Elektrische kookplaat 4 pits vrijstaand kopen? Bekijk de beste!

Last updated by Kaz on

elektrische kookplaat 4 pits vrijstaand

Heb je interesse om een vrijstaande kookplaat aan te schaffen? Gaat je voorkeur daarbij uit naar een elektrische variant? En wil je de nodige pannen op deze kookplaat neer kunnen zetten?

Dan ben je het beste uit met een elektrische kookplaat 4 pits vrijstaand. Door de aanwezigheid van de 4 pitten kun je alle kanten op met zo’n kookplaat.

Maar hoe kies je nu de beste uit? En wat zijn de voordelen van een elektrische kookplaat 4 pits vrijstaand? Dat kom je allemaal te weten in dit artikel!

De 5 beste elektrische kookplaten 4 pits vrijstaand uitgelicht

Heb je oren naar de aanschaf van een elektrische kookplaat 4 pits vrijstaand? Dan raden wij je graag één van onderstaande 5 varianten aan.

Wij hebben namelijk een uitgebreid onderzoek achter de rug, waaruit gebleken is dat dit de 5 beste varianten zijn. Als je voor één van deze varianten kiest, ga je van veel kookplezier genieten.

1. ETNA KIV164RVS

De ETNA KIV164RVS is volgens ons de beste elektrische kookplaat 4 pits vrijstaand. Dit is niet zomaar een elektrische kookplaat, maar een heuse inductie kookplaat.

Dit betekent dat deze kookplaat je in staat stelt om veilig, snel en makkelijk elke gewenste maaltijd te bereiden.

Dat je de beschikking over 4 kookzones hebt, is uiteraard een groot voordeel. Dit wordt nog verder versterkt door de fijne bediening.

Je hebt de totale controle over de 4 kookzones van deze kookplaat. Dankzij de overkookbeveiliging hoef je ook niet bang te zijn dat de pan overkookt.
2. ETNA KIV360WIT

ETNA-KIV360WIT-inductie-fornuis-2-fasen

Vind je het geen probleem om veel geld uit te geven? Dan wijzen wij je graag op de ETNA KIV360WIT. Dit is naar onze mening de beste luxe elektrische kookplaat 4 pits vrijstaand.

Deze kookplaat is vrij duur, maar hier krijg je dan ook een hoop voor terug. Zo beschikt deze kookplaat over een boostfunctie; hiermee breng je een pan water nog sneller aan de kook.

Ook is deze kookplaat van bijvoorbeeld een timer voorzien. En heb je kinderen in de buurt van deze elektrische kookplaat lopen? Dan komt het kinderslot maar al te goed van pas. Al met al is dit een complete elektrische kookplaat 4 pits vrijstaand.
3. ETNA KIV264RVS

De ETNA KIV264RVS is eveneens een geweldige optie van het merk ETNA. Deze kookplaat lijkt op zich op bovenstaande variant, maar is net iets anders geprijsd.

Feit is dat je bij deze elektrische kookplaat 4 pits vrijstaand van nog meer functies verzekerd bent. Wat te denken van zowel de boostfunctie als de geheugenfunctie?

Ook is deze kookplaat van een pauzestand voorzien. Dankzij deze stand kun je de kookplaat tijdelijk even pauzeren. Handig als je bijvoorbeeld gebeld wordt.

Deze inductie kookplaat stelt je in staat om snel en gemakkelijk elke gewenste maaltijd te bereiden. Met de unieke slider bepaal je snel de gewenste kookstand.
4. Inventum VKI6010ZWA

Als je liever iets goedkoper uit bent, is de Inventum VKI6010ZWA een geweldige optie. Deze kookplaat van Inventum is niet alleen fraai vormgegeven, maar biedt ook nog eens heel veel mogelijkheden.

Dit komt uiteraard door de 4 kookzones, maar ook door bijvoorbeeld de boostfunctie. Met deze functie breng je een pan met water nog sneller aan de kook.

Deze kookplaat beschikt over een panherkenning. Als er een kookzone aan staat zonder dat hier een pan op staat, schakelt de kookzone zich automatisch uit.

Hiermee bespaar je de nodige energie. Ook de timer is een prima toevoeging aan deze fraaie inductie kookplaat met 4 pitten.
5. ETNA KIV254RVS

Deze top 5 sluiten we af met nóg een variant van ETNA. Het gaat hierbij om de ETNA KIV254RVS. Deze inductie kookplaat is vrij compact vormgegeven, maar is dus wel van 4 kookzones voorzien. Je bent hierdoor in staat om met 4 pannen tegelijkertijd te koken.

Met de boostfunctie geniet je van een nog snellere bereiding van elke maaltijd. Ook is de automatische uitschakeling handig, zodra de pan op een kookzone overkookt.

Met dank aan de warmhoudfunctie hou je het eten op een constante temperatuur van 70 graden. Nog zo’n goed voorbeeld van een handige functie op deze elektrische kookplaat.
Waarom voor een elektrische kookplaat 4 pits vrijstaand kiezen?

De aanschaf van een elektrische kookplaat 4 pits met normale stekker is absoluut aan te raden.

Je geniet namelijk van de volgende voordelen:

  • Je kunt elke gewenste maaltijd op tafel neerzetten. Dit komt voornamelijk doordat je maar liefst 4 kookzones tot je beschikking hebt. Wil je bijvoorbeeld lekkere spaghetti met bolognese saus en een gekookt eitje eten? Met een dergelijke elektrische kookplaat krijg je dit probleemloos voor elkaar.
  • Je hebt niks meer dan een normaal stopcontact nodig. Voordeel van een vrijstaande elektrische kookplaat 4 pits is dat je hier alleen een normaal stopcontact voor nodig hebt. Dit betekent concreet dat je deze kookplaat overal en altijd kunt gebruiken.

Wij raden je overigens vooral de inductie kookplaten 4 pits aan. De inductie kookplaten zijn nog veiliger, sneller en fijner te gebruiken. Bovendien is het aanbod daarvan een stuk uitgebreider dan bij het ‘traditionele’ elektrische koken.

Is een elektrische kookplaat 4 pits vrijstaand altijd de juiste keuze? Dat hangt heel erg af van je wensen. Wil je bijvoorbeeld nóg meer pannen tegelijkertijd kunnen gebruiken?

Dan ben je waarschijnlijk beter uit met een inductie kookplaat 5 pits. Door deze extra pit sluit zo’n kookplaat mogelijk nog beter op je wensen aan.

Hoe kies je de beste vrijstaande elektrische kookplaat 4 pits?

Het aanbod van elektrische vrijstaande kookplaten 4 pits is nogal divers te noemen. Je doet er daarom verstandig aan om goed naar onderstaande punten te kijken.

Afmetingen

Waar wil je precies je nieuwe elektrische kookplaat gebruiken? Als je dat weet, kun je ook bepalen hoe groot de kookplaat maximaal mag/moet zijn.

In onze ogen is dit één van de belangrijkste punten. Dit komt onder meer doordat de verschillen op dit gebied nogal groot zijn. Hoe groot de elektrische kookplaat precies is, hangt vooral van het design af.

Uiteraard spelen ook de diameters van de kookzones hier een bepalende rol. Check in ieder geval goed hoe groot de vrijstaande elektrische kookplaat 4 pits precies is.

Kookmogelijkheden

Met een elektrische vrijstaand kookplaat 4 pits kun je alle kanten op. Dit komt doordat je van 4 kookzones gebruik kunt maken, maar ook doordat je veelal van handige functies verzekerd bent.

Wij raden je aan om goed naar de functies – en daarmee de kookmogelijkheden – te kijken.

Beschikt de kookplaat bijvoorbeeld over een boostfunctie? Dan kun je een pan met water nog sneller aan de kook brengen. Of beschikt de kookplaat over een aankookautomaat? Dan schakelt de kookzone zich automatisch uit, zodra de pan overkookt.

Een ander voorbeeld van een handige functie is een warmhoudfunctie. Deze functie houdt het eten op 70 graden, waardoor het eten goed warm blijft zonder direct smaak te verliezen.

Met andere woorden: ga goed na over welke functies de elektrische kookplaat vrijstaand 4 pits beschikt. In een ideale wereld over meerdere functies, aangezien je hierdoor van nóg meer kookmogelijkheden verzekerd bent.

Bediening

Op welke manier kun je de kookplaat bedienen? Ook dat is een belangrijke vraag waar je even goed naar moet kijken. Bij sommige kookplaten maak je gebruik van draaiknoppen, terwijl je bij andere kookplaten van een slider gebruik kunt maken.

Kijk dus goed naar de bediening, maar ook naar je wensen. De verschillende soorten bedieningen vragen namelijk om enige gewenning. Ga daarom goed voor jezelf na welke bediening je het fijnst lijkt.

Investering

Tot slot heb je nog met de investering te maken. Voor sommige vrijstaande elektrische kookplaten 4 pits moet je 600 euro betalen, terwijl je voor andere kookplaten tussen de 250 en 300 euro moet betalen. Dat is een aanzienlijk verschil dus.

Hoe dit prijsverschil tot stand komt? In het huidige aanbod valt vooral het prijsverschil tussen ETNA en Inventum op. De varianten van ETNA zijn een stuk duurder, maar veelal wel van meerdere handige functies voorzien.

Verder is een elektrische kookplaat vrijstaand 4 pits vrij uniek te noemen. Het aanbod is niet super uitgebreid, waardoor je al snel bij de duurdere varianten uitkomt.

Daar is echter niks mis mee. Juist door nu iets meer geld uit te geven, geniet je de komende jaren van je elektrische kookplaat vrijstaand 4 pits.

Is een elektrische kookplaat vrijstaand 4 pits interessant?

Ja, een elektrische kookplaat vrijstaand 4 pits is absoluut interessant. Je geniet van de voordelen van een elektrische kookplaat en van de aanwezigheid van 4 kookzones.

Zet je wensen goed op een rijtje, let goed op bovenstaande punten en schaf de gewenste kookplaat aan.

Wil je direct voor de beste elektrische kookplaat vrijstaand 4 pits gaan? Kies dan voor één van bovenstaande varianten.


Categorieën: Keuken