Fishfinder kopen? Bekijk hier de top 7 beste visvinders!

Last updated by Kaz on

fishfinder

Een visvinder is een geweldige aanwinst voor elke visser. Ongeacht op welk soort vis je vist, komt zo’n fishfinder enorm goed van pas.

In dit artikel laten wij jou kennismaken met de beste fishfinders van dit moment.

We bespreken hier namelijk de beste visvinders om uit te kiezen. En ook ontdek je de beste merken en de belangrijkste aandachtspunten.

Dit zijn de best fishfinders om te kopen

Is vissen jouw hobby? Als je bijvoorbeeld op karpers vist, kun je hier meerdere hulpmiddelen voor gebruiken.

Een karper drone is hier een prima voorbeeld van, net zoals een fishfinder. Met een fishfinder vind je dus snel de karpers in bijvoorbeeld een meer, plas of open water.

De aanschaf van een goede fishfinder is een ware aanrader. Maar, de nadruk ligt hierbij wel op het woord ‘goede’.

Je moet echt één van de beste visvinders gebruiken om het gewenste resultaat te behalen. Kies daarom voor één van onderstaande 7 varianten.

1. Deeper Smart Sonar PRO Wifi Fishfinder

De Deeper Smart Sonar PRO Wifi is volgens onze test de beste fishfinder. Deze fishfinder is onwijs krachtig, heeft een bereik van 100 meter en werkt tot een diepte van 80 meter. Als je bijvoorbeeld op open zee vist, is dit zodoende een geweldige fishfinder.

Deze fishfinder is van één van de beste merken: Deeper. Dat dit merk kwaliteit levert, blijkt onder meer uit de oplaadbare batterij.

Deze batterij gaat lang mee en is snel op te laden. Dit geldt ook voor andere onderdelen, waardoor je jarenlang geniet van de Deeper Smart Sonar PRO Wifi.
2. Lowrance Elite-7 Ti² Fishfinder

Een goede nummer 2 is deze fishfinder van het merk Lowrance. Deze fishfinder beschikt over wifi en is hiermee aan je smartphone te koppelen. Op je smartphone krijg je meldingen als de fishfinder bijvoorbeeld iets opgemerkt heeft.

Op het display van deze fishfinder zie je duidelijk het leven onder water. Het aflezen van de kaart vraagt mogelijk om enige gewenning, maar biedt al snel een hoop duidelijkheid. Dat dit een geweldige fishfinder is, blijkt jammer genoeg wel uit het forse prijskaartje.
3. Lowrance HOOK² 4x Bullet Skimmer

Wil je iets minder geld uitgeven, maar wel voor kwaliteit gaan? Dan raden wij je de Lowrance HOOK² 4x Bullet Skimmer aan. Deze fishfinder is een stuk goedkoper dan bovenstaande variant, maar biedt wel een prima werking.

Zo heeft deze fishfinder een 60 graden transducer, een alarmfunctie en een GPS plotter. Met dank aan deze plotter kun je bepaalde coördinaten op slaan.

Verder beschikt deze fishfinder over een groot display. Op dit 4,3 inch kleuren TFT display zie je duidelijk het onder water leven naar voren komen. Met dank aan tal van handige functies kun je ook nog eens 6 routes in deze fishfinder opslaan.
4. Boatman Leader Pro Fishfinder

Wil je het liefste een fishfinder met voerboot hebben? Dan raden wij je graag deze Boatman Leader Pro Fishfinder aan. Dit is de beste karper voerboot met fishfinder; je vangt hier dan ook twee vliegen in één klap mee.

Ten eerste kun je kijken waar de karpers zich bevinden, waarna je ten tweede de karpers met het voer naar de gewenste plek kunt lokken.

Dit is een geweldige voerboot met fishfinder, maar daar betaal je dan ook voor. Deze variant kost bijna 1900 euro, waardoor het de duurste variant uit deze top 7 is.

Wel geniet je van ongekend veel mogelijkheden, onder meer door het totale laadvermogen van 4 kilogram!
5. Boatman Actor Pro Voerboot Carbon Fishfinder en GPS

Spreekt een fishfinder voerboot opbouw je aan? Wil je alleen niet al te veel geld uitgeven? Waarom kies je dan niet voor de Boatman Actor Pro Voerboot Carbon Fishfinder en GPS?

Deze voerboot kost ongeveer 900 euro, biedt ongekend veel gemak en ongekend veel mogelijkheden.

Het merk Boatman geeft aan dat dit de ideale voerboot voor karpers is. Deze voerboot komt op kleinere wateren perfect tot zijn recht, onder meer vanwege de maximale accuduur van 2,5 uur.

Deze voerboot beschikt over een totaal laadvermogen van 1,5 kilogram, heeft een maximaal bereik van 500 meter en de bovenkant is volledig van carbon gemaakt.
6. Humminbird HELIX 7 CHIRP MSI GPS G3

Als je een semiprofessionele fishfinder aan wilt schaffen, raden wij je de Humminbird HELIX 7 CHIRP MSI GPS G3 aan.

Deze fishfinder beschikt over een breed 7 inch scherm, waardoor je perfect zicht hebt. Verder beschikt deze fishfinder over GPS kaartplotting en over tal van geavanceerde functies.

Deze functies zorgen tezamen voor een maximaal mogelijke diepte van 360 meter. Je kunt deze fishfinder hierdoor ook op open zee of in hele diepe wateren gebruiken. Dit is wat ons betreft één van de beste fishfinders voor op een boot.
7. Lowrance Hook Reveal 5 Fishfinder

Ben je op zoek naar een fishfinder die vooral doet wat ‘ie moet doen? Dan is deze variant van Lowrance voor je op het lijf geschreven.

Deze fishfinder is van een super kwaliteit, beschikt over alle benodigde functies en over een groot display. Dit display laat duidelijk in kleur zien waar vissen zich bevinden.

Tevens heb je bij deze fishfinder de keuze uit meerdere kaartopties, zoals C-MAP, C-MAP Genesis, Navionics ®. En dankzij het handige toetsenbord selecteer je razendsnel de gewenste functie(s). Dankzij de kaartenplotter functie sla je ook nog eens gewenste coördinaten op.
Aandachtspunten bij het kopen van een fishfinder

Heb je oren naar de aanschaf van een fishfinder? Dan moet je eerst heel goed bepalen waar je naar op zoek bent.

Je kunt op dit moment namelijk uit meerdere draadloze fishfinders kiezen:

 • Een fishfinder voor op een boot. Zo’n visvinder installeer/gebruik je op een boot, waarmee je perfect inzicht krijgt in de wateren onder de boot. Deze fishfinder hoef je verder niet in bijvoorbeeld het water te dompelen.
 • Een fishfinder voor voerboot. Heb je een heuse voerboot? Dan kun je voor op die voerboot een speciale fishfinder aanschaffen. Je kunt echter ook kiezen voor een combinatie van een voerboot en een fishfinder. Je schaft daarbij een voerboot aan, waarop een fishfinder aangebracht is. Hiermee vang je dus twee vliegen in één klap.

Wat voor jou de beste soort fishfinder is? Dat hangt heel erg af van de manier waarop je vist. Vis je bijvoorbeeld vanaf de oever?

Dan kun je voor nóg een andere soort visvinder kiezen. En ga je graag de uitdaging gaan? Dan kun je je fishfinder onderhand het beste meenemen op je belly boat.

Wil je de fishfinder op je boot gebruiken? Zorg dan voor een handige installatie op de boot. Je wilt niet dat de fishfinder instabiel staat, aan het wiebelen is of plaats van je boot af waait.

Technologie

Je zou bij een fishfinder goed naar de technologie(en) moeten kijken. Dit is een nogal technisch verhaal, maar de technologie is per fishfinder verschillend.

Als je bijvoorbeeld voor de Garmin Livescope fishfinder kiest, geniet je van een ongekende solar technologie. Deze technologie werkt erg nauwkeurig, maar kent ook een vrij fors prijskaartje.

Bepaal daarom goed op voorhand hoeveel geld je uit wilt geven. Maak vervolgens een voorzichtige selectie en let vervolgens op onder meer de technologieën. Om op dit gebied de juiste keuze te maken, zou je je wel moeten verdiepen in de verschillende technologieën.

Diepte en bereik

Bij een fishfinder moet je goed naar de diepte en het bereik kijken. De beste fishfinder met dieptemeter meet tot een diepte van bijvoorbeeld 500 meter.

Maar, is de fishfinder dan ook nog in staat om dit signaal door te geven? Dit zijn zaken waar je goed naar moet kijken. Let goed op zowel het bereik als op de maximale diepte.

Soort vis

Ook raden wij je aan om goed naar het soort vis te kijken. Zo kun je kiezen voor de beste fishfinder voor snoekbaars en een speciale visvinder voor karpers.

Display

Bij een fishfinder moet je ook goed naar het display kijken. Hoe groot is dit display precies? Betreft het een kleurendisplay? En hoe werkt het display precies?

Prijskaartje

Als laatste punt wijzen wij je graag op het prijskaartje van een fishfinder. Als je één van de beste fishfinders aan wilt schaffen, betaal je hier al snel een paar honderd euro tot meer dan 2000 euro voor.

Wil of kun je een dergelijk bedrag niet uitgeven? Volg dan één van deze twee tips op:

 • Wacht op een interessante aanbieding. Meerdere van onze partners stunten regelmatig met een interessante aanbieding op één of meerdere fishfinders. Met zo’n aanbieding valt de prijs-kwaliteitsverhouding opeens een stuk beter uit.
 • Kies voor een goedkope variant. Je kunt uiteraard op voorhand ook al bewust voor een goedkopere variant kiezen. Een goedkope variant is vaak minder nauwkeurig en uitgebreid, maar is hierdoor wel ideaal voor bijvoorbeeld beginners.

Wat zijn de beste fishfinder merken?

Wil je een nieuwe fishfinder kopen? Dan moet je op alle hierboven benoemde punten letten, maar er zijn nog véél meer punten war je op moet letten. Zo adviseren wij je om alleen voor fishfinders van A-merken te kiezen.

De beste merken hebben we alvast voor je uitgezocht:

 • Lowrance
 • Deeper
 • Humminbird
 • Raymarine
 • Lucky
 • Eagle
 • Boatman

Welke accu is geschikt voor een fishfinder?

Voor een fishfinder heb je een specifieke soort accu nodig. Wij adviseren je bijvoorbeeld om altijd voor een lithium accu te kiezen. Ook adviseren wij je om voor een 12V accu te kiezen met voldoende capaciteit.

Maar, één en ander hang t ook van het soort fishfinder af. Je moet de accu namelijk vooral afstemmen op de fishfinder en op de werking hiervan.

Tip: check of je bij aanschaf van een nieuwe fishfinder een accu meegeleverd krijgt. Als dat het geval is, hoef je niet eens op zoek naar een andere accu.

Waar koop ik een goede visvinder?

Een goede visvinder is een vrij specifiek product. Het gevolg daarvan is dat je een goede fishfinder echt niet bij elke aanbieder kunt kopen. Wij adviseren je graag om een fishfinder alleen bij één van onderstaande aanbieders te kopen:


Meer Fishfinders/Voerboten:


Categorieën: Computer