Schwinn 800IC (voorheen IC8): Bekijk onze eerlijke review!

Last updated by Kaz on

schwinn 800ic review

De Schwinn 800IC, voorheen de Schwinn IC8, zorgt ervoor dat je binnenshuis aan je conditie kan werken.

Deze spinningfiets is veelbelovend en biedt veel voordelen voor degenen die houden van indoor fietsen.

Omdat deze indoor bike er indrukwekkend uitziet, waren we natuurlijk ook benieuwd naar de prestaties van deze spinningfiets. Jij ook? We hebben de indoorfiets daarom uitvoerig voor je getest.

Wat we van deze bike vinden, wat de voor- en nadelen zijn en of wij dit product het geld wel echt waard vinden, lees je in deze review van de Schwinn 800IC.

De Schwinn 800IC nader bekeken

De Schwinn 800IC is een unieke spinningbike die wij zeker aanraden als je houdt van een intensieve training. Dit fitnessapparaat beschikt over een ergonomisch stuur en racezadel en je kunt kiezen uit wel 100 verschillende weerstandsniveaus.

Ook is deze spinningfiets ontzettend uitgebreid voor een apparaat in de middenklasse. Naast twee bidonhouders, heb je een tablethouder, SPD-klikpedalen en een uitgebreide trainingscomputer.

Deze spinningbike is geschikt voor zowel beginners als gevorderde sporters. Door de vele mogelijkheden die er zijn, zul je niet snel verveeld raken.

Het is echter wel zo dat dit niet de meest goedkope variant is van de spinningfietsen. Als je niet zoveel geld wilt besteden, is dit apparaat misschien niet de juiste keuze voor je.

Zoals je kunt lezen zijn wij zeer te spreken over dit apparaat. Uiteraard zijn er natuurlijk ook minpunten, zoals dit bij ieder product zo is. Een groot minpunt vinden we dat de Schwinn 800IC op netstroom aangesloten moet worden.

Dit zorgt voor veel onhandigheden tijdens het plaatsen van het apparaat in de kamer. Dit is echter een van de weinige nadelen van de spinningfiets. We vonden de spinningbike heerlijk comfortabel fietsen en het voldoet zeker aan onze verwachtingen.


De grootste voordelen van de Schwinn 800IC

De Schwinn 800IC of de Schwinn 800IC heeft veel voordelen te bieden. Als je erover aan het nadenken bent om deze bike aan te schaffen, is dit natuurlijk ontzettend handig om te weten. We hebben daarom alle voordelen van deze spinningbike voor je opgeschreven.

Een stil apparaat

De Schwinn 800IC beschikt over een magnetisch weerstandssysteem en dit zorgt ervoor dat je heerlijk stil kunt trainen. Een groot voordeel als je op een rustige manier thuis wilt trainen en wil genieten van een muziekje.

Geschikt voor verschillende work-outs

Doordat het vliegwiel van dit fitnessapparaat 18 kilogram is, kun je er verschillende intensieve trainingen op volgen. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe stabieler de fiets.

Daarnaast kun je kiezen uit wel 100 verschillende weerstandsniveaus. Vervelen hoef je dus zeker niet.

Beschikt over SPD-pedalen

Een groot voordeel is dat de Schwinn 800IC beschikt over SPD-pedalen. Deze klikpedalen zorgen ervoor dat je op een comfortabele en veilige manier kunt trappen.

Daarnaast haal je alles uit de training, omdat je met deze pedalen te maken krijgt met duwende en trappende bewegingen.

Beschikt over een tablet houder

Wil je spelen met een app? De Schwinn 800IC beschikt over een tablethouder. Plaats je tablet eenvoudig in de houder en zet de app aan. Op deze manier kun je jezelf nog meer uitdagen.

Naast een tablethouder, heeft de spinningbike nog meer unieke kenmerken. Een USB-oplaadpunt, verschillende bidonhouders en een groot comfortabel stuur.

Mooi en uniek design

De Schwinn 800IC beschikt over een mooi en uniek design. De bike is op een duurzame manier geconstrueerd en het draaggewicht is 150 kilogram.

Niet alle spinningbikes hebben een hoog draaggewicht, dus dit maakt de Schwinn 800IC extra uniek.

Zijn er ook nadelen?

Als een apparaat zoveel voordelen te bieden heeft, vraag je jezelf waarschijnlijk ook af of er nadelen zijn. Helaas zijn deze er wel. We hebben ook de nadelen voor je op een rij gezet.

Aansluiten op netstroom

De Schwinn 800IC werkt op netstroom. Dit betekent dat je altijd moet trainen in de buurt van een stopcontact. Dat is geen probleem, zou je denken.

Het is echter zo dat de kabel van het apparaat vrij kort is. De keuze waar je de spinningfiets gaat neerzetten, is dus snel gemaakt.

Prijzige spinningbike

Als je minder geld wilt besteden aan een spinningfiets, dan is de Schwinn 800IC geen goede optie. Deze spinningbike is vrij prijzig. Hier krijg je echter wel een goede kwaliteit bike voor terug.

Hartslagmeter niet inbegrepen

Wat ontzettend fijn is aan de Schwinn 800IC is dat je nauwkeurig je hartslag kunt opmeten. Op deze manier kun je op een goede manier je hartslag gegevens bijhouden.

Een nadeel aan dit fitnessapparaat is dat de hartslagmeter niet inbegrepen is. Deze dien je apart nog bij te bestellen.

De Schwinn 800IC vs. andere spinningbikes

Wat maakt de Schwinn 800IC  zo uniek als je het apparaat vergelijkt met andere spinningbikes? Allereerst beschikt deze spinningbike over wel 100 weerstandsniveaus, dit zijn er ontzettend veel.

De Schwinn zorgt dus voor veel afwisseling en dat kun je niet van iedere spinningbike zeggen.

De spinningbike beschikt ook over een uniek design dat je niet veel voorbij ziet komen. Het stuur is ontzettend groot en dit zorgt voor een comfortabele houding.

Ook is het stuur horizontaal en verticaal te verstellen. Dit geldt ook voor het comfortabele en stoere racezadel.

De Schwinn 800IC kritisch beoordeeld

Het liefst hebben we dat jij een goede keuze maakt. Het kopen van een spinningbike is namelijk niet iets wat je iedere dag doet. Het verrichten van goed onderzoek is iets wat zeker niet mag ontbreken en daarom hebben wij deze goede spinningfiets alvast voor je getest.

Comfort

Allereerst hebben we gekeken naar het comfort van de spinningbike. We hebben geprobeerd om zo lang mogelijk op dit apparaat te trainen en te zien hoe dit aanvoelde.

Allereerst viel het ons op dat het apparaat heel stabiel staat. Bij bepaalde apparaten is het zo dat je het voelt trillen tijdens het trainen. Bij de Schwinn 800IC was dit niet zo.

Ook vonden we het stuur en het zadel heel fijn. Het stuur is groot en dit zorgt ervoor dat je een goede lichaamshouding aan kunt nemen. Je hoeft niet te ver voorover te buigen om het stuur vast te kunnen houden.

Daarnaast zat het zadel als gegoten. Het zadel kun je zowel horizontaal als verticaal verstellen. Dit wordt ook wel een ergonomisch ontworpen zadel genoemd.

Gebruiksgemak

Aan de ene kant scoorde dit apparaat goed in gebruiksgemak. Alles spreekt voor zich en je kunt er goed op trainen. Aan de andere kant vonden we het onhandig dat de stroomkabel zo kort is.

Het is vooral zoeken naar een manier hoe je het apparaat het beste kunt neerzetten. Een tip is om van tevoren alvast te bedenken waar je het apparaat neer wilt zetten.

Trainingscomputer

De trainingscomputer van deze spinningfiets valt direct op. Het is een mooi scherm dat alles duidelijk weergeeft. De trainingscomputer van dit apparaat biedt wat je nodig hebt en meer.

Daarnaast is het scherm ook VR-ready. Je kunt hier eenvoudig een applicatie op aansluiten en dit zorgt voor extra uitdagingen tijdens het spelen.

Eindoordeel & Aanbieding

Nu je aan het einde van deze review bent gekomen, is natuurlijk de grote vraag of de Schwinn 800IC het waard is om te kopen. Ons antwoord hierop is: ja. Hier kunnen we kort over zijn. De Schwinn 800IC heeft ontzettend veel te bieden.

We zijn zeer te spreken over het comfort van de fiets en de mogelijkheden. Alles is goed instelbaar en je kunt kiezen uit verschillende weerstandsniveaus.

De spinningbike beschikt over een groot uniek stuur, veilige SPD-klikpedalen, een ergonomisch racezadel en een uitgebreide trainingscomputer. Ook het aansluiten van applicaties gaat ontzettend eenvoudig.

Als je op zoek bent naar een spinningbike die heerlijk stabiel en comfortabel traint, dan is de Schwinn 800IC zeker iets voor je. Zoek je toch liever iets voor een lager budget en met minder mogelijkheden?

Dan past dit product misschien niet helemaal bij je en kun je beter verder kijken naar een andere spinningbike.

Is de Schwinn 800IC wel echt waar je naar op zoek bent? Dan hebben wij voor jou hieronder de mooiste aanbieding geselecteerd:
FAQ

Welke applicaties kun je allemaal gebruiken op de Schwinn 800IC?

Met de Schwinn 800IC kun je gebruikmaken van verschillende applicaties. Het trainen met apps maakt het uiteindelijk nóg leuker. Apps die je kunt gebruiken voor deze spinningbike zijn: Zwift, Xplore the World en JRNY.

Waar koop je de Schwinn IC8 of 800IC?

De Schwinn 800IC kun je kopen bij verschillende aanbieders. Wil je weten waar? Klik hier en je vindt de beste aanbieders voor je deze spinningbike het beste kunt aanschaffen.


Categorieën: Fitness