zaak om onder meer naar bovengenoemde punten te kijken.

Een ander punt dat van groot belang is, zijn de kosten. Bij de Longi zonnepanelen kun je van onderstaande gemiddelde prijzen uitgaan.

Aantal zonnepanelenGemiddelde prijs
8€4.500 – €6.200
10€5.000 – €7.500
12€5.600 – €8.800
15€7.500 – €11.000
17€ 8.700 – €12.500

Het is goed om te weten dat deze prijs uit meerdere componenten bestaat. Dit is namelijk de prijs inclusief btw, inclusief omvormer en inclusief plaatsing.

De kosten voor de installatie zijn uiteraard wel per installateur verschillend. Het kan daarom nooit kwaad om bij meerdere installateurs een offerte op te vragen.

Het is ook goed om te weten dat dit gemiddelde prijzen zijn. De exacte kosten hangen ook van je eigen wensen af, terwijl ook bovengenoemde 4 punten een belangrijke rol spelen. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf de juiste afweging maakt.

Vind je dit lastig? Een goede installateur kan je op dit gebied van het juiste advies voorzien. Je kunt hiervoor overigens ook contact met Longi voor opnemen.

Op de website van Longi Solar vind je ook nog een complete lijst met distributeurs waar Longi mee samenwerkt.

Wat zijn de voordelen van Longi zonnepanelen?

 • Geweldig rendement. Als je voor de zonnepanelen van Longi kiest, ben je van een geweldig rendement verzekerd. Dit komt onder meer door de half cut technologie, waardoor het paneel uit twee losse delen bestaat. Het is hierdoor mogelijk dat het ene deel goed functioneert, terwijl het andere deel in de schaduw ligt. Dit komt het algehele rendement uiteindelijk alleen maar ten goede.
 • Lange levensduur. Met een Longi solar zonnepaneel geniet je ook van een lange levensduur. Dit komt enerzijds door de kwaliteit en de lange garantieperiode en anderzijds door het beperkte vermogensverlies. Veel zonnepanelen werken na een paar jaar minder/slechter, maar daar is bij de Longi Solar zonnepanelen weinig tot geen sprake van. Je krijgt mede hierdoor een vermogensgarantie van maar liefst 25 jaar op de panelen van Longi.
 • Innovatief. Kies je voor één van de Longi Solar zonnepanelen? Dan weet je dat deze zonnepanelen over de nieuwste technologieën beschikken. Dit merk staat namelijk te boek als één van de meest innovatieve partijen in de wereld van zonnepanelen.
 • Top kwaliteit en veilig. Zoals hierboven al aangegeven, geniet je met Longi Solar zonnepanelen van de gewenste kwaliteit. Dat uit zich ook in de veiligheid. De panelen van dit merk zijn onder alle mogelijke weersomstandigheden getest, inclusief extreme omstandigheden. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen volledig stof- en waterdicht zijn. Ook zijn de panelen bestand tegen bijvoorbeeld hagel en zijn ze brandveilig.
 • Goede verkrijgbaarheid. Door de jaren heen is Longi Solar uitgegroeid tot één van de grootste spelers. Dit is aan de kwaliteit te danken, maar ook aan de verkrijgbaarheid. Als je Longi Solar panelen wilt kopen, kun je dit gewoonweg bij veel partijen doen. Dat stelt je in staat om ook nog een goede vergelijking te maken, bijvoorbeeld tussen verschillende installateurs.
 • Stijlvolle panelen. Tot slot willen we ook nog benoemen dat de Longi zonnepanelen bijzonder stijlvol zijn. Dit komt onder meer doordat de panelen volledig in het zwart uitgevoerd zijn. Longi heeft er ook nog voor gekozen om helemaal geen witte lijntjes tussen de zonnecellen aan te brengen. Doordat ook het frame volledig in het zwart uitgevoerd is, is het geheel prachtig om te zien.

Wat zijn de nadelen van Longi zonnepanelen?

 • Niet per sé de goedkoopste optie. Het is goed om te beseffen dat de Longi Solar zonnepanelen niet de goedkoopste panelen van dit moment zijn. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen. Dat gezegde is absoluut van toepassing op de zonnepanelen van Longi Solar.
 • Momenteel alleen mono kristallijne zonnepanelen. In het verleden heeft Longi Solar ook poly kristallijne zonnepanelen aangeboden, maar dat is nu niet meer aan de orde. Op dit gebied heb je dus niks te kiezen bij deze leverancier.

Video review

Voor wie zijn Longi Solar zonnepanelen geschikt?

Doordat Longi Solar zoveel soorten zonnepanelen aanbiedt, kan elk huishouden bij dit merk terecht. Ongeacht wat voor dak je hebt of wat je wensen zijn, biedt Longi Solar geschikte zonnepanelen aan.

Dat is nu het geval, maar is ongetwijfeld ook over een paar jaar het geval. Met alle dank aan de innovaties waar Longi Solar om bekend staat.

Hoe kun je zonnepanelen van Longi Solar kopen?

De zonnepanelen van Longi Solar koop je bij één van de distributeurs of installateurs. Veel installateurs werken inmiddels met dit merk samen.

Bij zo’n installateur vraag je een offerte op, waarna de installateur bij akkoord op de offerte de zonnepanelen bij Longi Solar bestelt.

Wat zeggen andere mensen over Longi Solar zonnepanelen?

Online zijn behoorlijk veel meningen over de Longi Solar zonnepanelen te vinden. Wat bij de reviews van kopers opvalt, is dat de meeste mensen erg blij met hun aankoop zijn.

Zo geven veel mensen aan dat het rendement lekker hoog ligt. Ook valt her en der te lezen dat de zonnepanelen van Longi Solar een lust voor het oog zijn. Dat is in ieder geval iets dat wij kunnen onderstrepen.

Onze conclusie over Longi zonnepanelen

Met Longi zonnepanelen doe je absoluut een verstandige aankoop. De zonnepanelen van dit merk zijn van een top kwaliteit, beschikken over de nieuwste technologieën en zien er ook nog eens strak en stijlvol uit.

Bijkomend voordeel: je kunt uit meerdere soorten Longi Solar zonnepanelen kiezen. Het advies is in ieder geval om bij meerdere installateurs een offerte op te vragen. Dat stelt je in staat om een goede kostenvergelijking te maken!

Klik hieronder om direct een goede vergelijking te maken.

Ontvang gratis offertes van zonnepanelen specialisten

Wil jij gratis offertes ontvangen zodat je gemakkelijk de beste deal vindt? Klik snel op de knop hieronder voor kosteloze en vrijblijvende offertes:


Meer merken zonnepanelen:


Categorieën: Outdoor