Logitech C920 vs C922 – Belangrijkste verschillen en overeenkomsten

Last updated by Simon on

logitech-922-vs-920

Het hebben van een goede webcam is vandaag de dag steeds belangrijker. We gebruiken de handige cameraatjes om te vergaderen, videobellen en te streamen.

Als je op zoek bent naar een goede webcam dan is de kans groot dat je de C920 en de C922 van Logitech tegen bent gekomen.

Maar als je deze bent tegengekomen, dan is de kans ook groot dat je je afvraagt wat de verschillen zijn tussen deze twee webcams.

In dit artikel vertellen we je de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de C920 en C922 van Logitech. Zo kun jij aan het eind bepalen welke webcam de betere oplossing voor jou is!

De overeenkomsten

Als je de C920 en C922 hebt bestudeerd dan ben je er waarschijnlijk achter gekomen dat de twee toch stiekem best veel met elkaar gemeen hebben. De namen zijn per slot van rekening haast identiek, dus zoveel kunnen ze niet van elkaar verschillen, toch?

Resolutie

Beide webcams beschikken over een top resolutie van 1080p. Dit zorgt ervoor dat de webcam op een full HD niveau kan filmen. Beide webcams kunnen daarnaast ook op 720p filmen.

Kijkhoek

De kijkhoek van beide webcams is ook hetzelfde. Zo hebben ze allebei een hoek van 78 graden. Hierdoor heb je een behoorlijk breed beeld en kun je veel tegelijk filmen.

Licht correctie

logitech-c922-streamen

Ook beschikken beide webcams over het vermogen om zichzelf aan te passen als er minder licht is. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor mensen die streamen of laat videobellen of vergaderen.

Stereomicrofoon

Een webcam is meer dan alleen beeld. Zo beschikken beide webcams over een goed ontvangende stereomicrofoon. Deze zorgt ervoor dat je goed hoorbaar bent tijdens je vergaderingen.

De verschillen

Bij een behoorlijke hoeveelheid overeenkomsten, wat zijn dan de verschillen? Gelukkig hebben wij dat voor je uitgezocht, want het zijn er toch stiekem een paar!

FPS

Een van de eerste en misschien meest opvallende verschillende tussen de C920 en de C922 is het aantal FPS, of Frames Per Second waarop de camera’s kunnen filmen.

Hoewel beide camera’s standaard op 30 FPS met een resolutie van 1080p filmen, is er bij de C922 toch nog wat extra’s aan de hand.

logitech c920

Bij de C922 kun je de resolutie naar beneden aanpassen naar 720p waardoor het aantal FPS toeneemt. Zo film je met 60 FPS op een 720p resolutie. Hierdoor is je scherm iets minder scherp, maar beweegt alles een stuk soepeler.

Autofocus

Het is tegenwoordig in de meeste webcams wel een voorkomende functie; autofocus. De C920 en C922 zijn hier dan ook geen uitzondering op. Maar toch verschilt deze functie tussen de twee.

Hoewel het niet meteen opvalt is de autofocus van de C922 een stuk beter en reageert deze sneller. De C920 kan af en toe een beetje lastig zijn met deze functie.

De prijs

Dat de C922 het jongere broertje van de C920 is, dat blijkt wel uit de grote hoeveelheid overeenkomsten tussen de twee. Maar los van het aantal FPS en de autofocus is er nog iets heel belangrijks dat de twee onderscheidt van elkaar; de prijs.

Het verschil in prijs kan variëren per aanbieder, maar is meestal tussen de € 20,- en € 40,-.

Conclusie

Zoals misschien duidelijk is geworden zijn de verschillen tussen de twee webcams verrassend minimaal. Toch is C922 het superieure model van de twee.

De C922 is dan ook erg populair onder mensen die streamen via verschillende platformen zoals Twitch en YouTube. Als je van plan bent om ook te gaan streamen of YouTube content te maken, dan is de C922 waarschijnlijk het beste voor jou.

Dit komt door de toch betere specificaties van de webcam zoals de mogelijkheid om op 60 FPS te filmen en de betere autofocus.

Maar desalniettemin is de C920 geen verkeerde webcam. Deze is dan ook uitermate geschikt voor videobellen, vergaderen maar ook om content op YouTube te creëren.

Houdt er wel rekening mee dat je met de C920 niet op 60 FPS kunt filmen, maar enkel op 30 FPS. Als je dus op zoek bent naar een goede webcam voor een relatief lage prijs, dan is waarschijnlijk de C920 de perfecte webcam voor jou!

Welke past het beste bij jou? Klik op een van de knoppen hieronder en bekijk de beste prijs:Misschien ook interessant:

Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *