JBL Partybox 310: Breng je feest naar een hoger niveau | Review & Aanbieding

Last updated by Simon on

Party Box 310-review-ervaring

Ben je op zoek naar de ideale partyspeaker om jouw feestjes nog leuker te maken?

Dan is de JBL Partybox 310 echt een topper. Deze partyspeaker met krachtig geluid, ingebouwde lichtshow en eventueel een microfoon erbij staat garant de gezelligste avonden.

Wij hebben deze speaker eens flink getest. In deze JBL Partybox 310 Review bespreken we alle pluspunten en minpunten van deze Bluetooth Party Speaker.

Daarnaast houden we een oogje open voor aanbiedingen van de JBL Partybox 310!

De JBL Partybox 310 in het kort

Perfect voor artiesten en concerten op straat

De JBL Partybox 310 in het kort

De JBL Partybox 310 heeft een dubbele microfooningang en een dubbele gitaaringang. Artiesten kunnen deze speaker gebruiken als versterker, bijvoorbeeld voor concerten op straat.

Om ‘m te kunnen vervoeren, heeft deze speaker wieltjes en een handig handvat om aan te trekken.

Zo kun je de JBL Partybox 310 vervoeren als een rolkoffer. Dat is ook wel nodig, want hij weegt meer dan 17 kilo.

Perfect voor feestjes en karaoke

Liefhebbers van feestjes kunnen de speakers gebruiken om hun favoriete muziek er uit te laten knallen.

Met een JBL Partybox 310 hoef je niet meer naar de club, je kunt gewoon thuis of op een andere locatie je eigen feestje geven.

Met een microfoon van JBL erbij, krijg je nog meer mogelijkheden.

Dan kun je bijvoorbeeld gezellig aan karaoke doen. Al die mogelijkheden maken de Partybox 310 tot de ideale speaker voor de leukste feesten en partijen.

JBL: strak, robuust en modern

JBL heeft zich in de laatste jaren omgeturnd tot een stoer en modern merk. Hun vormgeving is dan ook strak, met een robuuste uitstraling en met een prominent logo.

Dat is ook precies het geval bij de Partybox 310.

Wat verder opvalt, is de grote keuze die je bij JBL vaak hebt op het gebied van kleur. Bij de JBL Partybox 310 heb je echter weinig keuze, omdat je zelf de kleur gaat toevoegen: met indrukwekkende lichtshows.

Daar vertellen we je zo meer over.

Voordelen van de JBL Partybox 310

Voordelen van de JBL Partybox 310


Meeslepend geluid en knallende beats

De Partybox 310 vult de hele ruimte met meeslepende audio en sterke beats. Dat laatste is het handelsmerk van JBL. Ze leggen altijd de nadruk op dreunende beats om je feestje lekker te laten knallen.

Toch biedt de Partybox meer dan alleen knallende beats. Van de lage tonen tot de hoge tonen, alles is goed in balans.

Op dat gebied presteert de Partybox 310 duidelijk beter dan de meeste speakers van het merk.

Pak de microfoon en laat je horen

Met een draagbare microfoon van JBL (of zelfs twee) bij de Partybox geef je jouw feest een nieuwe dimensie. Nu is het niet alleen mogelijk om muziek af te spelen, maar ook om het zelf te maken.

Ook als je niet zo zuiver kan zingen, is het leuk om de microfoon op te pakken. Start een hilarisch potje karaoke met je vrienden, het kan allemaal met de JBL Partybox 310.

Geef een spectaculaire lichtshow

De JBL Partybox is geheel zwart en heeft slechts een paar rode details.

De rest van de kleur mag je zelf toevoegen. De twee ringen op de voorkant van de speaker geven namelijk licht in alle kleuren van de regenboog.

Je kunt de kleuren aanpassen met een knop op de speaker, maar nog veel leuker en makkelijker is het aan te passen via de app van JBL.

Je kunt allerlei instellingen bewerken om je lichtshow precies naar wens te maken.

In een donkere ruimte geeft het echt een indrukwekkend resultaat.

Kan tegen een spatje water

De Partybox heeft een IP-score van IPX4. Dat betekent dat deze speaker tegen een spatje water kan. Een paar drupjes is dus helemaal geen probleem.

Wat je niet moet doen, is de speaker in het zwembad gooien.

Maar dat was je hopelijk ook niet van plan.

Sterke accu

Als laatste voordeel heeft deze speaker een indrukwekkende batterijduur van 18 uur. Je kunt dus bijna een hele dag doorfeesten zonder een oplader. Is de accu leeg? Dan laad je ‘m in 3,5 uur tijd weer helemaal vol.

Nadelen van de JBL Partybox 310 

Nadelen van de JBL Partybox 310 

Geen spraakbesturing

We kunnen eigenlijk geen nadelen van de JBL Partybox 310 verzinnen. Alles werkt precies zoals het hoort en alle functies zijn van hoge kwaliteit.

Als we toch iets moeten verzinnen, dan is dat het volgende: deze speaker heeft geen spraakbesturing.

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker dat je een Bluetooth speaker wel met je stem kan bedienen. Je kunt bijvoorbeeld een nummer noemen via een spraakassistent als Siri, Alexa of Google Assistent en daarna begint het nummer af te spelen.

Dat kan de JBL Partybox 310 dus allemaal niet.

JBL Partybox 310 aanbieding

JBL Partybox 310 aanbieding


We hebben een flinke speurtocht gehouden naar de beste aanbieding voor de JBL Partybox 310. En zoals zo vaak komen we tot de conclusie dat je het beste bij bol.com kunt zijn.

Hier vind je de beste aanbieding, dus sla je slag.

Prijs van de JBL Partybox 310

De JBL Partybox 310 kost 549 euro. Daarmee is het één van de duurste producten van JBL. Volgens ons is de Partybox 310 iedere euro waard.

Het is een hoogstaande speaker waar je nog vele jaren mee vooruit kan.

Recensies van de JBL Partybox 310

Uiteraard hebben we ook even alle recensies van gebruikers doorgenomen. Zo krijgen we een goed beeld van alle ervaringen met de JBL Partybox 310 en komen we niet voor verrassingen te staan.

Op bol.com heeft de Partybox 310 op dit moment meer dan 35 reviews gekregen.

In de reacties krijgt de speaker veel complimenten over het geluid, de draagbaarheid en de lichtshows. De gebruikers geven deze speaker maar liefst 4,8 van de 5 sterren.

JBL Partybox 310 vs JBL Partybox 300

Veel kopers twijfelen tussen de JBL Partybox 310 en de JBL Partybox 300. Dat is niet gek, want deze twee party speakers lijken veel op elkaar.

Toch zijn er een aantal grote verschillen. Die zetten we hieronder op een rij.

Verschil in geluidskwaliteit

Er zit weinig verschil in de geluidskwaliteit van deze twee speakers. Toch geven wij de voorkeur aan de JBL Partybox 310.

Bij deze speakers kun je namelijk via de app de EQ-settings (oftewel equalizer settings) aanpassen. Dat geeft je iets meer controle over de klank van de muziek.

Verschil in oplaadtijd

Zowel de 310 als de 300 gaat zo’n 18 uur mee zonder oplader. Wat dat betreft is er dus geen verschil. Wat wel ander is, is hoe snel de speakers opladen. Van 0% naar 100% duurt bij de 300 zo’n 5 uur, terwijl de 310 het in 3,5 uur kan. Dat is wel een behoorlijk verschil.

Wieltjes en een handvat

In tegenstelling tot de 310 heeft de 300 geen wieltjes en geen handvat. Dat maakt de JBL Partybox 300 een stuk minder makkelijk om te vervoeren. Wel maakt het de Partybox 300 ongeveer 2 kilo lichter.

Wel of geen app voor de lichtshow

De 310 heeft als mogelijkheid om de lichtshow met de app van JBL aan te passen. Bij de 300 heb je dit niet.

Bij de 300 kun je dus minder indrukwekkende lichtshows geven en moet je de instellingen via de knoppen op de achterkant van de party speaker instellen.

Wel of niet waterdicht

De 310 heeft een IP-score van IPX4 en is daarmee spatwaterdicht. De oudere 300 heeft helemaal geen IP-score en is dus helemaal niet waterdicht. Bij de 300 is de kans dus groter dat ‘ie door waterindringing het loodje legt.

Nieuwe versie van Bluetooth

Muziek afspelen via Bluetooth gaat beter bij de 310. Deze nieuwe speaker heeft namelijk Bluetooth versie 5.1, terwijl de 300 beschikt over Bluetooth versie 4.2.

Bij 4.2 kun je een draadloze verbinding tot ongeveer 10 meter maken, bij 5.1 kan dat ook op iets grotere afstand.

Conclusie over de JBL Partybox 310

Conclusie over de JBL Partybox 310

Een speaker kopen voor meer dan 500 euro, dat doe je niet zomaar. We hopen daarom dat je veel nuttige informatie hebt gekregen in de review. En dat je nu in staat bent om een goede keuze te maken.

Wat ons betreft is de JBL Partybox 310 één van de meest complete party speakers ter wereld.

Het krachtige geluid, de mooie lichtshows en de optie om zelf muziek te maken met een microfoon zijn allemaal grote pluspunten.

Wij zijn dus fan van de Partybox! Vind hieronder de beste actuele deal:Meer JBL reviews:

Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *