Beste beamer voor thuis kopen? Bekijk de TOP 3

Last updated by Simon on

Beste beamer voor thuis

Wie gek is op het kijken van films weet dat een goed plaatje je ervaring kan maken of breken. Een beamer is voor een liefhebber dan ook absoluut geen overbodige luxe!

Want waar een tv al snel gelimiteerd is door zijn formaat is een beamer een stuk groter, zonder dat het extra ruimte in beslag neemt!

Maar als jij op zoek bent naar de beste beamer voor thuis dan kan het goed zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Want waar moet je op letten? Welk merk is aan te bevelen? En hoe weet ik wanneer ik een goede heb?

Dus ben jij van plan om een beamer voor je thuisbioscoop te kopen, maar je weet niet precies hoe en wat? Lees dan gauw verder!

Beste beamer voor thuis (ook voor in de slaapkamer)

Zoals we hierboven al gezien hebben komt er stiekem toch meer kijken bij het kopen van een beamer dan dat je op het eerste opzicht zou verwachten!

Maar ondanks dat we nu weten waar we op moeten letten kun je je goed afvragen; welke beamer past nu bij mij?

Speciaal voor jou hebben we dan ook 3 beamers uitgezocht die perfect zijn voor thuis. Zo kun jij de beste beamer voor thuis binnen een mum van tijd in jouw bezit hebben!

1. Qwatch Beamer

qwatch_beamer

We bijten het spits af met deze krachtige Qwatch beamer die geschikt is voor zowel werk als thuis gebruik!

De beamer is in staat om tussen de 40 en 160 inch te projecteren, waardoor de beamer een perfecte toevoeging kan zijn aan je thuisbioscoop. De beamer projecteert met een full-HD resolutie, waardoor hij 1920 x 1080 pixels weergeeft.

Het aantal ANSI Lumen is ook beslist niet niks! Zo heeft deze beamer van Qwatch 5000 ANSI-Lumen. Hierdoor kan de beamer gebruikt worden in goed verlichte ruimtes zoals je woonkamer of op kantoor. Houdt er wel rekening mee dat hierdoor de beamer minder geschikt is voor donkere ruimtes en kan hij hier als fel worden ervaren.

Deze handige beamer beschikt over een VGA-poort, HDMI-aansluiting en twee USB-poorten. Hierdoor kun je zo goed als ieder apparaat koppelen, van laptop tot Playstation en van Chromecast tot USB-stick!

Ook beschikt de beamer over een aparte koptelefoon aansluiting waardoor je ook nog los een koptelefoon kunt gebruiken.

Je kunt de hoek van de beamer eenvoudig zelf in stellen. Ook kun je gemakkelijk de beamer handmatig scherpstellen, zodat je gegarandeerd bent van een scherpe afbeelding.

De Qwatch beamer is dus een behoorlijk staaltje beamer voor een betaalbare prijs!
2. Optoma HD146X

optoma hd beamer thuis

Van een beamer die uiterst geschikt is voor goed verlichtte ruimtes, gaan we over naar een beamer die juist perfect is voor een echte thuisbioscoop. De Optoma HD146X is met zijn 3600 ANSI Lumen dan ook een stuk minder fel dan zijn voorganger op deze lijst.

De Optoma HD146X beschikt over een full-HD resolutie van 1920 x 1080 pixels. Hierdoor is de beamer absoluut geschikt om gebruikt te worden als beamer voor jouw thuisbioscoop!

De weergave is in te stellen tussen de 28 en 302 inch diagonaal. Hierdoor kun je de beamer in kleine, maar vooral ook in grote ruimtes prima gebruiken!

Met zijn 3600 ANSI Lumen is de beamer geschikt voor zowel verlichtte als iets donkerdere ruimtes, hoewel hij wat beter tot zijn recht komt in lichte ruimtes.

De beamer heeft een maximale projectieafstand van 10 meter, waardoor je hem zelfs zou buiten zou kunnen gebruiken. Over afstellen hoef je je ook geen zorgen te maken, de beamer kan tot een hoe van 40 graden gebruikt worden en beschikt over een verticale keystone correctie.

Deze maakt het mogelijk om het beeld bij te stellen zonder dan deze schuin komt te staan onder een bepaalde verticale hoek.

De beamer wordt geleverd met een afstandsbediening waarmee je het apparaat op afstand kunt besturen.

De krachtige Optoma HD146X weet een perfect full-HD plaatje weer te geven. Hiervoor moet hij ook aardig wat werk leveren. Hierdoor kan de ventilatie van het apparaat af en toe als wat luid worden ervaren. Het is dan ook aan te bevelen dat je de beamer op een afstandje zet.

Al met al is de Optoma HD146X een uiterst geschikte full-HD beamer voor zowel binnen- als buitengebruik! Hij is een stukje duurder dan zijn voorganger op deze lijst, maar ook een stukje betrouwbaarder.
3. Epson EH-TW7000

eh-tw-700

Tot slot hebben we nog een absolute visuele krachtpatser van Epson. Want als je het hebt over beamers, dan heb je het al gauw over Epson! De EH-TW7000 is dan ook een van de paradepaardjes van het bedrijf!

Deze krachtige beamer projecteert met een superscherpe 4k resolutie. Hierdoor zie je de meest kleine details op zijn 3840 x 2160 pixels.

Ook over formaat hoef je je bij deze beamer geen zorgen te maken. Zo is de beamer te gebruiken van 40 inch tot maar liefst 500! Hiermee kun je de beamer niet alleen in je thuisbioscoop gebruiken, maar ook als drive-in bioscoop!

Het aantal ANSI Lumen van de beamer bedraagt 3000. Hierdoor kan hij in zowel lichte als donkere ruimtes gebruikt worden. Hoewel dit de beamer is met het laagste aantal ANSI Lumen op deze lijst, kan het in een compleet donkere ruimte nog steeds al ietwat fel worden aanschouwen.

Deze krachtige 4k beamer is te gebruiken onder veel verschillende hoeken. Zo beschikt de beamer over een horizontale en verticale keystone correctie van 30 graden.

Hierdoor kun je het beeld zo draaien dat deze altijd recht is. Is dit toch nog niet genoeg? Dan kun je ook de lens nog bijstellen! Zo kun je deze horizontaal 24 graden verstellen en verticaal zelfs 60 graden. Zo heb je nooit meer schuin beeld!

De beamer heeft 2 HDMI-poorten en 3 USB-poorten, waardoor je gemakkelijk meerdere apparaten tegelijk kunt koppelen. Ook is er een aparte aansluiting voor een externe geluidsinstallatie waardoor de beamer perfect is voor jouw thuisbioscoop!

Het is dan ook zonder twijfel dat de Epson EH-TW7000 de beste beamer voor jouw thuisbioscoop is. Houdt er wel rekening mee dat je er ook wel fors meer voor betaald ten opzichte van de andere twee beamers op deze lijst.
Waar moet ik op letten bij het kopen van een beamer voor thuis?

Iedere thuisbioscoop verdiend de beste beamer. Maar voordat je naar een speciaalzaak rent in de hoop een 8k beamer op de kop te tikken is het wel fijn om te weten waar je op moet letten.

Verschillende soorten

Allereerst is het van belang om te weten dat er verschillende soorten beamers op de markt zijn. Zo heb je bijvoorbeeld een presentatie beamer.

Deze beamers projecteren uiteraard een prima plaatje, maar zijn echt gemaakt op een specifiek doel; een zakelijke of educatieve presentatie.

Om verwarring te voorkomen is het dus verstandig om specifiek te zoeken op een home-cinema beamer. Deze beamers zijn gemaakt op het vertonen van een perfecte filmbeleving met duidelijk heldere kleuren en een diepere zwart balans.

Aantal ANSI Lumen

Een andere factor die heel erg belangrijk is bij het aanschaffen van een nieuwe beamer voor thuis is het aantal ANSI Lumen. Hoewel dit het punt is waar veel mensen al gauw overweldigd kunnen raken, valt het principe reuze mee.

Als we het hebben over ANSI Lumen, dan hebben we het eigenlijk over de lichtopbrengst van een lamp.

Dus als je een lamp hebt met een hoog aantal ANSI Lumen dan is deze in staat om een stuk meer licht te produceren dan een lamp met een laag aantal ANSI Lumen.

Het is goed om na te gaan in wat voor een omgeving je van plan bent om de beamer te gebruiken. Zo kan een beamer met een hoog aantal ANSI Lumen erg fijn zijn in een lichte ruimte, deze komt in het donker minder tot zijn recht.

Zo kan de projectie als fel worden beschouwd, komen de zwarttinten minder naar voren en lever je in op kleurechtheid. Een beamer met een te laag aantal ANSI Lumen kan daarentegen weer in een te lichte ruimte simpelweg niet duidelijk genoeg zijn.

Het gemiddelde aantal ANSI Lumen voor een standaard beamer is tussen de 1500 en 2500, wat een prima gemiddelde is voor jouw thuisbioscoop.

Als je twijfelt over het aantal ANSI Lumen dat jij nodig hebt voor de ruimte waarin jij jouw beamer wilt gaan plaatsen is het altijd goed om het met een expert te overleggen.

Resolutie

Net als bij iedere andere vorm van een beeldscherm (of een projectie daarvan) is de resolutie misschien wel een van de belangrijkste dingen die er is.

Het bepaalt namelijk hoe scherp jouw beeld is en in wat voor een kwaliteit jij jouw favoriete films en series kunt bekijken. Over het algemeen geldt dan de regel ook; hoe hoger de resolutie, hoe scherper je beeld is.

Een gangbare resolutie die perfect is voor films en series via bijvoorbeeld Netflix of Disney+ is dan ook full-HD. Met een full-HD resolutie heb je 1920 x 1080 pixels, waardoor je het optimale uit deze streamingdiensten kunt halen.

Ben je toch op zoek naar wat meer vermogen? Dan kun je ook kiezen voor een 4k beamer. Deze heeft het dubbele aan pixels (3840 x 2160) en is dus in staat om alles een stuk scherper weer te geven. Deze beamers zijn perfect om films op hoge kwaliteit weer te geven.

Tot slot hebben we ook nog de 8k beamer. Deze krachtige beamers hebben een resolutie van 7680 x 4320 en behoren daardoor tot de top van hun kunnen.

Een 8k beamer is dan ook een extreme high-end beamer. Hierdoor zijn deze vaak, in vergelijking met andere beamers, heel duur en alleen te verkrijgen bij speciaalzaken.

Aansluitingen

aansluitingen_beamer

Het klinkt misschien als een beetje een overbodig iets, maar toch vergissen mensen hier zich regelmatig in. Het is namelijk altijd van belang om na te gaan wat voor een aansluitingen de beamer heeft.

Hoewel we tegenwoordig zo goed als alles zenden via een HDMI-kabel is het toch verstandig om na te gaan of de beamer deze aansluiting heeft. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan en kun je gegarandeerd genieten van je favoriete serie of film.


Conclusie

Het aanschaffen van de beste beamer voor thuis kan een behoorlijke klus zijn. Zo moet je rekening houden met het type ruimte dat je wilt gaan gebruiken, hoe goed deze verlicht is, wat voor een resolutie je wilt en noem maar op.

Bovendien zijn er weinig testen beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld geen beste koop volgens de consumentenbond beschikbaar.

Gelukkig hebben wij het een stuk gemakkelijker voor je gemaakt. Zo hebben we besproken waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe beamer en hebben we je onze aanbevelingen gegeven! Zo is jouw thuisbioscoop straks uitgerust met de beste beamer!

Welke beamer koop jij? Bekijk en vergelijk het aanbod bij jouw favoriete winkel:


Ook interessant:


Categorieën: Foto & Video

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *