10x kleine crypto met potentie

Last updated by Simon on

crypto met potentie

Op de korte termijn kunnen we inmiddels wel stellen dat cryptovaluta een fenomeen is dat voorlopig blijft. De technologie die erachter staat speelt immers een cruciale rol in onze toekomst.

Maar de cryptomarkt lijkt intussen een beetje verzadigd te raken. Sommige grote munten als Bitcoin en Ethereum behalen niet zo’n gigantisch rendement als vroeger.

Dit is ook logisch, want ze hebben al een deel van hun groeipotentieel behaald. Daarom is het slimmer om te kijken naar kleine crypto met potentie.

Kleinere munten hebben immers meer groeiruimte. Maar welke altcoins met potentie zijn er nou eigenlijk?

In dit artikel geven we je een lijst met de 10 crypto met de meeste potentie. Zo weet je precies welke nieuwe cryptomunten met potentie interessant zijn voor je om in te investeren. Of in ieder geval in de gaten te houden.

Onze lijst met tien veelbelovende crypto

1. Litecoin

Hoewel Litecoin al sinds 2011 op de markt is, blijft het een kleine cryptovaluta met potentie vergeleken met zijn grotere broers Bitcoin en Ethereum.

Het grootste verschil met Bitcoin is dat Litecoin gebruik maakt van opensource code als basis van de technologie.

Verder zullen er nooit meer dan 84 miljoen Litecoins in omloop zijn, waardoor deze munt geen last heeft van financiële instellingen die een onnatuurlijk monetair beleid voeren.

Tot slot is de transactietijd van Litecoin sneller dan bijvoorbeeld Bitcoin, waardoor men dit als een van de altcoins met potentie beschouwt.

2. Solana

Solana is een van de relatief nieuwe cryptomunten met potentie. Deze munt werd immers redelijk recentelijk in omloop gebracht, namelijk in April 2019.

Solana staat bekend als een blockchain platform waarin hun munt, genaamd SOL, centraal staat als betalingsmiddel.

Het project zelf is net als Litecoin op een open source basis gemaakt. Daardoor kan iedereen meedoen aan het programmeren op het platform en gebruik maken van alle informatie die wordt gedeeld met elkaar.

Mede daardoor staat Solana bekend om haar transacties die een extreem hoge snelheid hebben tegen ook nog eens lage kosten.

De grootste reden achter de succesvolle kenmerken van deze munt is hun revolutionaire methode om een opeenvolging van berekenen uit te voeren bij elke transactie door middel van Proof-of-stake-technologie.

Als jij een kleine crypto met potentie zoekt heb je het zeker met deze cryptovaluta gevonden.

3. Stellar

Stellar is een open source blockchain betalingssysteem dat gebruikt maakt van Lumen XLM) als cryptovaluta.

Wat Stellar onderscheidt van de meeste andere cryptovaluta is dat het zich ten doel heeft gesteld om financiële instellingen met hun technologie aan elkaar te verbinden zodat in ontwikkelingslanden tegen lage kosten transacties kunnen worden gedaan.

Door de aantrekkelijke boodschap en de bereidheid om juist wél met financiële instellingen in zee te willen gaan, is Stellar een veelbelovende crypto geworden.

4. Basic Attention Token

De meeste altcoins die goed presteren, hebben een bepaalde niche gevonden. Ook de Basic Attention Token valt hieronder.

Het specialiseert zich namelijk in het oplossen van de privacyproblemen en inefficiëntie die momenteel in de digitale advertentie industrie heerst.

Via een speciale browser genaamd Brave wordt de data van consumenten op een verantwoordelijke wijze gebruikt, waarbij de token wordt gebruikt als distributiemiddel tussen adverteerders, bedrijven en lezers van online advertenties.

Zeker gezien de privacyschandalen van weleer is dit een kleine crypto met potentie.

5. Ethereum classic

Met Ethereum classic doelen we niet op de huidige vorm van Ethereum, maar de basis die het ooit was. Door een hack in 2016 werd het Ethereum netwerk in tweeën gesplitst, met het gevolg dat er iets andere technologie wordt gebruikt tussen de twee platformen.

Hoewel Ethereum Classic vele malen kleiner is dan Ethereum, betekent dit ook dat het netwerk met niet zoveel overbelasting te maken heeft.

Daardoor is dit op de korte termijn een interessante crypto om een oogje op te hebben.

6. BitTorrent

Hoewel BitTorrent bekend staat als browser waar je anoniem allerlei informatie op kan zoeken, zijn ze recentelijk ook met een cryptovaluta uitgekomen die dezelfde naam draagt als de browser.

Met hun valuta trachten de ontwikkelaars om de functies van hun platform flink uit te breiden. Zo is het doel om derde partijen die apps ontwikkelen een goede infrastructuur te geven en via de munt een veilige en gedecentraliseerde wijze van dataopslag te bieden.

Doordat er steeds meer druk komt van overheden om data vrij te geven, is dit een van de crypto met de meeste potentie die tegen deze trend in gaat.

7. Iota

Iota is ook een cryptovaluta waar je rekening mee moet houden in de toekomst. Net als vele andere opties is deze cryptocurrency opensource, waardoor je zoveel mogelijk mensen aan het werk hebt met het verbeteren van de functionaliteiten van deze munt.

Verder is Iota gemaakt om voor het Internet of Things te gebruiken, wat voorwerpen zijn zoals smart apparaten en auto’s die een verbinding maken met het internet om gegevens te kunnen verzenden.

Hoe sneller en meer data er verzonden kan worden, des te sneller we bijvoorbeeld over zelfrijdende auto’s beschikken.

Iota maakt gebruikt van een acyclische grafiek, wat meer schaalbaar kan zijn dan andere registers die gebaseerd zijn op blockchain technologie. Tot slot is deze register ook zonder blockchain, waardoor de transactiekosten gratis zijn.

Met al deze factoren is Iota een kleine crypto met potentie, wellicht wel de meeste van allemaal op dit lijstje. Alles hangt er echter vanaf of deze munt haar doelen kan realiseren.

8. Eos

Eos is een van de cryptovaluta op deze lijst die het meeste van de daken schreeuwt met haar doelen, en als dit platform deze ook daadwerkelijk behaalt, heeft het de wereld aan haar voeten liggen.

Eos beweert namelijk miljoenen transacties elke seconde uit te kunnen voeren terwijl transactiekosten ook nog eens een iets zijn uit het verleden.

Andere functies van deze munt zijn dat je alleen op een veilige wijze toegang krijgt tot het systeem door middel van authenticatie en data hosting mogelijk is met hun platform.

Met hun slimme contracten is dit een veelbelovende crypto. De tand des tijds zal uitwijzen of het Ethereum van de troon stoot als platform voor slimme contracten.

9. Polygon

Ook Polygon is een kleine crypto met potentie. Polygon maakt namelijk gebruik van het Ethereum platform en het feit dat het met Ethereum mogelijk is om interoperabiliteit te hebben tussen blockchains.

Je kunt Polygon het beste zien als een raamwerk dat het mogelijk maakt om verschillende blockchain-netwerken met elkaar te verbinden. Daardoor belooft Polygon om de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum op te lossen en gebruikers en veel betere ervaring te geven.

Verder wordt hun token genaamd MATIC gebruikt om beleidstransacties en gaskosten te betalen. Door deze interessante combinatie van factoren en hun blik op de toekomst is Polygon een van de nieuwe cryptomunten met potentie.

10. Monero

Tot slot is er ook Monero. Deze cryptocurrency bestaat al sinds 2014, maar toch ziet men deze munt als een van de altcoins met potentie voor de toekomst. Dit komt door meerdere factoren.

Zo is de focus van deze munt op privacy gericht, wat een actueel thema is voor vele mensen die cryptovaluta willen gebruiken. Tevens is deze crypto opensource, waardoor het alles eraan doet om haar doelen te behalen. Deze doelen zijn om gebruikers een eenvoudige betaalwijze te geven die de privacy waarborgt.

De blockchains van dit netwerk dienen als registers die de activiteit van gebruikers op een anonieme manier weergeven.

Monero zal in de toekomst alleen maar populairder worden doordat het aantal gebruikers van The Dark Web toeneemt en Monero een ideale manier is om op deze plekken te fungeren als betalingsmiddel.

Mede daarom is dit een van de crypto met de meeste potentie.

Stof tot nadenken

kleine cryptomunt groeipotentie

Dit waren de tien kleine crypto met potentie voor de korte termijn. We snappen al te goed dat met al deze opties je door de bomen het bos niet meer ziet.

Maar het is belangrijk om te weten dat je niet in elke van deze crypto hoeft te investeren.

Kies voor degenen die je het meeste begrijpt en waarvan jij het meest achter hun boodschap staat. Vanzelfsprekend moet je ook tot de conclusie zijn gekomen dat jouw crypto keuzes volgens jouw prognose succesvol zullen zijn.

Tot slot is het slim om niet in maar een van deze cryptovaluta te investeren, maar meerdere. Zo spreid je namelijk het risico van beleggen in cryptovaluta uit, waardoor de kans op een negatieve verrassing of een zeperd vele malen kleiner wordt.

Wij wensen je alvast veel succes met het beleggen in de crypto in dit artikel waarover jij het meest enthousiast bent geraakt.

Effectief en winstgevend handelen in crypto?

Wil jij meer winst maken met crypto? Dan is het zaak om te leren van de beste. Ons advies is dan ook om een training te volgen van een expert.

Je ontdekt dan namelijk een bewezen blueprint voor succes, zodat jij slimmer kunt traden met meer winst.

Ben je benieuwd wat de beste crypto cursussen zijn? Klik dan op de knop hieronder en ontdek welke het beste bij jou past:


Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *