Beste elektrische fiets zonder trappen kopen? De Top 3!

Last updated by Joni on

E-bikes met een gashendel

Klinkt een elektrische fiets als muziek in je oren? Zie je het alleen niet zitten om op de fiets te moeten trappen?

Dan kun je het beste voor een elektrische fiets zonder trappen kiezen. Dit zijn fietsen die niet zozeer fietsondersteuning aanbieden, maar die gewoonweg alles voor je doen.

Hoe werkt dit dan precies? Nou, deze fietsen hebben een gashendel. Een elektrische fiets met gashendel bedien je op een hele simpele manier: je moet de gashendel indrukken.

Zolang je dit doet, rijdt de elektrische fiets. Je kunt dit prima vergelijken met het rijden op een normale scooter.

3x goede elektrische fietsen waarop je niet hoeft te trappen

Wil je graag een e-bike zonder trappen aanschaffen? Graag raden wij je één van onderstaande 3 e-bikes aan.

Uit onze test is gebleken dat dit verreweg de beste fietsen zijn waarop je niet zelf hoeft te trappen.

1. FANTOM FF700

FANTOM E-Bike met gashendel FF700

De FANTOM E-bike met gashendel is een geweldige optie. Deze fiets ziet er geweldig uit, heeft 26 inch grote wielen en beschikt dus over een gashendel.

Je bent echter niet verplicht om deze hendel te gebruiken, aangezien deze fiets wel ‘gewoon’ trappers heeft.

Deze fiets beschikt over 5 rijmodi. Je stelt hiermee zelf de snelheid van de fiets in. Als je voor bijvoorbeeld modus 5 kiest, wordt 100% van het vermogen aangesproken.

Het fietsen op deze e-bike is erg veilig, met dank aan het unieke remsysteem en de veilige verlichting. De maximale actieradius is met 140 km magnifiek.
2. Windgoo B20

Fietsstep Windgoo B20

De Windgoo B20 is een combinatie tussen een e-bike en een e-step.

Je kunt op het zadel van dit vervoermiddel plaatsnemen, waarna je twee dingen kunt doen: je kunt zelf trappen of je stelt de automatische modus in.

Met de automatische modus hoef je alleen maar de gashendel ingedrukt te houden.

Het unieke aan de Windgoo B20 is dat dit een vouwfiets is. Op het moment dat je met deze fiets bijvoorbeeld de trein in wilt stappen, is dit een fluitje van een cent.

De maximale snelheid is 25 km/u per uur en de actieradius is maximaal 75 kilometer. Al met al een prima elektrische fiets zonder te trappen dus.
3. Windgoo B3

windgoo b3

De Windgoo B3 kun je zien als het broertje van de Windgoo B20.

Zo is ook dit een combinatie van een e-step en een e-fiets. Windgoo omschrijft het zelf overigens als een ‘elektrische mini scooter’.

Net zoals de Windgoo B20 is ook de Windgoo B3 opvouwbaar. De actieradius is ook 75 kilometer en de maximale snelheid is 25 kilometer per uur.

Belangrijk voordeel is dat deze e-fiets slechts 12 kilogram weegt. Het verplaatsen/optillen van deze fiets is hierdoor een fluitje van een cent.

Dit geldt ook voor het opladen van de accu; binnen 3 uur is de accu volledig opgeladen.
Waarom een e-bike waar je niet op hoeft te trappen?

E-bike zonder trappen Windgoo
  • Gemak: als je voor een e-bike kiest waar je niet op hoeft te trappen, geniet je van veel gemak. Je hoeft op de elektrische fiets zelf niks te doen, waardoor je uitgerust op de eindbestemming aankomt.
  • Ideaal als je medische klachten hebt: heb je nou last van je benen of gewrichten, waardoor je niet kunt trappen? Dan is een dergelijke e-bike uiteraard ook een prima optie.
  • Veelzijdig: een goede e-bike waar je niet op hoeft te trappen, is veelzijdig inzetbaar. Je kunt op deze fietsen voor de automatische modus kiezen, maar je kunt ook zelf trappen. Dit is wel zo prettig, bijvoorbeeld als je zelf graag af en toe in beweging wilt komen.

Alternatieven voor een e-bike met gashendel

Spreekt een e-bike met gashendel je niet helemaal aan?

Dan kun je prima voor één van onderstaande alternatieven kiezen:

  • E-chopper: een e-chopper is een soort van elektrische fiets zonder trappers. Het design van een chopper is echter een soort van motor, zoals de naam al doet vermoeden. Met een e-chopper steel je dan ook overal de show.
  • Escooter: wil je nooit zelf in beweging komen? Of kun je dit door medische klachten niet meer? Dan kan een elektrische scooter een prima alternatief zijn.
  • E-step met zadel: tot slot is ook een elektrische step met zadel een interessant alternatief. Op zo’n step zit je comfortabel en hoef je alleen maar gas te geven. Doordat zo’n step compact en licht van gewicht is, kun je hier prima mee manoeuvreren. In bijvoorbeeld een drukke stad is dit ideaal.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor