Essent zonnepanelen kopen? Review, Ervaringen & Kosten (2024)

Last updated by Kaz on

essent zonnepanelen kopen

Heb je interesse om zonnepanelen te kopen? Gezien de vele voordelen en de huidige status van onze aardbol is dit absoluut aan te raden.

Maar, voor welke zonnepanelen kun je dan het beste kiezen? Je hebt op dit moment in ieder geval uit veel merken en varianten de keuze, waaronder de Essent zonnepanelen.

In deze Essent zonnepanelen review vertellen wij je alles over deze panelen.

We bespreken onder meer tussen welke zonnepanelen je kunt kiezen. Ook benoemen we alle voor- en nadelen van de Essent zonnepanelen en kom je meer te weten over de kosten.

Over de Essent zonnepanelen

Al langere tijd is Essent één van de grootste energieleveranciers in ons land. Deze leverancier heeft zich jarenlang op grijze stroom gericht, maar daar is verandering ingekomen.

Net zoals alle andere leveranciers richt Essent zich nu op uitsluitend groene stroom.

Daarbij richt Essent zich ook op andere verduurzamingsopties. Het beste voorbeeld hiervan zijn de zonnepanelen die je op dit moment bij Essent kunt kopen.

Wat hierbij uniek is, is dat je op twee manieren aan Essent zonnepanelen kunt kopen:

 • Essent zonnepanelen kopen als klant van Essent. Dit vraagt om een behoorlijke investering, maar de terugverdientijd is vele malen belangrijker. Als je in bijvoorbeeld 7 of 8 jaar de investering terug kunt verdienen, hoef je eigenlijk niet na te denken over deze investering. Als klant is het bovendien ideaal dat je al bekend bent bij Essent.
 • Essent zonnepanelen huren als niet-klant. Het is bij Essent ook mogelijk om als niet bestaande klant zonnepanelen te kopen. Bij het kopen van zonnepanelen van deze leverancier ben je dus niet afhankelijk van een energiecontract of iets dergelijks.

Overigens was het tot voor kort ook mogelijk om bij Essent zonnepanelen te huren. Uiteindelijk is gebleken dat het kopen van zonnepanelen voor consumenten een veel hoger rendement oplevert.

Vandaar ook dat Essent heeft besloten om de zonnepanelen alleen nog maar te verkopen.

Wil je meer informatie over de zonnepanelen van Essent? Dan is het aan te raden om de website van Essent even te bekijken.

Op de website van Essent vind je veel nuttige en handige informatie over zonnepanelen. Dit doet Essent overigens een stuk beter dan andere leveranciers.

Bij zowel de Ikea zonnepanelen als bij de Coolblue zonnepanelen vinden wij de toelichting ietwat beperkt.

Het aanbod zonnepanelen van Essent

Wil je je woning graag verduurzamen? Met de zonnepanelen van Essent behoort dit tot de mogelijkheden. Voordat je de zonnepanelen kunt kopen, is het zaak om een dak check uit te voeren.

Je hoeft hiervoor alleen maar je adres en het verbruik per jaar in te vullen.

Nadat je dat gedaan hebt, moet je in het kort aangeven wat voor dak je hebt. Als je ook dat gedaan hebt, krijg je precies te zien hoeveel zonnepanelen er op het dak van je woning passen.

Ook geeft Essent aan hoeveel panelen je voor je huidige verbruik nodig zou hebben. Daarbij staat ook nog benoemd wat de jaarlijkse besparing van je zonnepanelen is.

Spreekt dit je allemaal aan? Dan kun je direct een adviesprijs over de mogelijkheden aanvragen. Alleen in dat gesprek krijg je meer informatie over de zonnepanelen van Essent. Maar, gelukkig hebben wij alvast meer informatie voor je weten te vinden.

Het is zo dat je bij Essent uit drie soorten zonnepanelen kunt kiezen.

 • Je kunt ten eerste voor het Comfort pakket gaan. Daarbij krijg je de zwarte zonnepanelen geleverd. Deze panelen hebben een piekvermogen van 360 Wp.
 • Je kunt ook voor het Comfort Plus pakket kiezen, waarbij ook zwarte zonnepanelen geleverd zijn. Die panelen hebben echter een iets hoger piekvermogen (370 Wp) en zijn van een betere kwaliteit. Dit blijkt uit het feit dat je op deze panelen 25 jaar product garantie krijgt.
 • Tot slot kun je ook nog voor het premium pakket kiezen. Dit zijn de nieuwste zonnepanelen die een hoog rendement opleveren. Deze zonnepanelen kunnen op alle daken gelegd worden, inclusief kleine daken.

Moraal van het verhaal: je bent bij Essent van een divers aanbod verzekerd. Ongeacht wat je situatie, wensen en budget zijn, kun je bij Essent geschikte zonnepanelen kopen.

Daarbij is het ook erg belangrijk dat Essent alleen met de beste merken samenwerkt. De zonnepanelen die door Essent verkocht worden, zijn van de merken JA Solar en REC.

Kun je ook omvormers en dergelijke kopen bij Essent? Ja, zeker. Als je voor één van bovenstaande pakketten kiest, is de prijs inclusief plaatsing.

Dit betekent onder meer dat je geen omkijken hebt naar omvormers, montagesystemen en dergelijke.

Wat kosten Essent zonnepanelen?

Heb je interesse om Essent zonnepanelen te kopen? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de Essent zonnepanelen kosten. Wij zijn op zoek gegaan naar de exacte kosten, maar zijn enigszins met lege handen achtergebleven.

Op de website van Essent vind je heel veel informatie, maar juist weinig informatie over de kosten van de zonnepanelen.

Feit is wel dat het Premium pakket om de grootste investering vraagt. Dit komt puur doordat dit de beste zonnepanelen met het hoogste piekvermogen zijn. Bij deze zonnepanelen ligt het rendement ook hoog.

Wat je precies voor de zonnepanelen moet betalen, hangt volgens Essent van meerdere factoren af. Je hebt te maken met een bepaald aantal zonnepanelen voor op het dak, maar ook met het pakket waar je voorkeur naar uitgaat.

Wil je exact weten wat de Essent zonnepanelen kosten in jouw situatie zijn? Dan kun je maar één juiste keuze maken: een adviesgesprek bij Essent aanvragen.

In dit gesprek deel je je wensen, waarna een specialist van Essent een offerte op maat voor je opstelt. Binnen deze offerte zijn ook de installatiekosten opgenomen.

Wat zijn de voordelen van Essent zonnepanelen?

 • Betrouwbare leverancier. Als je voor de Essent zonnepanelen kiest, ben je in ieder geval van een betrouwbare leverancier verzekerd. Essent is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven van ons land. De reputatie die men opgebouwd heeft, probeert men uiteraard te behouden. Dit uit zich in een prima service.
 • Juiste advies. Om meer informatie over de Essent zonnepanelen kosten te achterhalen, moet je dus een adviesgesprek aanvragen. Wat hierbij een essentieel voordeel is, is dat je van het juiste advies voorzien wordt. De experts van Essent weten precies wat in jouw situatie de juiste keuze is.
 • Keuze uit meerdere zonnepanelen. Bijkomend voordeel is dat je uit meerdere zonnepanelen kunt kiezen. Je kunt dit dus volledig op je verbruik en wensen afstemmen, maar ook op je budget. Dit is eveneens een punt waarover de experts van Essent je het beste kunnen adviseren. Wat ons ook erg aanspreekt, is dat alle geleverde panelen in het zwart uitgevoerd zijn. Dit staat toch een stuk fraaier dan de oudere blauwe zonnepanelen.
 • Prima informatievoorziening. Op de website is ook heel veel informatie over de zonnepanelen te vinden. Hierbij richt Essent zich op haar eigen panelen, maar ook op algemene informatie. Juist door deze algemene informatie kun je de juiste knoop doorhakken.
 • Handige dak check. Wil je weten wat je met zonnepanelen kunt besparen? Of wil je weten hoeveel zonnepanelen er op het dak van je woning passen? In beide gevallen is het verstandig om gebruik te maken van de dak check van Essent. Deze dak check kun je vergelijken met de handige bespaarcheck van Coolblue.

Wat zijn de nadelen van Essent zonnepanelen?

 • Weinig informatie over de kosten. Op voorhand weet je eigenlijk niks van de kosten voor Essent zonnepanelen. Wij hebben veel moeite gedaan om de kosten te achterhalen, maar uiteindelijk is dit situatie gebonden. Je moet dus eerst een adviesgesprek met Essent volgen, voordat je meer duidelijkheid over de kosten krijgt.
 • Installatie kan lang op zich laten wachten. Wij hebben gehoord dat het lang kan duren voordat de Essent zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden. Vraag daarom ook bij andere partijen een offerte op.

Video review

Voor wie zijn Essent zonnepanelen geschikt?

Of de Essent zonnepanelen voor jou geschikt zijn, hangt compleet van je situatie af. Doe daarom eerst de dak check op de website van Essent.

Hoe kun je zonnepanelen van Essent kopen?

Dit doe je door eerst een adviesgesprek te voeren. In dit gesprek bespreekt de specialist van Essent alle mogelijkheden, waarna je een offerte op maat krijgt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is hier akkoord op te geven.

Wat zeggen andere mensen over Essent zonnepanelen?

De ervaringen over de Essent zonnepanelen lopen flink uiteen. Veel mensen geven aan dat de zonnepanelen prima zijn, maar dat de installatie erg moeizaam ging.

Dit heeft met de lange wachttijden te maken, maar ook met het feit dat Essent met installateurs werkt. De verleende service is per installateur uiteraard verschillend.

Onze conclusie over Essent zonnepanelen

Onder aan de streep zijn de zonnepanelen van Essent zeker interessant. De panelen zijn van de beste merken en je wordt ook nog van het beste advies voorzien.

Toch raden wij je ook aan om offertes bij andere partijen op te vragen. Dat is simpelweg de enige manier om de juiste vergelijking te maken én om de juiste keuze voor jou te maken.

Ontvang gratis offertes van zonnepanelen specialisten

Wil jij gratis offertes ontvangen zodat je gemakkelijk de beste deal vindt? Klik snel op de knop hieronder voor kosteloze en vrijblijvende offertes:


Meer over zonnepanelen:


Categorieën: Outdoor