Betrouwbare crypto app? Vergelijk de Top 6 van 2024

Last updated by Joni on

De beste crypto trading apps

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in crypto. Het is een populaire belegging en je kan via veel apps en exchanges cryptovaluta kopen.

Voor het beleggen of handelen in crypto maak je gebruik van een betrouwbare crypto app.

Er is tegenwoordig veel keuze uit bitcoin apps, crypto apps en beleggingsapps. Daarom is het belangrijk dat je een goed overzicht krijgt van de beschikbare applicaties.

In dit artikel wordt je geïnformeerd over een top 6 van beschikbare crypto apps en ben jij straks in staat om een betrouwbare en veilige crypto app uit te kiezen.

Dit zijn de veiligste en betrouwbaarste crypto apps

Jij wilt gaan handelen of beleggen in crypto, maar voordat je dit gaat doen wil je graag weten met welke crypto apps je dit kunt doen.

Zo kan jij binnenkort al diverse crypto met potentie spotten. In dit artikel bespreken we de volgende applicaties:

  1. Bitvavo;
  2. Bitcoinmeester;
  3. DEGIRO;
  4. Binance;
  5. Bux Crypto;
  6. BLOX Crypto.

Na het doornemen van de top 6 ben jij in staat om een platform uit te kiezen dat het best bij jou past. Of je nou op zoek bent naar de beste Bitcoin app voor beginners of een compleet handelsplatform.

Om je kennis uit te breiden en de apps op een veilige manier te gebruiken, is het ook aan te raden om een crypto cursus te volgen of verder te lezen via bijvoorbeeld crypto voor dummies.

1. Bitvavo – de nummer één crypto app van eigen bodem

Bitvavo crypto app

We beginnen met de nummer één crypto app in Nederland, Bitvavo. Het is het grootste en goedkoopste handelsplatform.

Bovendien is Bitvavo een betrouwbaar platform, want het wordt gereguleerd door en is geregistreerd bij De Nederlandse Bank.

Een voordeel van Bitvavo is dat het een goedkoop platform is met maximaal 0,25 procent handelskosten. Daarnaast profiteer je van een welkomstbonus wanneer je jezelf aanmeldt.

Je betaalt over de eerste € 1.000,- aan transacties geen handelskosten. Je kan de app gebruiken op je smartphone, tablet of laptop en het biedt een geavanceerde modus met uitgebreide grafieken en handelsopties.

Je kan handelen in 175 verschillende cryptomunten en met behulp van iDEAL kan je snel geld storten of opnemen.

Verschillende munten kan je staken waardoor je ook op een andere manier geld kan verdienen met dit platform.
2. Bitcoinmeester – groot, veilig en snel

Trading app Bitcoinmeester

Het bedrijf is opgericht in 2017 en is zoals de naam doet vermoeden een Nederlandse exchange.

Bitcoinmeester onderscheidt zich in het ruime aanbod cryptovaluta en het gebruiksgemak van de app. De applicatie is volledig uitgevoerd in het Nederlands en dat maakt het voor veel gebruikers toegankelijk.

Het aanmaken van een account gaat vlug en meestal kan je binnen enkele minuten aan de slag met het aankopen van je eerste cryptomunten.

Ook bij Bitcoinmeester wordt gebruik gemaakt van iDEAL.

Handelen gaat snel, want dit gebeurt via het platform zelf en niet via de blockchain. Na aankoop heb je de valuta direct in je bezit.
3. DEGIRO – al je beleggingen in een app

DEGIRO handelsplatform

DEGIRO is een uitgebreid handelsplatform dat je in eerste instantie niet zou gebruiken voor het beleggen in crypto. Het is een online broker voornamelijk bekend van de handel in aandelen en ETF’s.

De mogelijkheden voor crypto zijn op dit moment nog beperkt, maar het is wel een zeer betrouwbaar platform waar je een uitgebreide beleggingsportefeuille kan samenstellen.

Je belegt op dit platform in crypto via ETF’s en trackers. Hiermee volg je de prijs van bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum.
4. Binance – de internationale handelsmarkt

Binance trading platform

Ook Binance is in 2017 opgericht en uitgegroeid tot de grootste crypto exchange ter wereld.

Je kan ongeveer 600 cryptomunten kopen, verkopen of HODL’en en wereldwijd heeft de exchange het grootste handelsvolume.

De app biedt mogelijkheden voor beginners op de spot market en mogelijkheden voor ervaren handelaren met bijvoorbeeld margin trading.

Binance is jarenlang een betrouwbare partner in de crypto industrie en heeft een uitgebreid support center.

Het is een goedkope exchange met 0,1 procent transactiekosten, maar het nadeel is dat er sinds 2021 problemen zijn met betalingen via iDeal. Dit maakt de app minder toegankelijk.
5. BUX crypto – crypto kopen als shoppen

BUX crypto app

BUX crypto is onderdeel van de beleggingsapp BUX. Het is een platform met 2 miljoen actieve gebruikers in Europa.

Net als bij de andere applicaties verloopt het aanmelden vlot. Het platform is duurder dan Bitvavo met transactiekosten van 0,5 procent en het aanbod beperkt zich op dit moment tot vijf cryptomunten.

Het platform profileert zich met een eenvoudige manier van handelen in crypto met behulp van BUX tokens.

Deze token biedt de mogelijkheid om met euro’s, zonder al te veel poespas, commissievrij crypto te kopen. Het probeert complexiteit uit de cryptomarkt te halen voor de gebruiker.
6. BLOX crypto – simpel en betrouwbaar

BLOX crypto app

Het doel van BLOX is om crypto en bitcoin toegankelijk te maken voor iedereen. De app is opgericht door BTCdirect en die zijn sinds 2013 al actief in de crypto industrie.

Zij willen de koop en verkoop voor klanten zo simpel mogelijk maken. Het voordeel van deze app is dat je snel weet hoe het werkt en kan beginnen met handelen.

Ze hebben een beperkter aanbod dan bijvoorbeeld Bitcoinmeester en Bitvavo, maar dit zorgt wel voor overzicht bij beginners.

Je kan alleen maar kopen of verkopen via de app en niet via de website. De transactiekosten zijn met 1% procent relatief laag en uiteraard kan je via iDEAL geld storten in de app.
Begin vandaag nog met je avontuur op de cryptomarkt

Je hebt nu een overzicht gekregen van beschikbare crypto apps en kan een keuze maken welke app je verder wilt onderzoeken.

Het is belangrijk om voldoende informatie te lezen over dit onderwerp, zodat je jezelf in staat stelt om verstandige keuzes te maken.

Ga snel verder met je zoektocht en start binnenkort al met de koop en verkoop van je eerste cryptovaluta.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *