Auto koelkast kopen? De Top 7 & Koopgids

Last updated by Kaz on

auto koelkast kopen

Ga je graag met je auto op vakantie? Ga je regelmatig met de auto richting het strand? Of is er een andere reden waarom je op zoek bent naar een auto koelkast?

In veel situaties komt zo’n koelkast maar al te goed van pas. Overal waar je met je auto komt, geniet je immers van koel eten en drinken. Dat doe je het beste met één van onderstaande auto koelkasten.

De top 7 beste auto koelkasten:

 1. Mobicool MT48W
 2. Mobicool MV27 AC/DC
 3. MOA Elektrische Koelbox ECW22
 4. DistinQ Elektrische Koelbox
 5. Heimer Cool Cube 25
 6. Tristar KB-7424
 7. Auronic Elektrische Koelbox

De 7 beste auto koelkasten uitgelicht

Bestaan er nou echt koelkasten voor in de auto? Nee, dat is niet zozeer het geval. Met de term ‘auto koelkast’ doelen we op een auto koelbox die je op de 12V aansluiting aan kunt sluiten.

De koelbox sluit je op de 12V aansluiting aan, waarna je van koel eten en drinken geniet. Ideaal als je op vakantie gaat of een dagje naar het strand gaat.

Daarvoor raden wij je dus bovenstaande 7 auto koelkasten aan. Die auto koelkasten voorzien we hieronder graag van iets meer duiding.

1. Mobicool MT48W

Mobicool-MT48-koelbox-auto

De Mobicool MT48W vinden wij de beste grote koelkast voor in de auto. Deze koelkast heeft een inhoud van 48 liter, waardoor je onwijs veel eten en drinken kunt laten koelen.

Dit doe je erg eenvoudig: zet deze koelkast in je auto en sluit ‘m op de 12V aansluiting van je auto aan. Dat is in principe het enige dat je hoeft te doen.

Daarbij geniet je van een geweldige koeling. Ben je eenmaal met je auto op de plek van bestemming aangekomen? Dan neem je de Mobicool MT48W makkelijk overal mee naar toe. Dit is onder andere aan de stevige handgreep en handige wieltjes te danken.
2. Mobicool MV27 AC/DC

Mobicool-MV27-koelbox-auto

Neem je genoegen met een iets kleinere auto koelkast? Dan raden wij je de Mobicool MV27 AC/DC aan.

Deze koelkast heeft een inhoud van 26 liter, waardoor ‘ie ongeveer de helft zo klein is als bovenstaande variant. Dat maakt het neerzetten van deze koelkast in je auto in ieder geval een stuk eenvoudiger.

Deze koelkast is ook nog eens veelzijdig te gebruiken. Als je ‘m in de auto wilt gebruiken, maak je gebruik van de 12V stekker. Wil je ‘m echter op een andere locatie gebruiken? Ook dat is mogelijk, dankzij de 230V stekker. Dit is al met al een veelzijdige auto koelkast!
3. MOA Elektrische Koelbox ECW22

De MOA Elektrische Koelbox ECW22 is een geweldige auto koelkast. Deze koelkast is lekker compact vormgegeven, waardoor je ‘m makkelijk in je auto meeneemt. Ook als je een kleinere auto hebt.

Verder is de samenstelling ideaal; de deksel sluit bijvoorbeeld bijzonder goed af.

De inhoud van de MOA Elektrische Koelbox ECW22 is 22 liter. Dit stelt je in staat om het nodige eten en drinken te koelen.

Dit kun je overigens op 2 manieren doen: met de 12V stekker en met de 230V stekker. Ook dit is een veelzijdige koelkast voor in de auto én daarbuiten. 
4. DistinQ Elektrische Koelbox voor Auto

Bij het ontwikkelen van de DistinQ Elektrische Koelbox voor Auto was het doel duidelijk: een prima koelkast voor in de auto ontwikkelen. In dat doel is het merk DistinQ goed geslaagd.

Deze koelkast is ideaal voor in de auto, is veelzijdig te gebruiken en heeft een inhoud van 25 liter.

Wat direct opvalt, is de verwarmingsfunctie. Ga je naar wintersport toe met je auto en wil je onderweg van warme koffie genieten? Dat is ook mogelijk met deze auto koelkast. Overigens kun je deze koelkast ook op een 230V stopcontact aansluiten. Ideaal!
5. Heimer Cool Cube 25

De Heimer Cool Cube 25 is een compacte en handige koelkast voor in de auto. Deze koelkast heeft een inhoud van 25 liter, is van een 12V stekker voorzien en is op een handige manier samengesteld.

Zo kun je het vermogen van de koelkast naar wens aanpassen. Ook beschikt ‘ie over een verwarmingsfunctie.

Deze koelkast wordt ook nog met een 230V stekker geleverd. Je kunt ‘m hierdoor ook op bijvoorbeeld je vakantiebestemming gebruiken.

Wat ook een erg sterk punt is, is dat de 12V kabel maar liefst 3 meter lang is. Zet de Heimer Cool Cube 25 in de kofferbak van je auto en sluit ‘m aan op de 12V aansluiting bij het dashboard. Ideaal!
6. Tristar KB-7424

Wil je graag relatief goedkoop uit zijn? Dan raden wij je graag de Tristar KB-7424 aan.

Deze koelkast voor in de auto is vele malen goedkoper dan andere varianten, waardoor deze koelkast ongetwijfeld voor veel mensen geschikt is. Dat komt overigens ook door de gangbare inhoud van 22 liter.

Deze koelkast voor in de auto wordt met een 12V autolader geleverd. Sluit ‘m hiermee op de 12V aansluiting in je auto aan en geniet van koel eten en drinken.

Deze koelkast weegt zelfs slechts 2,8 kilogram, waardoor je ‘m makkelijk in de auto mee kunt nemen. Dit komt ook doordat het een relatief compacte auto koelkast is.
7. Auronic Elektrische Koelbox

De Auronic Elektrische Koelbox is ook een prima koelkast voor in de auto. Deze koelkast gebruik je niet alleen in de auto, maar ook op bijvoorbeeld je vakantiebestemming.

Bij aanschaf krijg je namelijk een 12V en 240V stekker meegeleverd. Dit maakt deze koelkast uitermate veelzijdig in gebruik.

Deze koelkast heeft een inhoud van 20 liter. In onze ogen is dat toch wel heel handig voor in een auto. De koelkast is hierdoor namelijk lekker compact uitgevoerd. Geef ‘m een handig plekje in je auto, sluit ‘m aan en geniet van lekker eten en drinken tijdens je autoreis.
Wat is een auto koelkast?

Een auto koelkast is niks anders dan een koelbox voor in de auto. Het staat daarom ook wel te boek als een auto koelkast 12V. Je zet zo’n koelkast in je auto, je vult ‘m met eten en drinken en je sluit ‘m op de 12V aansluiting aan.

Tijdens je autorit geniet je hierdoor van koel eten en drinken. Ook als je eenmaal op de locatie aangekomen bent, kun je waarschijnlijk nog van de auto koelkast gebruik maken. Veel van deze koelkasten beschikken ook over een 230V stekker.

Waarom voor een auto koelkast kiezen?

 • Je geniet tijdens een lange autorit van koel eten en drinken. Ga je bijvoorbeeld met je auto op zomervakantie? Dan krijg je waarschijnlijk met files te maken, terwijl de temperatuur ook steeds verder oploopt. Des te fijner is het als je dan de beschikking over koel eten en drinken hebt.
 • De auto koelkast is veelzijdig inzetbaar. Kies je voor één van de bovenstaande auto koelkasten? Dan weet je zeker dat deze koelkast veelzijdig inzetbaar is. Met dank aan de 230V stekker en ook bij veel koelkasten met dank aan de verwarmingsfunctie.
 • Een auto koelkast is compact. Bij het ontwerpen van een auto koelkast houdt de fabrikant uiteraard rekening met de beperkte ruimte in een auto. Vandaar ook dat de beste auto koelkasten slim én compact vormgegeven zijn.
 • De 12V kabel is veelal behoorlijk lang. Doordat de kabel bijvoorbeeld 3 meter lang is, kun je de auto koelkast zelfs in de kofferbak van je auto zetten. Sluit ‘m op je 12V aansluiting aan geniet tijdens je tussenstop van koel eten en drinken!

Hoe vind je de beste auto koelkast?

Heb je interesse om de beste auto koelkast aan te schaffen? Denk dan goed over onderstaande vragen na.

Hoe en waar wil je de auto koelkast gebruiken?

Zou je de koelkast alleen in je auto willen gebruiken? Of zou je ‘m eventueel ook op andere plekken willen gebruiken? Als dat tweede het geval is, is het van belang om voor een auto koelkast met 230V stekker te gaan.

Hoe groot moet de auto koelkast zijn?

Hoeveel flesjes of blikjes wil je in de auto koelkast kunnen koelen? Ook dat is een belangrijke vraag om even bij stil te staan. De bovenstaande auto koelkasten laten in ieder geval zien dat de soorten inhoud aanzienlijk verschillen.

Over welke functies moet de auto koelkast beschikken?

Het is ook verstandig om vooraf over de gewenste functies na te denken. Wil je bijvoorbeeld dat de auto koelkast over een verwarmingsfunctie beschikt? Of wil je graag zelf de koeltemperatuur van de koelkast in kunnen stellen?

Wil je de auto koelkast makkelijk mee kunnen nemen?

Als dit het geval is, moet de auto koelkast sowieso over een handige handgreep beschikken. Maar, het kan ook handig zijn om voor een auto koelkast met wieltjes te gaan.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Je moet ook goed over je beschikbare budget nadenken. Wel raden wij je aan om te durven investeren in de beste auto koelkast.

Juist door net iets meer geld uit te geven, geniet je van een auto koelkast die volledig op je wensen aansluit. Daarnaast ben je bij een duurdere auto koelkast van de gewenste kwaliteit verzekerd.

Is een auto koelkast een aanrader?

Ja, zijn wij een groot voorstander van een auto koelkast.

Met name als je naar een warm land op vakantie gaat, heb je veel baat bij een koelkast voor in de auto.

Wij raden je daarvoor dus 7 bovenstaande varianten aan!


Categorieën: Keuken