Keyfinder: De beste sleutel vinders (met GPS & Bluetooth)

Last updated by Simon on

Keyfinder Header

Wat is er nog vervelender dan het kwijt zijn van je sleutels? Waarschijnlijk niks. Je bent namelijk altijd op een ongelegen moment je sleutels kwijt. En het is vaak ook zoeken naar een speld in een hooiberg.

Met een goede keyfinder weet je dit gelukkig in de toekomst te voorkomen!

Heb je wel oren naar het aanschaffen van een sleutel vinder? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel vertellen we je namelijk alles over de sleutel trackers.

We bespreken tussen welke soorten keyfinders je kunt kiezen, wat hier de voordelen van zijn en wat de beste sleutel vinders van dit moment zijn.

Beste keyfinders & sleutel trackers

De aanschaf van een keyfinder is volgens ons een ware aanrader. Dankzij zo’n slimme sleutel vinder hoef je je sleutels nooit meer kwijt te zijn.

Dit scheelt je niet alleen een hoop tijd, maar ook een hoop ergernissen. Er is niks zó vervelend als het kwijt zijn van je sleutelbos.

Om van de vele voordelen te profiteren, raden wij je aan om voor één van onderstaande keyfinders te kiezen. Uit onze test is namelijk gebleken dat dít de beste keyfinders van dit moment zijn.

1. Chipolo One Bluetooth GPS Tracker

Chipolo_One_Bluetooth_GPS_Tracker_Keyfinder

Wat ons betreft is deze GPS tracker van het merk Chipolo de beste keyfinder. Zoals je op de foto kunt zien, betreft dit een hele kleine sleutelhanger. Je kunt deze sleutelhanger aan je sleutelbos hangen, waarna je altijd zicht op je sleutelbos hebt.

Bijkomend voordeel is dat deze GPS tracker een groot bereik heeft. Het bereik is maar liefst 60 meter. Als je in je huis je sleutelbos kwijtgeraakt bent, vind je deze dus altijd terug met deze GPS tracker.

Je kunt deze tracker ook een hard geluid laten maken. Dit is niet alleen handig als je je sleutelbos kwijt bent, maar ook als je andere bezittingen kwijt bent. Je krijgt bij aanschaf namelijk twee van deze GPS trackers geleverd.

👍 Voordelen:

 • Groot bereik van 60 meter
 • In een set van 2 stuks geleverd
 • Je kunt ‘m een hard geluid laten maken
 • In opvallende kleuren (blauw en rood)
 • Makkelijk aan je sleutelbos vast te maken

👎 Nadelen:

 • Niet goedkoop voor een keyfinder
2. Tile Mate sleutelvinder

Tile_Mate_(2022)_Bluetooth_Tracker

Geef je de voorkeur aan slechts één sleutelvinder? Dan valt de hierboven besproken variant van Chipolo al snel af. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor deze Tile Mate sleutelvinder. Deze vinder is recent volledig vernieuwd en dat merk je aan alles.

Zo is het bereik van deze sleutelhanger indrukwekkend: 76 meter. Tevens is het ideaal dat je deze keyfinder makkelijk aan je sleutelbos vast kunt maken. Zoals je op de foto kunt zien, heeft Tile hiervoor een uitsparing in de keyfinder gemaakt.

Verder kun je deze sleutelvinder een geluid laten maken, gaat de batterij 3 jaar lang mee en is deze keyfinder volledig waterdicht. Met dank aan deze keyfinder hoef je je sleutelbos in ieder geval nóóit meer kwijt te raken.

👍 Voordelen:

 • Groot bereik van 76 meter
 • Produceert een hard geluid
 • Batterij gaat 3 jaar lang mee
 • Stuk voordeliger geprijsd
 • Volledig waterdicht
 • Makkelijk aan je sleutelbos vast te maken

👎 Nadelen:

 • Is relatief groot
3. Nut 4 ”Focus” Smart Bluetooth Keyfinder

Nut_4_''Focus''_Smart_Bluetooth

Eén van de slimste keyfinders is volgens ons deze variant van Nuttracker. Deze keyfinder is compatibel met zowel iOS als Android, waardoor je ‘m makkelijk aan je smartphone kunt bedienen. Via je smartphone kun je deze tracker een geluid laten maken, waardoor je snel je sleutelbos vindt.

Bijkomend voordeel is dat deze tracker makkelijk aan je sleutelbos vast te maken is. Aan de linker bovenzijde heeft Nuttracker hier een uitsparing voor aangebracht. Wel moet je er goed rekening mee houden dat de tracker relatief groot is voor aan een sleutelbos.

Wil je deze keyfinder vooral in huis gebruiken? Daar heb je alle mogelijkheden voor. Het bereik van deze keyfinder is namelijk 50 meter. Dat is minder dan bij bovengenoemde varianten, maar dat is méér dan voldoende voor in en rondom je huis.

👍 Voordelen:

 • Compatibel met iOS en Android
 • Makkelijk aan je sleutelbos vast te maken
 • Batterij is te vervangen
 • Ook geschikt om je telefoon mee te vinden
 • Erg slimme keyfinder

👎 Nadelen:

 • Bereik van 50 meter
4. iTrack Motion Smart Keyfinder

iTrack_Motion_Smart_Keyfinder_2021

Geef je de voorkeur aan een voordelige GPS sleutelhanger? En wil je deze slimme sleutelhanger veelzijdig kunnen gebruiken? Dan kom je al snel bij deze sleutel zoeker van iTrack Motion uit.

Iets wat ons bij deze sleutelhanger aanspreekt, is de tweerichtingszoeker. Via je smartphone kun je je sleutelbos opzoeken, maar je kunt via je sleutelbos ook je smartphone opzoeken. Op die manier ben je altijd in staat om je telefoon en sleutelbos te vinden.

Het is hierbij mogelijk om de keyfinder een geluid te laten produceren. Hierbij kun je uit 5 verschillende ringtones kiezen, welke je op een luid geluidsniveau af kunt spelen.

Verder is het bereik van deze keyfinder maar liefst 80 meter. Iets wat wij niet verwacht hadden met het oog op het prijskaartje. Al met al kunnen we stellen dat dit één van de beste GPS sleutelhangers is.

👍 Voordelen:

 • Voordelig geprijsd
 • Bereik van wel 80 meter
 • Tweerichtingszoeker (sleutelbos en smartphone)
 • In een opvallende kleur uitgevoerd
 • Beschikt over veel slimme functies

👎 Nadelen:

 • Plastic behuizing is kwetsbaar
5. iTrack Easy Bluetooth keyfinder

iTrack_Easy™_Bluetooth_keyfinder_(zwart)

Hoef je niet per se een GPS sleutelhanger te hebben? Geef je liever de voorkeur aan een bluetooth keyfinder? Dan kom je al snel bij deze voordelige iTrack Easy keyfinder uit. Deze variant werkt volledig op bluetooth én is erg voordelig geprijsd.

Voor deze keyfinder betaal je namelijk nog geen 10 euro. Door minder dan een tientje uit te geven, hoef jij je sleutelbos nooit meer kwijt te raken. Maak deze keyfinder aan je sleutelbos vast en koppel deze aan je smartphone. Dit doe je op een gemakkelijke manier via de iTrack Easy app.

Via de app kun je snel de locatie van deze bluetooth app achterhalen. Het is ook mogelijk om een geluid te laten produceren. Op die manier kun je bijvoorbeeld je sleutelbos, maar ook je smartphone terugvinden. Het bereik van deze voordelige keyfinder is 50 meter en de batterijduur is ruim 3 maanden.

👍 Voordelen:

 • Erg voordelig geprijsd
 • Prima bediening via de iTrack Easy app
 • Stabiele bluetoothverbinding
 • Beschikt over enkele handige functies

👎 Nadelen:

 • Bereik van 50 meter
 • Batterij moet om de 3 maanden vervangen worden
Welke soorten keyfinders zijn er?

Als je een keyfinder aan wilt schaffen, moet je een goede vergelijking maken. Je kunt namelijk op dit moment uit meerdere soorten keyfinders kiezen. De verschillende soorten hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • Bluetooth keyfinder: een dergelijke keyfinder werkt op basis van een bluetoothverbinding. Middels deze verbinding leg je contact tussen je smartphone en keyfinder. Dát zorgt ervoor dat je je sleutelbos altijd terug kunt vinden.
 • GPS keyfinder: met een GPS keyfinder kun je nog meer kanten op. Dankzij de GPS verbinding zie je heel nauwkeurig waar de sleutelbos zich bevindt. Ideaal als je bijvoorbeeld in je grote huis je sleutels kwijtgeraakt bent.
 • Bluetooth én GPS keyfinder: sommige keyfinders zijn met zowel bluetooth als met GPS uitgevoerd. Dit betekent dat je echt alle kanten op kunt met de betreffende sleutel vinder.

Zijn dit de enige soorten keyfinders waar je tussen kunt kiezen? In de basis wel. Als we echter op de sleutel vinders inzoomen, zien we meerdere soorten keyfinders naar voren komen.

Zo bestaan er keyfinders met een tweerichtingszoeker. Dit betekent dat je met de keyfinder zowel je sleutelbos als je smartphone terug kunt vinden. Ook bestaan er systemen waar je meerdere keyfinders op aan kunt sluiten. 

Hoe werkt een sleutel tracker?

hoe_werkt_een_keyfinder

De werking van een sleutel tracker is afhankelijk van het soort tracker waar je voor kiest. In de basis is het sowieso zaak dat je de keyfinder aan je smartphone koppelt.

Vervolgens kun je via je smartphone je sleutelbos in de gaten houden. Dit doe je óf via de bluetooth verbinding óf via een GPS verbinding.

Om van een sleutel tracker gebruik te kunnen maken, heb je dus een smartphone nodig. Op deze smartphone heb je vervolgens een app nodig. Via deze app kun je de sleutel vinder vervolgens aansturen én daarmee je sleutels terugvinden.

Tip: wil je precies weten hoe jouw nieuw gekochte sleutel tracker werkt? Neem dan goed de handleiding door. In de handleiding vind je precies hoe je de sleutel tracker moet gebruiken.

Aandachtspunten bij een slimme GPS sleutelhanger

Heb je wel interesse in een slimme GPS sleutelhanger? Dan doe je er verstandig aan om goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Soort sleutel vinder

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bestaan er meerdere soorten sleutel vinders. Bepaal daarom goed voor jezelf of je van bluetooth of van GPS gebruik wilt maken.

Wil je het beste van twee werelden hebben? Dan kies je voor een slimme GPS sleutelhanger die óók over een bluetooth verbinding beschikt. Daarmee kun je echt alle kanten op en hoef je je sleutels nooit meer kwijt te raken.

Bereik

Wij adviseren je om heel goed naar het bereik van de sleutel hanger te kijken. In onze ogen moet dit bereik minimaal 40 á 50 meter zijn. Als je liever een groter bereik hebt, is dat ook mogelijk. Je kunt immers ook kiezen voor keyfinders met een bereik van 70 á 80 meter.

Accuduur

Ga ook heel goed na wat de accuduur van de keyfinder is. In nagenoeg alle keyfinders vind je een batterij die je na verloop van tijd moet vervangen. Uiteraard is het hierbij de wens dat je dit zo min mogelijk hoeft te doen.

Afmetingen

Een keyfinder moet je aan het ringetje van je sleutelbos vastmaken. Heb je liever een niet al te grote sleutelbos? Dan kun je het beste voor een hele compacte sleutelvinder kiezen. Let hierbij niet alleen op de afmetingen, maar ook op de dikte van de keyfinder.

Ga ook goed na op welke manier je de keyfinder precies vast moet maken. In de meeste gevallen heeft de fabrikant een uitsparing in de keyfinder gemaakt. Via deze uitsparing kun je de keyfinder aan het ringetje van je sleutelbos vastmaken.

Uitstraling

Je kunt ook even goed kijken naar de uitstraling van de keyfinder. Zoals je aan bovengenoemde varianten kunt zien, worden de sleutelvinders in tal van kleuren uitgebracht. Ga je het liefste voor een basic kleur? Of geef je toch de voorkeur aan een opvallende kleur? Aan jou de keuze!

Kwaliteit

Wij adviseren je om voor één van bovenstaande sleutelvinders te kiezen. Waarom? Omdat die sleutelvinders van de gewenste kwaliteit zijn. Je kunt ook bijvoorbeeld bij de Action een sleutelvinder kopen, maar in veel gevallen voldoen die niet aan de eisen/wensen.

Ga daarom echt voor kwaliteit. De hierboven besproken keyfinders zijn in ieder geval van de gewenste kwaliteit. En bieden de gewenste functies.

Prijskaartje

Hoeveel geld heb je over voor de beste keyfinder? Dat is ook één van de vragen waar je goed over na moet denken. De prijzen lopen in ieder geval behoorlijk uiteen, van bijvoorbeeld 10 euro tot wel 70 euro.

Aan jou de taak om te bepalen hoeveel geld je uit wilt geven. Durf in ieder geval te investeren; aan een goede keyfinder ga je onwijs veel plezier beleven.

Ook interessant:


Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *