Kinderlaptop kopen? Top 7 speelgoed laptops (2-6 jaar)

Last updated by Kaz on

kinderlaptop

Kinderen zien al op jonge leeftijd allerlei gadgets. Hierbij kun je denken aan je smartphone, tablet en laptop. Geeft je kind aan dat hij/zij graag ook zo’n laptop wilt hebben?

Als je kind tussen de 2 en 6 jaar oud is, is je kind daar uiteraard nog te jong voor.

Gelukkig kun je wel voor een kinderlaptop kiezen. Dit is een zogeheten speelgoed laptop waar je kind veel plezier aan kan beleven.

Voordat het zover is, moet je wel de beste kinderlaptop aanschaffen. Met dit artikel zorgen wij ervoor dat je snel de beste kinderlaptop uit kunt kiezen.

De 7 beste kinderlaptops uitgelicht

Wil je voor je kind graag een kinderlaptop kiezen? Kijk dan sowieso goed naar de leeftijd van je kind. Of je kind 2, 4 of 6 jaar oud is, is uiteraard van belang. Met een peuter laptop maak je je zoon of dochter hoe dan ook blij.

Maar, voor welke kinderlaptop kun je dan het beste kiezen? Het antwoord op die vraag geven wij je graag hieronder. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de beste kinderlaptops van dit moment.

Aan de hand van ons onderzoek hebben wij uiteindelijk een top 7 samen kunnen stellen.

1. VTech Bob de Vrolijke Laptop

De VTech Bob de Vrolijke Laptop vinden wij de beste kinderlaptop. Deze laptop is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar oud.

Dit komt onder meer doordat dit niet alleen een laptop is ten behoeve van plezier, maar ook ten behoeve van educatie. Zo leert je kind met deze laptop te tellen, te typen en letters uit zijn/haar hoofd.

Deze Vtech kinderlaptop ziet er ook nog eens leuk uit. De laptop is vrolijk vormgegeven en van meerdere kleurtjes voorzien.

Dit komt het speelplezier alleen maar ten goede. Bovendien is dit één van de speelgoed laptops waar je kind jarenlang plezier aan beleeft.
2. Small Foot – Houten Laptop ‘Magnetisch’

Wil je vooral een speelgoed laptop ten behoeve van educatie kopen? Dan is het leuk om de Small Foot – Houten Laptop ‘Magnetisch’ aan te schaffen.

Met deze laptop is je kind namelijk in staat om te leren schrijven, creatief te leren tekenen en te leren tellen. Bovendien krijg je bij deze houten laptop nog een smartphone meegeleverd.

Dit is uiteraard geen ‘volwaardige’ laptop. De laptop heeft bijvoorbeeld geen echt beeldscherm. Ook heeft de laptop geen echt toetsenbord, maar bestaat het ‘toetsenbord’ uit losse elementen.

Deze elementen zijn allemaal magnetisch, waardoor je kind hier veel plezier aan beleeft.
3. Baby Clementoni Baby laptop

Is je kind op dit moment behoorlijk jong? Maar, lijkt het je wel leuk dat je kind alvast met een laptop kan spelen? Dan is de Baby Clementoni Baby laptop de beste optie. Dit is volgens ons de beste speelgoed laptop voor kinderen van 2 of 3 jaar oud.

Met deze laptop kan je kind alle kanten op. Hij/zij kan uit meerdere educatieve activiteiten kiezen, waaronder videobellen.

Ook kan je kind spelen met de rekenmachine en afbeeldingen in het fotoalbum bekijken. Al met al een leuk en educatief apparaat voor je jonge kind.
4. VTech PAW Patrol Avonturen Laptop

Deze laptop is volledig in het Paw Patrol thema vormgegeven.

Je kind beleeft hierdoor veel plezier aan het design, maar ook aan de Paw Patrol gerelateerde activiteiten. Volgens het merk Vtech is deze laptop geschikt voor kinderen van 3 jaar tot 7 jaar oud.

Je kind kan op deze laptop uit maar liefst 5 spellen kiezen. Aan deze spelletjes beleeft je kind een hoop plezier, maar hij/zij leert hier ook nog een hoop van. Zo is je kind in staat om met deze laptop serieus met letters en rekenen kennis te maken.
5. Disney Princess Educatieve Laptop

Wil je een leuke kinderlaptop aanschaffen? Dan is de Disney Princess Educatieve Laptop één van de leukste opties.

Deze laptop is namelijk volledig in een roze Disney stijl uitgevoerd. Je kind beleeft hierdoor alleen al aan het design een hoop plezier.

Deze laptop is ook nog eens behoorlijk uitgebreid. Je kind kan namelijk uit maar liefst 124 activiteiten kiezen. Hierdoor is je kind in staat om gericht aan zijn/haar vaardigheden te werken.

De activiteiten zijn ook nog eens op verschillende niveaus beschikbaar.
6. VTech Genio

Is je kind op dit moment 5 of 6 jaar oud? Dan is het wellicht niet handig om voor bovenstaande kinderlaptop te kiezen. Gelukkig kun je in dat geval voor de Vtech Genio kiezen. Deze Vtech kinderlaptop is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud.

Dit is dus weer een stapje hogerop. Dat blijkt ook duidelijk uit de vormgeving van deze laptop. Dit ziet er niet als een speelgoed laptop uit, maar als een echte laptop.

De mogelijkheden zijn echter niet zoals deze bij een echte laptop zijn. Je kind kan wel goed leren lezen en schrijven met deze Vtech kinderlaptop!
7. Babycure Roze speelgoed PC

Op plek 7 in deze lijst staat deze Babycure Roze speelgoed PC. Dit wordt door het merk Babycure als een PC omschreven, maar qua uitvoering is het toch echt een laptop. Op deze laptop is je kind in ieder geval in staat om allerlei leuke dingen te doen.

Op het gebied van cognitieve ontwikkeling is dit één van de beste opties. Je kind kan namelijk uit meerdere activiteiten kiezen, terwijl hij/zij ook met woorden en cijfers kan spelen.

Bijkomend voordeel is dat deze speelgoed laptop licht van gewicht is. De laptop is hierdoor overal mee naar toe te nemen.
Wat is de beste kinderlaptop voor jouw kind?

Wil je graag nieuw speelgoed voor je kind aanschaffen? Je kunt voor een koptelefoon voor je kind kiezen, voor een MP3 speler voor je kind, voor een bestuurbare auto voor je kind óf voor een speelgoed laptop.

Met een speelgoedlaptop is je kind in ieder geval in staat om veel plezier te beleven.

Daar blijft het echter niet bij. Als je voor één van bovenstaande laptops kiest, is je kind ook nog in staat om zijn/haar vaardigheden te ontwikkelen.

Vandaar ook dat wij je aanraden om voor één van bovenstaande laptops te kiezen. Om tot de beste koop te komen, is het advies wel om op meerdere facetten te letten. De belangrijkste facetten bespreken we graag hieronder.

Gewenste gebruik

Je moet allereerst goed over het gewenste gebruik nadenken.

Dit gebruik kunnen we in twee vormen opsplitsen:

  • Plezier. Wil je vooral dat je kind veel plezier aan zijn/haar kinderlaptop beleeft? Dan is het zaak om goed naar het plezier en de mogelijkheden van de laptop te kijken.
  • Educatie. Wil je dat je kind ook het nodige opsteekt van de laptop? Dan zou je voor een educatieve kinderlaptop moeten gaan.

Uiteindelijk gaan deze twee vormen ook prima hand in hand met elkaar. Dat bewijzen de laptops die we in bovenstaande reviews omschreven hebben.

Deze laptops bieden een hoop plezier, maar leren je kind ook nog het een en ander. Je geniet met deze laptops dus van een win-win situatie.

Leeftijd

Ten tweede is het aan te raden om naar de leeftijd van je kind te kijken. Is je kind 2 jaar oud? Dan gaat het bij de speelgoedlaptop met name om het plezier.

Als je kind iets ouder is, is het educatieve aspect mogelijk een stuk belangrijker. Op basis van de leeftijd van je kind kun je daarom (snel) de juiste keuze maken.

Vormgeving & design

Ten derde moet je goed naar de vormgeving kijken. De hierboven besproken laptops zijn immers stuk voor stuk anders vormgegeven.

Bepaal daarom goed waar je naar op zoek bent én wat je leuk vindt voor je kind. Of je kind een jongen of een meisje is, is uiteraard ook nog van belang.

Wij adviseren je ook om nog even goed naar de afmetingen te kijken. In het verlengde daarvan moet je ook goed naar het gewicht kijken. Des te lichter de laptop van gewicht is, des te makkelijker je ‘m overal mee naar toe kunt nemen.

Kwaliteit

Tot slot wijzen wij je graag op de kwaliteit. Kies bij voorkeur voor een Vtech kinderlaptop of laptop van vergelijkbaar merk. Deze merken leveren kwaliteit, waardoor je kind jarenlang gebruik van de speelgoedlaptop kan maken.


Categorieën: Computer