Beste linkbuilding tools: De Top 5

Last updated by Simon on

linkbuilding tools

Linkbuilding tools zijn onmisbaar als je effectief bezig wilt gaan met linkbuilden. Welke tools en software is echt onmisbaar? Wat zijn de mogelijkheden?

Hieronder vind je een overzicht met – volgens ons – de handigste tools die er zijn!

Wat zijn linkbuilding tools?

Natuurlijk kun je ook alles handmatig gaan doen. Elke website 1 voor 1 checken en alles zelf uitzoeken.

Echter raden we dat sterk af. Dit is namelijk tijdrovend, totaal niet efficiënt en de kans op fouten is bovendien een stuk groter.

De juiste tools bieden jou een duidelijk inzicht voor backlink kansen. Ook kunnen ze jou het linkprofiel van een willekeurige website tonen en de actuele domein autoriteit checken.

Allemaal onmisbare zaken als het gaat om slim linkbuilden.

De beste tools voor linkbuilding

Hieronder vind je een overzicht met wat volgens ons de beste tools zijn. De zijn in elk geval de meest complete, meest betrouwbare en de beste qua prijs-kwaliteitverhouding.

1. Ahrefs

Ahrefs kennen de meesten als de onbetwiste zoekwoordenonderzoek tool. Toch is het meer dan dat. Veel meer zelfs.

Wat linkbuilding betreft kun je bijvoorbeeld de ideale backlink kansen checken via je concurrenten en soortgelijke websites.

Ook kun je aan de hand van de accurate weergegeven data een beslissing maken of een backlink al dan niet interessant voor je is.

Het mooie is dat je zelfs de interne linkstructuur van je eigen website kunt controleren. Want interne links zijn minstens net zo belangrijk als backlinks van andere websites.

Met Ahrefs gaat je geen kans meer voorbij je ga je goed voorbereid van start met je linkbuilding campagne.




2. Majestic SEO

Wanneer je interesse hebt in de backlink van een andere website is het van groot belang dat je de kwaliteit van de desbetreffende website weet.

Hoe groot is de autoriteit van je potentiële linkpartner en hoe gezond is het linkprofiel? Stuk voor stuk belangrijke zaken om te weten.

Hier helpt Majestic SEO jou bij. Deze tool laat jou de CitationFlow en TrustFlow zien van websites, zodat je op basis daarvan een weloverwogen besluit kunt nemen.

Wat ook handig is, is dat je kunt zien met welke ankerteksten er naar de desbetreffende website gelinkt is.

Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld gebroken links checken en de meest recente linkjes achterhalen. De mogelijkheden zijn groot.




3. Ubersuggest

Ubersuggest biedt sinds kort soortgelijke mogelijkheden als Ahrefs. Toegegeven; het is wel stukken minder uitgebreid. Maar desondanks komt het uitstekend van pas tijdens je onderzoek naar potentiële backlinks.

Je kunt bijvoorbeeld link kansen bekijken op basis van het linkprofiel van concurrerende websites. Vul simpelweg een aantal sites in en bekijk wat jouw grootste kansen zijn.

Ook kun je de DA en het linkprofiel van websites bekijken. Wel moet ik zeggen dat het checken van ‘t linkprofiel verre van ideaal is.

Deze is vaak niet accuraat, loopt behoorlijk achter en blijft soms hangen. Wat dat betreft is Ahrefs de betere optie.

Wel is Ubersuggest een stukje goedkoper, waardoor het alsnog een aantrekkelijke mogelijkheid is. Bovendien bestaat de kans dat deze functie nog beter wordt, aangezien het nog niet zo lang bestaat.




4. Mangools

Mangools is de naam voor een compleet software pakket bestaande uit meerdere handige tools voor linkbuilding. Het is een vrij goedkope tool als je bedenkt wat je ervoor terug krijgt. De kosten zijn om en nabij 29 euro per maand.

Voorbeelden van tools uit het pakket zijn bijvoorbeeld KWFinder, LinkMiner en SERPChecker.

De beste voor linkbuilding vind ik persoonlijk LinkMiner. Hiermee kun je namelijk alle informatie zien die nodig is.

Denk aan het linkprofiel en de Trust Flow van een website. Ook het aantal verwijzende IP adressen kun je achterhalen, waardoor je mogelijk een heel linknetwerk kunt onderkennen.




5. MozBar

MOZ kennen ook de meeste als een tool voor het vinden van zoekwoorden. Maar deze software heeft een handig tooltje ontwikkelt dat uitstekend tot zijn recht komt tijdens het onderzoek naar backlinks. Deze tool heet MozBar.

Wat je hiermee kunt is simpelweg bij iedere website die je bezoekt in één oogopslag bekijken wat de domein autoriteit (DA) is. Dit is essentieel om te weten en dus erg handig.

Het is inderdaad geen mega uitgebreide tool, maar komt altijd goed van pas. En bovendien is het gratis.

Conclusie

Dat tools onmisbaar zijn voor linkbuilding mag duidelijk zijn. In dit artikel hebben we de beste programma’s met je doorgenomen.

Welke het beste bij jou past is uiteraard afhankelijk van jouw budget, je doel en je situatie.

Bij vragen kun je natuurlijk altijd even een reactie achterlaten onderaan dit artikel!




Veelgestelde vragen

Kan ik ook linkbuilden zonder software?

Ja, het is zeker mogelijk om zonder software te linkbuilden. Echter gaat de kwaliteit van je backlinks dan hoogstwaarschijnlijk achteruit, wat je website kan schaden. Het is namelijk belangrijk dat je het linkprofiel en domeinautoriteit van je linkpartner kent. Dit zijn natuurlijk geen zaken om je blind op te staren, maar zijn wel erg belangrijk. Zeker als je op grote schaal aan linkbuilding doet.

Wat is de beste gratis linkbuilding tool?

Ben je op zoek naar een gratis linkbuilding tooltje? Dan is MozBar zoals gezegd erg handig. Echter biedt deze tool geen inzicht in de linkprofielen. Ook Google zelf is uiteraard een handige ”tool”. Via Google zoek je namelijk simpelweg naar relevante blogs of startpagina’s die mogelijk interessant zijn om een linkje van te bemachtigen. Wil je echter goed onderzoek kunnen doen en zeker zijn van je zaak? Dan is het echt aanbevolen om ook te werken met een betaalde tool. Deze bieden jou namelijk het juiste overzicht.

Zijn er nog meer handige programma’s voor linkbuilding?

Ja, naast de programma’s die we hierboven besproken hebben bestaat er nog meer handige software. In dit artikel hebben we ons puur gericht op de programma’s waarmee je de backlinks en autoriteit van websites kunt checken. Daarnaast bestaat er ook handige software om bijvoorbeeld automatisch de e-mailadressen van websites op te sporen en automatisch e-mails te versturen. Door hier gebruik van te maken hoef je dus niet meer zelf honderden website eigenaren te mailen.






Misschien ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *