Coolblue zonnepanelen: Ervaringen & Review

Last updated by Kaz on

coolblue zonnepanelen review

Je woning verduurzamen, is hoe dan ook een verstandig idee. Door je woning te verduurzamen, bespaar je een hoop geld op de lange termijn.

Bovendien bereid je je woning hiermee perfect voor op de komende jaren. Is het daarbij aan te raden om voor de Coolblue zonnepanelen te kiezen?

Het antwoord op die vraag vind je in deze Coolblue zonnepanelen review. In deze review laten wij je van A tot Z kennismaken met de zonnepanelen van Coolblue.

Over de zonnepanelen van Coolblue

Coolblue staat te boek als één van de beste webshops van ons land. Dit is enerzijds aan het diverse aanbod te danken en anderzijds aan de service.

Uiteraard hoor je her en der klachten, maar over het algemeen staat deze webshop erg goed aangeschreven.

Door de jaren heen is Coolblue ook steeds groener geworden. Uiteraard is blauw nog steeds de belangrijkste kleur binnen de huisstijl, maar het doel van Coolblue is zo duurzaam mogelijk te ondernemen.

Hier heeft men haar aanbod ook op aangepast, getuige de Coolblue zonnepanelen die momenteel aangeboden worden.

Enige tijd geleden besloot Coolblue om zelf zonnepanelen te verkopen. Dit deed men niet zomaar, maar na een uitgebreide pilot. Uit die pilot bleek dat er veel vraag naar was. Ook bleek uit deze pilot dat Coolblue dit goed zou moeten doen.

Is het daadwerkelijk aan te raden om voor Coolblue zonnepanelen te kiezen? Of kun je toch beter voor Essent zonnepanelen of Ikea zonnepanelen kiezen? Je leest het allemaal in deze review over de zonnepanelen van Coolblue.

Het aanbod van Coolblue

Heb je oren naar het laten plaatsen van zonnepanelen? Dan is het uiteraard eerst zaak om op zoek te gaan naar de beste zonnepanelen. Daarvoor lijk je bij Coolblue aan het juiste adres te zijn.

Binnen het aanbod van Coolblue vallen namelijk meerdere zaken op:

 • Het aanbod is behoorlijk divers. Dit houdt in dat je niet alleen zonnepanelen bij Coolblue kunt kopen, maar ook alle toebehoren. Daarbij kun je aan verschillende soorten omvormers denken.
 • Coolblue werkt met meerdere merken samen. Om voor elk huishouden de juiste zonnepanelen aan te bieden, is Coolblue met meerdere merken samen gaan werken. Over deze samenwerkingsverbanden vertellen we je hieronder graag meer.

Aanbod van zonnepanelen

Dat Coolblue met meerdere merken samenwerkt, is wat ons betreft een groot voordeel. Als we naar het aanbod van zonnepanelen kijken, zien we het merk REC naar voren komen.

Dit merk staat te boek als één van de beste merken in de wereld van zonnepanelen. Zo valt online te lezen dat dit merk zo’n beetje de beste prijs-kwaliteitsverhouding van alle merken aanbiedt.

Overigens komt REC van origine uit Noorwegen. Dit merk wilde blijkbaar ook voet aan grond in ons land zetten, waardoor men besloot om samen te werken met Coolblue.

Wij vermoeden zomaar dat deze samenwerking REC geen windeieren heeft gelegd. Het is maar al te goed mogelijk dat veel huishoudens voor Coolblue zonnepanelen kiezen.

Aanbod van omvormers

Voor de zonnepanelen werkt Coolblue dus samen met REC. Als we naar de omvormers kijken, zien we meerdere merken naar voren komen. Zo werkt Coolblue samen met zowel Enphase als met Growatt.

Beide merken bieden andere soorten omvormers aan, waardoor je op dit gebied meer dan voldoende uit te kiezen hebt.

Aanbod van montagesystemen

Kijk je naar de montagesystemen? Dan valt op dat Coolblue ook hiervoor met meerdere merken samenwerkt. Voor de schuine daken werkt Coolblue samen met Van der Valk.

Dit is niet alleen een bekende hotelketen, maar is ook een ontwikkelaar en leverancier van handige montagesystemen voor zonnepanelen.

Heb je een plat dak waarop je zonnepanelen wilt plaatsen? Ook daarvoor ben je bij Coolblue aan het juiste adres. Coolblue biedt namelijk een speciaal montagesysteem voor platte daken aan, waarvoor men met het merk Solarstell samenwerkt.

Dit merk heeft een uniek systeem ontwikkeld, waarmee het rendement op een plat dak zo hoog mogelijk ligt.

Wat kosten zonnepanelen bij Coolblue?

Bij zonnepanelen draait onder aan de streep alles om de terugverdientijd. Des te korter de terugverdientijd is, des te interessanter het is om in zonnepanelen te investeren.

Over de terugverdientijd hoef je bij de Coolblue zonnepanelen niet in te zitten.

Dit heeft wat ons betreft twee belangrijke redenen:

 • Je kunt uit talloze zonnepanelen en systemen kiezen. Bij Coolblue heb je de nodige vrijheid om je eigen zonnepanelennetwerk samen te stellen. Je kunt uit meerdere soorten zonnepanelen kiezen, maar ook uit meerdere omvormers. Dit betekent dat je veel invloed op zowel de kosten als op het potentiële rendement uit kunt oefenen.
 • Je kunt contact opnemen met specialisten van Coolblue. Binnen Coolblue is een heel zonnepanelenteam aanwezig. Dit team staat graag voor je klaar en is in staat om jou van de beste adviezen te voorzien. Je kunt op je gemakje je wensen en situatie delen, waarna de specialist de meest optimale samenstelling voor je uitzoekt. Dit komt uiteraard de terugverdientijd ook alleen maar ten goede.

Wat je precies voor de Coolblue zonnepanelen moet betalen, is van meerdere factoren afhankelijk. Coolblue geeft in ieder geval het volgende aan: voor een gemiddeld dak met zonnepanelen betaal je zo’n 6500 euro.

Uiteraard kun je in jouw situatie (ver) onder of boven dit bedrag zitten. Dit hangt grotendeels ook af van de keuzes die je maakt.

Wil je weten of en hoe je kunt besparen? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van de bespaarcheck met Coolblue.

Binnen 1 minuut kun je achterhalen of je met de investering in zonnepanelen uiteindelijk geld kunt verdienen. Is dit daadwerkelijk het geval? Dan kun je direct een offerte opvragen danwel contact opnemen met de klantendienst van Coolblue.

Het zonnepanelenteam voorziet je maar al te graag van de juiste adviezen.

Wat zijn de voordelen van Coolblue zonnepanelen?

 • Divers aanbod. Het aanbod van Coolblue zonnepanelen is behoorlijk divers te noemen. Je kunt niet alleen uit meerdere panelen kiezen, maar ook uit meerdere omvormers en montagesystemen. Ongeacht wat jouw situatie en wensen zijn, kun je bij Coolblue de juiste keuzes maken.
 • Prima kwaliteit. Coolblue heeft er bewust voor gekozen om alleen met de beste merken samen te werken. Dit blijkt onder meer uit het aanbod van zonnepanelen. De zonnepanelen die je bij Coolblue kunt kopen, zijn allemaal van het Noorse merk REC. Dit merk levert simpelweg een geweldige kwaliteit.
 • Lange garantie. Kies je voor de Coolblue zonnepanelen? Dan geniet je van een productgarantie tot 25 jaar! Ook op de installatie krijg je nog een garantieperiode van 10 jaar aangereikt. Op het montagesysteem krijg je maar liefst 20 jaar garantie. Qua garantievoorwaarden heeft Coolblue het maar al te goed voor elkaar.
 • Prima advies. De investering in zonnepanelen is vaak een aanzienlijke investering. Het is daarom belangrijk dat je de juiste afweging maakt en de juiste knopen doorhakt. Gelukkig kun je bij Coolblue terecht voor prima advies. Vul eerst de bespaarcheck in en kom vervolgens in contact met één van de specialisten van Coolblue. Dan weet je in ieder geval zeker dat je de juiste keuzes moet maken.
 • Veel goede klantbeoordelingen. Het is uiteraard ook belangrijk om naar de ervaringen van andere mensen te kijken. Daarbij valt in ieder geval direct op dat de meeste klantbeoordelingen positief tot heel positief zijn. Verderop in deze review komen we hier graag nader op terug.

Wat zijn de nadelen van Coolblue zonnepanelen?

 • Weinig transparantie over prijzen. Het ontbreekt absoluut aan transparantie op de website van Coolblue. Als je wilt weten wat je voor zonnepanelen moet betalen, moet je eerst meerdere stappen doorlopen. Uiteraard is dit goed te begrijpen, maar we hadden toch graag iets meer transparantie gezien.
 • Informatievoorziening had iets beter gekund. Over het team van specialisten zijn wij super te spreken, maar over de website zelf minder. Op de website van Coolblue vind je bijvoorbeeld beperkte informatie over de zonnepanelen, omvormers en dergelijke. Wij hadden liever een bredere informatievoorziening gezien.

Voor wie zijn Coolblue zonnepanelen geschikt?

In de basis zijn de Coolblue zonnepanelen voor elk huishouden geschikt. Dit komt vooral doordat Coolblue meerdere soorten zonnepanelen aanbiedt. Dit zijn bovendien geen eigen creaties, maar zijn de zonnepanelen van het Noorse merk REC.

Dit is één van de beste merken wereldwijd, waardoor je van een bepaalde kwaliteit uit kunt gaan.

Daarnaast is het goed om te weten dat Coolblue voor elk dak een geschikt systeem aanbiedt. Dit heeft betrekking op de zonnepanelen zelf, maar ook op de montagesystemen. Ongeacht of je nou een plat dak of een schuin dak hebt, kun je terecht bij Coolblue.

Hoe kun je zonnepanelen bij Coolblue kopen?

Het is bij Coolblue niet mogelijk om direct de zonnepanelen in je winkelmandje te stoppen. Nee, voordat je de zonnepanelen bij Coolblue kunt kopen, moet je een paar stappen doorlopen.

Ten eerste is het zaak om de bespaarcheck uit te voeren. Voer je postcode en huisnummer in. Nadat je dat gedaan hebt, moet je je stroomverbruik invullen.

Je krijgt vervolgens in één oogopslag belangrijke informatie te zien:

 • Je krijgt te zien wat het advies van Coolblue is. Hierbij geeft Coolblue aan hoeveel zonnepanelen aangeraden worden. Bijkomend voordeel is dat je hierbij wel direct ziet staan van welke kosten je uit kunt gaan.

Nadat je dit gedaan hebt, kun je ook direct advies op maat aanvragen. Heb je dat niet nodig? Dan kun je direct een offerte bij Coolblue opvragen. De ervaring leert dat je deze offerte snel ontvangt, waarna je de bestelling definitief kunt plaatsen.

Wat zeggen andere mensen over de Coolblue zonnepanelen?

De meeste mensen die voor Coolblue zonnepanelen hebben gekozen, zijn hier uiterst over te spreken. Ze geven aan dat de kwaliteit en installatie volledig naar wens zijn. Ook geven meerdere kopers aan dat de adviezen vanuit Coolblue subliem zijn.

Kom je online ook nog negatieve beoordelingen tegen? Nee, weinig tot niet. Mede doordat Coolblue met uitsluitend de beste merken samenwerkt.

Onze conclusie over Coolblue zonnepanelen

Het kan zeker interessant zijn om voor Coolblue zonnepanelen te kiezen. Maar, het kan ook geen kwaad om bij andere partijen ook een offerte op te vangen.

Ook de Essent- en Longi zonnepanelen zijn voor veel huishoudens interessant. Ga in ieder geval niet over één nacht ijs en vraag advies aan. Daarvoor zit je bij Coolblue in ieder geval héél goed!

Ontvang gratis offertes van zonnepanelen specialisten

Wil jij gratis offertes ontvangen zodat je gemakkelijk de beste deal vindt? Klik snel op de knop hieronder voor kosteloze en vrijblijvende offertes:


Meer over zonnepanelen:


Categorieën: Outdoor