JBL Xtreme 2 | Review en Aanbieding

Last updated by Simon on

JBL Xtreme 2 – Kleine broertje van JBL Xtreme 3 | Review en aanbieding

Ben je op zoek naar een draadloze en draagbare Bluetooth speaker die je overal mee naartoe kan nemen?

Dan is de JBL Xtreme 2 een mooie optie. Met deze speaker bouw je overal een feestje: in je eigen huis, in het stadspark of lekker op het strand.

Wij hebben deze speaker onderworpen aan een flinke test. In deze JBL Xtreme 2 Review bespreken we alle pluspunten en minpunten van deze Bluetooth speaker.

Daarnaast letten we op aanbiedingen voor de JBL Xtreme 2!


De JBL Xtreme 2 in het kort

De JBL Xtreme 2 in het kort

Gemaakt voor avontuur

De JBL Xtreme is een mooie middenweg tussen de hoogste kwaliteit en de hoogste draagbaarheid. De speaker is klein van stuk maar toch groots van klank.

Je kunt de speaker thuis gebruiken, bijvoorbeeld in je eigen tuin of op het balkon. Maar je kunt ‘m ook meenemen. Hij weegt slechts 2,4 kilo en je krijgt er een handige draagband bij.

Daarom is het een ideale speaker om mee op avontuur te gaan.

Eigenzinnig sterke bas van JBL

Het geluid van een speaker van JBL kun je herkennen aan de sterke bas. Dat is waar het merk zich mee onderscheidt van de concurrentie. Bij de JBL Xtreme 2 is dat ook het geval.

De muziek dreunt lekker uit de speakers en je kan de bas ook lekker voelen.

Perfect om een feestje te bouwen, met de luid en duidelijk klinkende JBL Xtreme 2.

Alle kleuren van de regenboog

JBL is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, vooral bij jongeren. Hun speakers zijn robuust en zijn in allerlei kleuren te verkrijgen zijn.

Zo kun je een speaker kiezen die helemaal bij jou past.

De JBL Xtreme 2 is ook in maar liefst 5 kleuren te verkrijgen. Je kunt kiezen tussen zwart, blauw, groen, rood en gunmetal. Die laatste kleur komt neer op donkergrijs.


Voordelen van de JBL Xtreme 2

Voordelen van de JBL Xtreme 2

Waterdicht

De JBL Xtreme 2 heeft een IP-score van IPX7. De afkorting IP staat voor Internationale Protectie en het is de internationale norm waarmee de waterbestendigheid wordt aangegeven van een elektronisch apparaat.

Een 0 betekent geen bescherming, een 8 betekent volledig vochtdicht. Met een 7 scoort de JBL Xtreme dus erg goed.

Hij is waterdicht en kan zelfs 30 minuten lang op 1 meter diepte in het water liggen. Al raden we je niet aan om dat uit te proberen.

Prima accu

Een ander belangrijk voordeel van de JBL Xtreme 2 is de accu. Je kunt op een volle accu ongeveer 15 uur naar muziek luisteren en dat is voor een draagbare en draadloze Bluetooth speaker een indrukwekkende score.

De totale accuduur is wel afhankelijk van het volume.

Wat een beetje jammer is, is dat de JBL Xtreme 2 nog geen USB-C aansluiting heeft. Daarom gaat opladen niet zo snel als met nieuwere speakers.

Koppelen met andere speakers

De JBL Xtreme 2 is koppelbaar met andere speakers van JBL. Zo kun je een stereogeluid en een hoger volume krijgen. Dit koppelen gaat via JBL Connect (+).

Een nadeeltje van dit voordeel, is dat nieuwere speakers van JBL geen JBL Connect (+) meer hebben, maar de nieuwe functie Partyboost om speakers te koppelen.

Oudere speakers met JBL Connect (+) zijn helaas weer niet te koppelen met speakers met Partyboost.

Zo is er dus een tweedeling ontstaan van JBL-speakers die je wel en niet aan elkaar kan koppelen.

Microfoon om mee te bellen

Word je gebeld, maar kun je je telefoon even niet pakken?

Of wil je dat iedereen degene aan de andere kant van de lijn kan horen? Dan heb je mazzel met de JBL Xtreme 2. Er zit een speakerphone in waar je mee kan bellen.

Wat ons betreft een leuke toevoeging.

Nadelen van de JBL Xtreme 2

Nadelen van de JBL Xtreme 2

Minder zuiver bij zachte en warme muziek

Voor de echte audiofielen onder ons is de JBL Xtreme 2 minder geschikt. Hij presteert namelijk minder goed bij muziek met zachte klanken en warme tonen.

Bij bijvoorbeeld klassieke muziek of jazz gaat er behoorlijk wat fijngevoeligheid verloren.

Verder hebben we weinig grote nadelen gevonden bij de JBL Xtreme 2. Binnen zijn eigen prijsklasse komt deze speaker gewoon heel goed uit de test.

Straks vergelijken we de JBL Xtreme 2 met zijn grotere broer, je JBL Xtreme 3. Dan komen we wel een paar punten tegen waarbij de Xtreme 2 iets beter had kunnen scoren.

Die vergelijking lees je na onze informatie over aanbiedingen, prijzen en recensies.

JBL Xtreme 2 aanbieding

JBL Xtreme 2 aanbieding


Als echte koopjesjagers sluiten we onze ogen nooit voor een mooie aanbieding. We gaan er zelfs actief naar op zoek.

Op dit moment kunnen we helaas geen fijne sale vinden voor de JBL Xtreme 2. Wel weten we dat de speaker bij bol.com blijvend in prijs is verlaagd.

Dat is dus een interessant aanbod.

JBL Xtreme 2 goedkoopste prijs

In de digitale winkel van bol.com betaal je 199 euro voor de JBL Xtreme 2. Dat is geen gekke prijs voor een speaker met deze kwaliteit.

Het is ook net iets goedkoper dan de JBL Xtreme 3, die 209 euro kost.

Een andere optie is om voor een refurbished JBL Xtreme 2 te gaan. Die kun je soms vinden via de website van JBL of via een website als Rebuy.

Toch lijkt het ons verstandig om voorzichtig te zijn met het kopen van een refurbished speaker. Je weet niet precies wat er aan kan mankeren.

Recensies van de JBL Xtreme 2

Veel mensen zijn erg tevreden met hun Xtreme 2. Dat zien we ook terug in de reacties en recensies op bol.com.

De meeste gebruikers raden deze speaker aan vanwege de kwaliteit van het geluid, de draagbaarheid, de waterdichtheid en de goede accu.

In totaal heeft de JBL Xtreme 2 ongeveer 200 reviews gekregen op bol.com. De gemiddelde score is 4,6 van de 5 sterren. Dat is een geruststellend en overtuigend resultaat.

JBL Xtreme 2 vs JBL Xtreme 3

Veel muziekliefhebbers weten niet of ze de JBL Xtreme 2 of de JBL Xtreme 3 moeten halen. Dat is niet zo gek, want deze twee Bluetooth speakers lijken enorm op elkaar.

Toch zijn er een aantal duidelijke verschillen. Die zetten we hieronder op een rij.

Geluidskwaliteit

Het kwaliteit van het geluid is bijna hetzelfde bij de Xtreme 2 en de Xtreme 3. Volgens verschillende recensies is de bas van de Xtreme 3 wel iets dieper.

Als je daar van houdt, is het dus een goede zet om voor de Xtreme 3 te kiezen.

Afwerking van de speaker

De Xtreme 3 zit in een iets luxer jasje dan de Xtreme 2. De Xtreme 2 heeft namelijk plastic afwerking, terwijl de Xtreme 3 siliconen bumpers heeft.

Ook heeft de Xtreme 3 een nieuwe look met antislip ribbels. Dat maakt de Xtreme 3 iets minder vatbaar voor schade.

Verschil in oplaadtijd

Zowel de Xtreme 2 als de Xtreme 3 gaat zo’n 15 uur mee zonder oplader. Wat dat betreft is er dus geen verschil. Wat wel ander is, is hoe snel de speakers opladen.

Van 0% naar 100% duurt bij de Xtreme 2 zo’n 3,5 uur, terwijl de Xtreme 3 het in 2,5 uur kan.

Partyboost of JBL Connect +

JBL Connect + is het oude systeem van JBL om speakers aan elkaar te koppelen. Partyboost doet hetzelfde, maar is het nieuwe systeem om dit voor elkaar te krijgen.

De Xtreme 2 heeft JBL Connect +, de Xtreme 3 heeft Partyboost. Helaas zijn speakers met JBL Connect + en Partyboost dan weer niet met elkaar te koppelen.

Je kunt een Xtreme 2 en een Xtreme 3 dus niet samen koppelen om voor stereogeluid te zorgen.

Wel of niet stofdicht

De JBL Xtreme 3 is volledig stofdicht en bijna volledig waterdicht. De JBL Xtreme 2 is ook bijna volledig waterdicht, maar is niet volledig stofdicht.

Bij de Xtreme 2 is het dus een beetje oppassen met stof, zand en pluisjes en dergelijke.

Nieuwe versie van Bluetooth

Muziek afspelen via Bluetooth gaat beter bij de JBL Xtreme 3.

Deze nieuwe speaker heeft namelijk Bluetooth versie 5.1, terwijl de Xtreme 2 beschikt over Bluetooth versie 4.2. Bij 4.2 kun je een draadloze verbinding tot ongeveer 10 meter maken, bij 5.1 kan dat ook op iets grotere afstand.

Conclusie over de JBL Xtreme 2

Conclusie over de JBL Xtreme 2

Al met al is de JBL Xtreme 2 een zeer nette speaker. Hij levert een prima geluidskwaliteit, is makkelijk mee te nemen en heeft een sterke accu.

Daarnaast is het leuk dat deze speaker in veel kleuren verkrijgbaar is.

Toch vinden we de JBL Xtreme 3 een betere keus. Die kost maar een tientje meer en geeft daar veel extra kwaliteit voor terug.

Daarom raden wij de JBL Xtreme 3 aan als je op zoek bent naar een goede speaker om mee op pad te nemen.


Meer van JBL:

Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *