Beste marterverjager voor Auto, Huis & Tuin

Last updated by Kaz on

marterverjager

Hoewel marters mooie dieren zijn om te zien, zit niemand op de aanwezigheid van een marter te wachten.

Een marter knaagt bijvoorbeeld kabels van auto’s kapot, richt schade in de tuin of aan een woning uit.

Om marters te weren, is de aanschaf van een marterverjager een verstandige beslissing.

Maar, waar moet een marterverjager nou precies aan voldoen? Wat is de beste marterverjager voor buiten? En hoe kun je een marterverjager in je auto gebruiken?

Op al deze vragen geven wij je een uitgebreid antwoord, inclusief een top 10 van beste marterverjagers.

Dit zijn de beste marterverjagers (voor buiten en binnen)

Een marter is een dier met een grauwbruine kleur, met scherpe tanden en een ongekende eetlust. Althans; dat laatste lijkt zo als je kijkt naar de ongekende schade die marters aanrichten.

Marters knagen kabels van auto’s kapot, marters knagen kabels in de tuin kapot en marters kunnen ook schade aan je woning inrichten.

Heb je zelf met de aanwezigheid van een marter te maken? Dan is het zaak om hier zo snel mogelijk korte metten mee te maken. Daarmee bespaar je jezelf een hoop ellende.

Een marter wegjagen doe je het beste met een zogeheten marterverjager. Het aanbod hiervan is nogal divers, dus zijn wij op onderzoek uitgegaan.

Aan de hand van onze uitgebreide test hebben wij uiteindelijk een top 10 samen kunnen stellen. Over de 10 beste marterverschrikkers lees je hieronder meer!

1. RV Solutions Marterverjager All-in-1 pakket

De beste steenmarter verjager is volgens ons dit uitgebreide pakket van RV Solutions. Dit pakket bestaat uit de marterverjager zelf, 4 batterijen, een speciale accu auto kabel en een usb kabel.

Ook krijg je nog een schroevendraaier en tie wraps meegeleverd voor een ideale montage. Deze marterverjager geeft elke 12 seconden een ander geluid af.

Om de 12 seconden is de frequentie en sterkte anders, waardoor deze marterverjager nooit ‘went’ bij de marters die bij je in de buurt wonen. Deze marterverjager verbruikt weinig stroom, is makkelijk te installeren en van een top kwaliteit.
2. Vulpes Verjager Marterverjager

De beste marterverjager voor binnen en buiten is deze verjager van het merk Vulpes. Met deze marterverjager jaag je in je tuin, in je auto óf in je woning de marters weg.

Dit is te danken aan het ultrasone geluid dat door mensen zelf niet te horen is. Deze marterverjager is betaalbaar, vriendelijk voor andere dieren, overal en bijzonder makkelijk te gebruiken.

Overigens werkt deze verjager, door het ultrasone geluid, ook prima tegen muizen en ratten. Dankzij de Nederlandse handleiding maak je binnen mum van tijd gebruik van deze verjager.
3. BYMADE Marterverjager Auto Outdoor

Ben je op zoek naar de beste marterverjager voor in de auto? Kijk dan eens naar deze verjager van het merk BYMADE.

Deze verjager werkt op batterijen, is hierdoor uitstekend voor buiten geschikt en werkt met name in een auto subliem. Dankzij deze marterverjager hoef je niet meer bang te zijn voor kapotte kabels in je auto.

Deze marterverjager geeft elke 30 seconden een ultrasoon geluid in een andere frequentie af. Dit geluid is tot op 30 meter afstand te horen, waardoor marters ver bij je auto vandaan blijven. Deze ultrasone piep is overigens niet door jou of je huisdieren te horen.
4. Carlson Kabelbescherming Anti-Marter

Zie je de aanschaf van één van bovenstaande varianten niet zitten? Kijk dan eens naar deze handige spray van het merk Carlson.

Deze spray kun je op bijvoorbeeld de kabels van je auto spuiten, waarna de marters op grote afstand blijven. De geur van deze spray wordt alles behalve lekker gevonden door marters.

Uiteraard is de werking van deze marterverjager heel anders dan de werking van bovenstaande varianten. Bepaal daarom goed voor jezelf wat voor jou de meest gewenste oplossing tegen marters is. De ervaring leert in ieder geval dat deze spray prima werkt.
5. Tenify Marterverjager

De Tenify Marterverjager is een prima marterverjager voor binnen en buiten. Dankzij de batterij werkt deze marterverjager altijd en overal, terwijl je ‘m ook nog op de accu van je auto aan kunt sluiten.

Dankzij het bereik van 30 meter blijven de marters op verre afstand van je auto. Overigens geldt dit ook voor ander ongedierte, waaronder muizen en ratten.

Met deze marterverjager geniet je van veel gemak. Je kunt ‘m namelijk op z’n batterijen laten werken, maar je kunt ‘m ook op netstroom aansluiten. Dit stelt je in staat om deze marterverjager zowel binnen als buiten naar wens te gebruiken.
6. Earkings Marterverjager Muizenverjager

Heb je last van zowel marters als muizen? Met de marterverjager van Earkings neem je van beide soorten dieren snel afscheid.

Dit marteralarm geeft een hoge ultrasone piep af, waardoor muizen en marters op grote afstand van je auto blijven. Deze verjager heeft een bereik tot wel 100 vierkante meter.

Bijkomend voordeel is het lage energieverbruik; slechts 0,6 Watt. Je kunt deze marterverjager bovendien op meerdere plekken gebruiken. Je kunt ‘m op de accu van je auto aansluiten, maar je kunt ‘m ook in je woning of tuin gebruiken.
7. Dentools – Marterverjager

Wil je je marterverjager zowel binnen als buiten kunnen gebruiken? De Dentools marterverjager sluit in dat geval prima op je wensen aan.

Deze marter verjager kun je op de accu van je auto aansluiten, maar je kunt ‘m ook op batterijen laten werken. En als je ‘m binnen wilt gebruiken, plug je ‘m gewoon in het stopcontact.

Deze marterverjager is 100% veilig te gebruiken, makkelijk aan te sluiten en heeft een laag energieverbruik. Dit betekent dat je de batterijen van deze marterverjager slechts één keer per jaar hoeft te vervangen.
8. LUVIQ Marterverjager

Uit onze test is de LUVIQ Marterverjager ook goed naar voren gekomen. Deze marterverjager werkt op de auto accu, netstroom of batterijen. Dit stelt je in staat om deze marterverjager zowel binnen als buiten te gebruiken.

Opvallend bij deze marterverjager is de dubbele werking. Deze verjager beschikt namelijk over een marteralarm, maar ook over lampen.

Deze lampen maken continu flitsen, waardoor marters al helemaal op afstand blijven. Zowel het geluid als het licht van deze verjager reiken tot een afstand van 45 meter!
9. Isotronic 78430 Marterverjager

Gaat je voorkeur uit naar een Isotronic marterverjager? Kies dan voor déze variant van het welbekende merk Isotronic. Deze Isotronic marterverjager werkt perfect in de auto, onder meer doordat je ‘m op de accu van je auto aan kunt sluiten.

Belangrijk voordeel is dat deze marterverjager om de 3 seconden een ultrasoon geluid laat horen. De marters in je buurt wennen niet aan dit geluid, aangezien er ook met de frequentie gevarieerd wordt.

Dit ultrasone geluid is gelukkig niet voor mensen waar te nemen. Bij aanschaf krijg je direct kabelbinders en montageschroeven meegeleverd.
10. LARMA Marterverjager

Deze top 10 van beste marterverjagers sluiten we met deze variant van LARMA af. Deze marterverjager is compact uitgevoerd, geeft een hoog ultrasoon geluid af en beschikt ook nog over licht. Door zowel het licht als het ultrasone geluid hou je marters op grote afstand.

Deze marterverjager is zowel binnen als buiten te gebruiken. Je kunt ‘m op zijn batterijen laten werken, maar je kunt ‘m ook op het stopcontact aansluiten.

Ook is het mogelijk om ‘m met de meegeleverde kabels op je auto aan te sluiten. Ongeacht waar je ‘m gebruikt, ben je van een prima bescherming verzekerd.
Hoe kies ik de beste steenmarter verjager in mijn situatie?

Heb je te horen gekregen dat marters bij je in de buurt leven? Of heb je dit al gemerkt aan bijvoorbeeld een kapotte kabel in/van je auto?

In deze gevallen doe je er verstandig aan om zo snel mogelijk iets tegen de marters te doen. Dit zijn namelijk onwijs hardnekkige beestjes.

Om iets tegen de marters te doen, zou je de juiste steenmarter verjager aan moeten schaffen. Wat het beste anti marter product voor jou is, is van talloze factoren afhankelijk.

Neem onderstaande tips door en kies daarmee de beste steenmarter verjager voor in jouw situatie uit.

Tips voor het kiezen van een marterverjager

 • Bepaal waar je de verjager wilt gebruiken. Je moet allereerst bepalen waar je de verjager wilt gebruiken. Wil je het steenmarter kastje in je auto gebruiken? Of wil je je tuin of huis tegen marters beschermen? Er bestaan speciale varianten voor binnen, maar ook speciale varianten voor in auto’s.
 • Bepaal hoe je de verjager aan wilt sluiten. Je moet ook goed kijken naar de manier van aansluiten. Je kunt ‘m op de accu van je auto aansluiten, maar je kunt ‘m ook op bijvoorbeeld batterijen laten werken. Daarnaast bestaan er varianten die op netstroom werken. Ideaal indien je de marterverjager binnen wilt gebruiken.
 • Kijk goed naar het geluid en het bereik. Je moet goed kijken naar de frequentie waarmee het geluid afgespeeld wordt. Ook moet je goed kijken naar het maximale bereik van de verjager; in een ideale wereld is het bereik uiteraard zo groot mogelijk.
 • Kijk goed naar de specificaties. Wij adviseren je om goed naar de specificaties van de marterverjager te kijken. Betreft het bijvoorbeeld een variant die op 12V of op 220 volt werkt? Of betreft het een marterverjager die ook prima werkt tegen muizen en ratten? Kijk al met al goed naar het algehele plaatje van de marterverjager.
 • Kijk goed naar het verbruik. Een belangrijk aandachtspunt van een marterverjager is het verbruik. Des te meer watt de verjager verbruikt, des te vaker je de batterij moet vervangen/opladen.
 • Kijk goed naar de kwaliteit. Wij adviseren je tot slot om goed naar de kwaliteit te gaan. Ga altijd voor een marterverjager die door een specialist aangeboden wordt, zoals ANWB of Bol.com. Ook bij Praxis, Welkoop en Gamma zijn regelmatig goede steenmarter verjagers te vinden. Wil je ’t zo goedkoop mogelijk houden? Check dan de aanbiedingen van Action.

Marterverschrikker met ultrasoon wisselend geluid

Onze tip: ga altijd voor een marterverjager met een wisselend geluid. Zodra de frequentie en de tijdsduur van het ultrasone geluid varieert, wennen de marters niet aan dit geluid. Dat zorgt ervoor dat de marters continu op afstand blijven.

En dat je dus niet bang hoeft te zijn voor een schadepost van een paar honderd tot paar duizend euro.

Waarom je marters wilt verjagen

Zoals we in de inleiding al stelden: marters zijn mooie dieren om te zien, maar niemand zit op de aanwezigheid van een marter te wachten. Dit heeft vooral te maken met de schade die een marter aan kan richten.

Een marter is een knaagdier. Dit betekent dat de marter niks liever doet dan knagen, knagen en nog eens knagen.

In de vrije natuur is dit prima, maar het is iets minder fijn als de marter aan de kabels van je auto knaagt. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben, zoals schades van duizenden euro’s.

Dit is dan ook reden nummer 1 waarom je marters wilt verjagen. De dieren richten veel schade aan en kunnen daarmee een grote financiële kostenpost worden.

Dit geldt overigens niet alleen voor je auto, maar ook voor je huis en tuin. Zo is het goed mogelijk dat een marter in de tuin aan de elektriciteitskabels gaat knagen. Of dat een marter in je woning isolatiemateriaal kapot knaagt.

Het is goed om te weten dat marters meer en meer in ons land voorkomen. En dat de marters ook steeds minder schuw worden.

De kans wordt hierdoor steeds groter dat ook in jouw woonwijk marters leven. Om je auto, huis en tuin goed te beschermen, is een marterverjager inmiddels onmisbaar.

Mag je een steenmarter eigenlijk wel bestrijden?

Conform de Nederlandse wet is het toegestaan om steenmarters, en andere soorten marters, te verjagen. De nadruk hierbij ligt op het woord verjagen; dit is iets anders dan bestrijden.

De wet schrijft namelijk voor dat je een marter alleen mag verjagen, maar niet mag bestrijden. Dit laatste betekent dat je een marter niet mag vergiftigen of vangen.

Bij een marter kun je dus niet voor bijvoorbeeld een muizenval kiezen. Daarmee bestrijdt je de marter, terwijl de wet voorschrijft dat je een marter alleen mag verjagen. Voldoende reden dus om de beste marterverjager direct aan te schaffen.

Hoe kan ik een steenmarter verjagen van mijn auto?

Marters richten jaarlijks onwijs veel schade aan auto’s aan. De marters nestelen zich onder de motorkap en knagen daar vervolgens allerlei kabels kapot.

Dit gaat ten koste van de betreffende kabels, maar mogelijk ook nog ten koste van het gehele elektronische systeem van de auto.

Om dit te voorkomen, zou je een marterverjager in de auto moeten gebruiken. Dit doe je als volgt:

 • Stap 1: kies de beste marterverjager voor in de auto uit. Alle marterverjagers uit bovenstaande top 10 zijn geschikt om in de auto te gebruiken.
 • Stap 2: sluit het kleine apparaatje aan op de accu van je auto. Als je voor één van de beste varianten kiest, krijg je de kabels en dergelijke meegeleverd.
 • Stap 3: stel de marterverjager nu naar wens in. Bij sommige marterverjagers kun je bijvoorbeeld uit meerdere modi kiezen.

Dit is het enige dat je hoeft te doen. De marterverjager maakt nu een ultrasoon geluid, waardoor de marters op afstand blijven.

Is deze marterverjager dan schadelijk voor honden of andere dieren? Nee, dat is niet het geval. Het ultrasone geluid richt zich echt op de marters en andere knaagdieren, zoals muizen en ratten. 

Meer tips en middelen voor het verjagen van marters

Met een marterverjager verjaag je marters op een prima manier. Maar, er zijn meerdere middelen die je kunt gebruiken:

 • Autogaas. Je kunt speciaal autogaas onder en rondom je auto plaatsen, waarmee je voorkomt dat marters toegang tot de kabels van je auto krijgen.
 • Marterspray. In bovenstaande top 10 heb je al kennis kunnen maken met een marterspray. Dit is ook een prima middel voor het verjagen van marters.

Je kunt er ook nog voor kiezen om roosters onder de auto neer te leggen. Door deze roosters is het voor een marter veel lastiger om toegang tot de auto te krijgen.

Andere middelen die je kunt gebruiken, zijn deodorant en wc-blokjes. Marters schijnen niet goed tegen deze geuren te kunnen, waardoor ze op grote afstand blijven. Precies dat is wat je wilt.

Ook doe je er verstandig aan om de auto op een afgesloten locatie te parkeren. Heb je bijvoorbeeld bij je woning een schuur of garage? Zet je auto altijd in die garage of schuur.

Tot slot is het verstandig om de batterij van de marterverjager in de gaten te houden. Zodra de batterij leeg is, werkt de marterverjager namelijk niet meer. Sluit je de marterverjager met kabels op de accu van je auto aan? Dan heb je hier geen omkijken naar.

Waar koop je een steenmarterverjager?

In veel gebieden in ons land is een marterverjager inmiddels onmisbaar. De marters zijn aan een flinke opkomst in ons land bezig en dat brengt helaas veel schade met zich mee.

Wil je je tegen de mogelijke schade beschermen? Kies Dan voor één van bovenstaande marterverjagers. Deze marterverjagers koop je bij onderstaande aanbieders en specialisten:


Meer verjagers:


Categorieën: Outdoor