Senz Sports C7000: Review, Voordelen & Nadelen

Last updated by Joni on

Senz sports c7000 ervaring

Ben je op zoek naar een stevige crosstrainer voor thuis? Dan is de Senz Sports C7000 misschien wel precies waar je naar op zoek bent.

De crosstrainer staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit. Zeker voor een fitnessapparaat die geschikt is voor thuisgebruik, zou deze crosstrainer aan alle eisen voldoen. Althans, dat is wat er wordt gezegd. 

Is dit wel echt zo? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de Senz Sports C7000 kritisch bekeken. Is deze crosstrainer het geld wel écht waard? Je leest het in onze review. 

Een kritische blik op de Senz Sports C7000

Senz-Sports-C7000-crosstrainer-voor-thuis

De Senz Sports C7000 is een crosstrainer die geschikt is voor iedereen die thuis wil trainen.

Het apparaat staat stevig en heeft een draaggewicht van maar liefst 150 kilogram. Daarnaast kun je de lengtepas zo instellen dat het precies past bij jouw lichaamslengte. 

Wij zijn zeer te spreken over de C7000. De crosstrainer is van hoogwaardige kwaliteit en is eenvoudig in gebruik te nemen.

Het prachtige kleurrijke touchscreen zorgt ervoor dat je alle programma’s duidelijk en overzichtelijk op het scherm ziet en ook kun je ervoor kiezen om een hartslagprogramma te volgen. 

Een nadeel van deze crosstrainer is het veel ruimte in beslag neemt. Ook ligt de prijs over het algemeen iets hoger dan bij andere crosstrainers.

Echter, wij vinden dat de prijs het zeker waard is. De crosstrainer is namelijk van dezelfde kwaliteit als de crosstrainers die in de sportschool te vinden zijn. Een aanrader is de C7000 dus zeker.


Wat zijn de voordelen van de Senz Sports C7000?

Aan de Senz Sports C7000 kleven behoorlijk wat voordelen. Wil je weten welke dit zijn? We zullen de grootste voordelen voor je op een rij zetten. 

Een stevige crosstrainer

Senz Sports C7000 crosstrainer

De Senz Sports C7000 is een crosstrainer die stevig staat. Met een draaggewicht van 150 kilo is het apparaat dan ook zeer geschikt voor mensen met een hoger lichaamsgewicht.

Daarnaast is het gewicht van het apparaat zelf 85 kilogram. Dit is even zwaar als de crosstrainer die je in de sportschool kunt vinden.

Voor een stabiele training is deze C7000 helemaal geschikt. Je hoeft niet bang te zijn voor het voelen van trillingen tijdens het trainen en dit zorgt dan ook voor een comfortabel gevoel. 

Hoogwaardige kwaliteit

De crosstrainer is geproduceerd van de meest hoogwaardige materialen. Dit kun je zien aan de afwerking.

Alle onderdelen zitten stevig bevestigd en tegen een stootje kan het zeker. Dat de Senz Sports C7000 van hoogwaardige kwaliteit is, wordt zeker als een voordeel gezien.

Op deze manier kun je namelijk heel lang met het apparaat doen. 

Verschillende programma’s 

Senz Sports C7000 display

Een groot voordeel aan deze variant van de Senz Sports is dat er heel wat voorgeprogrammeerde programma’s op zitten. Je kunt kiezen uit maar liefst 12 programma’s en deze zijn allemaal verschillend.

Zo kun je programma’s kiezen voor zowel beginners als gevorderden. Daarnaast heb je ook nog eens een specifiek hartslagprogramma.

De verschillende programma’s zorgen ervoor dat het trainen leuk blijft. Je kunt namelijk iedere keer kiezen voor iets anders en dit zorgt voor meer uitdaging. 

Welke nadelen zijn er?

Nu je weet welke voordelen de Senz Sports C7000 heeft, ben je vast ook wel benieuwd naar de nadelen. Ook deze zullen we voor je opnoemen. 

Het maken van verbinding 

Het apparaat kan soms moeite hebben om verbinding te maken met het internet. Dit moet vaak opnieuw worden ingesteld en soms komt er een foutmelding binnen. 

Neemt ruimte in beslag 

De Senz Sports C7000 is een stevig en stabiel apparaat, maar dit kan ook als nadeel worden beschouwd. Het apparaat is groot en zwaar en kan daardoor minder makkelijk worden verplaatst.

Zorg er daarom voor dat je precies weet waar je het apparaat wilt gaan neerzetten, want het neemt nogal wat ruimte in beslag. 

De Senz Sports C7000 in vergelijking met andere crosstrainers

Wat de Senz Sports C7000 zo uniek maakt vergeleken met andere crosstrainers is dat dit model de kwaliteit heeft van een crosstrainer die je in de sportschool vindt.

Veel crosstrainers die ontworpen zijn voor thuisgebruik, ogen minder stevig en zijn gemaakt van minder hoogwaardige materialen. Met de Senz Sports C7000 train je thuis, alsof je in de sportschool traint

Daarnaast kun je ervoor kiezen om de lengtepas zelf in te stellen. Bij veel crosstrainers staat de lengtepas vast en dit heeft als nadeel dat het misschien niet goed aansluit bij je lichaamslengte.

Bij de C7000 kun je de lengtepas instellen tussen de 45 en 60 centimeter. Dit draagt bij aan het aanhouden van de juiste lichaamshouding tijdens het trainen op de crosstrainer. 

Welke alternatieven zijn er voor de Senz Sports C7000?

Ben je benieuwd naar een alternatief voor de Senz Sports C7000? Er zijn verschillende alternatieven beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de Focus Fitness Fox 5 iPlus

Onze ervaringen met de Senz Sports C7000

crosstrainer test

Na alle positieve verhalen over de Senz Sports C7000, waren wij erg benieuwd naar dit apparaat.

We hebben de crosstrainer daarom uitvoering getest, waarbij we met een kritische blik ernaar hebben gekeken. Ben je benieuwd naar onze ervaringen? We willen deze graag met je delen. 

Montage 

Bij ontvangst van het apparaat, was het even puzzelen waar we het konden plaatsen. Het is namelijk een zwaar en groot product dat je niet zomaar even ergens neerzet.

Van tevoren hadden we al een beetje bedacht waar we deze crosstrainer neer konden zetten, dus besloten we de C7000 hier dan ook te plaatsen. 

De onderdelen waren eenvoudig te monteren. Met behulp van de handleiding hadden we de crosstrainer binnen 45 minuten in elkaar gezet.

Het monteren was geen hogere wiskunde en gelukkig was de handleiding erg duidelijk. 

Gebruiksgemak

Senz Sports c7000 scherm

Nadat de crosstrainer helemaal op zijn plek stond, besloten we om de trainingen uit te proberen.

Allereerst viel het ons op dat de C7000 stevig aanvoelt. Het kan wel eens zo zijn dat je een crosstrainer voelt trillen, wanneer je te intensief traint. Bij deze crosstrainer was dit totaal niet het geval. 

Ook het touchscreen ziet er prachtig en kleurrijk uit. Het is eenvoudig te bedienen en je kunt zelfs vier verschillende gebruikersprofielen instellen. Zo kun je trainen met het hele gezin en dit maakt het gebruik ervan heerlijk eenvoudig.

Een minpuntje vonden we, ondanks de variërende voorprogramma’s, dat de 12 programma’s die erop staan aan de lage kant is. Op den duur gaat dit misschien wel vervelen.

Het is echter wel zo dat je deze programma’s zeer eenvoudig kunt instellen.

Ook hadden we wat problemen met het verbinden via de wifi. Er kwamen een aantal foutmeldingen tevoorschijn, maar gelukkig was dit later goed op te lossen. 

Comfort 

De Senz Sports C7000 zat naar ons idee heerlijk comfortabel. Door de verstelbare lengtepas konden we de crosstrainer zo instellen dat het precies bij onze lichaamslengte paste. 

Ons eindoordeel en aanbiedingen

Nu je hebt kunnen lezen wat de Senz Sports C7000 precies is en wat onze ervaringen met deze crosstrainer zijn, ben je vast benieuwd naar de vraag of het product het waard is om te kopen.

Ons antwoord ligt in het midden. 

Als het aan ons ligt, is de C7000 het geld zeker waard. Het fitnessapparaat is stevig, comfortabel en van hoogwaardige kwaliteit. Dit betekent dat je zeker lang met deze crosstrainer zou kunnen doen.

Daarnaast is het ook nog eens een crosstrainer die geschikt is voor (bijna) iedereen. Of je nu een beginner bent of al wat meer ervaring hebt.

Al zouden we deze crosstrainer minder snel aanraden aan beginners. De prijs ligt namelijk ietwat hoger dan gemiddeld en als je het apparaat eerst wilt uitproberen, dan kun je wellicht beter kiezen voor een goedkopere crosstrainer. 

Ook als je deze crosstrainer wilt gebruiken voor professioneel gebruik, dan raden wij het aan om verder te kijken.

Wil je gewoon heerlijk thuis trainen en wil je direct een goede crosstrainer van hoogwaardige kwaliteit aanschaffen? Dan is de Senz Sports C7000 zeker het kopen waard. 

Wil jij weten waar je de Senz C7000 het beste kunt kopen? We hebben een aantal aantrekkelijke aanbiedingen voor je op een rij gezet.


Categorieën: Fitness