NordicTrack S27i: Review – Het kopen waard?

Last updated by Kaz on

NordicTrack S27i review

Ben je op zoek naar de beste spinningfiets die voldoet aan al jouw verwachtingen? Dan kun je overwegen om de NordicTrack S27i aan te schaffen.

Deze spinningfiets beschikt over veel goede eigenschappen. Een gloednieuwe touchscreen en comfortabele SPD-klikpedalen, zorgen voor een intense training binnenshuis.

Deze spinningfiets klinkt perfect, maar is dit wel zo? Hoe weet je of dit fitnessapparaat het geld echt waard is?

Om deze vragen te beantwoorden, hebben we de spinningfiets uitvoerig voor je getest.

In deze review lees je wat onze bevindingen zijn van de NordicTrack S27i.

De NordicTrack S27i nader bekeken

De NordicTrack S27i is een populaire spinningfiets met veel verschillende functies. Het apparaat beschikt over een groot touchscreen waar je verschillende trainingen op kunt volgen, ingebouwde speakers, een Bluetooth functie, een comfortabel zadel en zo nog veel meer.

De spinningfiets is uitermate geschikt voor fanatieke sporters die alles uit de training willen halen. Voor een professionele training zit je met deze hometrainer zeker goed.

De NordicTrack biedt namelijk alles wat je nodig hebt en de sportschool kun je ook wel achterwege laten.

Onze mening over deze indoor bike is zeer positief. De spinningbike is aan de prijzige kant, maar daar krijg je ook ontzettend veel voor terug. Op dit apparaat train je geruisloos en kun je gebruikmaken van wel 24 soorten weerstandsniveaus.

Wil je de helling op fietsen? Ook dit kan eenvoudig met deze NordicTrack. Enige nadeel is dat je dit met de hand in moet stellen.


De grootste voordelen van de NordicTrack S27i

Als je gaat trainen met de NordicTrack S27i, zul je merken dat deze spinfiets beschikt over veel voordelen. Wil je weten welke voordelen dit zijn? We hebben de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Beschikt over een groot en veelzijdig touchscreen

Een groot voordeel van de NordicTrack S27i is het grote 27 inch touchscreen. Aan de voorkant van de bike bevindt zich een groot scherm waar je alles op kunt zien.

Van trainingsprogramma’s tot aan applicaties die je hebt gekoppeld aan de spinningfiets. Dit touchscherm kun je alle kanten op draaien.

Ideaal als je een andere workout wilt gaan doen, zoals yoga. Daar hoef je de indoor cycle niet voor te gebruiken, maar het scherm kun je wel gebruiken.

Een stille indoor fiets

De NordicTrack S27i beschikt over een magnetisch weerstandssysteem. Dit zorgt ervoor dat je op een stille manier kunt trainen. Op deze manier kun je je heerlijk focussen op je eigen training en hoor je geen zoemend apparaat erdoorheen.

Trainen met SPD-klikpedalen

Deze spinningfiets beschikt over SPD-klikpedalen. SPD-pedalen zorgen ervoor dat je op een krachtige manier kunt trappen en beschikken over een breed voetoppervlak. Vermoeide voeten zullen hierdoor minder snel voorkomen.

Luister muziek op de NordicTrack S27i

De spinningfiets bevat zeer goede speakers waarmee je verschillende genres van muziek kunt beluisteren. Het geluid van deze speakers is helder en is van goede kwaliteit.

Wil je liever je eigen muziek koppelen? Met de Bluetooth functie koppel je eenvoudig de muziek die jij maar wilt. Liever een podcast? Dat kan natuurlijk ook.

Zijn er ook nadelen?

Helaas kent de NordicTrack S27i niet alleen maar voordelen. De spinningfiets kent ook een aantal nadelen. Welke dit zijn, lees je hieronder.

De prijs

De NordicTrack S27i is een dure aankoop. Als je op zoek bent naar een budget spinningbike, dan is deze NordicTrack geen goede optie. Het is echter wel zo dat je voor deze prijs ontzettend veel terug krijgt.

Neemt veel ruimte in beslag

Door het grote touchscreen en de spinningfiets zelf, neemt het apparaat veel ruimte in beslag. Een tip is om goed voor jezelf na te denken waar je de spinningfiets wilt gaan plaatsen.

Dit voorkomt dat je er straks geen plek voor hebt, wanneer je de fiets thuis ontvangt.

De NordicTrack S27i vs andere spinningfietsen

Wat maakt de NordicTrack 27i zo uniek als je het apparaat vergelijk met andere spinningbikes? Allereerst uiteraard het scherm van de fiets. Veel andere bikes beschikken over een klein lcd-scherm waar je traingegevens op kunt zien.

Ook kun je vaak gebruikmaken van een extra tablet. Bij de NordicTrack hoeft dit allemaal niet. Met één groot scherm kun je alles direct zien.

De NordicTrack S27i kritisch beoordeeld

Om je te helpen bij het maken van een juiste keuze, hebben we de NordicTrack S27i alvast voor je uitgetest. Met een kritische blik hebben we gekeken naar verschillende factoren.

Gebruiksgemak

De NordicTrack S27i is eenvoudig in gebruik te nemen. Allereerst viel het ons op dat je de spinningfiets makkelijk kunt verplaatsen. Dit is natuurlijk een groot voordeel, omdat de spinningfiets nogal wat ruimte in beslag neemt.

Ook het trainen op de spinningfiets spreekt eigenlijk voor zich. Op het scherm staat alles duidelijk weergegeven en hierdoor wordt het trainen je gemakkelijk gemaakt.

Het weerstandssysteem

De NordicTrack beschikt over een magnetisch weerstandssysteem. Je kunt hierbij kiezen uit 24 verschillende weerstandsniveaus en dit zorgt voor extra uitdaging tijdens de training.

Ook kun je gebruikmaken van de hellingfunctie tot wel 20 procent. Ook dit zorgt voor extra weerstand. Het enige wat wij minder vonden aan dit systeem, is dat het handmatig ingesteld moet worden.

Bij bepaalde spinningfietsen gaat dit automatisch en dit is vaak toch net even wat makkelijker.

Comfort

Over het comfort van de NordicTrack S27i zijn wij zeer te spreken. Het zadel van deze spinningfiets zit als gegoten en kun je instellen zoals jij wilt. Dit zorgt ervoor dat je een goede lichaamshouding aan kunt nemen tijdens het trainen.

Een goede lichaamshouding is van belang, omdat er minder snel pijnklachten zullen ontstaan. Blessures worden hiermee voorkomen.

Stabiliteit

Over de stabiliteit van deze spinningfiets hoef je je geen zorgen te maken. Tijdens het uittesten hebben we goed gekeken naar de stabiliteit van dit model.

De spinbike is stevig gebouwd met dikke frames. Het apparaat staat ook stevig op de grond en voor trillingen tijdens het trainen, hoef je niet bang te zijn.

Eindoordeel en Aanbieding

Nu je alles hebt kunnen lezen over de NordicTrack S27i, ben je natuurlijk benieuwd naar ons eindoordeel. Is deze spinfiets het geld wel echt waard? Ons antwoord ligt in het midden.

Als je een beginnende thuissporter bent en op zoek bent naar een indoor fiets om af en toe aan je conditie te werken, dan kun je beter kiezen voor een betaalbare indoor fiets.

Wil jij alles uit je training halen en professioneel gaan trainen? Dan is de NordicTrack S27i zeker een geschikte optie voor je. De NordicTrack biedt ontzettend veel voordelen als je een intensieve sporter bent.

Naast fietsen, kun je ook kiezen voor andere trainingen. Het scherm kun je namelijk volledig draaien en daardoor kun je ook kiezen om andere trainingsprogramma’s uit te voeren binnenshuis.

Ook de kwaliteit van deze spinningfiets is hoogwaardig en daarom is dit apparaat het geld zeker waard.

Ben je al helemaal enthousiast geworden? We hebben namelijk de beste aanbieding voor jou! Bekijk hieronder direct de beste prijs:
FAQ

Beschikt de NordicTrack S27i over een hartslagmeter?

Helaas beschikt de NordicTrack S27i niet over een ingebouwde hartslagmeter. Wel kun je een hartslagmeter koppelen via de Bluetooth functie.

Wat zijn goede alternatieven voor de NordicTrack S27i?

Als de NordicTrack S27i niet helemaal is waar je naar op zoek bent, zijn er gelukkig veel goede alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan de NordicTrack S22i. Dit is het kleinere broertje van de S27i.


Categorieën: Fitness