Noise cancelling oordopjes voor tijdens het slapen

Last updated by Simon on

Noice cancelling oordopjes tijdens slapen

Woon je op een nogal luidruchtige plek? Slaap je daardoor niet elke nacht even lekker? Als je niet elke nacht even lekker slaapt, kan dit vervelende gevolgen hebben.

Een mindere nachtrust is bijvoorbeeld slecht voor jouw gemoedstoestand, jouw concentratie en jouw energielevel.

Kunnen noise cancelling oordopjes tijdens het slapen hiervoor helpen? De kans is groot van wel.

In dit artikel kun je kennis maken met noise cancelling oordopjes voor tijdens het slapen. Zo bespreken we wat dit precies voor oordopjes zijn, hoe je deze tijdens het slapen kunt dragen en wat hier de voordelen van zijn.

Wat zijn noise cancelling oordopjes precies?

In het huidige aanbod van oordopjes vind je veel verschillende soorten terug. Zo kun je voor bluetooth oordopjes kiezen; hiermee kun je draadloos naar muziek luisteren. Je kunt echter ook voor de zogeheten noise cancelling oordopjes kiezen.

Als we de term ‘noise cancelling’ naar het Nederlands vertalen, komen we uit op de vertaling ‘ruisonderdrukking’. Eigenlijk is een vertaling van ‘geluidsonderdrukking’ een stuk beter. Zodra je deze oordopjes in doet, hoor je eigenlijk niks meer om je heen.

Veel mensen kiezen ervoor om noise cancelling oordopjes in het vliegtuig te dragen. Ook kiezen meer en meer mensen ervoor om noise cancelling oordopjes tijdens het slapen te dragen.

Door deze oordopjes tijdens het slapen te dragen, hoor je eigenlijk niks meer. Met name als je bijvoorbeeld in een drukke straat woont, kan dit bijzonder prettig zijn.

Wanneer zijn noise cancelling oordopjes tijdens het slapen aan te raden?

Als je een slechte nachtrust hebt, kan dit fataal zijn. Fataal zijn voor jouw gemoedstoestand en voor jouw energielevel. Om deze slechte nachtrust op te lossen, is het zaak om naar de oorzaak te kijken. Heb je bijvoorbeeld last van stress? Dan heb je niet al te veel aan noise cancelling oordopjes tijdens het slapen.

Woon je echter in een drukke straat? Dan zijn de noise cancelling oordopjes tijdens het slapen wel ideaal. De oordopjes houden de herrie op afstand, waardoor de kans kleiner is dat je ’s nachts wakker wordt van de herrie.

Heb je een partner die eigenlijk elke nacht aan het snurken is? Dan weet je ongetwijfeld al dat dit verschrikkelijk is. Om hier iets aan te doen, kun je voor noise cancelling oordopjes kiezen. Met deze oordopjes hou je eigenlijk de herrie van het snurken op afstand. Ook dit komt jouw nachtrust absoluut ten goede.

Met andere woorden: word je regelmatig wakker door herrie? Dan zijn noise cancelling oordopjes tijdens het slapen aan te raden. De oordopjes houden de herrie tegen, waardoor je van een veel betere nachtrust kunt genieten.

Werken noise cancelling oordopjes echt?

Ja, de ervaring is dat noise cancelling oordopjes echt werken. Niet alleen tijdens bijvoorbeeld het vliegen, maar ook tijdens het slapen. Mocht je tijdens het slapen last van veel herrie hebben, zijn de noise cancelling oordopjes ideaal.

Wat zijn de voordelen van noise cancelling oordopjes tijdens het slapen?

Is het aan te raden om gebruik van noise cancelling oordopjes tijdens het slapen te maken? Ja, in onze ogen is dat zeker het geval. Als je deze oordopjes tijdens het slapen draagt, geniet je van meerdere voordelen:

 • Je geniet van een betere nachtrust: de noise cancelling dopjes houden simpelweg de herrie op afstand.
 • De oordopjes zitten heerlijk: tijdens het slapen voel je de oordopjes eigenlijk niet zitten. Ook niet als je veelvuldig draait tijdens het slapen.
 • Je kunt de oordopjes veelzijdig dragen: tevens kun je de noise cancelling uiteraard ook dagelijks dragen. Dit kun je doen tijdens het sporten, in het openbaar vervoer of op jouw werk.
 • Je kunt uit meerdere soorten oordopjes kiezen: wil je graag van bovengenoemde voordelen profiteren? Dan is het een fijn voordeel dat je uit meerdere soorten noise cancelling oordopjes kunt kiezen.

Tussen welke noise cancelling oordopjes kun je kiezen?

Spreken de voordelen jou aan? En wil je daarom de beste noise cancelling oordopjes aanschaffen? Dan is het goed om te weten dat je uit twee varianten kunt kiezen:

 • Oordopjes die het omgevingsgeluid tegenhouden: dit is eigenlijk dé functie waarom noise cancelling oordopjes in eerste instantie zijn ontwikkeld.
 • Oordopjes die een rustgevend geluid produceren: ook zijn er hedendaags noise cancelling oordopjes die zelf een rustgevend geluid produceren. Dankzij dit rustgevende geluid kun je ook jouw nachtrust verbeteren.

De beste noise cancelling oordopjes tijdens het slapen

Wil jij graag noise cancelling oordopjes tijdens het slapen gaan dragen? Dan raden wij je aan om voor één van onderstaande varianten te kiezen.

1. Bose Sleepbuds II

bose_sleepbods

In de afgelopen periode zijn de Sleepbuds van Bose echt ongekend populair geworden. Deze oortjes zitten heerlijk én spelen rustgevende geluidsfragmenten tijdens het slapen af. Juist dankzij deze rustgevende geluidsfragmenten weet je jouw nachtrust te verbeteren.

De Sleepbuds van Bose kunnen bovendien dienst doen als wekker. Deze oordopjes hebben namelijk een ingebouwde wekfunctie; je hoeft dus nooit meer zelf een wekker te zetten. Nee, je kunt gewoon op de wekfunctie van deze Sleepbuds vertrouwen.

Voordelen:

 • Rustgevende geluidsfragmenten
 • Top kwaliteit
 • Inclusief wekfunctie

Nadelen:

 • Niet ideaal voor zijslapers
2. Sony WF-1000XM3

sony_noice_cancelling_oordopjes_slapen

Geef jij de voorkeur aan noise cancelling oordopjes die het omgevingsgeluid tegenhouden? Dan kun je het beste kiezen voor de Sony WF-1000XM3 noise cancelling oordopjes. Deze oordopjes houden het geluid perfect tegen én hebben een heerlijk draagcomfort.

Sony heeft deze oordopjes voor dagelijks gebruik ontwikkeld. Dit betekent dat je de oordopjes gedurende de hele dag kunt dragen, maar ook gedurende de nacht. Dat laatste is met name te danken aan het feit dat de oordopjes echt heerlijk zitten.

Bovendien is het prettig dat de batterijduur maar liefst 24 uur lang is. Je kunt dus de gehele nacht gebruik maken van deze noise cancelling oordopjes. Om dát te kunnen doen, moet je de oordopjes uiteraard wel gedurende de dag opladen.

Voordelen:

 • Heerlijk draagcomfort
 • Top kwaliteit
 • Batterijduur van 24 uur

Nadelen:

 • Voor een optimaal resultaat zou je muziek af moeten spelen
Bestaan er ook nog alternatieven?

Spreken de hierboven genoemde noise cancelling oordopjes jou niet aan? Dan kun je ook eens kijken naar normale oordopjes.

Deze normale oordopjes kun je tijdens een festival dragen, maar kun je mogelijk ook tijdens het slapen dragen. Feit is wel dat dergelijke oordopjes een stuk minder veelzijdig zijn dan de noise cancelling oordopjes.

Mogelijk ook interessant:


Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *