Beste elektrische fietspomp van 2024 (Getest)

Last updated by Joni on

Draagbare fietspomp op accu kopen

Fiets je graag langere afstanden? Dan is het van essentieel belang dat je fiets tip top in orde is.

Je ketting moet vloeiend draaien, je remmen moeten in orde zijn én je banden moeten de juiste bandenspanning hebben.

Voor de juiste bandenspanning is de aanschaf van een elektrische fietspomp aan te raden.

Met een elektrische fietspomp geniet je van meerdere voordelen:

  • Een elektrische bandenpomp werkt erg nauwkeurig. Zo kun je bij bepaalde varianten vooraf instellen wat precies de druk moet worden. De fietspomp elektrisch zorgt er vervolgens voor dat de band met díe druk opgepompt wordt.
  • Met een elektrische bandenpomp geniet je van veel gemak. Je hoeft zelf niet meer al te veel druk te zetten; dit wordt door de elektrische fietspomp gedaan. Dat is zéker het geval als je voor een automatische fietspomp kiest.

De beste elektrische fietspompen vergeleken

Spreken de voordelen van een elektrische fietspomp je aan? Dan is het de hoogste tijd om op zoek naar de beste elektrische fietspomp te gaan.

Als je deze zoektocht aftrapt, merk je al snel op dat het aanbod nogal divers is.

Ga je nou voor een elektrische fietspomp? Ga je voor een accu fietspomp? Ga je voor een oplaadbare fietspomp? Of geef je toch de voorkeur aan een automatische fietspomp?

Dit zijn enkele van de vele varianten waar je op dit moment tussen kunt kiezen.

Graag maken wij de zoektocht een stuk makkelijker voor je. Dit hebben we reeds gedaan door een uitgebreide test uit te voeren.

Bij deze test hebben we tientallen fietspompen uitgeprobeerd, waarna we de 5 beste fietspompen aan hebben kunnen wijzen. Over deze 5 beste fietspompen lees je hieronder meer. 

1. Beste elektrische fietspomp – Cycplus A2

Cycplus A2 elektrische fietspomp

De Cycplus A2 is naar onze mening de beste elektrische fietspomp.

Bij deze fietspomp valt vooral het gemak op. Zet de fietspomp op het ventiel, stel de gewenste druk in en de fietspomp doet de rest voor je.

Hierbij vinden wij het ook super fijn dat deze elektrische fietspomp zo compact uitgevoerd is.

Deze fietspomp is ook nog eens veelzijdig in te zetten. Je kunt ‘m voor je fietsbanden gebruiken, maar ook voor bijvoorbeeld de banden van je auto en motor.

De maximale druk die deze pomp kan leveren, is maar liefst 150 PSI. 
2. Beste accu fietspomp – Cycplus A3

Cycplus A3 accupomp fiets

We blijven nog even bij het merk Cycplus. Dit merk levert namelijk niet alleen de beste elektrische fietspomp, maar ook de beste accu fietspomp.

Met de A3 heeft dit merk wat ons betreft een geweldige pomp op de markt gebracht. Deze pomp is oplaadbaar, waardoor je ‘m in principe altijd en overal kunt gebruiken.

Het belangrijkste hiervoor is dat je ‘m uiteraard tijdig oplaadt.

Vervolgens kun je met deze accu fietspomp alle kanten op. De fietspomp is voor alle ventielen geschikt, levert een maximale druk van 10,3 bar en is erg simpel te gebruiken.

Met de handige knoppen stel je nauwkeurig de gewenste druk in. De Cycplus A3 neemt vervolgens al het werk voor je uit handen.
3. Beste oplaadbare fietspomp – Yaqubi

Yaqubi elektrische fietspomp

Gaat je voorkeur uit naar een veelzijdige fietspomp die je makkelijk op kunt laden? Dan raden wij je van harte deze elektrische fietspomp van Yaqubi aan.

Als de accu van deze fietspomp op is, laad je ‘m binnen een mum van tijd weer op.

Wat ons ook aanspreekt, is dat deze fietspomp met 4 opzetstukken geleverd wordt. Dankzij deze opzetstukken is deze pomp voor elk mogelijk ventiel geschikt.

