Beste Samsung telefoon kopen? Bekijk de Top 5!

Last updated by Kaz on

beste _samsung_ telefoon

Ben je op dit moment niet meer zo tevreden met je huidige smartphone? Of wil je – om welke reden dan ook – gewoon een nieuwe smartphone aanschaffen?

In beide gevallen is het aan te raden om eens naar het aanbod van Samsung te kijken.

Dit merk heeft in de afgelopen jaren ongekend veel modellen op de markt gebracht. Niet alleen de kwantiteit valt hierbij op, maar ook de kwaliteit.

Elke Samsung smartphone is van een topkwaliteit, beschikt bijvoorbeeld over een goede camera en beschikt over prima specificaties.

Alleen al om deze redenen is de aanschaf van een Samsung telefoon aan te raden.

Maar, wat is de beste Samsung telefoon? En welke Samsung telefoon is voor jou het meest geschikt? Op deze twee vragen ga je in dit artikel een antwoord vinden.

Neem dit artikel op je gemakje door en bestel direct de beste Samsung smartphone die volledig op je wensen aansluit.

Dit zijn de beste Samsung telefoons

Voor dit artikel hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Een test waarbij we hebben gekeken naar het aanbod van Samsung én alle modellen uitgeprobeerd hebben.

Aan de hand van deze test hebben we inzicht gekregen in de beste en populairste Samsung smartphones. Voor welke Samsung telefoon je nu het beste kunt kiezen, hangt van je wensen af.

Wij laten je hieronder in ieder geval kennismaken met de vijf beste Samsungs van dit moment. Als je voor één van deze smartphones kiest, doe je volgens ons een verstandige aankoop.

1. Beste Samsung telefoon zonder abonnement (los toestel) – Samsung Galaxy S21 128GB

De beste Samsung telefoon zonder abonnement is volgens ons de Samsung Galaxy S21 128GB. Dit nieuwe model van Samsung beschikt over een krachtige accu, over een geweldige camera en over het nodige werkgeheugen.

Dankzij het werkgeheugen ben je in staat om de zwaarste apps en 3D games op deze smartphone te gebruiken.

Dat het beeldscherm 6,2 inch groot is, spreekt ons helemaal aan. Dit beeldscherm is lekker groot, maar is ook nog compact genoeg om de smartphone met één hand te kunnen bedienen.

Het beeldscherm ververst zich 120 keer per seconde, waardoor alle animaties vloeiend weergegeven worden. Super!
2. Beste Samsung telefoon met abonnement – Samsung Galaxy A13 5G bij KPN

Ben je op zoek naar een Samsung telefoon met abonnement? Kies dan voor de interessante aanbiedingen bij KPN. Bij KPN krijg je op onder meer de Samsung Galaxy A13 5G een interessante korting.

Voor dit toestel plus mobiel abonnement betaal je slechts 35,50 euro per maand. Dit komt onder meer doordat je voor dit toestel slechts 8 euro per maand hoeft te behalen.

Dit toestel beschikt over een 6,6 inch groot beeldscherm, over een krachtige accu en over maar liefst 4 camera’s.

Deze camera’s zijn ook nog van een prima kwaliteit, waardoor je haarscherpe foto’s maakt met deze smartphone. In combinatie met een 5G abonnement van KPN is het plaatje wat ons betreft compleet!
3. Beste Samsung telefoon met goede camera – Samsung Galaxy Z Fold 4 256GB

Sinds enige tijd maakt Samsung furore met de opvouwbare telefoons. Deze telefoons zijn uniek én beschikken over de nieuwste cameratechnologieën. De Samsung Galaxy Z Fold 4 is wat ons betreft daarom ook de beste Samsung telefoon met goede camera.

Deze unieke smartphone beschikt over meerdere camera’s. Alle camera’s zijn onwijs goed en zorgen voor haarscherpe foto’s. Op het 7,6 inch grote scherm kun je de foto’s vervolgens ook nog naar wens bedienen.

En leuk detail: aan de achterzijde is een camera aangebracht die 3 keer in kan zoomen zonder kwaliteitsverlies. Voor een smartphone is dat uniek! Al met al is dit de Samsung smartphone met de beste camera.
4. Goedkoopste Samsung telefoon – Samsung Galaxy A01 Core

Wil je een Samsung telefoon zo goedkoop mogelijk aanschaffen? Dan kom je al snel uit bij de Samsung Galaxy A01 Core. Dit is een vrij oude Samsung smartphone, aangezien dit model al in 2020 geïntroduceerd werd.

Dat het een iets ouder model betreft, zie je wel aan het prijskaartje; slechts 110 euro. Voor dit bedrag krijg je de beschikking over een prima basic smartphone.

Deze smartphone beschikt over meerdere camera’s, een 5,7 inch groot scherm en een 16 GB aan opslaggeheugen. Zowel het opslag- als werkgeheugen zijn niet indrukwekkend, waardoor deze smartphone alleen voor simpele taken geschikt is.
5. Beste Samsung telefoon onder 300 euro – Samsung Galaxy M22

Geef je graag maximaal 300 euro aan je nieuwe smartphone uit? Kijk dan eens naar de Samsung Galaxy M22. Dit is een vrij simpele Samsung smartphone die in 2021 op de markt gebracht werd.

De technologieën zijn dus nog niet overdreven oud, terwijl deze smartphone slechts 249,95 euro kost. Dat klinkt als een prima prijs-kwaliteitsverhouding, nietwaar?

Deze Samsung smartphone is simlockvrij, beschikt over een 6,4 inch beeldscherm en over een geheugen van 128 GB.

Met dank aan dit geheugen kun je de nodige apps, foto’s en dergelijke op deze smartphone bewaren. De smartphone beschikt ook nog over meerdere camera’s.
Welke Samsung telefoon past het beste bij mij?

Samsung is één van de beste merken in de wereld van smartphones. Dit blijkt uit de kwaliteit die het merk levert, maar ook uit het diverse aanbod.

Als je nu naar het aanbod bij onze partner Coolblue kijkt, biedt Samsung 197 verschillende smartphones aan. Samsung stopt bovendien nooit met ontwikkelen en innoveren.

Een typerend voorbeeld hiervan zijn de opvouwbare smartphones. Het beeldscherm van deze smartphones bestaat uit twee delen, waardoor je dit beeldscherm op kunt vouwen.

De smartphone neemt hierdoor een stuk minder ruimte in beslag, maar bied je wel een groot beeldscherm aan. Mocht je daar behoefte aan hebben.

Binnen het huidige aanbod van Samsung kan het lastig zijn om de beste Samsung telefoon te vinden. Vandaar dat wij besloten hebben om je hier een extra handje bij te helpen.

Dit doen we als volgt: we stellen hieronder een paar vragen en voorzien deze van toelichting. Het is vervolgens de bedoeling dat je voor jezelf de antwoorden op deze vragen gaat vinden.

Als je deze antwoorden gevonden hebt, vind je snel de beste Samsung smartphone die volledig op je wensen aansluit.

Vraag 1: hoe groot moet de Samsung smartphone zijn?

Allereerst moet je nadenken over de afmetingen van de Samsung smartphone. Wil je bijvoorbeeld graag een grote smartphone hebben? Kies dan voor één van de Plus of Ultra modellen van Samsung.

Dit zijn de grotere broers van de reguliere modellen, waarbij het beeldscherm significant groter uitgevoerd is.

Wil je liever een kleinere Samsung smartphone aanschaffen? Dan zou je beter naar één van de iets oudere modellen kunnen kijken. De huidige modellen zijn namelijk allemaal alweer een slag groter dan de voorgaande modellen.

Het is hierbij ook van belang om over het gewenste gebruik na te denken. Wil je de smartphone altijd in je broekzak mee kunnen nemen?

Of wil je de smartphone van Samsung per sé met een hand kunnen bedienen? Dit zijn twee belangrijke vragen waar je op voorhand goed over na moet denken.

Vraag 2: waar wil je de Samsung smartphone voor gebruiken?

Je moet sowieso goed nadenken over het gewenste gebruik van de Samsung telefoon. Als je weet waar je de smartphone voor wilt gebruiken, kun je gericht op specifieke criteria richten.

We geven je hier graag een indruk van:

 • Gebruiken om te bellen en Whatsappen: in dat geval hoeft de Samsung smartphone niet al te bijzonder te zijn. Bepaal daarom goed welke andere eisen je nog aan je nieuwe smartphone hebt.
 • Films en series kijken: in dit geval moet de Samsung smartphone haarscherp beeld afleveren en een lange accuduur hebben. Tijdens het streamen van een film wil je uiteraard niet afgeleid worden door een lege accu.
 • Foto’s en filmpjes maken: in dit geval moet je kiezen voor een Samsung smartphone met een goede camera. Wij adviseren je om daarbij te kiezen voor één van de nieuwste modellen. De camera’s van de nieuwste modellen zijn namelijk het beste van het beste.
 • Gaming: in dit geval moet de Samsung smartphone een geweldig beeldscherm hebben, een krachtige processor en voldoende opslag- en werkgeheugen. Je komt hierdoor automatisch uit bij één van de duurdere Samsung smartphones.
 • Internet, social media & eenvoudige spelletjes: in dit geval hoeft de Samsung smartphone over niet al te veel bijzonderheden te beschikken. Dit is vrij basic gebruik en daar is in de basis elke Samsung smartphone voor geschikt. Ook hierbij geldt dat je daarom goed over je overige eisen na moet denken.

Al met al kun je een Samsung smartphone voor tal van doeleinden gebruiken. Maar, wat is nou het belangrijkste doeleinde waar jij de Samsung telefoon voor wilt gebruiken?

Als je dat weet, kun je gericht op zoek gaan naar de beste Samsung telefoon. Wij helpen je hier graag nog een handje bij; neem daarvoor onderstaande vragen nog even goed door.

Vraag 3: hoeveel geld wil je aan je nieuwe smartphone uitgeven?

Geen enkele Samsung smartphone is hetzelfde. Dit blijkt duidelijk uit de specificaties en mogelijkheden, maar ook uit de prijskaartjes. Als je naar het huidige aanbod van Samsung kijkt, zie je dat de prijskaartjes ongekend uiteenlopen.

Voor sommige modellen van Samsung betaal je slechts een paar honderd euro. Voor andere modellen van dit merk betaal je echter meer dan 1500 euro. Bepaal daarom goed voor jezelf hoeveel geld je maximaal uit wilt geven.

Gaat je voorkeur uit naar een goedkope smartphone? Dan kun je zeker bij Samsung terecht. Je kunt voor één van de oudere modellen kiezen, maar je kunt ook voor een Samsung telefoon refurbished kiezen.

Dit zijn modellen die een tweede leven krijgen; je kunt zo’n telefoon bijzonder voordelig aanschaffen. Mogelijk erg interessant!

Vind je het niet erg om veel geld uit te geven? Dan doe je er alsnog verstandig aan om goed de Samsung smartphone aanbiedingen in de gaten te houden. Verderop in dit artikel lees je meer over de beste aanbiedingen van ’t moment.

Vraag 4: wie gaat de Samsung smartphone gebruiken?

Uiteraard moet je ook goed naar de eindgebruiker van de Samsung telefoon kijken. Wil je een Samsung smartphone voor je kind aanschaffen? Dan hoeft dit echt geen luxe of dure smartphone te zijn.

Nee, je kunt beter voor één van de basismodellen kiezen, aangezien de kans bestaat dat de smartphone al snel kapotgaat.

Wil je voor je ouder een smartphone aanschaffen? Dan betwijfelen wij of je hiervoor bij Samsung aan het juiste adres bent.

Voor de aanschaf van een smartphone voor ouderen verwijzen wij je liever naar ons artikel over de beste smartphone voor ouderen. In dat artikel vind je onze top 5 van beste seniorensmartphones.

Wil je de Samsung smartphone voor jezelf kopen? Dan moet je dus heel goed over bovenstaande vragen nadenken.

En de antwoorden zo duidelijk mogelijk proberen te omschrijven. Daarmee maak je de zoektocht voor jezelf in ieder geval een stuk makkelijker.

Wat kost een Samsung telefoon?

Wat een Samsung telefoon kost, hangt van meerdere facetten af:

 • Het lanceringsjaar: de modellen die in 2023 uitgebracht zijn, zijn per definitie duurder dan modellen die in bijvoorbeeld 2020 uitgebracht zijn. Het is gewoonweg een feit dat de Samsung smartphones in de afgelopen jaren steeds duurder geworden zijn.
 • De specificaties: des te beter de specificaties van de Samsung smartphone zijn, des te meer geld je voor de smartphone moet betalen. Dit gaat ook hand in hand met het hierboven besproken lanceringsjaar.
 • De beeldschermgrootte: Samsung brengt meerdere modellen in een serie uit, bijvoorbeeld met een grotere variant. Als je zo’n grotere variant aan wilt schaffen, betaal je hier in de basis meer geld voor.
 • Het specifieke model: de prijs wordt uiteraard ook bepaald door het model zelf. Een goed voorbeeld hiervan zijn de recent uitgebrachte ‘Fold’ Samsung smartphones. Deze smartphones kun je opvouwen, waardoor het met recht unieke smartphones zijn. Maar, dit zie je dan ook wel duidelijk in het prijskaartje terug.

Wat je precies voor een Samsung smartphone moet betalen, kunnen we dus niet aangeven. Wel kunnen we aangeven dat de prijskaartjes van de telefoons behoorlijk uiteenlopen.

Zoals hierboven al gesteld: voor sommige modellen betaal je 300 euro en voor andere modellen meer dan 1500 euro.

Aan jou de taak om te bepalen hoeveel geld je uit wilt geven. En aan ons de taak om je kennis te laten maken met de beste Samsung telefoon aanbiedingen.

Dat doen we dan ook graag aan het einde van dit artikel. Dáár vind je een overzicht van de beste Samsung aanbiedingen van dit moment.

Samsung vs. andere smartphone merken

Samsung is één van de merken die gebruik maakt van het Android besturingssysteem. Andere merken die dit ook doen, zijn bijvoorbeeld Motorola, OnePlus, Oppo en Xiaomi.

Ten opzichte van deze merken weet Samsung zich absoluut te onderscheiden:

 • Samsung biedt veel meer smartphones aan. Het aanbod van Samsung smartphones is ongekend uitgebreid te noemen. Je hebt bij dit merk simpelweg véél meer keuze dan bij bovengenoemde merken.
 • Samsung levert een topkwaliteit af. Ten opzichte van de andere Android merken zijn de smartphones van Samsung vaak een stuk beter. Dit merk je dagelijks én merk je aan de lange levensduur.

Wel is het zo dat de Samsung smartphones over het algemeen vrij prijzig zijn. Mocht je liever een zo’n goedkoop mogelijke smartphone aanschaffen, kom je al snel uit bij één van bovengenoemde merken.

Maar, de vergelijking Samsung vs. Apple is eigenlijk een veel belangrijkere vergelijking. Als je nú een smartphone gaat kopen, moet je in de basis eigenlijk een keuze maken tussen Samsung en Apple.

Kies je voor het Android besturingssysteem of ga je toch voor het iOS besturingssysteem? Dat is de belangrijkste vraag waar je goed over na moet denken.

Of je beter voor Samsung of voor Apple kunt kiezen, hangt volledig van je eigen voorkeuren af. Beide merken leveren geweldige smartphones, maar de smartphones werken wel op een andere manier.

Ben je eenmaal aan een Samsung smartphone gewend geraakt? Dan is de kans groot dat je bij een smartphone van dit merk blijft.

Als je echter gewend aan een iPhone bent geraakt, is de overstap naar een Samsung smartphone niet al te makkelijk.

De vergelijking Samsung vs. Apple is een vergelijking die iedereen anders invult. Ga daarom voor jezelf goed na welk besturingssysteem je het meeste aanspreekt.

En check vervolgens het aanbod van het betreffende merk. Wij zijn in ieder geval groot fan van zowel Samsung als van Apple.

Beste Samsung telefoon aanbiedingen

Heb je oren naar de aanschaf van een Samsung telefoon? Met de informatie uit dit artikel kom je ongetwijfeld een heel eind om je nieuwe Samsung smartphone aan te schaffen.

Graag sluiten we dit artikel nog in stijl voor je af. Dat doen we door een overzicht te maken van de beste Samsung telefoon aanbiedingen.

Check onderstaande aanbiedingen en profiteer direct van een flinke korting. Hiermee is het kopen van een nieuwe Samsung smartphone nóg leuker:


Categorieën: Computer