Houtbrander kopen? Bekijk de top 7 beste van 2024

Last updated by Kaz on

beste houtbrander kopen

Wil je creatief met hout zijn? Dan heb je hier absoluut een houtbrander voor nodig. Met dit handige apparaat kun je houten voorwerpen personaliseren, versieren en nog fraaier maken.

Daarvoor is het wel zaak om over een goede houtbrander te beschikken. Speciaal voor jou zijn wij daarom op zoek gegaan naar de beste houtbrander.

De 7 beste houtbranders uitgelicht

Heb je interesse om een nieuwe houtbrander aan te schaffen? Eén van de beste tips die wij je mee kunnen geven, is om super kritisch te zijn. Tijdens ons onderzoek hebben wij namelijk opgemerkt dat lang niet alle houtbranders van de gewenste kwaliteit zijn.

Daarom hebben wij een complete top 7 voor je samengesteld. Als je voor één van onderstaande 7 houtbranders kiest, doe je volgens ons een meer dan prima aankoop.

Neem de 7 reviews door en bepaal wat voor jou de beste houtbrandpen is.

1. Pebaro Houtbrander Set Deluxe

De Pebaro Houtbrander Set Deluxe is volgens ons de beste houtbrander van dit moment. Deze houtbrander kan voor professioneel gebruik ingezet worden, maar is ook het ideale hulpmiddel om van hout bewerken je hobby te maken.

Wat bij deze houtbrander vooral opvalt, is de veelzijdigheid. Je kunt de houtbrandpen gebruiken voor het bewerken van hout, maar ook voor het bewerken van kurk en leer.

Dit komt onder meer doordat je talloze opzetstukken geleverd krijgt. In totaal bestaat deze set uit 20 onderdelen, waardoor je met de Pebaro Houtbrander Set Deluxe echt alle kanten op kunt.

De houtbrander zelf is met een vermogen van 30 Watt krachtig genoeg om een maximale temperatuur van 500 graden te bereiken.
2. Woodley Houtbrander Set

Ben je op zoek naar een nóg uitgebreidere houtbrander set? Dan raden wij je graag de Woodley Houtbrander Set aan. Deze houtbrander set bestaat uit maar liefst 43 onderdelen.

Dit stelt je in staat om allerlei houten voorwerpen volledig op de gewenste manier te bewerken.

Het mooie is dat de temperatuur bij deze houtbrander instelbaar is. Je kunt de temperatuur tussen 200 en 450 graden instellen, waarna je de gewenste klussen uitvoert.

Woodley geeft aan dat dit een prima houtbrander set voor hobbymatig gebruik is, maar ook voor professioneel gebruik.
3. DirectGoods Houtbrander Set

Als je een nieuwe houtbrander wilt kopen, moet je goed naar de totale samenstelling van de set kijken. Wil je voor een zo’n uitgebreid mogelijke set gaan? Dan raden wij je graag de DirectGoods Houtbrander Set aan. Dit betreft namelijk een set met 43 onderdelen.

Dat is echter niet het belangrijkste voordeel. Het belangrijkste voordeel is terug te vinden in de houtbrandpen. Deze pen ligt heerlijk in de hand, is van een LCD display voorzien en kent een instelbare temperatuur.

Je kunt de temperatuur instellen tussen 180 en 480 graden. Dankzij de 32 opzetstukken personaliseer je houten voorwerpen volledig op de gewenste manier.
4. Lotiks Houtbrander

Geef je liever iets minder geld aan je nieuwe houtbrander uit? Kijk dan eens naar de Lotiks Houtbrander. Voor deze houtbrander betaal je niet de hoofdprijs, terwijl deze houtbrander zijn werk méér dan prima doet.

Dit is onder meer te danken aan het LCD display. Dit display bevindt zich op de houtbrandpen en stelt je in staat om makkelijk de gewenste temperatuur in te stellen. Deze temperatuur stel je in tussen de 180 en 480 graden.

Deze houtbrandpen krijg je ook nog met de nodige accessoires meegeleverd. Zo krijg je 31 opzetstukken geleverd en 7 verschillende stencils. Ongeacht wat voor klus je op het gebied van houtbewerking uit wilt voeren, staat deze houtbrander van Lotiks zijn mannetje.
5. Nuvance – Houtbrander Set

Wil je puur voor hobbymatig gebruik een houtbrander aanschaffen? Dan wijzen wij je graag op de Nuvance – Houtbrander Set.

Deze set is opvallend betaalbaar, waardoor ‘ie perfect geschikt is voor hobbymatig gebruik. Ook valt op dat deze set opvallend uitgebreid is. Zo krijg je maar liefst 35 opzetstukken en 2 oefen sjablonen meegeleverd.

De houtbrandpen ligt ook nog eens heerlijk in de hand. Dit stelt je in staat om gedetailleerd hout te bewerken.

Hierbij moet je wel rekening houden met het ontbreken van een display op de houtbrandpen. Dat is dan ook de reden waarom dit een houtbrander voor hobbymatig gebruik is.
6. BELLAVITA Houtbrander set

Wil je een zo’n uitgebreid mogelijke houtbrander set aanschaffen? Dan sluit de BELLAVITA Houtbrander set prima op je wensen aan.

Deze set wordt namelijk met in totaal 50 onderdelen geleverd. Dit stelt je in staat om niet alleen hout naar wens te bewerken, maar ook andere materialen.

Met deze houtbrander kun je echt alle kanten op. Dit komt onder meer door de 28 opzetstukken en de 12 kleur potloden. Met deze kleur potloden kun je ook nog kleur geven aan de creaties die je maakt.

De temperatuur is bovendien in te stellen tussen de 200 en 450 graden. Je hebt hierdoor altijd de controle over de werkzaamheden die je met deze houtbrander verricht.
7. WOP Houtbrander set incl. Opbergtas

Deze top 7 sluiten we graag af met de WOP Houtbrander set incl. Opbergtas. Bij deze set valt eigenlijk direct de samenstelling op. Zo betreft dit een professionele machine die vrij groot uitgevoerd is.

Je kunt ‘m hierdoor prima voor talloze klussen inzetten, waarbij de grote hoeveelheid opzetstukken ook goed van pas komen.

Dat deze houtbrander niet hoger in de top 7 terecht is gekomen, heeft met het prijskaartje te maken.

Deze houtbrander is namelijk significant duurder dan de andere houtbranders uit deze top 7. Maar goed, met deze houtbrander haal je wel een professioneel apparaat in huis. Dit blijkt onder meer uit de maximale temperatuur van 650 graden!
Waarom een goede houtbrander kopen?

De aanschaf van een goede houtbrander is om meerdere redenen aan te raden:

 • Met een goede houtbrander kun je hout op de gewenste manier bewerken. Dit komt niet alleen door de houtbrander zelf, maar ook door de vele opzetstukken die je meegeleverd krijgt. Dit zorgt ervoor dat je elk houten voorwerp geheel naar wens kunt bewerken.
 • Met een goede houtbrander geniet je van veelzijdigheid. Een goede houtbrander is niet alleen in staat om hout te bewerken, maar ook om andere materialen te bewerken. Zo zijn er houtbranders waarmee je ook kurk, leer en metaal kunt bewerken. Deze veelzijdigheid maakt het des te leuker om van een goede houtbrander gebruik te maken.
 • Een goede houtbrander is ideaal te bedienen. De beste houtbranders zijn bijvoorbeeld allemaal ergonomisch vormgegeven. Dit betekent dat ze heerlijk in de hand liggen, waardoor je ze zeer precies kunt bedienen. Dat heb je uiteraard nodig voor het precisiewerk.
 • Een goede houtbrander gaat jarenlang mee. Kies je voor één van bovenstaande houtbranders? Dan geniet je jarenlang van deze houtbrander. Het is nu eenmaal een gegeven dat deze houtbranders van een prima kwaliteit zijn. Dit geldt voor de houtbrandpen, maar ook voor de meegeleverde opzetstukken.
 • Een goede houtbrander levert veel plezier op. Hoe mooi is om het je eigen houtcreaties te maken? Als je voor één van bovenstaande houtbranders kiest, heb je daar alle mogelijkheden toe. Dit betekent onder meer dat je van onwijs veel plezier verzekerd bent. Als je eenmaal van zo’n houtbrander gebruik maakt, wil je eigenlijk niks anders meer.

Tips om de beste houtbrander uit te kiezen

Met één van bovenstaande houtbranders haal je een prima houtbrander in huis. Maar, wat is nou voor jou de beste houtbrander?

Om het antwoord op die vraag te vinden, zou je onderstaande tips op moeten volgen. Met deze tips vind je namelijk snel de beste houtbrander voor jezelf.

Tip 1: kijk goed naar je eigen situatie en wensen

Het is allereerst belangrijk om goed naar je eigen situatie en wensen te kijken. Wil je de houtbrander bijvoorbeeld voor de hobby gebruiken? Of wil je de houtbrander voor professioneel gebruik inzetten? Dit is bepalend voor de varianten waar je zoal uit kunt kiezen.

Bestaan op dit gebied grote verschillen? Ja, dat is absoluut het geval. De houtbranders die voor hobbymatig gebruik geschikt zijn, zijn veelal vrij eenvoudig uitgevoerd. Doordat ze eenvoudig uitgevoerd zijn, zijn ze ook fijn te bedienen.

De houtbranders die voor professionals ontwikkeld zijn, hebben veelal meer te bieden. Dit betekent onder meer dat je meer kanten met zo’n houtbrander op kunt. Tegelijkertijd betekent dit ook dat deze houtbranders een stuk duurder zijn.

Met andere woorden: bepaal goed hóe je je nieuwe houtbrander in wilt zetten. Richt je hierbij op je eigen situatie en op je eigen voorkeuren. Als je dit allemaal duidelijk voor jezelf op een rijtje zet, maak je de zoektocht naar de beste houtbrander een stuk makkelijker.

Tip 2: kijk goed naar de houtbrandpen

Het is heel belangrijk om goed naar de houtbrandpen te kijken.

Meerdere zaken zijn bij deze pen van belang:

 • De ergonomie. Het is zéér wenselijk dat een houtbrandpen als gegoten in je handen ligt. Dat stelt je namelijk in staat om de houtbrandpen zeer nauwkeurig te bedienen. Aangezien je met zo’n pen precisiewerk uit moet voeren, is dit zeer wenselijk. Check daarom goed in hoeverre de houtbrandpen ergonomisch is.
 • De temperaturen. Je moet ook goed nagaan welke temperaturen de houtbrandpen kan leveren. De minimale temperatuur is hierbij van belang, maar de maximale temperatuur is nog belangrijker. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat de temperaturen per houtbrandpen aanzienlijk uiteenlopen. Je doet er daarom verstandig aan om hier echt even goed naar te kijken.
 • Display. De beste houtbrandpennen zijn van een LCD display voorzien. Op dit display zie je niet alleen de actuele temperatuur staan, maar je bent hiermee ook nog in staat om de temperatuur naar wens in te stellen. Dit stelt je in staat om nog handiger gebruik van de houtbrandpen te maken.

Al met al speelt de houtbrandpen een cruciale rol. Als deze pen niet naar je wens is, moet je op zoek naar een andere houtbrandpen gaan.

Vind je het lastig om bovenstaande zaken te beoordelen? Kijk dan vooral ook even naar de beoordelingen van andere kopers. Daar komen we verderop in dit artikel graag nog nader op terug.

Tip 3: kijk goed naar de totale set

Binnen een houtbrander set speelt de houtbrandpen een cruciale rol. Het is echter belangrijk om ook goed naar de totale samenstelling van de set te kijken.

Zo moet je onder meer op onderstaande zaken goed letten:

 • Opzetstukken. In een ideale wereld krijg je zoveel mogelijk opzetstukken meegeleverd. Des te meer opzetstukken, des te meer fraaier je het hout naar je eigen wens kunt bewerken. In de beste houtbranders set vind je in ieder geval heel veel opzetstukken.
 • Sjablonen. Bij meerdere houtbrander sets krijg je ook nog sjablonen meegeleverd. Dit zijn handige sjablonen waarop je het maken van je creatie kunt oefenen. Dit komt uiteindelijk het eindresultaat uiteraard alleen maar ten goede.
 • Potloden. Er bestaan ook houtbranders set waarin kleurpotloden te vinden zijn. Met deze potloden ben je in staat om je houten creaties ook nog kleur te geven. Hierdoor worden je houten creaties eigenlijk alleen maar fraaier!
 • Houten planken. Bij sommige houtbrander sets krijg je ook nog houten planken meegeleverd. Met deze planken ben je in staat om direct je eigen creaties te maken. Een andere optie is om hout te kopen of uit de natuur te halen.

Al met al moet je heel goed naar de totale samenstelling van de set kijken. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat de samenstelling per set aanzienlijk verschillend is. Mede daarom is het ontzettend belangrijk om goed naar je wensen te kijken.

Tip 4: kijk goed naar de beoordelingen van andere kopers

Wat hebben bovenstaande houtbrander sets met elkaar gemeen? Onder andere dat ze allemaal goed beoordeeld worden door kopers. Dit geeft ons aan dat deze houtbrander sets het nodige te bieden hebben.

Wij raden je daarom aan om ook goed naar de beoordelingen van andere kopers te kijken.

Kom je nou een houtbrander set met veel matige beoordelingen tegen? Dan is het verstandig om voor een andere set te kiezen. Deze matige beoordelingen komen uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen.

Tip 5: kijk goed naar het prijskaartje

Als één na laatste tip willen wij je meegeven om goed naar het prijskaartje te kijken. Dit heeft vooral te maken met de diversiteit op het gebied van prijzen.

Voor sommige houtbranders betaal je slechts een paar tientjes, terwijl je voor andere houtbranders bijna 100 euro moet betalen. Dit verschil is nogal aanzienlijk, niet waar?

Bepaal daarom goed voor jezelf hoeveel geld je idealiter uit wilt geven. Binnen je budget kun je vervolgens op zoek naar de beste houtbrander gaan.

Tip 6: koop een houtbrander bij een specialist

Tot slot adviseren wij je om een houtbrander altijd bij een specialist te kopen. Bij onder meer Bol.com geniet je van een divers aanbod van houtbranders van de beste merken.

Bij aanbieders als Action, Gamma, Praxis, Xenox, Hornbach, Karwei en Lidl moet je vooral heel kritisch zijn. Deze aanbieders stunten vooral met lage prijzen, maar richten zich hierbij in mindere mate op de kwaliteit.

Nieuwe houtbrander kopen: aanrader of niet?

Ja, een nieuwe houtbrander kopen is absoluut een aanrader. Je bent hiermee in staat om prachtige creaties te maken en veel plezier te beleven. Als je voor één van bovenstaande varianten kiest, geniet je ook nog jarenlang van de houtbrander.

Wel is het dus heel belangrijk om kritisch te zijn. Kijk kritisch naar het gewenste gebruik, maar ook naar de houtbrandpen en de overige samenstelling van de set.

Je kunt in ieder geval uit meer dan voldoende prima houtbrander sets kiezen. Veel plezier met je nieuwe houtbrander!


Meer creativiteit:


Categorieën: Outdoor