Bovendien is deze pomp compact uitgevoerd en erg makkelijk in gebruik. De pomp is relatief prijzig, maar volgens ons een absolute aanrader!
4. Beste veelzijdige elektrische fietspomp – Gtrise

Gtrise elektrische fietspomp

Dat je een fietspomp niet alleen voor het oppompen van banden kunt gebruiken, bewijst de Gtrise elektrische fietspomp.

Deze pomp dient niet alleen als pomp, maar ook als powerbank en zaklamp. Vandaar ook dat dit volgens ons de beste veelzijdige elektrische fietspomp is.

Wat bij deze pomp direct opvalt, is het unieke design. De meeste elektrische fietspompen zijn langwerpig, maar deze pomp is juist vierkant uitgevoerd.

De pomp doet zijn werk in ieder geval prima en is voor alle banden geschikt. Dit is te danken aan de opzetstukken die standaard meegeleverd worden.
5. Beste elektrische fietspomp met drukmeter – BBB Cycling PressureGauge Bandendrukmeter

BBB Cycling PressureGauge Fiets

De aanschaf van een elektrische fietspomp met drukmeter is een aanrader.

Met de drukmeter zie je precies wát de bandenspanning is, waarna je de gewenste bandenspanning nauwkeurig in kunt stellen.

Dit doe je op de ideale manier met de BBB Cycling PressureGauge Bandendrukmeter.

Zoals je op de foto kunt zien, is deze pomp bijzonder compact uitgevoerd. Met dank aan het compacte ontwerp neem je ‘m overal mee naar toe, waardoor je overal je fietsbanden op kunt pompen.

Met dank aan de drukmeter doe je dit onwijs nauwkeurig. De maximale luchtdruk van 11 bar is meer dan prima.
Waar let je op bij het kopen van een elektrische fietspomp?

Oplaadbare fietspomp elektrisch

Heb je besloten dat je een elektrische fietspomp wilt kopen? Dan heb je alvast een prima keuze gemaakt.

Ten opzichte van een niet-elektrische fietspomp brengt een elektrische variant namelijk veel voordelen met zich mee.

Zo’n compressor is makkelijk in gebruik, werkt nauwkeurig én wordt dus in allerlei varianten aangeboden.

Een terechte vraag hierbij is wat voor jóu de beste elektrische fietspomp is. Om je met het antwoord op deze vraag te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld.

In deze koopgids bespreken we de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een elektrische fietspomp.

Soort elektrische fietspomp

Ten eerste is het zaak om goed naar het soort elektrische fietspomp te kijken.

Voor de volledigheid zetten wij de verschillende soorten voor je op een rijtje:

  • Elektrische fietspomp: dit is eigenlijk een overkoepelende term voor alle fietspompen die elektrisch of op een accu werken. Deze naam wordt door veel fabrikanten gebruikt, maar is niet altijd even duidelijk. Vandaar ook dat wij voor bovenstaande modellen af en toe andere termen gebruikt hebben.
  • Accu fietspomp: een accu fietspomp werkt op een kleine accu. Deze accu werkt eigenlijk als een compressor, waardoor luchtdruk opgebouwd kan worden. Deze lucht wordt vervolgens in de band gepompt, waardoor de band de gewenste bandenspanning krijgt.
  • Oplaadbare fietspomp: kies je voor een accu fietspomp? Dan kies je in principe voor een oplaadbare fietspomp. Op het moment dat de accu van de fietspomp leeg is, is het namelijk tijd om de accu op te laden. Hoe je dit precies kunt doen, verschilt van fietspomp tot fietspomp.

Met of zonder drukmeter

Kies je voor een elektrische fietspomp? Dan kun je er eigenlijk vanuit gaan dat de fietspomp een drukmeter heeft.

Een drukmeter, ook wel nanometer genoemd, geeft precies aan wat de druk van de band is. Je leest dus in één oogopslag af wat de bandenspanning is.

Daar blijft het echter niet bij. Als je voor een goede elektrische fietspomp met drukmeter kiest, bepaal je namelijk nauwkeurig wat de bandenspanning moet worden.

Dit doe je bij de beste elektrische fietspompen op één decimaal nauwkeurig, waardoor je banden altijd de perfecte bandenspanning hebben/krijgen.

Design & afmetingen

Design oplaadbare fietspomp

Heb je reeds naar bovenstaande elektrische fietspompen gekeken? Dan heb je wellicht al opgemerkt dat deze fietspompen allemaal een uniek design hebben.

Alleen al daarom raden wij je aan om goed naar het design te kijken.

In onze ogen moet je hierbij op twee belangrijke punten letten:

  • Afmetingen. Hoe groot is de elektrische fietspomp precies? Wij geven zelf de voorkeur aan een kleine elektrische fietspomp. Zo’n pomp kun je makkelijk overal mee naar toe nemen, waardoor je altijd en overal de banden van je fiets op kunt pompen.
  • Display. Wij geven ook de voorkeur aan een elektrische fietspomp met een duidelijk display. Op dit display zie je direct wat de actuele bandenspanning is. Met de bijbehorende knoppen stel je vervolgens de gewenste bandenspanning in.

Maximale luchtdruk

Wij raden je aan om goed te checken wat de maximale luchtdruk is. Kies je voor één van bovenstaande fietspompen? Dan kun je uitgaan van een maximale luchtdruk van 11 of 11,3 bar.

Dit betekent dat de fietsbanden tot maximaal deze druk opgepompt kunnen worden. Voor alle fietsbanden is dit meer dan voldoende.

Opzetstukken

Accu fietspomp autobanden

Je weet ongetwijfeld dat er meerdere soorten ventielen bestaan. Weet je echter ook dat niet elke elektrische fietspomp voor elk soort ventiel geschikt is?

Ga daarom heel goed na of je meerdere opzetstukken bij de fietspomp meegeleverd krijgt. 

Bij de meeste varianten krijg je 4 opzetstukken geleverd. Dankzij deze opzetstukken ben je in staat om alle soorten fietsbanden om te pompen.

Met de beste elektrische fietspomp kun je vaak ook nog andere banden oppompen. Je kunt hierbij denken aan auto-, motor- en scooterbanden.

Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld een opblaasbaar luchtbed op te pompen.

Handige functies

Accu fietspomp zaklamp

Sommige elektrische fietspompen beschikken over aanvullende functies.

Zo is het geweldig dat je bepaalde fietspompen als een zaklamp kunt gebruiken. Mocht je in het donker net dat beetje extra licht nodig hebben, komt de fietspomp goed van pas.

Daarnaast is het bij sommige pompen mogelijk om deze als powerbank te gebruiken.

Ben je onderweg en is de batterij van je smartphone (bijna) leeg? Met de elektrische fietspomp laad je je smartphone binnen mum van tijd weer op. Erg handig!

Wat is de juiste bandenspanning voor je fiets?

Heb je de beste elektrische fietspomp gekocht? Dan ben je in staat om je banden gemakkelijk, snel en goed op te pompen.

Om je banden daadwerkelijk goed op te pompen, moet je wel de juiste bandenspanning gebruiken.

Wat de juiste bandenspanning is, hangt heel erg van het band af. Onder een racefiets zitten andere banden dan onder een elektrische fiets, waardoor de bandenspanning bij beide soorten fietsen significant anders is.

Over het algemeen heeft een fietsband een luchtdruk van 3,5 tot 4,5 bar nodig.

Bij een racefiets moet je echter de volgende formule aanhouden: 1 bar per 10 kilogram lichaamsgewicht. Als je 85 kilo weegt, zou je daarom de band met 8,5 bar moeten vullen.

Met andere woorden: ga heel goed na wat voor fiets én wat voor soort banden je hebt.

Je kunt vervolgens direct achterhalen wat de juiste bandenspanning is; dit staat overigens ook op de band aangegeven!

Waar koop je de beste elektrische fietspomp?

Het mag duidelijk zijn dat je met een elektrische fietspomp van veel gemak geniet. Daarvoor raden wij je wel aan om de fietspomp bij een specialist te kopen.

Koop ‘m bij een fietsenspeciaalzaak of bij bijvoorbeeld Bol.com of bij Coolblue.

Kun je een fietspomp dan niet bij bijvoorbeeld Lidl, Gamma of Action kopen? Het is in de basis mogelijk, maar je weet niet zeker of de fietspomp van de gewenste kwaliteit is.

Ons advies is daarom om voor één van bovenstaande fietspompen te kiezen. Deze fietspompen zijn iets duurder, maar staan wel goed aangeschreven.

Het is niet voor niets dat wij juist deze fietspompen van harte aanraden.
Meer voor je fiets:

Categorieën: Outdoor