De beste RC winkels in Nederland? TOP 7 van 2024!

Last updated by Kaz on

rc winkels

Vind je het heerlijk om met een RC voertuig rond te rijden? Ga dan op zoek naar een goede RC auto winkel in Nederland.

Of vind je het leuk om met een RC vliegtuig een vlucht te maken? Ga dan op zoek naar een goede RC vliegtuig winkel.

Dit is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. Want, wie is er nou een echte RC specialist? En bij welke firma kun je het beste een nieuw RC voertuig aanschaffen?

Op deze vragen geven wij je in dit artikel graag duidelijke antwoorden. Aan de hand van deze antwoorden weet je direct bij welke RC winkel je jouw nieuwe RC voertuig kunt kopen.

Top 7 RC winkels (online & offline)

Op voorhand raden wij je al één ding aan: koop je nieuwe RC boot, RC auto of RC helikopter altijd bij een RC specialist. Ongeacht of je in Rotterdam, Utrecht, Groningen, Amsterdam of Limburg woont, kun je altijd wel een RC winkel in de buurt vinden.

Je kunt echter ook terecht bij één van de online aanbieders. De beste online aanbieders zetten we hieronder graag voor je op een rijtje.

TopRC

TopRC is naar onze mening dé RC specialist van dit moment. Zoals de naam van deze firma al doet vermoeden, heeft deze firma zich in RC voertuigen gespecialiseerd.

Men biedt allerlei soorten RC voertuigen aan, variërend van normale auto’s tot aan heuse RC tanks. Ook kun je bij deze firma terecht voor ander speelgoed en voor tweedehands RC voertuigen.

Deze RC modelbouw winkel heeft niet alleen een geweldige webshop, maar ook een grote winkel in Uden. Deze winkel heeft een oppervlakte van 1000 vierkante meter en is onwijs leuk om eens te bezoeken.

Je geniet bij TopRC verder van de laagste prijs garantie én je kunt bij de experts terecht voor deskundig advies.
Conrad

De firma Conrad biedt allerlei soorten producten aan, variërend van gereedschap tot aan modelbouw artikelen. Zo kun je bij Conrad terecht voor RC boten, RC helikopters, allerlei soorten RC auto’s en andere RC voertuigen.

Belangrijk voordeel van Conrad is de diversiteit binnen het aanbod. Je kunt uit onwijs veel RC voertuigen van allerlei merken kiezen.

Ook heb je de keuze uit meerdere prijsklassen en geniet je van de overzichtelijke webshop. Met dank aan de filters geef je gemakkelijk je voorkeuren door; de webshop van Conrad toont vervolgens de geschikte RC voertuigen.
Bol.com

In de afgelopen jaren is Bol.com uitgegroeid tot één van de grootste webshops van ons land. Bij deze webshop kun je voor allerlei soorten producten terecht, inclusief RC voertuigen. Dit komt onder meer doordat andere webshops ook hun producten via Bol.com te koop aanbieden.

Bij Bol.com heb je in ieder geval heel veel keuze. En je bent bij deze webshop ook nog eens verzekerd van een prima service, scherpe prijzen en interessante kortingen. Wel is het zo dat Bol.com minder een specialist is dan bovenstaand genoemde RC winkels in Nederland.
Monstercars.nl

Gaat je voorkeur uit naar een RC monstercar? Dan zit je bij de webshop monstercars.nl goed.

Deze firma biedt niet alleen RC monstercars aan, maar ook allerlei andere RC voertuigen. Hierbij kun je denken aan andere soorten RC auto’s, RC boten, RC tanks en modelbouw RC voertuigen.

Dit is niet de bekendste naam in deze top 7, maar deze firma mag wat ons betreft niet ontbreken. Het aanbod is interessant, de webshop is erg overzichtelijk en de prijzen zijn prima.
Alternate

De firma Alternate is enigszins vergelijkbaar met Conrad. Ook Alternate biedt allerlei soorten producten aan, waaronder een divers aanbod van RC voertuigen. Je kunt bij deze firma terecht voor RC auto’s, voor RC helikopters en voor andere voertuigen.

Bij Alternate kun je op dit moment uit meer dan 170 RC auto’s kiezen. Je hebt hierdoor meer dan voldoende keuze, waarbij je via de webshop een prima vergelijking kunt maken. Dit doe je onder meer met de filters.
Radiografischevoertuigen.nl

Ook de website radiografischevoertuigen.nl is wat ons betreft een aanrader. Deze webshop richt zich op de liefhebber van RC voertuigen en biedt aan hen een divers aanbod van RC voertuigen aan.

Zo kun je bij deze firma uit honderden RC auto’s kiezen, maar ook uit meerdere RC vliegtuigen en RC tanks.

Het shoppen in deze webshop is naar onze mening een fluitje van een cent. De webshop is overzichtelijk, het aanbod is interessant en de prijzen zijn prima te noemen.
Intertoys

Ben je voor je kind op zoek naar een RC voertuig? Dan kun je ook eens een kijkje nemen bij Intertoys. Bij deze firma vind je allerlei soorten speelgoed voor de kleinere kinderen, inclusief meerdere RC voertuigen.

Deze RC voertuigen zijn uiteraard niet voor volwassenen geschikt, maar zijn uiterst leuk voor (jonge) kinderen. Neem dus zeker ook een kijkje bij Intertoys.
Waar zijn de beste RC winkels op geselecteerd?

Uiteraard zijn wij niet zomaar uitgekomen bij bovenstaande RC winkels van Nederland. Deze winkels zijn gewoonweg als beste uit onze test gekomen, waarbij wij ons op meerdere facetten hebben gericht:

 • Aanbod. Bij alle RC winkels hebben wij naar het actuele aanbod gekeken. De bovenstaande winkels bieden een interessant aanbod én veelal een divers aanbod aan. Wel is dit per webshop behoorlijk verschillend, zoals hierboven al aangegeven.
 • Webshop. Ook hebben we kritisch gekeken naar de werking en overzichtelijkheid van de webshop. De webshops die we in deze top 7 besproken hebben, voldoen allemaal aan onze eisen.
 • Ervaringen van andere kopers. Uiteraard hebben we ons ook gericht op de ervaringen van andere kopers. Zeker in de afgelopen jaren zijn de RC voertuigen steeds populairder geworden, waardoor meer en meer mensen op zoek zijn gegaan naar de beste RC winkel. Als zij deze eenmaal gevonden hebben, laten ze hier veelal een review online over achter. Deze reviews hebben wij eveneens als uitgangspunt genomen tijdens onze selectie.
 • Prijsstelling. We hebben ook nog met een schuin oog gekeken naar de prijsstelling bij deze aanbieders. We willen niet zeggen dat deze aanbieders het goedkoopste zijn, maar ze hanteren zeker interessante prijzen. Leuk detail: bij TopRC ben je van de laagste prijs garantie verzekerd.
 • Service. In onze ogen moeten de beste RC winkels in staat zijn om de gewenste service te verlenen. Daar is bij bovenstaande winkels absoluut sprake van. Je kunt bij deze webshops uitgaan van een prima service, terwijl je ook nog bij sommige aanbieders van deskundig advies voorzien bent.
 • Extra’s. Tot slot hebben we gekeken naar enkele interessante extra’s. Een typerend voorbeeld hiervan is de firma TopRC. Zij hebben een geweldige webshop én een grote showroom/winkel in Uden. Dat je bij deze firma ook in een fysieke winkel de RC voertuigen kunt kopen, is volgens ons een welkome extra.

Hoe vind ik de beste RC winkel in de buurt van mij?

Waar ben je woonachtig in Nederland of België? Ongeacht waar je precies woont, is de kans groot dat er in de buurt bij jou een RC winkel te vinden is. Dit kun je op een simpele manier achterhalen:

 • Stap 1: ga naar Google
 • Stap 2: typ RC winkel + je woonplaats in
 • Stap 3: bekijk de resultaten binnen Google

De resultaten die weergegeven worden, zijn de websites van de RC winkels bij je in de buurt. Als je goed naar deze resultaten kijkt, zie je ongetwijfeld meerdere RC winkels bij je in de buurt.

Een andere optie is uiteraard om online te shoppen. Of je beter bij een fysieke winkel of een webshop terecht kunt, is van meerdere facetten afhankelijk.

Online vs. fysieke winkel

Als je een RC voertuig wilt kopen, heb je twee opties: je kunt bij een fysieke winkel terecht of je kunt bij een webshop terecht. De voor- en nadelen van beide winkels zetten we op een rijtje:

Voor- en nadelen van een online winkel:

 • Je kunt heerlijk vanaf de bank shoppen
 • Je krijgt een divers aanbod voorgeschoteld
 • Je kunt makkelijk een uitgebreide vergelijking maken
 • Je geniet veelal van scherpe prijzen
 • Je kunt de RC voertuigen niet in het echt bekijken

Voor- en nadelen van een fysieke winkel:

 • Je kunt de RC voertuigen in het echt bekijken
 • Je kunt van deskundig advies voorzien worden
 • Je hebt een vast aanspreekpunt, handig voor bijvoorbeeld onderhoud
 • Je moet wel eerst naar de fysieke winkel toe
 • De prijzen liggen in een fysieke winkel veelal iets hoger

Wat voor jou de beste optie is, hangt dus volledig van je eigen voorkeuren af. Persoonlijk vinden wij een RC online winkel toch wel ideaal.

Kijk maar eens naar de firma TopRC: het online aanbod bij deze aanbieder is indrukwekkend te noemen. Deze firma heeft ook nog een winkel in Uden, maar in die winkel is het aanbod niet zó uitgebreid.

Maak in ieder geval voor jezelf een goede vergelijking. En bepaal ook goed naar wat voor RC voertuig je precies op zoek bent.

Het aanbod van RC auto’s is bij elke aanbieder immers anders dan het aanbod van RC helikopters. Bepaal daarom goed wáár je naar op zoek bent en check zéker bovenstaande RC winkels!


Categorieën: Outdoor