Garmin Zumo XT review

Last updated by Franziska on

garmin_zumo_xt_review

Prachtige tochten op de motor maken. Veel landen in Europa ontdekken. En van ultieme vrijheid genieten.

Voor veel motorrijders klinkt dit ongetwijfeld als het ideale leven. Een ideaal leven waarbij alles draait om het maken van plezier én om het afleggen van veel kilometers op de motor.

Wil je tijdens deze tochten altijd de weg kunnen vinden? En wil je mogelijk vooraf ook al de gewenste route(s) uit kunnen stippelen?

Dan heb je baat bij een speciale motornavigatie. Tijdens je zoektocht naar een nieuwe motornavigatie is de kans groot dat je bij de Garmin Zumo XT uitkomt.

Waarom die kans groot is? Dit komt onder andere doordat Garmin een gerenommeerd merk is.

Ook is dit te danken aan de populariteit van de Garmin Zumo XT. Vrij veel motorrijders hebben al voor deze motornavigatie gekozen; veel van de kopers hebben ook een ervaring op het internet achtergelaten.

Twijfel je over de aanschaf van de Garmin Zumo XT? Of wil je graag meer informatie over deze navigatie voor op de motor krijgen?

In dat geval ben je in deze Garmin Zumo review aan het juiste adres. In deze review richten wij ons volledig op de Garmin XT Zumo motornavigatie!

De belangrijkste specs van de Garmin Zumo XT

navigatie_motor_garmin_zumo_xt

Heb je op dit moment meerdere motornavigaties op je verlanglijstje staan? En wil je tussen deze navigatiesystemen de juiste vergelijking maken?

Dan raden wij je graag aan om goed naar de specs van de navigatiesystemen te kijken.

Om je hier een handje bij te helpen, vind je hieronder de belangrijkste specs van de Garmin Zumo XT:

 • Schermdiagonaal: 5,5 inch
 • Schermresolutie: 1280 x 720 pixels
 • Opslagcapaciteit: 32 GB
 • IPcertificering: IPX7
 • Maximale batterijduur: 6 uur
 • Gewicht: 272 gram
 • Hoogte: 8,6 centimeter
 • Breedte: 14,8 centimeter
 • Diepte: 2,4 centimeter
 • Garantie: 2 jaar

Wat ons betreft bieden deze specs direct de nodige voordelen. Om welke voordelen het gaat, bespreken we graag hieronder.


De belangrijkste voordelen van de Garmin Zumo XT

Ben je op zoek naar een goed navigatiesysteem voor op je motor? En ben je ook bereid om hier een paar honderd euro aan uit te geven?

Dan is de Garmin Zumo XT absoluut een interessante optie voor je. Over onder andere de onderstaande voordelen zijn wij erg te spreken:

Groot en duidelijk scherm

Over het beeldscherm van de Garmin Zumo XT zijn wij heel enthousiast. Dit is vooral aan de volgende facetten te danken:

 • De afmetingen van het scherm: het beeldscherm is met een diagonaal van 5,5 inch vrij groot. Met dank aan de bijbehorende resolutie – 1280 x 720 pixels – heb je duidelijk zicht op de af te leggen route.
 • De anti-reflecterende laag: dankzij de anti-reflecterende laag heb je nooit last van de felle zonnestralen op het scherm. Ongeacht vanaf welke richting de zon komt, kun je het scherm van de Garmin XT prima aflezen.
 • Regenbestendigheid: het scherm van de Garmin Zumo XT is ook nog eens regenbestendig. Zelfs als je in noodweer op je motor rondrijdt, kun je vertrouwen op dit navigatiesysteem.

Ideale afmetingen

motornavigatie_garmin_zumo_xt

Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn wij enthousiast over het beeldscherm. We zijn echter ook enthousiast over de afmetingen van gehele systeem.

Met dank aan de afmetingen (zie hierboven) kun je op je motor altijd wel een mooi plekje voor dit navigatiesysteem vinden.

Bijkomend voordeel: je kunt dit navigatiesysteem zowel liggend als staand gebruiken. Afhankelijk van je eigen voorkeuren – en de ruimte op je motor – stel je het systeem altijd naar wens in.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is je motor te starten en de route te volgen.

Inclusief offroad kaarten

Durf je tijdens je motorvakantie wel een uitdaging aan te gaan? Dan kun je voor de Garmin Adventurous Routing functie kiezen.

Dankzij deze functie krijg je opeens routes voorgeschoteld over onder andere offroad wegen. Grote kans dat je hierdoor nóg meer van je motorvakantie gaat genieten.

Wil je dergelijke offroad wegen met je motor bestieren? Zorg er dan wel voor dat je motor echt in een topconditie is.

Pas bovendien op dergelijke wegen goed op, maar dit spreekt verder voor zich.

Inclusief automatische updates

motornavigatie_garmin

Garmin voert met enige regelmaat updates aan haar navigatiesystemen door. Indien Garmin zo’n update doorvoert, wordt deze update direct op de Garmin Zumo XT doorgevoerd.

Je bent hierdoor altijd verzekerd van de meest actuele kaarten. Handig in eigen land, maar minstens net zo handig in het buitenland.

Gratis kaart- en flitserupdates

Rijd je wel een iets boven de toegestane snelheid?

Ook dan komt de Garmin Zumo XT goed van pas. Dit navigatiesysteem waarschuwt je namelijk automatisch voor flitspalen.

In veel gevallen gaat het hierbij wel om vaste flitspalen. De mobiele flitspalen worden in veel gevallen niet aangegeven door dit navigatiesysteem.

De rest van de levensduur van dit navigatiesysteem geniet je van deze gratis kaart- en flitserupdates.

Het feit dat je hier geen meerprijs voor hoeft te betalen, is wat ons betreft uniek. En erg wenselijk.

Makkelijke bediening

navigatiesysteem_motor_garmin_zumo_xt

Heb je nog nooit een motornavigatie gebruikt? Of ben je min of meer een digibeet?

Als je van de Garmin Zumo gebruik gaat maken, spreekt dit eigenlijk direct voor zich. Het systeem kent een slimme en makkelijke bediening; je houdt hierdoor altijd de optimale controle over dit navigatiesysteem.

Bijkomend voordeel: je kunt het scherm ook met je motorhandschoenen aan bedienen. Als je even bij een tankstation stopt, hoef je dus niet eerst je handschoenen uit te trekken. Ideaal!

Overige voordelen

garmin_zumo_xt_trackrecorder

De Garmin Zumo XT biedt nog veel meer handige voordelen:

 • Trackrecorder: het systeem onthoudt de beste ritten voor je.
 • Handsfree bellen: via dit navigatiesysteem is het ook mogelijk om draadloos te bellen.
 • Wegenkaarten van heel Europa: in elk land van Europa kun je gebruik maken van deze motornavigatie.

De belangrijkste nadelen van de Garmin Zumo XT

Zoals je in deze Garmin Zumo XT review hebt kunnen lezen, zijn wij behoorlijk enthousiast. In onze ogen is dit zelfs één van de beste motornavigatiesystemen van dit moment.

Bij dit systeem hebben wij slechts twee nadelen opgemerkt.

Geen stembediening

Het is niet mogelijk om dit Garmin motornavigatiesysteem met je stem te bedienen.

Als Garmin ook die functie nog toegevoegd had, zou de bediening echt helemaal magnifiek zijn geweest. Spijtig genoeg behoort dit dus niet tot de mogelijkheden.

Niet goedkoop

De Garmin Zumo XT is in de basis geen goedkoop motornavigatiesysteem. Hiermee bedoelen we vooral het volgende; je kunt andere systemen tegen een lagere prijs aanschaffen.

Maar, we hebben een handige tip voor je om van een zo’n laag mogelijke prijs te genieten!

Wat kost de Garmin Zumo XT?

garmin_zumo_xt

Ben je door deze review overtuigd geraakt? En wil je daarom graag zo snel mogelijk de Garmin Zumo XT aanschaffen?

Dan kun je rekening houden met een investering van 500 euro. Dit is namelijk de adviesprijs die door Garmin afgegeven wordt.

In de webshop van Garmin en veel andere webshops kom je deze prijs dan ook tegen. Maar, je kunt zéker van een lagere prijs genieten.

Aanbieding

Sommige webshops stunten regelmatig met een aanbieding op deze Garmin motornavigatie. Op het moment van schrijven van deze review vind je hier bijvoorbeeld een interessante aanbieding.

Het gaat hierbij om de volgende aanbieding:

 • Normale prijs: 499 euro
 • Tijdelijke prijs: 417 euro

Dat is nog eens een flinke besparing, niet waar? Wacht dus geduldig tot een dergelijke aanbieding.

Onze eindconclusie over de Garmin Zumo XT

weerbestendig_navigatiesysteem_motor

Onder aan de streep zijn wij erg enthousiast over deze motornavigatie van Garmin. Het navigatiesysteem is duidelijk, biedt veel mogelijkheden, is fijn te bedienen en wordt voortdurend bijgewerkt door Garmin.

Het enige waar je rekening mee moet houden, is met het prijskaartje. Een bedrag van 500 euro is wat ons betreft behoorlijk fors.

Door op een aanbieding te wachten, kun je gelukkig voor een lagere prijs de Garmin Zumo XT aanschaffen. Iets wat wij je van harte aanraden; wij zijn groot fan van deze motornavigatie van Garmin!

Garmin Zumo XT vs. TomTom Rider 550

Zit je te twijfelen tussen de Garmin Zumo XT en de TomTom Rider 550?

Dat is goed voor te stellen. Beide systemen zijn namelijk met elkaar te vergelijken.

Dankzij onderstaande verschillen kun je een prima keuze tussen beide systemen gaan maken:

 • Prijskaartje: voor de TomTom Rider 550 betaal je significant minder geld. Het verschil bedraagt – zonder aanbiedingen – ongeveer 150 euro.
 • Grootte van het beeldscherm: de TomTom Rider 550 is slechts 4,3 inch groot, terwijl de Garmin Zumo XT 5,5 inch groot is.
 • Kaarten: de TomTom Rider 550 beschikt van 180 landen over kaarten. De Garmin Zumo XT beschikt van ‘slechts’ 46 landen over de kaarten.
 • Intern geheugen: de TomTom Rider 550 heeft een intern geheugen van 16 GB. De Garmin Zumo XT heeft een dubbel zo groot intern geheugen; 32 GB.
 • Spraakbediening: de TomTom Rider 550 kun je met je stem bedienen. Bij de Garmin Zumo XT is dit niet mogelijk.
 • Snelheid: de Garmin Zumo XT werkt over het algemeen veel sneller dan de TomTom Rider 550. Met dank aan een snellere processor en het grotere interne geheugen.


Meer artikelen:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *