Garmin Oregon 700 – Review & Ervaringen

Last updated by Franziska on

garmin-oregon-700-review

Vind je het leuk om allerlei wandel- en hiketochten te maken? En wil je tijdens deze tochten absoluut niet de weg kwijtraken?

Die wens hadden wij ook. Tijdens onze vorige vakantie kregen wij gelukkig de beschikking over de Garmin Oregon 700.

Wij konden dit navigatiesysteem hierdoor uitgebreid uittesten, waardoor we ook geen één verkeerd gelopen zijn. Bovendien waren we dankzij deze week in staat om deze review over de Garmin Oregon 700 te schrijven.

Dit navigatiesysteem voor wandelaars kent voor ons immers geen geheimen meer.

De belangrijkste specs van de Garmin Oregon 700

garmin_oregon_kaart

Ben je op zoek naar een goed wandelnavigatiesysteem?

Om de juiste keuze te kunnen maken, zou je meerdere systemen met elkaar moeten vergelijken. Daarbij is het aan te raden om goed naar verschillende specs te kijken.

De Garmin Oregon 700 beschikt in ieder geval over interessante specs:

  • Schermgrootte: 3 inch (7,6 centimeter)
  • Schermresolutie: 240 x 400 pixels
  • Totale opslagcapaciteit: 1,7 GB
  • Baterijduur: max. 16 uur
  • Waterbestendigheid: IPX7
  • Afmetingen: 6,1 x 11,4 x 3,3 centimeter
  • Gewicht: 210 gram (incl. batterijen)


Voor wie is de Garmin Oregon 700 geschikt?

Ga je graag wandelavonturen aan? Met de Garmin Oregon 700 topo maak je dit een stuk leuker én makkelijker.

Je raakt nooit meer de weg kwijt, terwijl je ook van een bepaalde veiligheid verzekerd bent. Je kunt immers echt op dit navigatiesysteem bouwen.

Wat bij ons opviel, was de dekking van dit navigatiesysteem. Je kunt dit systeem prima in eigen land gebruiken, maar ook in tal van andere landen.

Garmin geeft overigens aan dat dit navigatiesysteem niet alleen voor wandelaars geschikt is. Ook voor geocaching en fietsen kun je dit systeem gebruiken.

Dit kunnen wij echter zelf niet stellen, aangezien wij dit systeem alleen tijdens het wandelen uit hebben mogen proberen. Dat deden we met heel veel genoegen!

De belangrijkste voordelen van de Garmin Oregon 700

De aanschaf van een nieuw wandelnavigatiesysteem is niet gemakkelijk. Je moet op veel factoren letten, het is een behoorlijk prijzige aankoop en je doet deze aankoop ook niet elke dag.

Gelukkig hebben wij de Garmin Oregon 700 al uitgebreid mogen testen.

Dát heeft ervoor gezorgd dat wij deze review kunnen schrijven. En dat jij veel nuttige kennis op kunt doen met deze review.

Hieronder laten we je kennismaken met de belangrijkste voordelen van de Garmin Oregon 700.

Ideaal 3D-kompas

garmin_oregon_kompas

Dat de Garmin Oregon 700 over een 3D-kompas beschikt, merkten wij tijdens onze eerste wandeltocht al. Wij merkten toen namelijk op dat dit systeem exact weet waar we waren.

Zelfs op de momenten dat we niet in beweging waren. Dit systeem richt zich dan ook op je ‘GPS-locatie’ in plaats van op de bewegingen die je maakt.

Zelfs als je tijdens een noodsituatie niet meer kunt bewegen, kun je vertrouwen op dit 3D-kompas. Het 3D-kompas geeft je locatie duidelijk aan, zodat je dit aan de hulpdiensten door kunt geven.’

Erg nauwkeurige locatiebepaling

Dat de locatie ook erg nauwkeurig bepaald wordt, merkten wij ook al snel op. In onze ogen is dit te danken aan het GPS-kompas, maar ook aan de GLONASS-signalen.

De Garmin Oregon 700 maakt van zowel GPS- als van GLONASS-satellieten gebruik, waardoor de locatie echt heel nauwkeurig aangegeven wordt.

Ten opzichte van andere Garmin navigatiesystemen beschikt de Oregon 700 ook over een verbeterde antenne. Deze verbeterde antenne draagt ook bij aan de nauwkeurigheid.

Duidelijk afleesbaar scherm

Maak je graag in de zomer prachtige wandeltochten? En wil je tijdens deze tochten de beschikking over een goed wandelnavigatiesysteem hebben?

Dan is de Garmin Oregon 700 ideaal. Zelfs als de zon vol schijnt, kun je het scherm van dit navigatiesysteem heel goed aflezen.

Bijkomend voordeel: je kunt het scherm op twee manieren vasthouden. Je kunt het systeem zowel staand als liggend gebruiken. Ideaal.

Op het 3-inch touchscreen beeldscherm zie je exact waar je bent, waar je naar toe moet en wat je nog kunt verwachten tijdens je wandeltocht.

Te koppelen aan je smartphone

garmin_oregon_700

De Oregon 700 beschikt over bluetooth, over wifi en over ANT+. Met dank aan deze systemen koppel je dit navigatiesysteem moeiteloos aan je smartphone.

Je krijgt vervolgens smartphone meldingen op het systeem binnen. Bovendien blijf je op deze manier in contact met de Garmin Connect online community.

Ook geschikt voor geocaching

Zoals we eerder in deze review al stelden, is de Garmin Oregon 700 ook voor geocaching geschikt.

Dit houdt in dat je een zogenoemde cache kunt vinden; dit kun je vergelijken met een schat. Mocht je een liefhebber van dit leuke spel zijn, is de Oregon 700 zeker voor je geschikt.

De belangrijkste nadelen van de Garmin Oregon 700

garmin_oregon_achterkant

Kunnen wij de aanschaf van de Garmin Oregon 700 aanraden? Ja, dat kunnen wij. Tijdens onze vorige vakantie werden wij echt heel enthousiast door/over dit systeem.

Tegelijkertijd zijn wij tegen slechts twee nadelen aangelopen.

Zonder batterijen geleverd

Om gebruik van de Oregon 700 te kunnen maken, moeten er batterijen in het apparaat zitten. Bij aanschaf krijg je echter geen batterijen geleverd.

Als je dit navigatiesysteem thuisbezorgd krijgt, is het dus nog niet startklaar. Je moet eerst de juiste batterijen kopen en deze in het apparaat stoppen.

Je moet er mee leren om gaan

Net zoals enkele andere gebruikers hebben wij het volgende geconstateerd: met de Garmin Oregon 700 moet je leren om gaan. De werking is vanaf het begin niet volledig duidelijk.

Heb je binnenkort een wandelvakantie op de planning staan? Probeer de Oregon 700 in eigen huis dan alvast uit.

Op die manier leer je hoe het apparaat werkt, hoe je met het apparaat om moet gaan en voorkom je bepaalde fouten. Die fouten hebben wij tijdens onze vorige vakantie zeker gemaakt.

Desondanks hebben we heel erg genoten van dit handige navigatiesysteem.

Wat kost de Garmin Oregon 700?

Heeft deze review je warm weten te maken? En wil je de Garmin Oregon 700 daarom direct aanschaffen?

Dan kun je rekening houden met een investering van 399,99 euro. Dit is de adviesprijs die door Garmin afgegeven is.

Aanbieding

Vind je een bedrag van 399,99 euro echt te fors? Dat kunnen we op zich goed voorstellen. De Garmin 600 is bijvoorbeeld een stuk voordeliger.

Gelukkig is het mogelijk om van een aanbieding te profiteren. Op het moment van schrijven van deze review hanteerde Coolblue een aanbieding:

  • Normale prijs: 399 euro
  • Tijdelijke prijs: 338 euro

Door van deze aanbieding te profiteren, bespaar je echt het nodige geld. Wij raden je dan ook om op je gemakje tot een aanbieding te wachten.

Onze ervaringen met de Garmin Oregon 700

garmin_oregon_gps

Allereerst willen we het volgende stellen: we zijn blij dat we dit navigatiesysteem uit mochten proberen.

Hierdoor hebben we echt een heel duidelijk beeld van de Oregon 700 gekregen. En hierdoor zijn we ook echt heel enthousiast geworden.

De compacte afmetingen, de nauwkeurige werking, de mogelijkheid voor geocaching en het 3D-kompas zijn stuk voor stuk naar onze wens.

Tevens vonden wij dat je op het beeldscherm echt heel duidelijk af kunt lezen wáár je naar toe moet. Met name tijdens intensieve tochten is dit bijzonder aangenaam.

Houd wel rekening met het prijskaartje. Dit is wat ons betreft geen goedkoop systeem, maar wel een bijzonder fijn wandelnavigatiesysteem.

Wij raden alle wandelliefhebbers dan ook het volgende aan: bestel de Garmin Oregon 700. Daar ga je geen spijt van krijgen, ondanks het relatief forse prijskaartje.


Meer navigatiesystemen:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *