Grote telefoon kopen? Dit zijn de 5 grootste smartphones

Last updated by Joni on

Grote smartphones

In de afgelopen jaren zijn veel producten een stuk kleiner geworden. Kijk maar eens naar de behuizing van een televisie.

Deze was 20 jaar geleden nog groot/bol, terwijl de huidige televisies (erg) plat zijn. Bij smartphones zit dit net iets anders.

Smartphones zijn ook steeds dunner geworden, maar zijn tegelijkertijd ook een stuk groter geworden.

Met een grote telefoon geniet je van alle hedendaagse mogelijkheden. Je kunt op een telefoon met groot scherm perfect FaceTimen, Netflixen of een video bekijken.

Verder is het met een grote smartphone nóg beter mogelijk om van alle social media apps gebruik te maken.

Een grote telefoon is echter niet alleen voor dergelijke zaken fijn. Nee, een grote mobiele telefoon is ook voor ouderen fijn.

Als je voor je opa of oma een telefoon met grote toetsen koopt, zijn zij hier onwijs blij mee. De grote toetsen stellen hen namelijk in staat om de smartphone geheel naar wens te bedienen.

Top 5 telefoons met groot scherm

Heb je interesse in een smartphone met groot scherm? Graag raden wij je daarvoor aan om onderstaande reviews op je gemakje door te nemen.

In deze reviews laten wij je namelijk kennismaken met de beste telefoons met groot scherm. Deze grote telefoons bieden tal van voordelen én zijn wat ons betreft ware aanraders.

1. Beste grote Apple smartphone – Apple iPhone 13 Pro Max – 6,7 inch

Apple iPhone 13 Pro Max

Ben je een liefhebber van de Apple producten? En gaat je voorkeur uit naar een iPhone met een groot scherm?

Check dan zeker de Apple iPhone 13 Pro Max. Deze Apple smartphone heeft een 6,7 inch scherm, beschikt over een gloednieuw camerasysteem en heeft een lange levensduur.

Dankzij het grote 6,7 inch scherm kun je optimaal gebruikmaken van deze smartphone. Je kunt op je gemakje naar een film kijken, een spelletje spelen of werk gerelateerde zaken uitvoeren.

De 13 Pro Max is in meerdere varianten te verkrijgen. Je kunt uit meerdere kleuren én uit meerdere opslagcapaciteiten kiezen.
2. Beste grote Samsung smartphone – Samsung Galaxy S22 Ultra – 6,8 inch

Samsung Galaxy S22 Ultra grote telefoon

Wil je graag een Samsung met groot scherm hebben? Op dit moment sluit de Samsung Galaxy S22 Ultra het beste op je wensen aan.

Deze Samsung smartphone heeft een 6,8 inch beeldscherm, beschikt over eindeloze camera mogelijkheden en ziet er gelikt uit.

Zowel het design als het display van deze Samsung smartphone zijn indrukwekkend.

Bijkomend voordeel is dat de prestaties indrukwekkend te noemen zijn.

De smartphone is onwijs snel, kan meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren én heeft een krachtige accu. De Samsung Galaxy S22 Ultra hoef je hierdoor niet al te vaak op te laden.
3. Beste goedkope grote smartphone – Motorola Moto G60s – 6,78 inch 

Motorola Moto G60s grote smartphone

De Motorola Moto G60s is volgens ons de beste goedkope grote smartphone. Deze smartphone is niet alleen goedkoop, maar heeft ook één van de grootste beeldschermen.

De Motorola Moto G60s heeft namelijk een 6,78 inch beeldscherm. Op dit grote beeldscherm, van bijna 7 inch, zie je alles tot in detail en met natuurgetrouwe kleuren. 

De smartphone is verder vrij qua basic qua mogelijkheden en functies. Maar, dit weegt absoluut niet op tegen het prijskaartje. Nee, wij vinden het juiste super dat deze smartphone voordelig geprijsd is!
4. Beste allergrootste smartphone – Samsung Galaxy Z Fold 3 – 7,6 inch

Samsung Galaxy Z Fold 3

De Samsung Galaxy Z Fold 3 is geen grote smartphone, maar is een héle grote smartphone.

Deze smartphone heeft een schermdiagonaal van maar liefst 7,6 inch. Doordat deze telefoon een schermdiagonaal van bijna 8 inch heeft, biedt deze smartphone ongekend veel voordelen.

Het unieke aan deze smartphone is de vormgeving. Dit is namelijk één van de weinige smartphones die je in- en uit kunt vouwen.

Dankzij deze vouwmogelijkheid geniet je van het gigantische scherm. Maar, je kunt deze smartphone dus ook nog relatief compact opbergen.
5. Beste telefoon met grote toetsen – Senifone One

Senifone ONE Senioren Smartphone

De Senifone One is met afstand de beste telefoon met grote toetsen.

Deze telefoon heeft een groot beeldscherm én heeft grote toetsen. Met dank aan deze beide grote onderdelen is deze smartphone ideaal voor senioren.

Zoals je op de foto kunt zien, zijn de toetsen oprecht groot te noemen. Wat hierbij ook handig is, is dat Senifone voor verschillende kleuren gekozen heeft.

Dankzij deze kleuren vallen de verschillende menu-items goed op. Ook beschikt deze senioren telefoon over Whatsapp en een SOS functie.
Wat is het voordeel van een grote telefoon / smartphone?

Samsung foldable smartphone

Met een grote telefoon geniet je van talloze voordelen. Zo is het gewoonweg een voordeel dat je veel beeldruimte tot je beschikking hebt.

Je kunt hierdoor op een fijne manier je social media apps gebruiken, naar Netflix of YouTube kijken of videobellen.

Ook is het prettig dat de meeste grote telefoons over de beste schermen beschikken. Deze schermen zijn niet alleen groot, maar zijn kwalitatief ook geweldig.

Dit betekent dat de kleuren fraai weergegeven worden, dat de beeldschermen alles tot in detail tonen en dat de beeldschermen rustgevend voor je ogen zijn.

Verder is het fijn dat je eventueel meerdere apps naast elkaar kunt gebruiken.

In hoeverre dit mogelijk is, is wel afhankelijk van het besturingssysteem van je smartphone. Je moet daarom goed bepalen of je een Apple smartphone of een Android smartphone wenst te hebben.

Zoals eerder al gesteld, is een grote telefoon ook ideaal voor ouderen. Ouderen hebben niet meer de beste ogen, waardoor het grote beeldscherm uitkomst biedt.

Het fijne hierbij is dat je bij de meeste grote telefoons ook nog het lettertype in kunt stellen. Door de letters flink te vergroten, maak je een grote smartphone nóg meer geschikt voor ouderen.

Het fijne is ook dat je uit meerdere soorten grote smartphones kunt kiezen. Een grote smartphone is groot, maar er bestaan wel gradaties wat betreft afmetingen.

Zo kun je kiezen voor een smartphone van 6,5 inch, maar ook voor een smartphone van 7 inch of van zelfs 8 inch. Dankzij nieuwe ontwikkelingen ligt het in de lijn der verwachtingen dat de beeldschermen alleen maar groter worden.

Wil je graag een senioren telefoon aanschaffen? Kijk dan vooral naar de afmetingen van de toetsen. Het is bij zo’n telefoon vooral van belang dat de toetsen groot zijn.

Als deze senioren telefoon ook nog een groot beeldscherm heeft, is dat alleen maar mooi meegenomen.

Met welke aandachtspunten moet je rekening houden?

Het kopen van een smartphone met het grootste scherm is niet voor iedereen aan te raden.

Als je voor de grootste telefoon ter wereld kiest, moet je namelijk met onderstaande punten rekening houden:

  • Lastig op te bergen. Een ‘normale’ smartphone kun je relatief simpel in je broekzak of in je tas opbergen. Als je voor één van de grootste smartphones kiest, wordt dit een stuk lastiger. De grootste telefoon berg je bijvoorbeeld niet meer in je broekzak op; daar is je broekzak simpelweg heel veel te klein voor.
  • Lastig te bedienen. Een grote smartphone is ook niet door iedereen even makkelijk te bedienen. Zeker als je relatief kleine handen hebt, heb je twee handen nodig om de smartphone te kunnen bedienen. Niet ideaal, maar het is iets waar je niks tegen kunt doen. In veel gevallen is dit overigens ook een vorm van gewenning. Als je eenmaal aan de afmetingen van het beeldscherm gewend bent, bedien je de smartphone al een stuk fijner.
  • Vrij prijzig. Kies je voor de aanschaf van een grote smartphone? Dan moet je er rekening mee houden dat dit geen goedkope smartphone is. De meeste grote smartphones zijn vrij duur. Ook dit is een punt waar je gewoonweg niet onderuit kunt komen.

Hoe vind je de beste grote smartphone?

De aanschaf van een grote smartphone is om meerdere redenen aan te raden. Je moet tegelijkertijd ook met bovenstaande aandachtspunten rekening houden.

Vind je zelf de voordelen echter zwaarder dan deze nadelen wegen? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste grote smartphone.

Met onderstaande tips vind je snel de beste smartphone met groot scherm.

Tip 1: bepaal hoe groot het scherm moet zijn

Samsung smartphone sizes

Ten eerste is het zaak om te bepalen hoe groot het scherm precies moet zijn.

Vind je een telefoonscherm van 6,4 of 6,5 inch groot genoeg? Of heb je liever een smartphone met een beeldschermdiagonaal van 6,8 inch?

Je kunt het overigens nóg gekker maken; zo kun je ook voor een 7 inch- en 8 inch smartphone kiezen.

Je hebt al met al voldoende keuze wat betreft de afmetingen. Ga goed na wat jou het meest handigst lijkt én hoe je de smartphone op wilt bergen.

Als je je telefoon in je broekzak wilt hebben, zijn de grootste telefoons zéker niet geschikt.

Tip 2: bepaal naar welk merk je voorkeur uitgaat

Samsung of Apple telefoon

Ten tweede is het belangrijk om goed naar het merk van de smartphone te kijken. Ben je een fervente aanhanger van Apple? Dan is het voor de hand liggend om voor een iPhone te kiezen.

Vind je het besturingssysteem van Android een stuk fijner werken? Dan heb je uit meerdere merken de keuze. Zo kun je kiezen voor Huawei, Samsung en Xiaomi.

Tip 3: kijk goed naar de opslagcapaciteit van de smartphone

Elke smartphone heeft een bepaalde opslagcapaciteit. Deze capaciteit wordt altijd in ‘GB‘ aangeduid en moet bij voorkeur zo groot mogelijk zijn.

Dat is althans het geval als je zoveel mogelijk foto’s, bestanden en andere zaken op je telefoon wilt bewaren.

Wil je je telefoon vooral zo schoon mogelijk houden? Of geef je niks om het maken en/of bewaren van foto’s?

Dan kun je prima kiezen voor een telefoon met een kleinere opslagcapaciteit. Het is hoe dan ook een feit dat je uit meerdere opslagcapaciteiten kunt kiezen.

Tip 4: kijk goed naar het introductiejaar

In de wereld van smartphones staan de ontwikkelingen niet stil.

Leg bijvoorbeeld maar een smartphone uit 2019 naast een smartphone uit 2022. Je ziet dan direct dat de ontwikkelingen in de afgelopen drie jaren onwijs hard zijn gegaan.

Wij adviseren je daarom graag om naar het introductiejaar te kijken. In een ideale wereld is dit introductiejaar een heel recent jaartal.

Wil je juist het liefste zo min mogelijk geld aan de smartphone uitgeven? Kies dan voor een oudere smartphone, aangezien die een stuk voordeliger zijn.

Tip 5: kijk goed naar de camera

Camera Apple smartphone

Wil je graag veel foto’s met je nieuwe smartphone maken? Check dan goed over hoeveel en wat voor soort camera’s de smartphone beschikt.

Tip 6: maak een vergelijking tussen een grote smartphone en een phablet

Phablet wit

De aanschaf van een grote smartphone is niet altijd verstandig. In bepaalde gevallen is het verstandiger om voor een phablet te kiezen.

Dit is een combinatie van een tablet en een smartphone. Je geniet van de mogelijkheden van een smartphone én van het beeldschermformaat van een tablet. 

Spreekt jou dit meer aan dan een grote smartphone? Wij zijn recent al op zoek gegaan voor je naar de beste phablets.

Check direct ons artikel over de beste phablets en verdiep je in dit unieke apparaat. 


Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer