Beste inductie kaasfonduepan – Top 5

Last updated by Kaz on

kaasfonduepan inductie

Kun je ook zo genieten van een heerlijke kaasfondue? Als je een inductie kookplaat hebt, kun je niet zomaar elke kaasfonduepan gebruiken.

Nee, als je van heerlijke kaasfondue wilt genieten, heb je een speciale kaasfonduepan voor inductie nodig.

Maar wat is de beste kaasfonduepan voor op inductie? Dat is de vraag die in dit artikel centraal staat. Graag voorzien wij je van een uitgebreid antwoord op deze vraag!

5 beste inductie kaasfonduepannen

De 5 beste inductie kaasfonduepannen sommen we graag voor je op:

  1. Boska Fondueset Pro S
  2. Kuhn Rikon Fonduepan
  3. Haute Cuisine Classic
  4. Boska Fondueset Pro L
  5. Le Creuset Fonduepan Tradition

Wat is het belang van een kaasfonduepan voor inductie?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe kaasfonduepan, zijn er tal van punten waar je goed op moet letten. Eén van de belangrijkste aandachtspunten is de geschiktheid van de pan. De pan moet maar net voor jouw kookplaat geschikt zijn.

Als je een inductie kookplaat hebt, moet je specifiek voor een inductie kaasfondue pan kiezen. Is elke kaasfonduepan geschikt voor inductie? Nee, dat is niet het geval.

Wij raden je aan om écht voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Deze kaasfonduepannen zijn geschikt voor inductie en voldoen aan de strengste eisen.

Wat heb je aan een inductie kaasfonduepan?

Met een inductie kaasfonduepan kun je op de gewenste manier kaasfonduen. Dit doe je erg eenvoudig: zet de pan op de inductie kookplaat en geniet van het heerlijke kaasfonduen.

Overigens kun je de meeste inductie fonduepannen ook voor andere vormen van fondue gebruiken. Zo kun je meerdere van bovenstaande varianten ook prima voor chocoladefondue gebruiken.

De meeste mensen gebruiken deze fonduepannen in ieder geval voor kaasfondue.

Hoe kies je de beste kaasfonduepan voor inductie uit?

Heb je oren naar de aanschaf van een inductie kaasfonduepan? Aan de hand van onderstaande criteria kies je snel de beste inductie kaasfonduepan uit.

Soort kaasfonduepan

Allereerst moet je goed naar het soort inductie kaasfonduepan kijken. Er bestaan op dit gebied namelijk twee soorten pannen:

  • Een normale inductie kaasfonduepan. Dit is een pan in de vorm van een normale pan. Zo’n pan kun je met kaasfondue vullen, waarna je op het fornuis de gewenste hapjes in de kaasfondue onder kunt dompelen.
  • Een inductie kaasfondueset. Een kaasfondueset is eigenlijk een stuk uitgebreider dan een kaasfonduepan. Zo’n set bestaat namelijk niet alleen uit de pan, maar ook uit bijvoorbeeld fonduevorken een geschikt onderstel. Zo’n set kun je uiteraard ook prima op een inductie kookplaat gebruiken.

Materiaal

Het is belangrijk om goed naar het materiaal van de kaasfonduepan te kijken. Idealiter is de fonduepan van gietijzer vervaardigd. Waarom? Omdat alleen staal en gietijzer voor een inductie fornuis geschikt zijn.

Aangezien er weinig stalen kaasfonduepannen aangeboden worden, kom je al snel uit bij een kaasfonduepan van gietijzer. Dit materiaal brengt overigens ook nog een fraaie uitstraling met zich mee.

Diameter

Je hebt ook nog met de diameter van de kaasfonduepan te maken. Ga goed na wat de diameter precies is én wat op je wensen aansluit. Daarbij is het ook zaak om goed over het gewenste gebruik na te denken.

Welke hapjes wil je precies in de inductie kaasfonduepan klaarmaken? En met hoeveel personen wil je van de inductie kaasfonduepan gebruik maken?

Wat betaal je voor een inductie kaasfonduepan?

Voor een inductie kaasfonduepan betaal je al snel een paar tientjes. Wij hebben daarbij ook opgemerkt dat de prijzen aanzienlijk verschillen.

Je kunt voor 40 euro een geweldige inductie kaasfonduepan kopen, maar je kunt hier ook ruim 150 euro aan uitgeven. Het is dus taak voor jou om goed over je budget na te denken.

Welke merken bieden goede inductie kaasfonduepannen aan?

Voor een goede kaasfonduepan voor inductie kom je al snel bij Boska, Le Creuset en Kuhn uit. Deze merken leveren niet alleen een prima kwaliteit, maar bieden ook nog meerdere inductie kaasfonduepannen aan.

Is de aanschaf van een inductie kaasfonduepan aan te raden?

Als je ‘ja’ op deze twee vragen kunt antwoorden, is een inductie kaasfonduepan inderdaad te raden:

  • Beschik je thuis over een inductie kookplaat danwel een inductie fornuis?
  • Wil je graag op een leuke manier thuis kunnen kaasfonduen?

Om optimaal van de inductie kaasfonduepan te genieten, moet je wel kritisch zijn. Lang niet alle aangeboden varianten brengen de gewenste werking met zich mee.

Ook moet je goed beseffen dat niet elke kaasfonduepan voor inductie geschikt is. Let daarom heel goed op bij het uitkiezen van een nieuwe inductie kaasfonduepan.Misschien ook interessant:

Categorieën: Keuken