Beste racefiets fietscomputer voor wielrennen? Top 3

Last updated by Kaz on

fietscomputer racefiets

Als fervente wielrenner heb je ongetwijfeld in een mooie fiets geïnvesteerd. Om het fietsen op die fiets nog leuker te maken, doe je er ook verstandig aan om in accessoires te investeren.

Eén van de beste voorbeelden van een handige accessoire is een fietscomputer. Als je een wielrenner bent, zou je op zoek moeten gaan naar een geschikte fietscomputer voor op je racefiets.

Een fietscomputer die op je racefiets past en aan alle eisen voldoet.

Beste wielren fietscomputers voor op je racefiets

Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de beste wielren fietscomputer. Tijdens onze zoektocht hebben wij veel interessante varianten uitgeprobeerd, waardoor wij een duidelijk beeld van het aanbod hebben gekregen.

Uiteindelijk zijn wij in staat geweest om een top 3 van de beste racefiets fietscomputers samen te stellen. Over deze drie fietscomputers vertellen wij je hieronder graag meer.

1. Polar M460 HR

Gaat je voorkeur uit naar een relatief eenvoudige racefiets fietscomputer? Ga dan voor de Polar M460 HR. Deze fietscomputer beschikt over alle gewenste functies, werkt volledig draadloos en is relatief betaalbaar.

Daarnaast is het een belangrijk voordeel dat deze fietscomputer compact uitgevoerd is. Dit apparaat kun je simpel gebruiken, maar je kunt ook van allerlei extra functies gebruik maken.

Zo is het mogelijk om je hartslag te meten, om het zuurstofgehalte in je bloed op te meten en om gebruik te maken van de GPS functie. Voor sommige van deze functies heb je wel extra accessoires nodig.
2. Garmin Edge Explore

De Garmin Edge Explore is een prima fietscomputer voor de fanatieke wielrenner. Deze fietscomputer bevestig je makkelijk op het stuur van je fiets, waarna je met veel plezier van de verschillende functies gebruikt maakt.

Zo beschikt deze fietscomputer over een navigatiefunctie én een Trackback functie. Deze functie brengt je altijd veilig naar huis, ongeacht waar je je nu bevindt.

Verder is het fijn dat dit scherm 3 inch groot is, goed af te lezen is en makkelijk te bedienen is. Verder is het mogelijk om deze fietscomputer makkelijk aan je smartphone te koppelen. Daarmee haal je het onderste uit de kan van apps als Strava en Garmin Connect.
3. Garmin Edge 530 met sensoren

Wil je voor het beste van het beste gaan? Dan raden wij je de Garmin Edge 530 in combinatie met meerdere sensoren aan. Dankzij de meegeleverde hartslagmeter hou je perfect je hartslag in de gaten.

En de meegeleverde snelheids- en cadanssensoren leveren een schat aan informatie over je trainingen op. De anti reflectie laag zorgt ervoor dat je het scherm altijd goed afleest.

Wel zo prettig, aangezien deze fietscomputer ook over navigatie beschikt. Op het moment dat je een ongeluk met je racefiets hebt, stuurt dit systeem automatisch een bericht naar ingestelde noodnummers.
Waarmee onderscheidt een racefiets fietscomputer zich?

Een wielren computer is niet zomaar een fietscomputer. Nee, een wielren fietscomputer beschikt over de nodige extra functies. Net zoals bij een fietscomputer voor een mountainbike het geval is.

Bij deze functies kun je onder meer denken aan de hartslagmeting, aan het nauwkeurig meten van de snelheid en aan de koppeling met een smartphone.

Door dergelijke functies krijg je meer inzicht in je trainingen. En daarmee kun je gericht aan je trainingsprestaties werken. Als je wielrennen serieus neemt, kun je dus eigenlijk niet zonder een goede racefiets fietscomputer.

Waar moet je op letten bij het kopen van een racefiets fietscomputer?

Het uitkiezen van een nieuwe racefiets fietscomputer is niet gemakkelijk. Als eerste moet je goed naar je wensen kijken. Wáár wil je de fietscomputer precies voor gebruiken? Als je dat weet, kun je ook bepalen over welke functies de fietscomputer sowieso moet beschikken.

Maar, dit is niet het enige aandachtspunt waar je op moet letten. Overige punten die je goed in ogenschouw moet nemen, bespreken we graag hieronder.

Connectiviteit

Een goede racefiets fietscomputer kun je koppelen aan je smartphone. Je bent hiermee in staat om alle trainingsprestaties vanaf de computer naar je smartphone over te zetten.

Op je smartphone kun je deze prestaties vervolgens analyseren. Je krijgt hiermee perfect inzicht in de vorderingen die je maakt. Hiervoor moet je uiteraard wel van een goede app gebruik maken, zoals Garmin Connect of Strava.

Je racefiets

Ook moet je goed naar je racefiets kijken. Heb je bijvoorbeeld een normale racefiets of een elektrische racefiets? Bij een elektrische racefiets stel je mogelijk nét iets andere eisen aan de fietscomputer.

Daarnaast moet je goed naar het stuur kijken. Hoeveel ruimte heb je op het stuur voor de plaatsing van een fietscomputer? Mocht je niet al te veel ruimte hebben, kies je het beste voor een zo’n klein mogelijke computer.

Wel of geen navigatiefunctie

Je moet goed nadenken over de navigatiefunctie. Een navigatiefunctie is handig, maar komt niet altijd van pas. Maak je bijvoorbeeld alleen rondje in de directe omgeving? Dan heb je de fietsnavigatiefunctie waarschijnlijk niet nodig.

Vind je het echter leuk om nieuwe gebieden te ontdekken? Dan kies je het beste wél voor een fietscomputer met navigatiefunctie.

Bij zo’n computer kun je mogelijk ook nog van een Trackback-functie gebruik maken. Met zo’n functie leidt de fietscomputer je weer naar huis. Handig als je de weg kwijtgeraakt bent.

Afmetingen & display

Zoals hierboven al gesteld is, moet je goed naar de afmetingen kijken. Dit heeft met de praktische kant te maken, maar ook met het aflezen van het display. Des te groter de fietscomputer is, des te makkelijker je het display af kunt lezen.

Ga daarbij ook na of het een kleurendisplay betreft. Zéker als het een computer met navigatiefunctie betreft, is een kleurendisplay een absolute toevoeging.

Check tevens of het display anti reflecterend is. Dat geniet absoluut de voorkeur, aangezien de meeste wielrenners lekker in het zonnetje fietsen.

Meegeleverde accessoires

Wil je echt alles uit je nieuwe fietscomputer halen? Kies dan voor een fietscomputer met de nodige accessoires. Een perfect voorbeeld daarvan is de Garmin Edge 530 die we hierboven besproken hebben.

Bij die fietscomputer krijg je een hartslagband en meerdere snelheids- en cadanssensoren meegeleverd. Door deze accessoires kun je van een ongekende nauwkeurigheid uitgaan. Je bent hierdoor ook in staat om gerichter te trainen.

Wat de beste racefiets fietscomputer is, hangt vooral van jezelf af. In hoeverre ben je een fanatieke wielrenner? En in hoeverre stel je veel eisen aan je nieuwe fietscomputer? Denk hier goed over na en maak vervolgens je keuze tussen bovenstaande fietscomputers.


Meer accessoires:


Categorieën: Computer