Leren Daytraden met Crypto voor Beginners? Crypto Daytrading Tips!

Last updated by Joni on

Beginnen met daytraden

Wanneer je geld wil verdienen met crypto is daytraden een zeer interessante optie.

Crypto daytraden zorgt ervoor dat je geld kunt verdienen als de markt omhoog gaat, maar ook omlaag of zijwaarts gaat.

Dit is een enorm voordeel op crypto investeerders, die op hun handen moeten zitten wanneer de koers zakt.

Maar hoe profiteer je op elk mogelijke manier van de markt? Ontdek in dit artikel vele tips die van jou een betere crypto daytrader gaan maken!

Leren daytraden crypto: Zo werkt het!

Crypto daytrading

Voordat jouw carrière als daytrader van start gaat is het belangrijk dat je begint met een plan. Je zal immers eerst een hoop moeten leren en uitvinden, voordat je vlekkeloos aan de slag kan als trader.

Een crypto cursus kan dan een handige tool zijn, om snel een hoop informatie te ontdekken. Het is zeer belangrijk dat de basis goed is, dus een cursus traden en crypto voor dummies is geen overbodige luxe.

Zorg er vervolgens voor dat je een eigen trading strategie ontwikkelt en houd je aan deze strategie.

Deze strategie kun je ontdekken door een hoop over traden te leren en hierin een methodiek te vinden die bij jou past.

Daytraden bij Bitvavo

Naast het ontdekken van je strategie en het opstellen van een plan zijn er nog meer aspecten waar je als beginnende trader rekening mee moet houden.

Wanneer je wil gaan starten met het daytraden van crypto, zul je eerst een aantal zaken moeten regelen.

Voordat je daadwerkelijk aan de slag kan met het traden, heb je natuurlijk eerst een account met genoeg saldo nodig.

Veel Nederlanders gebruiken Bitvavo als crypto platform, om zowel te traden als te investeren. Het is dan ook mogelijk om te daytraden bij Bitvavo.

4 tips voor de beginnende daytrader

Om ervoor te zorgen dat jij zo goed mogelijk van start kan gaan met crypto daytrading, hebben we 4 belangrijke tips voor beginnende daytraders.

Met deze tips weet je wat er van jou als daytrader verwacht kan worden en hoe je kunt voorkomen dat je in de veelvoorkomende fouten trapt, waar de meeste beginners mee te maken krijgen.

Door het voorkomen van deze verliezen kun je sneller meer winst maken, wanneer je deze tips goed toepast!

Daytraden voor beginners betekent: veel oefenen!

Daytrading tips beginner

Daytraden is oefenen. Dit geldt voor alle verschillende trading stijlen, maar met name het daytraden is een skill die de nodige oefening nodig heeft.

Het daytraden gaat een stuk sneller dan bijvoorbeeld traders die proberen om swingtrades te maken. Niet alleen moet je snel trades kunnen zien in de grafiek, maar ook is het belangrijk dat je deze snel kunt uitvoeren.

Er zijn enorm veel soorten indicatoren en prijsactie, waardoor je veel moet oefenen om met situaties om te leren gaan.

Door veel te oefenen leer je situaties herkennen en kun je zelfs vooruitlopen op de prijsactie. Dit is met name voor daytraders belangrijk, omdat de markt snel beweegt en je hier op voorbereid moet zijn.

Technische analyse: maak het niet te moeilijk

Technische analyse daytrading

Veel beginnende traders willen graag zoveel mogelijk bevestiging, om zo meer zekerheid te hebben over hun trade.

Daarom worden er ook zeer veel verschillende indicatoren gebruikt, die op allerlei verschillende manieren moeten helpen om te kunnen traden.

Echter, de meeste indicatoren geven soortgelijke trade signalen en door enorm veel indicatoren te gebruiken, kan het gebeuren dat je het overzicht kwijtraakt.

Daarbij, de meeste indicatoren zijn lagging indicatoren, dus ze zijn gebaseerd op voorgaande prijsactie en geven hierdoor vaak een laat signaal. Je kunt dus beter gebruik maken van enkele indicatoren.

Indien je prijsactie leert herkennen en gaat handelen op basis van belangrijke prijslevels, die voortkomen uit voorgaande prijsactie, dan heb je meer overzicht en kun je vooraf anticiperen.

Begin met kleine bedragen, de techniek is belangrijker

Het kan misschien voelen alsof je aan het traden bent voor niets, omdat de bedragen in het begin niet enorm hoog zijn. Echter, dit is juist goed!

In het begin maak je de meeste fouten, zodat je ook minder zal verliezen. Het is daarom handig om in je beginperiode als trader vooral te kijken naar procenten, in plaats van eurotekens.

Uiteindelijk is het belangrijk dat je procentueel er vooruit op gaat. Door daarna structureel een goede trader te worden, komen de grotere bedragen vanzelf.

Ondertussen word jij als trader steeds beter, waardoor je na verloop van tijd meer winnende trades maakt én deze trades ook nog winstgevender zijn.

De beginfase is echter voor de meeste mensen zeer lastig, omdat je niet veel verdient en een hoop moet leren. Wanneer je deze periode succesvol doorstaat, kun je vervolgens de vruchten plukken!

Houd een handelsdagboek bij

Handelsdagboek daytrading

Het klinkt misschien saai en overbodig, maar een handelsdagboek bijhouden is voor elke trader zeer belangrijk.

Elk beroep of vak heeft zijn leuke en minder leuke kanten, en voor veel traders is een handelsdagboek een minder leuke kant. Echter, deze activiteit is zeer leerzaam voor traders!

In een handelsdagboek kun je bijvoorbeeld achteraf kijken of je goede beslissingen hebt genomen. Ook kun je ontdekken welke tactieken goed voor jou werken.

Een handelsboek is perfect om te leren van je fouten en een betere trader te worden. Noteer hier dagelijks je trades in, waarbij je de trade-opzet deelt en ook de uitkomst.

Door een keer per week al je trades te bekijken, kun je ontdekken wat je fout doet of wat juist goed werkt.

Starten met crypto daytraden? Voorkom deze fouten!

Zeker voor beginners geldt dat je veel fouten maakt tijdens het traden. Fouten maken is menselijk, dus ook ervaren traders maken wel eens een slippertje.

Echter, in het begin weet je nog weinig en daardoor maak je fouten. Van verkeerde analyses, waardoor trades mislukken, tot het vergeten van een Take Profit (TP) of Stop Loss (SL).

Er zijn een aantal klassieke fouten die beginnende traders maken, die jij hopelijk kunt voorkomen!

Risk management toepassen

De meeste beginnende traders richten zich vooral op hun potentiële winsten, maar voor een trader is de meest primaire taak het niet verliezen van hun portfolio.

Geen verlies maken is belangrijker dan winst maken, wat voor veel handelaren gek kan klinken. Toch is dit de denkwijze van professionele traders.

Wanneer je een trade setup ziet, is het dus ook belangrijk dat je kijkt naar wat je kunt verliezen. Hierdoor houd je automatisch rekening met risk management.

Door vooraf goed de risico’s in kaart te brengen, kun je voorkomen dat je buitenproportionele verliezen lijdt. Bepaal bijvoorbeeld vooraf wat je verliespercentage bij een trade is. Vaak is het verstandig om 0,5% tot 2% risico te nemen.

Daar tegenover moet natuurlijk ook een potentiële winstmarge staan, want anders zou de trade bij voorbaat niet moeten doorgaan.

De risico’s moeten de beloningen van de trade waard zijn, omdat je anders geen winstgevende trader kunt worden.

Vaak wordt geadviseerd om minimaal een risico-reward-ratio van 1:2 aan te houden, maar het liefst hoger. Daarnaast is een stop loss belangrijk, om je risico te beperken.

Indien de koers naar jouw winsttargets beweegt is het belangrijk dat jij de stop loss meeschuift, zodat je geen verlies meer kan maken op de trade.

Houd je emoties onder controle

Daytrading

Traden kan een zeer emotionele activiteit zijn en dit geldt zeker voor de cryptomarkt. De volatiliteit is in deze markt het hoogst, wat qua beloningen zeer aantrekkelijk lijkt.

Echter, de koers kan ook explosief naar beneden zakken. Deze snelle bewegingen gaan beiden kanten op en roepen een hoop emoties op.

Veel traders krijgen last van FOMO, Fear Of Missing Out, en gaan vervolgens toch nog in een trade stappen. Vaak ben je dan al te laat en sluit je de trade verliezend af.

Zeker voor daytraders geldt dat er genoeg kansen op de markt zijn, waardoor je soms een trade beter kan laten lopen. De entry bij een trade is zeer belangrijk.

Vaak worden traders dan ook met scherpschutters vergeleken. Bij traden gaat het om precisie, wat zowel voor de trader als de trade geldt!

Start direct goed met een cursus

Een laatste tip die we graag met je delen is het volgen van een cursus. Probeer absoluut niet het wiel opnieuw uit te vinden.

Nee, in plaats daarvan kun je beter een cursus volgen van iemand die de gewenste kennis al heeft. Een cursus is daarvoor ideaal.

Check de beste crypto cursussen voor daytrading via de knop hieronder:Ook interessant:

Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *