Beste vouwfiets uit de test? De top 10 vouwfiets merken!

Last updated by Kaz on

vouwfiets merken

Met een vouwfiets kun je perfect van plek A naar plek B reizen. Je kunt op de fiets fietsen, maar je kunt ‘m ook moeiteloos in je hand meenemen.

Om dit op de meest fijne manier te doen, is het advies om voor de beste vouwfiets te kiezen. Daarvoor moet je kijken naar de beste vouwfiets merken.

Dat is precies wat wij hebben gedaan in onze vouwfiets test. We hebben verschillende merken bekeken en op basis daarvan een top 10 samengesteld.

Over deze 10 merken vertellen we je hieronder meer. Dit stelt jou in staat om de vouwfiets merken in ieder geval goed te vergelijken.

Beste vouwfiets merken uit de test

Is een vouwfiets precies het soort merk waar je naar op zoek bent? En wil je daarom graag een nieuwe vouwfiets aanschaffen?

Dan raden wij je graag aan om goed naar onderstaande merken te kijken. Uit ons test is gebleken dat dit de beste merken in de wereld van vouwfietsen zijn.

1. Brompton

Wat ons betreft is Brompton het beste vouwfiets merk van dit moment. Dit merk levert niet alleen veel soorten vouwfietsen, maar levert ook altijd kwaliteit.

Dit is onder meer aan het algehele materiaalgebruik te danken. Ook heeft dit Engelse merk inmiddels meer dan voldoende ervaring, kunde en kennis in huis.

De vouwfietsen van Brompton beschikken allemaal over hetzelfde frame. Dit frame wordt echter op verschillende manieren aangekleed, waardoor dit merk alsnog meerdere soorten vouwfietsen levert.

Deze fietsen bieden fijne rijeigenschappen en zijn makkelijk opvouwbaar.
2. Birdy

Het Duitse merk Birdy scoort ook goed in de meeste tests. Dit merk valt officieel onder het Duitse bedrijf Riese und Muller. Dit bedrijf is al jarenlang vakkundig bezig in de wereld van (vouw)fietsen.

De kennis die dit immense bedrijf in huis heeft, wordt op de juiste manier ingezet voor de Birdy vouwfietsen.

Bij dit merk valt de eenvoud op. Birdy biedt bijvoorbeeld maar twee verschillende fietsen. Deze merken zijn uiterst geschikt voor dagelijks gebruik en zijn zeer comfortabel.

Ben je specifiek op zoek naar een vouwfiets voor lange mensen? Ook dan zit je bij dit merk goed.
3. Beixo

Ben je op zoek naar een unieke plooifiets? Dan is de kans groot dat je bij het merk Beixo uitkomt. Dit merk is namelijk als enige merk in staat om een plooifiets zonder ketting uit te voeren.

In plaats van de ketting beschikt de Beixo vouwfiets over een cardanas. Mede hierdoor is deze vouwfiets voor specifieke mensen geschikt.

Ben je op zoek naar een vouwfiets voor zware mensen? Of wil je om een andere reden een stevige vouwfiets aanschaffen? In beide gevallen zit je bij dit merk goed. Doordat de samenstelling uniek is, zijn deze vouwfietsen tegen een stootje bestand.
4. Gazelle

In deze lijst met beste vouwfiets merken mag ook het merk Gazelle niet ontbreken. Dit merk is al sinds het jaar 1892 actief in de fietsenbranche.

Enkele jaren geleden kwam dit merk ook met de eerste vouwfiets op de proppen. Met het huidige aanbod richt Gazelle zich op zowel de drukke man als vrouw.

Met een Gazelle vouwfiets geniet je in ieder geval van veel gemak. Dit komt onder meer doordat de vouwfietsen van Gazelle van versnellingen voorzien zijn.

Dit stelt je in staat om elke afstand op een fijne manier af te leggen. De Gazelle vouwfietsen zijn overigens ook niet overdreven duur.
5. Dahon

In de wereld van vouwfietsen is Dahon één van de merken die de dienst uitmaakt. Dit merk is namelijk de grootste producent van vouwfietsen wereldwijd. Het merk komt van origine uit Amerika, maar biedt inmiddels ook in Europa de vouwfietsen aan.

Met een Dahon vouwfiets doe je een prima koop. De fietsen zijn van een uitmuntende kwaliteit, onder meer doordat dit merk zelf erg kritisch naar de vouwfietsen kijkt.

Bovendien biedt Dahon inmiddels veel soorten vouwfietsen aan. Zo bestaan er bij dit merk speciale sportieve vouwfietsen.
6. Ori

Het merk Ori brengt al geruime tijd unieke vouwfietsen op de markt. Deze vouwfietsen beschikken over een aluminium frame, waardoor de vouwfietsen lekker licht zijn. Dit materiaal is bovendien tegen een stootje bestand en kan niet roesten.

De vouwfietsen van Ori zijn ook stabiel en bieden de gewenste rijeigenschappen. Doordat dit merk gebruik van speciale scharnieren maakt, is het ook een feestje om een Ori vouwfiets in te vouwen.

Je doet dit al binnen 15 seconden! De vouwfietsen worden door Ori bovendien in veel soorten en maten aangeboden.
7. Lacros

Gaat je voorkeur uit naar een elektrische vouwfiets? Dan kun je niet om het merk Lacros heen. Dit merk biedt verscheidene elektrische plooifietsen aan.

Ongeacht voor welke plooifiets je kiest, geniet je van een geweldige samenstelling. Dit komt onder meer door de krachtige accu en de geweldige afwerking van deze vouwfietsen.

De fietsen van Lacros zijn wel behoorlijk prijzig. Dit komt doordat het om een elektrische fiets gaat, maar ook omdat de kwaliteit subliem is. En voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen. Ook in de wereld van vouwfietsen.
8. Popal

Ga je graag voor producten van Nederlandse makelij? Dan zit je bij het Nederlandse merk Popal goed. Dit merk is al decennialang actief in de fietsenwereld en richt zich sinds enige tijd ook op vouwfietsen.

Dat is fijn ook, aangezien dit merk vouwfietsen van een prima kwaliteit levert.

Daarnaast heb je bij Popal de keuze uit meerdere modellen. Het gaat hierbij om uiteenlopende modellen, waardoor je meer dan voldoende hebt om uit te kiezen. De Popal vouwfietsen kosten overigens ook niet de hoofdprijs.
9. Strida

Hecht je veel waarde aan het design van je nieuwe vouwfiets? Dan is het aan te raden om eens naar het aanbod van Strida te kijken. Dit merk zorgt voor kwalitatief hoogwaardige vouwfietsen, waarbij het uiterlijk in positieve zin opvalt.

Dit komt onder meer door het frame; het frame wordt door dit merk in een soort van A-vorm uitgevoerd.

De vouwfietsen hebben hierdoor een geweldige uitstraling. Nadeel is echter dat je door deze vormgeving geen al te hoge snelheid kunt behalen. Bij de nieuwere modellen heeft Strida gelukkig voor meerdere versnellingen gezorgd.
10. Oyama

Het merk Oyama is al geruime tijd in eigen land, Taiwan, erg populair. Pas enkele jaren geleden heeft het merk de overstap naar Europa gemaakt.

Dit stelt jou in ieder geval in staat om voor een vouwfiets van dit merk te kiezen. De keuze voor een Oyama vouwfiets is volgens ons absoluut een goede keuze.

Dit komt onder meer doordat Oyama met een Nederlands merk samenwerkt. Deze samenwerking zorgt ervoor dat je van de gewenste kwaliteit uit kunt gaan.

Ook zijn hierdoor de prijzen iets verder gedrukt. De vouwfietsen van Oyama vallen onder meer door de retro-look en kleurstelling op.
Welk merk is voor jou het beste?

Heb je de wens om een nieuwe vouwfiets aan te schaffen? Om de beste plooifiets aan te schaffen, kun je in ieder geval bij bovenstaande merken terecht.

Maar, wat is nou voor jóu het beste vouwfietsen merk? Dat is vooral van je wensen afhankelijk. Denk daarom goed over onderstaande punten na.

Soort vouwfiets

Wil je een normale vouwfiets aanschaffen? Of ga je graag voor een elektrische vouwfiets? Alleen deze keuze al is van grote invloed voor de merken waaruit je kunt kiezen.

Gaat je voorkeur uit naar een elektrische plooifiets? Dan zijn er uiteraard bepaalde zaken waar je op moet letten.

Denk hierbij aan de plaatsing van de motor, het gewicht van de plooifiets en de actieradius. Mogelijk kun je ook nog met een schuin oog naar een elektrische step met zadel kijken.

Kwaliteit

Wij raden je aan om heel goed naar de kwaliteit te kijken. Kies je voor één van bovenstaande merken? Dan geniet je van een goede kwaliteit. Feit is dat er tussen deze merken ook nog kwaliteitsverschillen bestaan.

Dat heeft met twee zaken te maken:

  • De plek waar de fietsen gemaakt worden. Kies je voor een merk die de fietsen in Nederland maakt? Dan kun je van een prima kwaliteit uitgaan. Dit is bij bijvoorbeeld een Chinees of Taiwanees bedrijf mogelijk anders. Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld Oyama samen is gaan werken met een bedrijf uit ons land.
  • De prijskaartjes van de vouwfietsen. Kies je voor een vrij dure vouwfiets? Dan merk je dit overduidelijk terug aan de algehele kwaliteit. Voor kwaliteit moet je betalen, waardoor de kwaliteit en het prijskaartje hand in hand met elkaar gaan. Durf daarom te investeren in de beste vouwfiets.

Materiaalgebruik

Je doet er ook verstandig aan om goed naar het materiaalgebruik te kijken. Waarom? Omdat het materiaalgebruik bepalend is voor de uitstraling, levensduur, kwaliteit en rijeigenschappen.

Bovendien hebben wij opgemerkt dat verscheidene merken verschillende materiaalsoorten gebruiken.

Waarom voor een vouwfiets van één van de beste merken kiezen?

Het is om meerdere redenen aan te raden om voor één van de fietsen van één van de beste merken te gaan:

  • De beste merken leveren de gewenste kwaliteit. Als je dagelijks van een vouwfiets gebruik maakt, moet de fiets tegen een stootje bestand zijn. Dat is niet het geval als je voor bijvoorbeeld een hele goedkope vouwfiets van een C-merk kiest. Ga alleen al om deze reden altijd voor een A-merk.
  • De beste merken leveren de gewenste service. Bij het samenstellen van onze top 10 hebben we naar de kwaliteit gekeken, maar ook naar de service. Indien je voor één van bovenstaande merken kiest, ben je van een goede (after sales) service verzekerd. Koop daarom overigens ook altijd je vouwfiets bij een specialist.
  • De beste merken zorgen voor de beste samenstellingen. Een vouwfiets kan op verschillende manieren samengesteld worden. Kijk maar eens naar het frame, het opvouwmechanisme en het aantal versnellingen. Indien je voor een plooifiets van één van de beste merken kiest, ga je voor een fiets met de beste samenstelling. Het is alleen nog aan jou om te bepalen wat in jouw ogen de beste samenstelling is.
  • Je geniet hiermee van een lange levensduur. Heb je de wens om een nieuwe vouwfiets aan te schaffen? Dan heb je ongetwijfeld ook de wens om hier zo lang mogelijk gebruik van te kunnen maken. Door voor een vouwfiets van één van de beste merken te kiezen, geniet je hoe dan ook van een lange levensduur.

Vouwfiets Test van ANWB, Consumentenbond & Kassa

Voordat je een nieuwe vouwfiets koopt, kun je de beste vouwfiets test van de ANWB even doornemen. Dit is wat ons betreft één van de grootste specialisten en vakkundige instanties op het gebied van vouwfietsen.

Verder is het advies om de test vouwfietsen van Kassa door te nemen. Dit geldt overigens ook voor de vouwfiets test van de Consumentenbond.

Des te meer onderzoeken je doorneemt, des beter je in staat bent om de beste vouwfiets uit te kiezen. De test die wij voor je uitgevoerd hebben, helpt hier uiteraard ook bij.

Waar koop je een goede vouwfiets?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er voldoende vouwfietsen op de markt van goede en bekende vouwfietsmerken.

Heb je je keuze nog niet gemaakt en wil je een uitgebreid aanbod aan vouwfietsen bekijken? Neem dan een kijkje bij onderstaande webshops:Categorieën: Outdoor