Draadloze webcam kopen? TOP 3 beste met Bluetooth

Last updated by Simon on

Beste draadloze webcams

Communicatie. Het is een van de meest belangrijke en waardevolle dingen van ons bestaan. We bellen regelmatig met onze ouders, sturen elkaar om de haverklap berichtjes en delen mee aan videovergaderingen.

Ook maken we regelmatig gebruik van draadloze webcams om onze huizen en zelfs kinderen te kunnen controleren.

Als je vaak aan het videobellen bent, voor bijvoorbeeld je werk of je studie, dan heb je ook een goede webcam nodig.

Maar de oudere webcams hebben vaak onhandige en korte kabels. Het is daarom misschien juist verstandig om een Bluetooth webcam of andere draadloze webcam te gebruiken.

Maar waar moet je precies op letten bij het kopen van een draadloze webcam? Welke soorten zijn er? En wat is nu de beste draadloze webcam op de markt?

In dit artikel neem ik je mee om alle aspecten van draadloze en bluetooth webcams te onderzoeken, zodat jij de beste keuze kunt maken!

Belangrijke eigenschappen

Als je op zoek bent naar een webcam, dan kan het goed zijn dat je een beetje overdonderd wordt door het aanbod.

Dat is ook niet gek, we gebruiken de handige kleine apparaatjes ook al meer dan twintig jaar.

Doordat de webcam al zo lang bestaat, en we meer en meer apparaten draadloos maken, zijn ook deze tegenwoordig draadloos te krijgen.

Er zijn wel wat eigenschappen en functies waar je bij een draadloze webcam of bluetooth webcam op moet letten.

Beeldkwaliteit

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar het is iets wat veel mensen toch snel over het hoofd zien. Als je een nieuwe draadloze of bluetooth webcam koopt is het verstandig om rekening te houden met de kwaliteit van het beeld.

Deze kwaliteit kun je bepalen door de combinatie van het aantal frames per seconde dat de webcam aan kan en de resolutie.

Het aantal frames per seconde, afgekort naar FPS, bepaald hoe soepel het beeld loopt. Vanaf een snelheid van 25 FPS is het eigenlijk al vrij soepel, maar er zijn ook webcams die met 60 FPS opnemen. Hoe hoger jouw FPS is, hoe soepeler het beeld loopt.

De resolutie bepaalt het aantal pixels dat de webcam kan opnemen. Hoe meer pixels de webcam kan opnemen hoe scherper het beeld zal zijn. Zo zijn er draadloze webcams die in HD Ready opnemen (1280 x 720p) maar ook webcams die in Full HD filmen (1920 x 1080p).

Besturingssysteem van je computer

Een webcam is geen onafhankelijk apparaat. Hij maakt gebruik van jouw computer om op jouw computer een beeld te kunnen vertonen. Maar om dit te kunnen doen moeten de twee elkaar wel begrijpen uiteraard.

Het is dus van cruciaal belang dat je goed nagaat welk besturingssysteem jouw computer heeft en of deze gebruikt kan worden met de webcam die je op het oog hebt.  

Over het algemeen zijn de meeste draadloze en bluetooth webcams wel te gebruiken met Windows. Dit komt omdat Windows het meest toegankelijke besturingssysteem is.

Als je een computer van Apple hebt die werkt op Mac OS X, dan kan het zijn dat je niet alle webcams kunt gebruiken. Er zijn gelukkig ook wel modellen beschikbaar die speciaal ontwikkeld zijn voor Mac OS X.

Microfoon

We gebruiken onze draadloze en bluetooth webcams vaak voor videobellen en vergaderen. Of dit nu voor je studie of voor je werk is, het is belangrijk dat je studiegenoten en/of collega’s je niet alleen zien, maar ook horen.

Gelukkig beschikken veel webcams vandaag de dag over ingebouwde microfoons. De microfoons kunnen ook wel weer aardig verschillen.

Zo heb je simpele, compacte mono microfoons. Deze nemen het geluid eigenlijk plat op. Er zit dus geen diepte in het geluid.

Naast de mono microfoons zijn gelukkig de meeste webcams van tegenwoordig wel voorzien van een stereomicrofoon, vaak zelfs met ruisonderdrukking. Op deze manier ben je niet alleen goed zichtbaar, maar ook goed hoorbaar.

Het bevestigen

Als je gebruikmaakt van een webcam dan wil je uiteraard dat deze op de juiste plek blijft zitten. Voor bij draadloze en bluetooth webcams is dit belangrijk. Je wilt niet dat het apparaatje spontaan achter je bureau valt!

De ontwikkelaars van de webcams hebben daar gelukkig ook wel aan gedacht. Zo zijn de meeste webcams voorzien van een monitorclip. Met deze klem kun je de webcam gemakkelijk vastklemmen aan je monitor.

Maar niet alle webcams beschikken hierover. Gelukkig is het niet het enige middel waarmee je het cameraatje vast maakt.

Verschillende webcams beschikken dan ook over een monteerbare voet of statief. Op deze manier hoef je ook niet per se de webcam aan je monitor te bevestigen, maar kun je deze overal in de ruimte plaatsen.

De drie soorten

In de zoektocht naar de beste draadloze en bluetooth webcam valt je misschien al gauw wat op. Er zijn namelijk eigenlijk drie verschillende soorten draadloze webcams op de markt!

  • Bluetooth webcam: Deze draadloze webcam maakt gebruik van een bluetooth signaal om zichzelf te kunnen verbinden met jouw computer. De meeste moderne computers zijn gelukkig voorzien van een bluetooth ontvanger. Als je een wat oudere computer hebt dan kan het zijn dat je hier geen gebruik van kunt maken.
  • USB: Dat een webcam via USB aangesloten kan worden betekend niet meteen dat deze een draad hoeft te hebben. Er zijn verschillende draadloze webcams die via een USB-ontvanger werken. Deze pikt het signaal van je webcam feilloos op en stuurt het door naar je computer.
  • IP-webcam: Tot slot hebben we nog de IP-webcam. Deze draadloze webcams worden aangesloten op het netwerk van je huis of kantoor. Doordat je niet in de buurt hoeft te blijven van de webcam is het mogelijk dat je van elke plek de webcam kunt bekijken. Hierdoor worden deze vooral gebruikt als beveiligingscamera of babymonitor.

Onze aanbevelingen!

Nu dat we zo goed als alle factoren kennen waar we rekening mee moeten houden is het de tijd om te kijken welke draadloze webcam het beste bij jou past!

Speciaal om dit wat makkelijker te maken hebben we hieronder een aantal aanbevelingen. Op deze manier kun je een goed overwogen keuze maken!

1. Xiaomi IMILAB Full HD

xiaomi_imilab_1080p

We bijten het spits af met de IMILAB Full HD van het Chinese Xiaomi! Net als de smartphones en andere randapparatuur laat het merk met de IMILAB Full HD wederom zien waarom het zo geliefd is.

De camera beschikt over een Full HD resolutie. Hierdoor filmt hij 1920 x 1080 pixels met een snelheid van 30 FPS. De hoek van de lens is 85 graden waardoor je een groot deel van de ruimte in beeld kunt krijgen.

Om hem aan te gebruiken kun je eenvoudig de bijgeleverde USB-ontvanger aansluiten en je bent klaar voor de start! Doordat de webcam draadloos is kun je hem overal in de ruimte plaatsen mits het in het bereik van de ontvanger is.

De webcam is voorzien van een stereomicrofoon die beschikt over ruisonderdrukking. Op deze manier ben je ook nog eens kraakhelder te horen!

De Xiaomi IMILAB Full HD is voor zijn prijsklasse een prima werkende draadloze webcam!
2. Yi Home IP camera – Beste voor beveiliging

ip_camera_draadloos

Wil je te allen tijde kunnen zien wat er in of rondom je huis gebeurd? Dan is de IP camera van Yi Home misschien wel de perfecte oplossing.

Deze handige compacte camera kun je eenvoudig aansluiten op het Wifi signaal van je huis. Hierdoor kun je de webcam altijd en overal bekijken.

Met een resolutie van 1920 x 1080p filmt de camera in Full HD. Maar het apparaatje filmt niet alleen scherp, ook veel! Met de groothoeklens van de camera kan hij wel 110 graden in een oogopslag zien. Zelfs in het donker kun je nog zien wat er gebeurt door de 8 instelbare led-lampjes.

Tot slot beschikt de camera over een bewegingssensor en een huildetectie. De camera zal meteen een melding sturen naar jouw telefoon als hij wat detecteert. Dit alles maakt de Yi Home IP camera een perfecte beveiligingscamera en babycamera in een!3. Konftel CC2200

konftel_cc200

Als je op zoek bent naar de ideale bluetooth webcam om mee te kunnen videobellen, dan is de Konftel CC2200 misschien wel de ideale uitkomst voor jou!

Deze krachtige webcam heeft een 4K camera en filmt met 30FPS. Hierdoor ben je scherper en soepeler dan ooit. De brede kijkhoek van 102 graden zorgt ervoor dat je een breed zichtveld hebt.

De camera beschikt over vier ingebouwde microfoons met OmniSound technologie. De, door Konftel zelf ontwikkelde, technologie optimaliseert het geluid door ruisonderdrukking en jouw stem er goed uit te filteren.

Deze webcam kan direct aan een scherm gekoppeld worden, waardoor het gebruiken van een computer of laptop overbodig wordt!

Een klein nadeeltje aan dit model is wel de prijs. Hij is behoorlijk duur en daarom misschien niet voor iedereen toegankelijk. Heb je wel de middelen, dan kun je over misschien wel een van de beste bluetooth webcams op de markt genieten!
Conclusie

Webcams komen tegenwoordig in alle vormen, soorten en maten. We gebruiken ze om te bellen, vergaderen en om ons huis in de gaten te kunnen houden. Maar ondanks dat we er veel gebruik van maken hebben we lang niet altijd behoefte aan zo’n onhandige kabel.

Er zijn veel soorten draadloze webcams beschikbaar op de markt. Het grote voordeel is dat deze dus geen USB-kabel nodig hebben om verbonden te zijn met je computer of smartphone.

Welke webcam haal jij in huis?

Misschien ook interessant:

Categorieën: Computer

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *