Opblaasbaar bad kopen? Top 7 beste opvouwbaar bad

Last updated by Kaz on

opblaasbaar bad

Wil je de beschikking over een lekker ligbad hebben? Zie je het alleen niet zitten om een ligbad in je badkamer te zetten? Of zou je graag een verplaatsbaar bad willen hebben?

In deze situaties is het aan te raden om voor een opblaasbaar bad te kiezen. Met zo’n opvouwbaar bad geniet je van significante voordelen.

Eén van de voordelen is dat je zo’n bad overal kunt gebruiken. Je kunt ’t bad in je tuin gebruiken in de vorm van een zwembad, maar ook als draagbaar bad voor je baby of kind bijvoorbeeld.

Een ander voordeel is het gemak. Zo’n bad blaas je namelijk makkelijk op, net zoals je dat met een opblaasbare jacuzzi doet.

De beste opvouwbare en opblaasbare badjes (verplaatsbaar)

Spreekt een inklapbaar bad je helemaal aan? En wil je graag zo’n bad in je woning of tuin hebben? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar het beste opvouwbare bad. Met deze zoektocht helpen wij je graag een handje.

Dit doen we in eerste instantie door de beste opblaasbare badjes aan te presenteren. Met onderstaande badjes doe je een prima aankoop!

1. Beste opblaasbaar bad – Qualitá Opblaasbaar bad

Het Qualitá Opblaasbaar bad is volgens onze test het beste opblaasbare bad. Dit bad blaas je makkelijk op, waarna je in dit bad van veel gemak geniet.

Je kunt het bad met lekker warm water vullen, waarna je heerlijk kunt badderen. Dit ligbad biedt hierbij plek voor 1 persoon.

Dit bad is van een opvallend goede kwaliteit. Het merk Qualitá heeft louter voor premium materialen gekozen.

Bovendien krijg je bij aanschaf een elektrische pomp meegeleverd, waarmee je dit opblaasbare ligbad makkelijk op kunt pompen. En door de gebruikte materialen voelt dit ligbad ook nog vederzacht aan.
2. Beste opvouwbaar bad – Geekaa Opvouwbaar bad

Gaat je voorkeur uit naar een opvouwbaar bad? Kies dan voor het Geekaa Opvouwbaar bad. Dit bad kun je makkelijk opvouwen of juist uitvouwen.

Nadat je het bad uitgevouwen hebt, vul je het bad snel met lucht. Vervolgens kun je het bad met water vullen, waarna je heerlijk in dit ligbad kunt badderen.

Het gemak van dit ligbad is uniek te noemen. Zo kun je dit bad heel makkelijk opbergen, nadat je ‘m gebruikt hebt.

Met dank aan de meegeleverde pomp vul je het bad moeiteloos met lucht, waarna je snel van een heerlijke badbeurt geniet. Dit bad is overigens ook als ijsbad te gebruiken.
3. Beste verplaatsbaar bad – Tubble Royale air bath

Gaat je voorkeur uit naar een veelzijdig ligbad? Kies dan voor dit Tubble® Royale air bath. Dit is volgens onze test het beste verplaatsbare bad.

Dit bad verplaats je zonder enige moeite, waarbij je ‘m zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Dat is te danken aan de premium van kwaliteit van dit ligbad.

Dit ligbad is opvallend groot uitgevoerd. Mede hierdoor is dit ligbad voor 2 personen geschikt. Wil je samen met je partner van romantische momenten genieten?

Dan is dit ligbad bij uitstek geschikt voor je. Het bad is ook nog in meerdere kleuren te verkrijgen en voelt heerlijk zacht aan.
4. Beste opvouwbaar bad peuter – HBKS Lifestyle Bad

Ben je voor jou en je peuter op zoek naar een geschikt opvouwbaar bad? Kies dan voor dit HBKS Lifestyle Bad.

Dit is volgens ons het beste opvouwbare bad voor volwassenen én voor peuters. Samen met je peuter kun je heerlijk in dit bad liggen, veel plezier maken en genieten.

Dit bad is van enkele handige extra’s voorzien. De nekkraag valt bijvoorbeeld direct op; je kunt hierdoor je nek op een aangename manier laten rusten.

Ook krijg je bij aanschaf een pomp en afvoerslang meegeleverd. En dit bad is eventueel ook nog als ijsbad te gebruiken.
5. Beste opvouwbaar babybadje – Puck Opvouwbaar Badje M

Het Puck Opvouwbaar Badje M is het beste opvouwbaar babybadje. Dit badje is compact vormgegeven, is nog compacter op te vouwen en biedt hierdoor veel gebruiksgemak.

Doordat je dit badje erg compact op kunt vouwen, kun je ‘m probleemloos overal mee naar toe nemen. Ideaal!

Dit badje is ideaal voor een leeftijd vanaf de geboorte tot aan 6 jaar. Het maximaal belastbare gewicht is namelijk 25 kilogram.

Met dank aan de uitklapbare pootjes en antislip dopjes geniet je sowieso van de gewenste veiligheid. En dit babybadje is ook nog betaalbaar en van een prima kwaliteit.
6. Beste opvouwbare badkuip – Spätter Opblaasbare badkuip

De Spätter Opblaasbare badkuip is volgens ons de beste opvouwbare badkuip van dit moment. Deze badkuip is makkelijk op te blazen, waarna je van onwijs veel gemak geniet.

De badkuip is ideaal vormgegeven, lekker zacht en met de meegeleverde pomp makkelijk op te pompen.

Lig je eenmaal in deze badkuip? Dan heb je het idee alsof je in een echte badkuip ligt. Deze opblaasbare badkuip biedt namelijk minstens net zoveel gemak.

Maar, deze opblaasbare badkuip is uiteraard een stuk handiger in gebruik dan een echte badkuip. En deze opvouwbare badkuip is ook nog een héél stuk voordeliger.
7. Beste opvouwbaar bad groot – FlowMotion Opblaasbaar ligbad

Ben je op zoek naar een opvouwbaar bad dat groot is? Dan kun je niet om het FlowMotion Opblaasbaar ligbad heen. Dit ligbad is lekker groot en is hierdoor voor twee personen geschikt. Samen met bijvoorbeeld je partner geniet je van een heerlijke badbeurt.

Met dit opvouwbare bad geniet je gewoonweg van veel gemak. Zo pomp je dit bad makkelijk op, is de neksteun ideaal en geniet je van de premium materialen.

Deze materialen zorgen voor een lange levensduur, maar ook voor een heerlijk zacht gevoel. Grote kans dat je niet meer uit dit ligbad weg te slaan bent!
Waarom voor een opblaasbaar ligbad kiezen?

Er zijn meerdere redenen waarom je voor een opblaasbaar ligbad zou kiezen:

 • Met een opvouwbaar bad voor volwassenen geniet je van de gewenste flexibiliteit. Zo hoeft dit bad niet altijd in je badkamer te staan, maar kun je ‘m ook in de tuin gebruiken. Eventueel is het zelfs mogelijk om zo’n opvouwbaar zitbad op vakantie mee te nemen.
 • In een opklapbaar bad kom je heerlijk tot rust. Dit bad voelt als een normaal bad aan, maar is verplaatsbaar. Dit betekent dat je van heel veel gemak in dit verplaatsbaar bad geniet. Je komt heerlijk tot rust, waarna je het bad makkelijk weer leeg kunt laten lopen. Nadien berg je het bad weer makkelijk op.
 • Een opklapbaar bad neemt nooit onnodige ruimte in beslag. Heb je geen al te grote badkamer? Dan is de keuze voor een groot ligbad niet handig. Gelukkig kun je in dat geval voor een opvouwbaar badje kiezen. Met zo’n badje geniet je alsnog van een heerlijke badbeurt, maar dan zonder dat het bad veel ruimte in beslag neemt.
 • Een opblaasbaar ligbad is goedkoop. Je zou eigenlijk eens naar de prijzen van bovenstaande 7 ligbaden moeten kijken. Hierbij valt direct op dat deze opblaasbare ligbaden oprecht voordelig geprijsd zijn. Dit is in tegenstelling tot een normaal ligbad, waarvoor je een klein fortuin kwijt bent.

Waar moet je rekening mee houden bij een inklapbaar bad?

 • Het bad kan gaan scheuren. Met name als je voor een goedkoop inklapbaar bad kiest, kan het bad na verloop van tijd gaan scheuren. Je moet daarom in het beste opvouwbare bad investeren. En je moet met beleid met dit bad omgaan.
 • Je moet het bad oppompen. Voordat je van een opblaasbare bad gebruik kunt maken, moet je het bad oppompen. Doe dit altijd met een elektrische pomp; op een andere manier is het simpelweg niet te doen. Gelukkig krijg je bij veel ligbaden standaard een elektrische pomp meegeleverd.
 • Je moet het bad vullen met water. In sommige baden gaat tot wel 300 liter aan water. Het vullen van het opklapbare bad kost hierdoor enige tijd, terwijl je ook nog met de nodige kosten rekening moet houden. Het vullen van zo’n bad is simpelweg niet gratis.

Hoe kies je het beste opblaasbare bad uit?

Heb je interesse om een opvouwbaar bad voor volwassenen aan te schaffen? Of ben je op zoek naar een opvouwbaar badje voor je kind of baby? In beide gevallen moet je een goede vergelijking maken. Het aanbod van opblaasbare baden is namelijk erg divers te noemen.

Graag helpen wij je een extra handje met de zoektocht naar het beste opblaasbare bad. Dat doen we door in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten te bespreken. Let goed op deze punten en vind daarmee snel het perfecte bad.

Voor wie is het bad bedoeld?

Ten eerste moet je bepalen voor wie je het bad gaat kopen:

 • Voor jou en/of je partner. Wil je voor jezelf of je partner een opblaasbaar bad aanschaffen? Dan heb je een groot opvouwbaar bad nodig.
 • Voor je kind/peuter. Wil je voor je kind/peuter een bad aanschaffen? Ga dan voor een kleiner opvouwbaar badje. Overigens kun je ook voor een groot opblaasbaar ligbad kiezen; in dat geval kun je samen met je kind/peuter in het bad liggen.
 • Voor je baby. Wil je voor je baby een opklapbaar badje kopen? Kies dan voor een speciaal babybadje. Deze babybadjes zijn speciaal ontwikkeld voor de kleine lichaampjes van baby’s. Bovendien heb je de keuze uit veel opvouwbare babybadjes.

Hoe groot is het bad?

In het verlengde van bovenstaande moet je goed naar de afmetingen van het bad kijken. Wil je voor alleen jezelf een opblaasbaar bad hebben?

Of wil je voor jou en je partner een opblaasbaar bad aanschaffen? Indien je voor 2 personen een ligbad wilt kopen, moet je voor één van de grootste baden kiezen.

Wil je alleen voor jezelf iets kopen? Dan kun je ook eens kijken naar een opblaasbare jacuzzi voor 1 persoon. Of naar een draagbare mobiele sauna.

Wil je voor jou en je partner een bad kopen? Ga dan echt voor één van de grotere opblaasbare baden. Des te meer ruimte je in het bad hebt, des te fijner het is om hier samen met iemand anders in te liggen.

Inhoud van het bad

Let niet alleen op de afmetingen van het bad, maar ook op de inhoud. Des te groter het bad is, des te meer water je nodig hebt om het bad te vullen.

Het vullen van een groter bad kost meer tijd en ook meer water. En daarmee kost het vullen van een groter bad ook meer geld. Kijk daarom heel kritisch naar de inhoud van het opblaasbare bad.

Gewenste gebruik

Je moet sowieso goed nadenken over het gewenste gebruik. Zoals we eerder al stelden, moet je goed kijken voor wie je het bad wilt kopen. En je moet ook goed kijken naar het gewenste gebruik.

Wil je het bad binnen gebruiken? Dan kun je in principe voor elk opblaasbaar bad kiezen. Of wil je het bad buiten gebruiken? Dan kun je voor een speciaal opblaasbaar bad kiezen. In dit geval kun je ook eens kijken naar een opblaasbaar zwembad voor buiten.

Verder moet je goed nadenken over het water. Wil je het ligbad vullen met warm water? Of wil je het ligbad vullen met koud water?

Als je bijvoorbeeld de Wim Hofman methode volgt, heb je een speciaal bad nodig. Een bad dat bestand is tegen de lage temperaturen van het ijskoude water.

Oppompen van het bad

Een ander punt van aandacht is het oppompen van het bad:

 • Krijg je bij aanschaf een elektrische pomp meegeleverd? Dit is erg wenselijk, aangezien je met de pomp makkelijk het bad op kunt pompen. Dit bespaart je een hoop tijd en biedt veel gemak.
 • Hoe lang duurt het oppompen van het bad? Ook dit is een belangrijk punt waar je even goed naar moet kijken.

Opbergen van het bad

Wat is voor jou dé reden dat je een opblaasbaar bad wilt kopen? Is deze reden terug te vinden dat je zo’n bad flexibel kunt gebruiken? Dat klopt, maar daarvoor moet je wel goed naar de opbergmogelijkheden van het bad kijken.

Op welke manier kun je het bad makkelijk opbergen? En hoe groot is het bad nadat je het bad opgevouwen hebt? Dit zijn belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.

Gebruikte materialen

Let bij een opblaasbaar ligbad heel goed op de gebruikte materialen.

Het is wenselijk dat er voor premium materialen gekozen is:

 • Premium materialen zijn lekker zacht. Het is hierdoor nog lekkerder om in het opblaasbare ligbad languit te liggen.
 • Premium materialen hebben een lange levensduur. Des te beter de materialen zijn, des te langer je van het ligbad geniet.

Handige extra’s

Bij een opblaasbaar ligbad moet je goed op handige extra’s letten. Beschikt het ligbad bijvoorbeeld over een neksteun? Erg wenselijk, aangezien je daarmee nóg relaxter kunt liggen.

En krijg je bij de aanschaf direct een afvoerslang meegeleverd? Ook dat is wenselijk, aangezien je daarmee het ligbad makkelijk leeg kunt laten lopen.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van handige extra’s. Ons advies is daarom om vooral naar de gehele samenstelling van het opblaasbare ligbad te kijken.
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste opvouwbare ligbaden geselecteerd?

Wij zijn niet zonder reden bij bovenstaande 7 opvouwbare ligbaden uitgekomen. Nee, deze opvouwbare- en opblaasbare ligbaden voldoen aan onze eisen, zijn van de gewenste kwaliteit en zijn interessant geprijsd. Bovendien zijn deze ligbaden goed beoordeeld door andere kopers. Dát is volgens ons veelzeggend voor deze beste opblaasbare ligbaden.

Hoeveel opblaasbare baden hebben wij beoordeeld?

Tijdens ons onderzoek hebben tientallen opvouwbare ligbaden de revue gepasseerd. We zijn niet over één nacht ijs gegaan, maar hebben ons onderzoek groots aangepakt. En mede daardoor kun je er van uit gaan dat bovenstaande opvouwbare baden verreweg de beste baden van dit moment zijn. 


Categorieën: Sport & Verzorging