Gootsteenmat kopen? Bekijk de top 5 beste

Last updated by Kaz on

gootsteenmat

Heb je er ook zo’n hekel aan om je gootsteen schoon te maken? Of vind je het vervelend dat bijvoorbeeld servies beschadigd raakt tijdens het afwassen in de gootsteen?

Om deze twee problemen op te lossen heb je eigenlijk maar één ding nodig: een goede gootsteenmat.

Met een goede gootsteenmat blijven zowel je gootsteen als je servies keurig schoon én vrij van beschadigingen.

In dit artikel lees je alles over de beste gootsteenmatten van dit moment. Zo bespreken we wat de beste gootsteenmatten zijn, maar ook wat je aan zo’n gootsteen bescherming hebt.

Ga er even goed voor zitten en schaf vervolgens de beste spoelbak mat aan.

5 beste gootsteenmatten uitgelicht

Zie je allemaal beschadigen in je gootsteen? Het is goed mogelijk dat dit door servies gekomen is. Als je met de hand servies in de gootsteen reinigt, komt het servies hard in aanraking met de gootsteen zelf.

Dit leidt niet alleen tot beschadigingen aan de gootsteen, maar ook tot beschadigingen aan je servies.

Wil je dat voorkomen? Dan heb je baat bij een goed gootsteenmatje. In dit artikel vind je reviews over de 5 beste gootsteenmatten. Kies je voor één van deze matten? Dan doe je volgens ons de beste aankoop.

1. Brabantia SinkSide Gootsteenmat

De Brabantia SinkSide Gootsteenmat is absoluut de beste gootsteenmat van dit moment. Deze mat beschermt je gootsteen tegen onder meer krassen, maar beschermt ook het servies tegen krassen.

Dit is onder meer te danken aan het gebruikte materiaal: siliconen. Door dit materiaal worden zowel je gootsteen als je servies perfect beschermd.

Belangrijk voordeel van deze gootsteen mat is de uittrekbaarheid. Je kunt de mat naar eigen wens in- en uittrekken, waardoor je ‘m altijd passend voor je gootsteen maakt.

Het doen van de afwas is nog nooit zo makkelijk en veilig geweest. Deze gootsteenmat van het A-merk Brabantia gaat ook nog eens lang mee.
2. Curver gootsteenmat rond

Heb je een ronde gootsteen? Dan is de aanschaf van een ronde gootsteenmat (erg) logisch te noemen. Daarvoor raden wij je graag de Curver gootsteenmat rond aan. Wij vinden dit de beste gootsteenmat voor in een ronde gootsteen.

Deze mat is 33 bij 33 bij 1 centimeter groot. Door de diameter van 33 cm is deze mat voor in de meeste gootstenen uiterst geschikt.

Deze gootsteenmat is van 100% natuurrubber vervaardigd. Dit materiaal is lekker zacht, waardoor je gootsteen goed beschermd wordt.

Dit geldt uiteraard ook voor het servies dat je in je gootsteen afwast. Voor deze gootsteenmat betaal je overigens niet eens de hoofdprijs!
3. Joseph Joseph Sink Saver Gootsteenmat

Heb je een gootsteen met ietwat afwijkende maten? Of wil je ook de rand van je gootsteen goed beschermen? In beide gevallen is de Joseph Joseph Sink Saver Gootsteenmat aan te raden. Als je voor deze mat kiest, krijg je twee matten geleverd.

Deze twee matten zijn ook nog aanpasbaar, waardoor je met deze matten altijd je volledige gootsteen weet te bedekken.

Deze matten bieden vervolgens de gewenste bescherming. De gewenste bescherming aan de gootsteen zelf, maar ook aan je vaat. Dit is onder meer te danken aan het gebruikte materiaal; zacht rubber.

Verder is het zo dat deze gootsteenmat van antislip voetjes voorzien is. Deze voetjes voorkomen dat de mat wegschuift in je gootsteen.
4. BODO Gootsteenmat Siliconen

De BODO Gootsteenmat Siliconen is één van de beste gootsteen beschermers van dit moment.

Deze gootsteen beschermer is van siliconen vervaardigd, waardoor zowel je gootsteen als vaat perfect beschermd worden. Dit materiaal brengt van zichzelf ook nog een antikras effect met zich mee.

Deze mat is overigens 34,5 bij 34,5 centimeter groot. Door deze forse afmetingen is dit ook een geschikte gootsteenmat voor in een grotere keuken.

De mat zelf is makkelijk schoon te maken, is bestand tegen een temperatuur van 220 graden en laat het water prima weglopen. Dat is te danken aan de open structuur van de mat.
5. Benson Gootsteenmat

Wil je gewoon eens een gootsteenmat uitproberen? Of heb je geen al te grote gootsteen? In beide gevallen raden wij je graag de Benson Gootsteenmat aan. Dit is de goedkoopste gootsteenmat die wij tegengekomen zijn.

Voor deze mat betaal je slechts een paar euro, terwijl ‘ie wel onbetaalbaar veel gemak biedt.

Dit is onder meer te danken aan het zachte materiaal. Doordat deze mat van PVC materiaal vervaardigd is, beschermt ‘ie je gootsteen en servies perfect. De mat brengt ook nog eens een fraaie uitstraling met zich mee.

Door de afmetingen van 25 bij 29 cm is ‘ie ook nog geschikt voor in de kleinere keukens/gootstenen.
Waarom zou je gebruik maken van een gootsteenmat?

Het is om meerdere redenen aan te raden om gebruik te maken van een gootsteenmat:

  • Een gootsteenmat beschermt je gootsteen perfect. Door de gootsteenmat altijd in je gootsteen te laten liggen, bescherm je de gootsteen perfect. Het gootsteenmatje voorkomt dat onder meer servies schade aan de gootsteen aan ka richten.
  • Een gootsteenmat beschermt je vaat perfect. Doe je de afwas met de hand in de spoelbak/gootsteen? Door een goede spoelbak beschermer te gebruiken, voorkom je schade aan je vaat. Onder meer je servies gaat hierdoor veel langer mee. En blijft ook nog eens langer mooi.
  • Een gootsteenmat is makkelijk in gebruik. Bijkomend voordeel is dat je een gootsteenmat erg makkelijk kunt gebruiken. Je hoeft de mat alleen maar in de gootsteen zelf neer te leggen. Wat je vervolgens zo af en toe nog moet doen, is de mat te reinigen.
  • Een gootsteenmat is veelzijdig te gebruiken. Kies je voor één van de beste gootsteenmatten? Dan kies je indirect voor veelzijdigheid. De meeste gootsteenmatten kun je namelijk ook nog als afdruiprekje voor op het aanrecht gebruiken. Super handig dus!

Hoe kies je de beste gootsteenmat uit?

Heb je oren naar de aanschaf van een gootsteenmat? Gezien bovenstaande voordelen is dat goed voor te stellen.

Om optimaal van deze voordelen te profiteren, is het belangrijk dat je voor de beste gootsteenmat kiest. Let daarvoor goed op onderstaande punten.

Afmetingen & vorm

Bij een gootsteenmat moet je eerst naar de afmetingen kijken. Hoe groot is je gootsteen precies? En hoe groot zou de gootsteenmat moeten zijn?

Je moet hierbij ook nog even goed naar de vorm van de mat kijken. Heb je baat bij een vierkante mat of kun je toch beter voor een ronde mat kiezen?

Materiaal

Bij een gootsteenmat moet je ook goed naar het materiaal kijken.

Het belangrijkste is dat het om zacht materiaal gaat. Dit materiaal beschermt niet alleen je gootsteen, maar ook de vaat. Onze voorkeur gaat in ieder geval uit naar een gootsteenmat van siliconen.

Structuur

Net zoals bij inductie matten moet je ook bij een gootsteenmat goed naar de structuur kijken. Is de mat bijvoorbeeld van een open structuur voorzien? Dan is het water in staat om makkelijk weg te lopen.

Dat is precies wat je wilt. Kijk daarom goed naar de algehele samenstelling en structuur van de mat.

Let overigens ook nog goed op de kleur van de mat. Wil je per sé een variant in het zwart hebben? Of past een grijze- of witte variant beter bij jouw keuken?

Wat kost een goede gootsteenmat?

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste gootsteenmatten. Daarbij viel ons al snel op dat de prijzen uiteenlopen.

Je kunt voor 10 euro een prima mat kopen, maar je kunt hier ook probleemloos 30 euro aan uitgeven. Aan jou de keuze!

Waar koop je een goede gootsteenmat?

Een goede gootsteenmat koop je idealiter bijvoorbeeld bij Bol.com. Bij deze aanbieder heb je voldoende keuze en geniet je van scherpe prijzen.

Ook bij winkels als de Hema, Ikea, Xenos en Action kan je regelmatig gootsteenmatten in het assortiment vinden. Check dan wel even de kwaliteit in verhouding met de prijs. Op deze manier doe je geen miskoop.

Is een gootsteenmat aan te raden?

Ja, een gootsteenmat is zeer zeker aan te raden. Dit product valt vooral op door de eenvoud.

Juist door deze eenvoud is een gootsteenmat een goedkoop product, waarmee je zowel je gootsteen als je vaat perfect weet te beschermen!


Categorieën: Keuken