Beste cryptomunten voor de korte termijn!

Last updated by Simon on

Beste cryptomunten voor korte termijn

De economie is het laatste decennium gigantisch veranderd. Door middel van blockchain technologie worden steeds meer innovaties gedaan.

Steeds meer mensen denken dat cryptovaluta de toekomst is en beleggen in cryptomunten voor de lange termijn. Ook voor de korte termijn is het echter slim om in cryptovaluta te beleggen.

Aantrekkelijke rendementen liggen namelijk op de loer, en met de huidige inflatie zou het jammer zijn om jouw geld niet op een betere manier te investeren.

Weet jij echter niet wat de beste crpytomunten voor de korte termijn zijn? Maak je geen zorgen, want in dit artikel ontdek je tien aanraders.

Zo heb jij straks een prachtig portfolio vol onbekende crypto met potentie.

Dit zijn de tien beste crpytomunten voor de korte termijn

Met de haast oneindig veel soorten cryptovaluta kun je door de bomen het bos haast niet meer zien. Profiteer daarom nu van het overzicht hieronder van tien cryptomunten die naar onze mening de meeste potentie hebben.

1. Ethereum

Een van de beste crpytomunten op de korte termijn is Ethereum. Hoewel deze munt het kleinere broertje is van Bitcoin, betekent dit niet dat je deze cryptovaluta moet onderschatten.

Het merendeel van de altcoins leunt namelijk op het ethereum blockchain systeem. Daardoor speelt Ethereum ook in de nabije toekomst een grote rol.

Ethereum is hoe dan ook een van de beste cryptomunten om in te investeren.

2. Tether

Een andere cryptomunt voor de korte termijn om in de gaten te houden is Tether. Tether is namelijk een speciale cryptomunt dat kan worden geschaard onder de stablecoins.

Stablecoins zijn cryptomunten die gekoppeld zijn aan de koers van een normale valuta. In het geval van Tether is dit de dollar. Doordat de cryptomarkt veel schommelingen en chaos kent, is het slim om op Tether terug te vallen op de dagen dat de markt bearish is.

Zo vermijd je namelijk dat je veel verliest maakt, en kun je zelfs extra veel cryptovaluta kopen wanneer je denkt dat de markt weer omhoog gaat. Met Tether sla je daardoor twee vliegen in één klap.

3. Cardano

Cardano is een van de onbekende crypto met potentie die recentelijk aandacht heeft gekregen.

Het maakt namelijk gebruik van proof-of-stake-validatie, wat ervoor zorgt dat de transactietijd van deze munt vele malen sneller is dan het merendeel van de concurrentie.

Daarnaast heeft deze munt door haar eigenschappen ervoor gezorgd dat er een minder grote impact op het milieu is tijdens elke transactie.

Daardoor is het energieverbruik ook nog eens lager. Talloze mensen zien de potentie in Cardano, waardoor het ongetwijfeld voor de korte termijn in jouw wallet zou moeten zitten.

4. Bitcoin

We gaan er al vanuit dat je bitcoin kent. Het is immers de grootste cryptomunt qua marktwaarde. Toch zit er nog steeds veel potentie in deze munt.

Hoewel de prijs op het moment van schrijven de helft is van de hoogste waarde die het ooit heeft gehad, betekent dit ook dat je weet tot waar het terug kan groeien.

Tevens is bitcoin een wat stabielere munt vergeleken met andere altcoins. Dat betekent echter niet dat je op de korte termijn een laag rendement hieruit haalt.

Integendeel; de prijs van bitcoin schommelt genoeg om hier mee te kunnen daytraden. Mede daarom is bitcoin zeker een aanwinst voor jouw wallet.

5. Polkadot

Ook Polkadot is een uitstekende investering voor de korte termijn. Deze munt beschikt namelijk over een uniek concept. In plaats van haar eigen blockchain te gebruiken voor transacties, integreert deze munt via de creatie van een crypto-netwerk allerlei blockchains bij elkaar.

Daardoor kunnen deze blockchains samenwerken en wordt van elke soort blockchain maximaal gebruikt gemaakt van de beste eigenschappen die het biedt.

Als gevolg hiervan heb je het beste van beide werelden. Polkadot is de afgelopen periode gigantisch gegroeid, en wij zien deze groei dan ook voorlopig niet stoppen.

6. Polygon

Een andere cryptovaluta om in de gaten te houden voor de korte termijn is Polygon. Polygon probeert het schalingsprobleem van Ethereum op te lossen.

Doordat Ethereum zo ruim wordt gebruikt, betekent het dat de transactietijd langzamer is dan gewoonlijk.

Polygon probeert dit probleem op te lossen door middel van het ontwikkelen van een gedecentraliseerde infrastructuur.

Door de voordelige transactiekosten en snelle transactietijden zien steeds meer mensen animo in deze munt. Daarom is Polygon zeker een cryptovaluta om in de gaten te houden.

7. Ripple

Cryptovaluta wordt door steeds meer mensen geaccepteerd, waaronder overheden en banken. In El Salvador kun je zelfs met bitcoin betalen.

De meeste overheden zijn echter enthousiast over XRP oftewel ripple. De oprichters van deze munt willen namelijk samenwerken met financiële instellingen om een verantwoordelijke manier te vinden voor het gebruik van cryptovaluta.

Daarnaast heeft XRP lage transactiekosten gekoppeld aan een relatief snelle tijd per transactie. Mede door deze interessante combinatie van factoren zien veel mensen voor zowel de korte als de lange termijn het potentieel van Ripple.

8. Enjin

2021 was het jaar waarin NFT’s doorbraken. Maar NFT’s leunen hevig op blockchain technologie terwijl de meeste cryptovaluta oorspronkelijk niet hiervoor waren bedoeld.

Enjin is een van de nieuwere spelers op de markt die zich wel heeft toegelegd op NFT’s. Met deze munt is het namelijk eenvoudig om niet alleen NFT’s te beheren, maar ook te creëren.

Als NFT’s zo door blijven groeien als afgelopen jaar, zal het rendement wat je uit Enjin kunt halen ook flink stijgen.

9. Terra

Terra is een blockchain dat op het Cosmos netwerk is gebouwd en zich ten doel heeft gesteld om een platform te creëren waar stablecoins op een gedecentraliseerde wijze worden gegenereerd.

Het merendeel van de stablecoins is namelijk gecentraliseerd, wat niet ten goede komt aan de stabiliteit van de cryptomarkt.

Daarom zien veel investeerders de mogelijkheden met het beleggen in cryptomunten van Terras zoals TerraUSD.

10. Mana

Tot slot is er ook Mana oftewel Decentraland. Deze token wordt voornamelijk als valuta gebruikt in de metaverse, een virtuele ruimte waarin mensen hun tijd in kunnen doorbrengen.

De metaverse wordt steeds populairder, waardoor de vraag naar Mana zal blijven stijgen. Met Mana is het mogelijk om allerlei content en applicaties in de metaverse aan te schaffen.

Wanneer jij denkt dat de metaverse een blijvertje is, zal investeren in Mana dan ook niet meer dan logisch zijn.

Effectief en winstgevend handelen in crypto?

Wil jij meer winst maken met crypto? Dan is het zaak om te leren van de beste. Ons advies is dan ook om een training te volgen van een expert.

Je ontdekt dan namelijk een bewezen blueprint voor succes, zodat jij slimmer kunt traden met meer winst.

Ben je benieuwd wat de beste crypto cursussen zijn? Klik dan op de knop hieronder en ontdek welke het beste bij jou past:


Ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *