Is Coinbase Betrouwbaar & Veilig? (Ervaringen & Review)

Last updated by Joni on

coinbase betrouwbaar

Wanneer je jouw investering op een exchange plaatst, zodat je hier je cryptocurrency’s kunt komen, is het belangrijk dat dit platform jouw veiligheid kan waarborgen.

Betrouwbaarheid is een belangrijk goed, zeker in de ongereguleerde cryptowereld. Daarom is de keuze voor een veilige en betrouwbare crypto exchange zeer belangrijk.

Veel crypto-investeerders komen uit bij de Coinbase exchange. Coinbase heeft wereldwijd de meeste gebruikers, die het platform gebruiken om te handelen en investeren in cryptocurrency’s.

Dit beursgenoteerde bedrijf kun je zowel via het web als de crypto app gebruiken. Benieuwd of Coinbase ook een perfecte exchange voor jou is? Je ontdekt het in dit artikel!

Wat is Coinbase?

Coinbase is een crypto exchange waar investeerders crypto kunnen kopen, verkopen en traden. In 2012 is de exchange opgericht, waardoor het crypto platform ouder is dan de meeste cryptocurrency’s.

Het is dan ook geen verrassing dat toen Coinbase begon, de exchange maar een handvol cryptomunten aanbood. Hierdoor was het platform zeer overzichtelijk en was het kopen van crypto voor dummies zelfs een fluitje van een cent. Tegenwoordig is de website nog steeds zo overzichtelijk!

Brian Armstrong en Fred Ehrsam zijn de oprichters van Coinbase, die ervoor gezorgd hebben dat Coinbase in de afgelopen jaren zowel qua team als qua crypto platform enorm is gegroeid.

Dit heeft ertoe geleid dat Coinbase qua hoeveelheid gebruikers een van de grootste crypto platform van de wereld is en een van de meest ruime assortimenten heeft. De groei van Coinbase lijkt niet te stoppen, aangezien er een NFT marktplaats is gelanceerd en het bedrijf naar de beurs is gegaan.

In 2015 was Coinbase het eerste bedrijf dat gereguleerde cryptohandel in de Verenigde Staten kon aanbieden.

Daarnaast heeft het bedrijf ook verschillende licenties kunnen bemachtigen, zodat cryptohandel via Coinbase ook voor inwoners van andere landen mogelijk is.

Is Coinbase betrouwbaar?

ervaring met coinbase

In totaal zijn er meer dan honderd verschillende crypto exchanges, die niet allemaal even betrouwbaar zijn.

Bij de keuze voor een bepaalde exchange is het dan ook verstandig om voorzichtig te beginnen. Coinbase is één van de vele exchanges, die onder de meeste crypto-investeerders bekend is.

Hierdoor heeft Coinbase een reputatie hoog te houden, waarbij het platform een betrouwbare indruk achterlaat.

Door Coinbase ervaringen van zowel traders als onafhankelijke crypto platformen wordt Coinbase als een betrouwbare exchange gezien.

Coinbase is een platform dat zeer hoog staat aangeschreven en qua volume ook tot de betere crypto exchanges hoort.

Doordat de cryptomarkt een vrij nieuwe beleggingsmarkt is, houden verschillende instanties de bedrijven en cryptomunten binnen deze markt uitvoering in de gaten.

Coinbase scoort op dit gebied zeer goed, wat ook goed voor hun betrouwbaarheid is.

Door als eerste in de Verenigde Staten gereguleerd te worden, is een prestatie op zich van Coinbase. De regelgeving aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is namelijk behoorlijk streng.

Is Coinbase veilig?

coinbase app

Zoals eerder al werd beschreven, is Coinbase een crypto handelsplatform, die enorm wordt gereguleerd, waardoor het platform niet zomaar met al jouw crypto en fiat valuta ervandoor mee kan gaan.

De meeste crypto-investeerders die net zijn begonnen beseffen de enorme risico’s op de cryptomarkt niet, maar er zijn talloze scams actief, waarbij je al je geld kwijt kan raken.

Dankzij de regulatie van Coinbase, waarbij toezichthouders constant over de schouder meekijken, kun je dit platform een stuk meer vertrouwen.

Coinbase cold wallet

De fondsen op het Coinbase platform zijn in veilige handen, wat een groot pluspunt voor de betrouwbaarheid van de crypto exchange is.

De cryptomunten van Coinbase gebruikers worden apart bewaard, die zijn dus gescheiden zijn van het vermogen van Coinbase zelf. Deze scheiding etaleert de betrouwbaarheid van Coinbase, goed voor hun reputatie!

Daarbij is ongeveer 98 procent van alle cryptomunten van Coinbase gebruikers opgeslagen in een offline opslag.

Deze cold wallets worden gedekt door Lloyd’s of London, terwijl de FDIC met een verzekering een dekking geeft van maximaal 250.000 Amerikaanse dollars.

Kortom, zeker voor de investeerders met een kleine portefeuille is de veiligheid van hun coins gewaarborgd.

Coinbase website

Ook de veiligheid van de website van Coinbase is een belangrijk aspect omtrent de veiligheid en betrouwbaarheid van het bedrijf.

De website van Coinbase is volledig versleuteld met SSL, wat staat voor ecure Sockets Layer.

Daarnaast is er ook gezorgd voor extra bescherming van de wallets van de gebruikers van het platform en kun je zelf 2FA aanzetten, zodat je zelf de veiligheid kunt verbeteren.

Naast de 2FA, kun je zelf ook zorgen dat je zorgeloos van de website gebruik kan maken. Zorg bijvoorbeeld voor een goede virus- en malwarescanner, zodat je geen vervelende verrassingen tegenkomt.

In de cryptowereld is zelfredzaamheid een stuk belangrijker, waardoor de veiligheid van zowel Coinbase als jezelf moet komen.

Hoe zit het met de Coinbase klantenservice?

klantenservice coinbase betrouwbaar

Indien je met problemen omtrent de veiligheid op Coinbase te maken krijgt, maar natuurlijk ook voor andere vragen, kun je de klantenservice van Coinbase raadplegen.

Coinbase kun je op verschillende manieren 24/7 bereiken. Zo is er een ingebouwde chatfunctie op de website van Coinbase. De chat kun je starten door rechtsonder op de website te klikken op ‘Message Us’.

Ook telefonisch is Coinbase goed bereikbaar voor problemen. Zo zijn zij via verschillende telefoonnummers 24/7 bereikbaar.

Welk telefoonnummer jij het beste kan raadplegen? Je kan het ontdekken in Coinbase Help. naast de chat en telefoon, is Coinbase ook via de mail te bereiken.

Ook via Coinbase Help op het web kun je in contact komen met Coinbase Support, die jou vervolgens helpen via de mail.

De minst betrouwbare manier om geholpen te worden door Coinbase is via Twitter. Je kunt hier ook terecht voor al je vragen, maar Twitter is ook een walhalla voor oplichters.

Door de naam en Twitterpagina van Coinbase na te maken, kunnen oplichters zich voordoen als de Amerikaanse exchange. Indien je via Twitter contact zoekt, let dan zeer goed op!

Coinbase ervaringen

Doordat er tientallen miljoenen mensen gebruik maken van dit platform, kun je verwachten dat mensen over het algemeen zeer tevreden over het platform van Coinbase zijn.

Ook wanneer je de verschillende reviews van ervaren handelaren erop naleest, zijn de kritieken vaak ook positief.

Coinbase is voor een exchange relatief duur, maar heeft daarentegen een groot assortiment aan cryptocurrency’s en heeft een uiterst betrouwbaar platform.

Persoonlijk houden wij het echter toch liever bij Bitvavo. Die hebben namelijk behulpzame Nederlandse support. En ook lagere transactiekosten.

Via deze link maak je snel een account en claim je direct gratis jouw eerste €1000 zonder handelskosten.

Effectief en winstgevend handelen in crypto?

Wil jij meer winst maken met crypto? Dan is het zaak om te leren van de beste. Ons advies is dan ook om een training te volgen van een expert.

Je ontdekt dan namelijk een bewezen blueprint voor succes, zodat jij slimmer kunt traden met meer winst.

Ben je benieuwd wat de beste crypto cursussen zijn? Klik dan op de knop hieronder en ontdek welke het beste bij jou past:


Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *