JBL Boombox 3 (JBL Xtreme 3): De Beste Bluetooth speaker? Review & Aanbieding

Last updated by Simon on

JBL Boombox 3 (JBL Xtreme 3) – Beste Bluetooth speaker op de markt? | Review en aanbieding

JBL is een grote speler op de markt van de Bluetooth speakers. Telkens weer komen ze met betere, mooiere en sterkere speakers voor de dag.

Hun nieuwe JBL Xtreme 3, ook wel gezien als de JBL Boombox 3, is misschien wel het populairste model van JBL.

Wij hebben deze speaker eens flink onder de loep genomen. In deze JBL Xtreme 3 Review bespreken we alle pluspunten en minpunten van deze Bluetooth speaker.

Daarnaast letten we op aanbiedingen voor de JBL Xtreme 3!

De JBL Boombox 3 (JBL Xtreme 3) in het kort

De JBL Boombox 3 (JBL Xtreme 3) in het kort


Perfecte Bluetooth speaker om mee te nemen

De JBL Xtreme 3 is de perfecte Bluetooth speaker om mee op avontuur te gaan. Je kan ‘m gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

Hij is namelijk licht (1,9 kilo) en je krijgt er een handige draagriem bij. Zo bouw je thuis, onderweg en op je bestemming telkens een mooi feestje.

De Xtreme 3 is perfect voor in de tuin, in het park of op het strand. Je kunt het zo gek niet bedenken, overal kan deze speaker de beste prestaties leveren.

Omdat hij ook nog eens tegen een stootje kan en zowel stofdicht als waterdicht is, hoef je je verder geen zorgen te maken.

Kenmerkende sterke bas van JBL

Alle speakers van JBL hebben een sterke bas. Dat is waar het merk zich mee onderscheidt van de concurrentie. Bij de JBL Xtreme 3 hebben ze hun technologie om de bas naar voren te laten komen tot in de puntjes verzorgd.

Je kan je muziek lekker laten dreunen en iedereen zal lekker kunnen genieten van de beat.

Al met al is het geen speaker voor de grootste audiofielen onder ons, maar is het wel ideaal voor iedereen die een feestje wil bouwen met een krachtige, diepe bas vanuit een draagbare luidspreker.

JBL: veel kleuren en groot logo

De vormgeving van alle speakers van JBL is stoer en modern te noemen. Het logo staat er ook groot op.

Wat verder opvalt, is de grote keuze die je bij JBL vaak hebt op het gebied van kleur.

Je kunt de JBL Xtreme 3 krijgen in drie kleuren: zwart, blauwe en in camouflage.

Voordelen van de JBL Boombox 3 (JBL Xtreme 3)

Voordelen van de JBL Boombox 3 (JBL Xtreme 3)


Heldere en krachtige muziek

De muziek uit de JBL Xtreme 3 is helder van toon en krachtig van aard dankzij de JBL Original Pro Sound. Hij geeft een sterk basgeluid vanwege twee passieve radiatoren aan de zijkant van de speaker.

Twee tweeters zorgen voor de zachte en zuivere hoge tonen.

Twee woofers zorgen dan weer voor de luidere en krachtigere tonen. Zo is al het geluid goed op elkaar afgestemd.

In vergelijking met de voorganger van de Xtreme 3, namelijk de Xtreme 2, is het geluid duidelijk hoorbaar beter geworden. Het verschil is niet gigantisch, maar je hoort het wel.

Het geluid klinkt vooral een stuk beter qua helderheid.

Volledig stofdicht en waterdicht

De JBL Xtreme 3 heeft een IP-score van IP67. De afkorting IP staat voor Internationale Protectie en het is de internationale norm waarmee de stof- en waterbestendigheid wordt aangegeven van een toestel.

Het eerste getal gaat over de stofdichtheid. Een 6 is de hoogste mogelijk score en betekent volledige bescherming tegen stof.

Hij kan dus ook goed tegen zand op het strand. Er komt geen enkel stofje, pluisje of korreltje in deze speaker terecht.

Het tweede getal gaat over de waterdichtheid. Een 7 is de op één na hoogste score en betekent dat de speaker dompeldicht is.

Zelfs als de speaker 30 minuten lang op 1 meter diepte in het water ligt, zal er geen sprake zijn van waterindringing. Dat is dus perfect voor bij het zwembad of bij de zee.

Goede accu en makkelijk opladen

Een ander belangrijk voordeel van de JBL Xtreme 3 is de accu. Je kunt op een volle accu ongeveer 15 uur naar muziek luisteren en dat is voor een draagbare en draadloze Bluetooth speaker een indrukwekkende score.

De totale accuduur is wel afhankelijk van het volume.

Als de accu leeg is, kun je de Xtreme 3 snel opladen. In 2,5 uur is de batterij weer helemaal vol. Dit komt door de nieuwe USB-C aansluiting.

Daarnaast is er nog een ouderwetse USB aansluiting aanwezig, waardoor je dus ook andere oplaadkabels kunt gebruiken.

Nog een leuke functie: als je smartphone ook een USB-C aansluiting heeft, kun je ook je telefoon opladen met de JBL Xtreme 3.

Zo krijg je dus veel mogelijkheden om je verschillende apparaten op elkaar aan te sluiten en op te laden.

Koppelbaar met andere speakers

Nieuwe speakers van JBL hebben een leuke functie: Partyboost. Je kan speakers van JBL met Partyboost aan elkaar koppelen om de muziek in stereo en met meer volume af te spelen. Zo bouw je een nog groter feest.

Toch zit er een nadeeltje aan dit voordeel. Bij oudere speakers van JBL is het zo dat je ze kon koppelen via JBL Connect (+). En nu kun je oude speakers met JBL Connect (+) en nieuwe speakers met Partyboost weer niet aan elkaar koppelen.

Zo is er dus een tweedeling ontstaan van JBL-speakers die je wel en niet aan elkaar kan koppelen.

Nadelen van de JBL Boombox 3 (JBL Xtreme 3)

Nadelen van de JBL Boombox 3 (JBL Xtreme 3)

Geen microfoon om mee te bellen

Een klein nadeel van de JBL Xtreme is het ontbreken van een microfoon om mee te bellen. Het is vooral jammer, omdat de JBL Xtreme 2 die wel had. Toch vinden we het geen groot nadeel.

Een belfunctie zou een leuke extra zijn, maar het is niet een dealbreaker.

Niet voor de grote fijnproevers

Bij JBL weet je wat je koopt: een speaker die vooral goed is in het afspelen van opzwepende en feestelijke muziek. Als er een dikke bas in het nummer zit, dan weet een speaker van JBL daar altijd wel raad mee.

Bij zachte, klassieke of fijngevoelige liedjes kan de JBL Extreme 3 de helderheid wat verliezen.

Bij zachte en warmere tonen komt deze speakers gewoon niet het beste tot zijn recht. Als dat wel is wat je zoekt, kun je dus beter even verder kijken.

JBL Xtreme 3 aanbieding

JBL Xtreme 3 aanbieding


Uiteraard zijn wij als echte Nederlanders altijd op zoek naar een mooie aanbieding. Ook voor de JBL Xtreme 3 zijn er geregeld interessante kortingsacties te vinden.

Bij bol.com is deze Bluetooth speaker op dit moment extra scherp geprijsd.

We kunnen je dus aanraden om de JBL Xtreme 3 bij deze bekende en vertrouwde verkoper aan te schaffen.

Prijs van de JBL Xtreme 3

De JBL Xtreme 3 kost bij bol.com 209 euro. Wij hebben de prijzen van verschillende webshops vergeleken en komen tot de conclusie dat je ‘m nergens goedkoper kunt krijgen. Wat dat betreft is het dus een uitstekende deal.

JBL heeft meer draadloze Bluetooth speakers op de markt. Voorbeelden zijn de goedkopere JBL Go 3 en de JBL Charge 4.

Dat zijn mooie speakers als je voor een laag budget wil scoren. Als je echter voor pure kwaliteit wil gaan, kies je voor de JBL Xtreme 3.

Recensies van de JBL Xtreme 3

Bij bol.com zijn bijna alle recensies enorm positief. Er zijn meer dan 50 reviews achtergelaten en in de reacties staan lovende woorden over onder andere het geluid, het ontwerp, het gebruiksgemak, de waterdichtheid en de accu.

De gemiddelde beoordeling van de JBL Xtreme 3 is ook extreem hoog te noemen. Hij krijgt 4,8 van de 5 sterren en zo’n hoge score zie je niet vaak.

Conclusie over de JBL Boombox 3 (JBL Xtreme 3)

Conclusie over de JBL Boombox 3 (JBL Xtreme 3)


Al met al is de JBL Xtreme 3 een moderne, krachtige en gebruiksvriendelijke Bluetooth speaker die je altijd en overal met je mee kan nemen.

Het is heel fijn dat deze speaker tegen een stootje kan, stofvrij is en ook nog eens goed tegen water kan.

Als je dus een speaker zoekt om overal een feestje mee te kunnen bouwen, dan is de JBL Xtreme 3 een fantastische keuze. Je vrienden zullen je dankbaar zijn!Relevante reviews:

Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *