Kaasfonduepan kopen? De best geteste van 2024

Last updated by Kaz on

kaasfonduepan kopen

Heerlijk met je partner kaasfonduen; het is voor veel stelletjes de ideale ‘date-night’. Geldt dat ook voor jou? Of vind je het leuk om te kaasfonduen met bijvoorbeeld vrienden of familie?

Ongeacht met wie je wilt kaasfonduen, is het belangrijk om de beste kaasfonduepan te gebruiken.

Beschik je op dit moment nog niet over een goede kaasfonduepan? Dan raden wij je aan om dit artikel door te nemen.

In dit artikel maak je namelijk kennis met de beste kaasfonduepannen van dit moment. En ook met de beste kaasfondueset van dit moment.

7 beste kaasfonduepannen uitgelicht

Het uitkiezen van een kaasfonduepan is niet makkelijk. Zo moet je goed onderscheid maken tussen een losse pan en een complete set.

Ook moet je goed kijken naar de kookplaat in je keuken. Heb je bijvoorbeeld een inductie kookplaat? Dan heb je een speciale kaasfonduepan voor inductie nodig.

Met andere woorden: je kunt niet over één nacht ijs gaan. Dit deed ons besluiten om je een extra handje te helpen met je zoektocht naar de beste kaasfonduepan.

Dit hebben we gedaan door op zoek te gaan naar de beste kaasfonduepannen. Onze top 7 delen we graag hieronder met je.

1. Boska Fonduepan Nero L

De Boska Fonduepan Nero L vinden we de beste losse kaasfonduepan van dit moment. Met deze pan maak je op je gasfornuis moeiteloos heerlijke kaasfondue klaar.

Doordat deze pan van aardewerk vervaardigd is, is de pan uitsluitend voor een gasfornuis geschikt.

Een groot voordeel is de inhoud van deze kaasfonduepan. Deze elektrische kaasfonduepan is maar liefst 2,2 liter groot, waardoor deze pan geschikt is voor maar liefst 8 personen.

Het enige dat je verder nodig hebt, is lekkernijen om in de pan te dippen. Je geniet in ieder geval met meerdere personen van overheerlijke kaasfondue.
2. Tristar FO-1108 Fonduepan

Ben je op zoek naar een veelzijdige kaasfonduepan? Dan raden wij je graag de Tristar FO-1108 Fonduepan aan. Deze fonduepan is niet alleen voor kaasfondue geschikt, maar ook voor olie-, chocolade- en bouillonfondue.

Hij wordt bovendien met 8 fonduevorkjes geleverd, waardoor deze fonduepan voor 8 personen geschikt is.

De pan zelf is van een afneembare thermostaat te voorzien. Je geniet hierdoor van fondue op de perfecte temperatuur. Ook is de ruime inhoud van 1,5 liter voldoende om dus met 8 personen hiervan te genieten.

Aan de binnen- en buitenzijde is deze fonduepan van een antiaanbaklaag voorzien, waardoor je ‘m erg snel schoonmaakt.
3. Severin FO 2470

Ook de Severin FO 2470 vinden wij een prima kaasfonduepan. Of beter gezegd: een kaasfondueset. Je krijgt namelijk een pan met onderstel geleverd. Sluit dit onderstel op het stopcontact aan, stel de gewenste temperatuur in en laat de rest over aan de pan.

Je hebt bij deze fondueset weinig omkijken naar het bereiden van de kaasfondue.

Deze fondueset is voor maar liefst 8 vorkjes geschikt. Ook is ‘ie voor andere vormen van fondue geschikt. Na gebruik maak je ‘m in ieder geval makkelijk schoon, aangezien de pan afneembaar is.

Je kunt ‘m onder de kraan wassen, maar hij is ook vaatwasserbestendig.
4. Princess 173025 Fondue Pure Black

De Princess 173025 Fondue Pure Black is gewoonweg één van de beste fonduesets van dit moment. Dit is een complete set die je op het stopcontact aan kunt sluiten.

Stel vervolgens de gewenste temperatuur in, vul de pan en wacht geduldig af. Door het vermogen van 800 Watt geniet je snel van heerlijke kaasfondue.

Deze fonduepan is geschikt voor 8 personen, aangezien je 8 vorkjes meegeleverd krijgt. Wat daarbij opvalt, is dat elk vorkje van een unieke kleur voorzien is.

Je weet hierdoor precies welke fonduevork voor jou is. De pan zelf heeft een inhoud van 1,5 liter en staat prachtig op het bamboe onderstel.
5. Nedis Fondueset

Ben je voor een grote groep mensen op zoek naar een geschikte fonduepan? Dan raden wij je graag deze Nedis Fondueset aan. Dit is een set met een pan van maar liefst 2,3 liter.

Doordat deze pan zo groot is, is deze fondueset geschikt voor 6 tot 8 personen. Je kunt samen met een grote groep heerlijk smikkelen van deze kaasfondue.

Deze elektrische fonduepan werkt ook nog eens eenvoudig. Je hoeft ‘m alleen maar op het stopcontact aan te sluiten en aan te zetten. Nadien komen de koelbestendige handgrepen goed van pas.

Ook de antislip onderkant is een welkome aanvulling op deze kaasfonduepan.
6. Boska Fondueset Pro S

Ben je op zoek naar een speciale inductie kaasfonduepan? Graag raden wij je dan de Boska Fondueset Pro S aan.

Deze kaasfonduepan is van gietijzer vervaardigd, waardoor ‘ie voor alle warmtebronnen geschikt is. Dit betekent ook dat ‘ie uiterst geschikt is voor een inductie kookplaat.

Deze kaasfonduepan is vooral voor kleinere gezelschappen geschikt. Hij heeft namelijk een inhoud van slechts 700 ml. De pan ziet er in ieder geval fraai uit en wordt met een onderstel geleverd.

Door op dit onderstel waxinelichtjes neer te zetten, behoudt de kaasfondue langer zijn temperatuur.
7. Fritel F0 2580

De lijst van best geteste kaasfonduepannen sluiten we af met de Fritel F0 2580. Deze kaasfonduepan doet precies wat ‘ie moet doen, is betaalbaar en beschikt over een inhoud van 1,5 liter.

Door deze inhoud is deze kaasfonduepan voor uiteenlopende gezelschappen geschikt.

Bij aanschaf krijg je 8 vorkjes meegeleverd. Je kunt dus met maximaal 8 personen genieten van de heerlijke kaasfondue uit deze fonduepan.

Overigens heb je voor deze kaasfonduepan geen warmtebron nodig. Hij beschikt namelijk over een eigen onderstel. Je bepaalt hierop nauwkeurig de temperatuur, waarna je snel van overheerlijke kaasfondue geniet. Eet smakelijk!
Wat is het verschil tussen een kaasfonduepan en kaasfondueset?

Welke van bovenstaande varianten spreekt je het meeste aan? Om de juiste keuze te kunnen maken, is het belangrijk om onderscheid te maken. Onderscheid te maken tussen twee soorten producten:

  • Kaasfonduepan. Een kaasfonduepan is een pan die je op een warmtebron moet gebruiken. Dit kan een gasfornuis zijn, maar kan ook een inductiefornuis zijn. In de pan maak je de kaasfondue klaar, waarna je de pan op de tafel neer kunt zetten. Bij veel elektrische kaasfonduepannen krijg je hier een onderstel voor geleverd.
  • Kaasfondueset. Een kaasfondueset bestaat uit een pan die je rechtstreeks op een stopcontact aan kunt sluiten. De pan, inclusief het onderstel, zet je op tafel neer. Via het stopcontact wordt de fondue vervolgens opgewarmd, waarna je bijvoorbeeld stokbrood heerlijk in de kaasfondue kunt stoppen.

Welke van deze twee varianten spreekt je het meeste aan? Dat is aan jou om te bepalen. Het is hoe dan ook een feit dat deze twee varianten veelal door elkaar heen aangeboden wordt.

Dit blijkt uit bovenstaande top 7 lijst, maar ook uit het aanbod van Bol.com. Bepaal daarom goed waar je precies naar op zoek bent.

Waarom een kaasfonduepan kopen?

Het is om meerdere redenen aan te raden om een kaasfonduepan te kopen:

  • Je geniet (snel) van overheerlijke kaasfondue. Als je een liefhebber van kaasfonduen bent, kun je niet om een goede kaasfonduepan heen. Zo’n pan – of complete set – heb je simpelweg nodig om de kaasfondue te kunnen maken.
  • Een kaasfonduepan is veelzijdig te gebruiken. Wil je niet altijd fonduen met kaas, maar ook eens met bijvoorbeeld chocolade? Ook dan komt een goede kaasfonduepan goed van pas. Met deze meeste kaasfonduepannen kun je namelijk op verschillende manieren fonduen.
  • Je geniet van veel gemak. Een kaasfonduepan neemt al het werk voor je uit handen. Je hoeft alleen maar de pan met kaas te vullen, waarna de pan de rest van het werk doet. Voordat je het doorhebt, geniet je van super lekkere kaasfondue.
  • De pannen zijn in allerlei afmetingen te verkrijgen. Met hoeveel personen wil je graag kaasfonduen? In principe maakt dit niks uit, aangezien de pannen in allerlei afmetingen aangeboden worden. Voor elk gezelschap ben je hierdoor in staat om een geschikte kaasfonduepan uit te kiezen.

Hoe vind je de beste kaasfonduepan?

Kaasfonduen is niet alleen lekker, maar brengt ook veel gezelligheid met zich mee. Je zit met je vrienden of familie rondom de pan en geniet van heerlijk eten. Dit wordt gecombineerd met goede gesprekken, veel gelach en een gezellige sfeer.

Wil je hier ook van genieten? Dan is het dus zaak om de beste kaasfonduepan uit te kiezen. Hiervoor moet je goed op onderstaande aandachtspunten letten.

Soort kaasfonduepan

Wil je voor een losse kaasfonduepan gaan? Of ga je graag voor een kaasfondueset die je rechtstreeks op het stopcontact aan kunt sluiten? Dit is eigenlijk de belangrijkste keuze die je moet maken.

Gaat je voorkeur uit naar een losse kaasfonduepan? Dan moet je heel goed naar de geschiktheid voor de warmtebronnen kijken.

Met name als je een inductie kookplaat hebt, kun je niet zomaar voor elke losse kaasfonduepan kiezen. In dat geval heb je een pan van gietijzer nodig.

Inhoud van de pan

Je hebt ook nog met de inhoud van de pan te maken. Deze inhoud moet je goed afstemmen op het gewenste gebruik van de kaasfonduepan. Wil je alleen met je partner gezellig kaasfonduen? Dan heb je voldoende aan een vrij kleine kaasfonduepan.

Wil je met een groep van 8 personen kaasfonduen? Dan heb je simpelweg een veel grotere kaasfonduepan nodig.

Accessoires

Wil je meerdere kaasfonduepannen met elkaar vergelijken? Let dan ook goed op de accessoires. Bij een losse kaasfonduepan krijg je bijvoorbeeld niet altijd fonduevorkjes meegeleverd.

Dat is bij een kaasfondueset wel het geval. Ga ook goed na of je eventueel nog nadere accessoires meegeleverd krijgt.

Temperatuurinstelling

Kies je voor een kaasfondueset? Als je voor één van de beste varianten gaat, ben je in staat om nauwkeurig de gewenste temperatuur in te stellen. Door de temperatuur in te stellen, creëer je de perfecte kaasfondue.

Zeker als je vaker van de kaasfonduepan gebruik maakt, merk je dat de temperatuur van invloed op de smaak is. Het is daarom leuk om met de verschillende temperatuurstanden te experimenteren.

Welke merken bieden de beste kaasfonduepannen aan?

Als je een nieuwe kaasfonduepan koopt, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Dat is alleen mogelijk als je voor één van de beste kaasfonduepannen kiest.

Wij wijzen je daarvoor op het aanbod van onder meer Boska, Princess, Nedis, Fritel, Tristar en Severin. Deze merken bieden stuk voor stuk prima kaasfonduepannen aan.

De pannen zijn van de juiste kwaliteit, gaan lang mee en zijn veelal ook nog betaalbaar. Doordat deze merken meerdere soorten kaasfonduepannen aanbieden, heb je ook nog eens voldoende om uit te kiezen.

Wat betaal je voor een goede kaasfonduepan?

Wat je voor een goede kaasfonduepan moet betalen? Dat hangt volledig af van het soort pan waar je voor wilt gaan. Voor een kleine losse kaasfonduepan betaal je hoogstens een paar tientjes.

Voor een grote- en complete kaasfondueset betaal je mogelijk al snel richting de 100 euro.

Met andere woorden: denk goed over je wensen na. Aan de hand van je wensen kun je al snel een flinke schifting in het aanbod maken.

Vervolgens ben je in staat om ook op het gebied van prijs een goede vergelijking te maken. Besef in ieder geval dat de prijzen aardig uiteenlopen.

Kaasfonduepan kopen: verstandig of niet?

Ja, een kaasfonduepan kopen is zeker verstandig. Dit is nou echt een huishoudelijk apparaat waarmee je onbetaalbare momenten creëert.

Zittend rondom de kaasfonduepan voeren jullie goede gesprekken en moet je mogelijk tot huilen toe lachen. Alleen dat is al voldoende reden om een kaasfonduepan te kopen, niet waar?Misschien ook interessant:


Categorieën: Keuken