Is Bitvavo betrouwbaar en veilig? (Review & Ervaringen)

Last updated by Joni on

Bitvavo betrouwbaar en veilig

Ben je van plan om te investeren in cryptocurrency? Dan heb je twee dingen nodig: een startkapitaal en een goede exchange.

Ben je tijdens je zoektocht naar een goede exchange bij Bitvavo uitgekomen? Dat is goed voor te stellen.

Deze exchange is namelijk erg populair en lijkt ook goed aangeschreven te staan.

Een terechte vraag is of Bitvavo betrouwbaar is. In dit artikel geven wij je een uitgebreid antwoord op deze vraag.

Hiervoor baseren we ons op onze eigen bevindingen, maar óók op de ervaringen van andere gebruikers.

Over Bitvavo

Bitvavo Logo

De exchange Bitvavo zag pas in 2018 het levenslicht. Een team van ambitieuze mensen ging in ons land in 2017 aan de slag om een eigen exchange te ontwikkelen.

Het doel van dit platform was om het erg gebruiksvriendelijk te maken. In dat doel is het team van Bitvavo erg goed geslaagd.

Belangrijk kenmerk van Bitvavo: het is een volledig Nederlandse exchange. De exchange is in ons land opgericht en is nog steeds in ons land gevestigd.

Sinds 2018 is Bitvavo bovendien uitgegroeid tot het grootste en populairste exchangeplatform van ons land.

Is Bitvavo te vertrouwen?

Ja, je kunt Bitvavo met je ogen dicht vertrouwen. Deze exchange heeft haar zaakjes op orde, levert prima werk af en heeft het beste voor met haar klanten.

Waarom Bitvavo te vertrouwen is, bespreken wij graag uitgebreid hieronder.

Enkele jaren geleden hebben wij zelf een account bij Bitvavo aangemaakt. Op dat moment was Bitvavo al een prima exchange, ondanks dat het platform toen nog behoorlijk jong was.

In de jaren daaropvolgend heeft Bitvavo een indrukwekkende groei doorgemaakt.

Tijdens deze groei is de focus continu blijven liggen op betrouwbaarheid en veiligheid. Dit doet men goed én is bij ons in goede aarde gevallen.

We kunnen hierdoor stellen dat Bitvavo 100% betrouwbaar en veilig is. 

Onder toezicht van de Nederlandsche Bank

Dat Bitvavo zo’n betrouwbare en veilige partij is, komt onder meer doordat Bitvavo onder toezicht staat.

Deze exchange staat onder toezicht van de Nederlandsche Bank, waardoor Bitvavo zich aan strenge regels moet houden.

Zou Bitvavo dit niet doen? Dan kan de licentie/vergunning van Bitvavo ingetrokken worden.

Aangezien Bitvavo deze licentie wil behouden, doet men er alles aan om aan de gestelde regels en wetten te voldoen.

SSL certificaat

SSL Certificaat

Ga je naar de website van Bitvavo? Dan vallen twee dingen direct op.

Ten eerste valt op dat de website over een SSL certificaat beschikt. Dit betekent dat de website volledig veilig is.

Je kunt daarom met een gerust hart je persoonlijke gegevens op de website invullen.

Ten tweede valt direct de overzichtelijkheid op. Zoals we eerder in dit artikel al besproken hebben, was het doel van Bitvavo om het platform zo gebruiksvriendelijk mogelijk te krijgen.

Dáár is men bijzonder goed in geslaagd, onder meer dankzij de overzichtelijke website.

Is Bitvavo veilig?

We kunnen met volledige overtuiging stellen dat Bitvavo betrouwbaar is.

Kunnen we hier ook aan toevoegen dat Bitvavo veilig is? Ja, dat kunnen wij zeker stellen. Uit meerdere punten blijkt dat Bitvavo erg veilig in gebruik is.

SSL certificaat

Zoals hierboven al aangegeven, beschikt de website van Bitvavo over een SSL certificaat. Dit certificaat geeft aan dat de website betrouwbaar én veilig is.

Als je persoonsgegevens op de website van Bitvavo invult, weet je dat deze gegevens alléén bij Bitvavo terechtkomen.

Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor bijvoorbeeld phishing software.

Veilig inlogproces

Bitvavo veilig inloggen

Om toegang tot je account te krijgen, moet je eerst inloggen. Bitvavo heeft het voor elkaar gekregen om dit uiterst veilig te laten verlopen.

Dit komt in eerste instantie door de eisen die aan je wachtwoord gesteld worden. Bij het aanmaken van je account kun je niet voor het wachtwoord ‘Welkom123’ kiezen.

Nee, je wachtwoord moet aan tal van eisen voldoen. Alléén als je wachtwoord aan de eisen voldoet, ben je in staat om je account aan te maken.

Met dank aan dit proces voorkomt Bitvavo al op voorhand dat je wachtwoord makkelijk te kraken is.

Wat ook ideaal is, is dat Bitvavo een two factor authentication hanteert. Dit betekent dat je niet zomaar met je wachtwoord in kunt loggen.

Om in te kunnen loggen, moet je ook nog een speciale code invoeren. En deze code ontvang je alleen op je smartphone.

Iemand kan dus alleen op jouw account inloggen als hij/zij je wachtwoord én de beschikking over je smartphone heeft.

Stichting

Maak je geld vanaf je bankrekening naar Bitvavo over? Dan maak je dit geld niet naar een BV of NV over, maar naar een stichting.

Het bedrag dat je op je account stort of dat je in je wallet bij Bitvavo hebt staan, valt hierdoor volledig onder de stichting.

Belangrijk voordeel is dat je niet bang hoeft te zijn voor je geld, indien Bitvavo failliet gaat. Het geld blijft in dat geval namelijk alsnog bij/in de stichting staan.

Je kunt hierdoor met een gerust hart veel geld overmaken naar je Bitvavo account.

Leuk detail: het maximale bedrag waar je voor verzekerd bent, is 255 miljoen dollar. De kans is vrij klein dat je een dergelijk bedrag op je Bitvavo account hebt staan.

Onze bevindingen met Bitvavo

App Bitvavo Exchange

Zoals we eerder al aangegeven hebben, hebben wij jaren terug al een account bij Bitvavo aangemaakt.

Vanaf dat moment handelen wij met veel plezier via deze exchange.

Dit is aan meerdere punten te danken, maar zeker aan de betrouwbaarheid en veiligheid:

  • Wij hebben opgemerkt dat de website perfect functioneert en veilig is. Dit is te danken aan het SSL certificaat, maar ook aan beveiligingsfeatures die je als leek niet ziet. Bitvavo doet er in ieder geval alles aan om de website zo veilig mogelijk te houden.
  • Wij hebben opgemerkt dat ons geld bij Bitvavo veilig staat. Dit komt onder meer doordat deze exchange onder toezicht van de Nederlandsche Bank staat. Verder is dit te danken aan het feit dat Bitvavo onder een stichting valt. Hier staat al ons geld – en mogelijk ook jouw geld -, waardoor het niet uit zou maken als Bitvavo failliet zou gaan.

Al met al kunnen wij concluderen dat Bitvavo betrouwbaar én veilig is.

Ervaringen van andere gebruikers

In de afgelopen jaren is Bitvavo tot het grootste cryptoplatform van ons land uitgegroeid.

Honderdduizenden Nederlanders handelen via dit platform en doen dit met veel genoegen. Dat blijkt althans uit de vele beoordelingen die wij online tegengekomen zijn.

Bij Trustpilot zijn bijvoorbeeld meer dan 13.000 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,2. Een opvallend hoge score, zeker gezien de hoeveelheid beoordelingen.

Maar liefst 60% van de klanten geeft Bitvavo het predicaat ‘Uitstekend’. Ook nog eens 26% geeft aan dat Bitvavo ‘Goed’ is.

Slechts 2% geeft aan dat Bitvavo ‘Slecht’ is en slechts 7% geeft Bitvavo het predicaat ‘Zeer slecht’.

Deze percentages laten duidelijk zien dat verreweg het grootste gedeelte erg enthousiast over Bitvavo is.

Tips om veilig te handelen via Bitvavo

Bitvavo veilig en betrouwbaar

Het mag duidelijk zijn: Bitvavo is een veilige en betrouwbare exchange. Ondanks dat deze exchange zó veilig is, moet je zelf ook altijd veilig handelen.

Dit doe je door onderstaande tips op te volgen:

  • Deel nooit je wachtwoord. Het advies is om nooit je wachtwoord van Bitvavo te delen. Deel het wachtwoord niet met je partner, ouders of beste vriend(in). Je moet je wachtwoord echt voor jezelf houden.
  • Kies voor de two factor authentication. Het is niet verplicht om de two factor authentication te gebruiken, maar toch raden wij je dit aan. Dit is een slimme en vrij simpele stap om je account nóg veiliger te maken.
  • Investeer alleen met geld dat je kunt missen. Sowieso is het verstandig om alleen met geld te investeren dat je echt kunt missen. Houd altijd een grote financiële buffer aan, aangezien je je inleg kwijt kunt raken.
  • Investeer alleen in bekende coins. Als je een account bij Bitvavo aanmaakt, heb je deze zekerheid sowieso al. Dit platform kiest er namelijk voor om alleen de gerenommeerde cryptocoins aan te bieden.
  • Maak gebruik van de Bitvavo wallet. Wil je je crypto op een veilige manier bewaren? Je kunt voor een software- of hardware wallet kiezen, maar je kunt je coins ook veilig in je Bitvavo wallet laten staan. Uit ervaring weten wij dat deze wallet uiterst veilig is. En dat het bedrag in je wallet ook nog eens ‘verzekerd’ is, zoals we eerder in dit artikel uitgelegd hebben.
  • Gebruik je gezonde verstand. Onder aan de streep is het vooral van belang om je gezonde verstand te gebruiken. Heb je het idee dat iets te mooi is om waar te zijn? Dan is dat het in de meeste gevallen ook. Deze tip is niet zozeer van toepassing op Bitvavo, maar wel op de algemene wereld van crypto.

Account bij Bitvavo aanmaken

Wil je veilig handelen in cryptocurrency? Dat is mogelijk als je voor de exchange Bitvavo kiest.

Via deze link maak je snel een account aan, waarna het veilige handelen kan beginnen. Bovendien krijg je €1000,- gratis welkomstbonus.

Veel succes & plezier met handelen in cryptocurrency!


Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer