Elektrische step 50 km per uur kopen? Bekijk de Top 3!

Last updated by Joni on

50 km per uur e-steps

Op zoek naar een e-step die net iets sneller gaat? Dan is een model met een snelheid van 50 kilometer per uur iets voor jou.

Deze elektrische steppen zijn zeer stabiel en comfortabel. Bovendien brengen ze je sneller op je bestemming!

Hier geven we je onze top 3 beste e-steps die 50 km per uur gaan.

De beste e-steps die 50 km per uur gaan

E-step 50 km/u met grote actieradius – Kugoo G-Booster

Kugoo G-Booster e-step

De Kugoo G-Booster heeft een indrukwekkende maximumsnelheid van 55 km per uur!

Deze e-step heeft het 2 Dual Motors Design, wat 2 motors met 800W per stuk inhoudt. Daardoor heeft het een sterke aandrijfkracht. De actieradius is dan ook maar liefst 85 km. 

Toch blijft dit model van Kugoo gebruiksvriendelijk en veilig. Met de snelheidsmodi kun je namelijk zelf instellen hoe snel je maximaal gaat.

De schijfremmen op het voor- en achterwiel zorgen voor een korte remafstand. Deze elektrische step is makkelijk op te vouwen en op te bergen.

👍 Voordelen:

  • Opvouwbaar
  • 3 snelheidsmodi
  • Actieradius van 85 kilometer
E-step 50 km/u met groot draaggewicht – Kaabo Mantis Pro +

Kaabo Mantis 10 Elektrische Step Eco 800

De Pro + uitvoering van de Kaabo Mantis laat je toe om een snelheid van wel 60 km/h te behalen.

De step heeft 2 motoren van 1000W elk. Deze krachtige motoren zorgen bovendien voor een maximum draaggewicht van 120 kg. Ook forsere mensen kunnen hier dus gebruik van maken.

De Kaabo Mantis Pro+ heeft volledige hydraulische voor- en achterremmen. Ook deze elektrische step is opvouwbaar.

Op de display zie je precies hoe snel je gaat, en hoe je accu er voor staat. Je hebt een actieradius van ongeveer 60 km. 

👍 Voordelen:

  • Opvouwbaar
  • Draaggewicht van 120 kg
  • Hydraulische voor- en achterremmen
Compacte snelle e-step 50 km/u – Kugoo Kirin G2 Pro

Kugoo Kirin G2 Pro e-step

Deze elektrische step heeft een maximale snelheid van 50 kilometer per uur. Het bijzondere van dit model is dat het met zo’n krachtige motor toch maar 16 kg weegt.

De compacte maat is dan ook een groot pluspunt voor velen. Het brede platform zorgt voor een goede grip en een stabiele rit.

De Kugoo Kirin G2 Pro heeft een actieradius van 50 km. De dubbele schijfremmen zorgen voor veiligheid in het verkeer.

Door de schokdemperveren kan de Kugoo ook op hobbelige wegen gebruikt worden.

👍 Voordelen:

  • Compact
  • Inclusief schokdemperveren
  • Dubbele schijfremmen
Voor wie is een e-step 50 km/u de juiste keus?

Een e-step met een snelheid van 50 km per uur is niet alleen geschikt voor liefhebbers van snelheid. Ook mensen die dagelijks lange afstanden moeten afleggen, kunnen ervan profiteren.

Deze steps komen het best tot hun recht op afgelegen gebieden. Denk bijvoorbeeld aan grindpaadjes of op het eigen terrein.

Ook in het verkeer kunnen ze gebruikt worden, maar in dat geval worden extra veiligheidsmaatregelen aanbevolen. 

Een e-step met deze snelheid is niet geschikt voor het rijden in de stad. Daar is een elektrische step met grote wielen beter voor.

Deze kan makkelijker langs kleine paadjes en blokkades bewegen. Ook voor mensen met een beperkte mobiliteit is een snelle e-step niet ideaal.

Het is namelijk belangrijk om mee te kunnen bewegen om stabiliteit te behouden. Ben je minder mobiel? Overweeg dan een elektrische step met zadel.

Is 50 km/u op een elektrische step veilig?

e-step-helm

Een elektrische step is zo veilig als je het zelf maakt. Hoewel de meeste e-steps stevig en stabiel zijn, kan er altijd een ongeluk gebeuren.

Op een weg met veel verkeer wordt daarom aangeraden om niet de hoogste snelheid toe te passen. Hierdoor voorkom je dat je snel moet afremmen.

Daarnaast is het verstandig om te wennen aan je e-step op een lege weg. Zo leer je de remafstand kennen, en weet je in hoeverre je kunt manoeuvreren.

Omdat je redelijk kwetsbaar bent op een elektrische step, is het belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen.

Het is verstandig om een helm te dragen, hoe snel je ook gaat. Hierdoor kun je bij een ongeluk voorkomen dat je hersenletsel oploopt. 

De actieradius van een 50 km/u elektrische step

E-steps 50 km per uur

De actieradius is de afstand die je met een volle accu kunt afleggen. Omdat een grote snelheid veel energie kost, is het mogelijk dat de actieradius vermindert.

De batterij van je e-step moet namelijk de motor van energie voorzien. Hoe meer energie je verbruikt aan snelheid, hoe kleiner de actieradius.

Toch kun je een goede afstand afleggen met de meeste snelle e-steps. Dit komt doordat de batterij groter is dan bij normale elektrische steppen. Hierdoor kun je meer energie opslaan.

Let wel op: een grotere batterij betekent ook een langere oplaadtijd. Laad je step daarom bijvoorbeeld ‘s nachts op, zodat hij er de volgende dag weer tegenaan kan. 


Meer snelle elektrische steps:


Categorieën: Outdoor