De beste rollenbanken voor je racefiets – Bekijk de Top 3!

Last updated by Kaz on

beste rollerbank racefiets

Vind je het heerlijk om veel tijd op je racefiets door te brengen? Dan weet je ongetwijfeld al dat de winterperiode zich hier niet ideaal voor leent.

In deze periode is het koud, het wegdek glad en regent het vaak. Voldoende reden dus om een fietstrainer, smartbike of rollenbank voor je fiets aan te schaffen.

Met een rollenbank voor je fiets geniet je van veel voordelen. Zo kun je je fiets op de rollenbank zetten, zelf op de fiets plaatsnemen en de gewenste training volgen.

Tijdens de winterperiode hou je hiermee je conditie perfect op peil!

Top 3 beste rollenbanken

Een terechte vraag is wat een geschikte fiets rollenbank is. Om het antwoord op die vraag te vinden, hebben wij een uitgebreid onderzoek verricht. Hierbij hebben wij gekeken naar de samenstelling van de rollenbanken, maar ook naar de mogelijkheden.

Uiteindelijk zijn we bij onderstaande 3 rollenbanken uitgekomen. Volgens onze test zijn dit de beste rollerbanken voor een racefiets van dit moment!

1. Healthfox Rollenbank fiets

De rollenbank van Healthfox vinden wij de beste rollenbank voor een racefiets. Met deze rollenbank geniet je van veel mogelijkheden, waaronder 6 weerstandsniveaus. Je kunt het trainen op je racefiets hierdoor zo zwaar maken als je zelf maar wilt.

Bijkomend voordeel is dat deze rollenbank erg stabiel staat. Dit komt onder meer door het robuuste stalen frame en de antislipvoetjes. Tevens is het ideaal dat deze rollenbank niet al te veel lawaai produceert.

Je kunt hierdoor ook nog in de late avonduurtjes naar wens trainen. Al met al een handige en veelzijdige rollerbank voor je fiets!
2. Goose Lyne Indoor Fietsroller

Gaat je voorkeur uit naar een compacte rollenbank voor je racefiets? Dan kies je het beste voor deze Goose Lyne® Indoor Fietsroller.

Deze rollenbank neemt amper ruimte in beslag, waardoor je ‘m een prima plekje in je woning kunt geven. Zet het achterwiel van je fiets op de rollenbank en geniet vervolgens van een ideale training.

Deze fietsrollenbank is voor de meeste wielrenfietsen geschikt. Dit komt onder meer doordat je de rollenbank naar wens kunt verstellen.

Bovendien beschikt deze rollenbank over een opstap. Met dank aan deze opstap behoud je makkelijker het evenwicht op de rollenbank.
3. Wahoo KICKR ROLLR Smart Bike Roller

Ga je graag voor het beste van het beste? En vind je het niet erg om veel geld aan je nieuwe rollenbank voor je racefiets uit te geven?

Dan sluit de Wahoo KICKR ROLLR Smart Bike Roller perfect op je wensen aan. Dit is een dure rollerbank, maar het is wel een unieke variant.

Zo betreft dit een elektrische variant. Je geniet hierdoor van een realistische rijervaring, je kunt gericht trainen en je kunt deze rollerbank ook nog koppelen aan je powermeter.

Op die manier ben je in staat om je trainingen nauwkeurig te meten en te analyseren. Houd dus wel rekening met het vrij forse prijskaartje.
Wat is voor jou de beste rollenbank voor je wielrenfiets?

Wil je voor je wielrenfiets graag een rollenbank aanschaffen? Je hebt groot gelijk. Een rollenbank is over het algemeen vrij compact, vrij betaalbaar en stelt je in staat om op de gewenste manier te trainen.

Voordat je van deze voordelen kunt genieten, moet je op zoek naar de beste rollenbank voor je fiets gaan. Ons advies is om hiervoor onderstaande tips op te volgen.

Tip 1: Kijk goed naar de samenstelling van de rollenbank

Wij raden je graag aan om bovenstaande drie rollenbanken eens naast elkaar te zetten. Je ziet dan direct dat elke rollenbank op zijn eigen manier uniek is. En dat elke rollenbank een unieke samenstelling heeft.

Ons advies is om goed naar deze samenstelling te kijken. Wil je bijvoorbeeld een zo’n compact mogelijke rollenbank hebben? Kies dan voor de variant van Goose Lyne.

Wil je een zo’n geavanceerd mogelijke rollenbank hebben? Kies dan voor de variant van Wahoo. Of wil je een zo’n veilig mogelijke rollenbank hebben? Ga dan voor de variant van Healthfox.

Tip 2: Kijk goed naar de wielmaat van je racefiets

Om van een rollenbank gebruik te kunnen maken, moet je het achterwiel op de rollenbank zetten. Het is echter niet op elke rollenbank mogelijk om elk soort achterwiel neer te zetten. Kijk daarom goed naar de wielmaat van je racefiets. En stem deze wielmaat af op de rollenbank.

Tip 3: Houd rekening met je veiligheid

Het is bij een rollenbank erg belangrijk om met je veiligheid rekening te houden. Waarom? Omdat je op zo’n rollenbank snel je evenwicht kwijt kunt raken.

Het gevolg laat zich raden: je komt met je fiets lelijk ten val. Kies daarom altijd voor een veilige rollenbank. En train aan het begin erg voorzichtig op de rollenbank.

Tip 4: Bepaal hoe je wilt trainen

Je zou op voorhand ook moeten bepalen hoe je wilt gaan trainen. Wil je bijvoorbeeld heel intensief trainen? Dan kies je idealiter voor een rollenbank met meerdere versnellingen.

Dankzij deze versnellingen ben je in staat om de weerstand te verhogen. En om daarmee de trainingen zwaarder voor jezelf te maken.

Tip 5: Investeer in de beste rollenbank

Tijdens onze test vielen meerdere dingen ons op. Zo merkten wij op dat de kwaliteit van de rollenbanken flink uiteenloopt. Maar, dit gold net zo voor de prijskaartjes.

Mede hierom adviseren wij je om goed naar het prijskaartje te kijken, maar ook om te investeren in de beste rollenbank.

Voor de beste rollenbank moet je nu eenmaal iets meer geld betalen. Dat is simpel, aangezien je voor kwaliteit moet betalen.

Kies daarom ook niet voor een variant van Aldi, maar schaf je nieuwe rollenbank bij bijvoorbeeld Decathlon, Bol.com of een andere specialist aan.
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste rollenbanken voor een racefiets geselecteerd?

We hebben hiervoor een uitgebreide test achter de rug. Bij deze test hebben we gekeken naar de samenstelling, mogelijkheden, veiligheid, kwaliteit en prijskaartje. Op basis van deze facetten hebben wij vervolgens de 3 beste rollenbanken voor een racefiets aan kunnen wijzen.

Hoeveel rollenbanken voor een racefiets hebben we beoordeeld?

We hebben ruim twintig rollenbanken voor een racefiets beoordeeld. Een groot deel van deze rollenbanken viel direct af, waarna we uiteindelijk bij bovenstaande 3 varianten uitgekomen zijn. Deze 3 rollenbanken voldoen simpelweg aan onze eisen/verwachtingen.


Meer voor je fiets:


Categorieën: Sport & Verzorging